magyarfutball.hu

Magyarország - Görögország 1 : 2 20:15

   
   
 • Magyarország - Görögország 2007.11.21.
 • Magyarország - Görögország 2007.11.21.
 • Magyarország - Görögország 2007.11.21.
 • Magyarország - Görögország 2007.11.21.
 • Magyarország - Görögország 2007.11.21.
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
Európa-bajnokság 2008 selejtező
827. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Styles Robert (Anglia)
nézőszámok:
 1. nb1.hu: 30.000
 2. mlsz.hu: 32.000
 3. epo.gr: 32.300
 4. Nemzeti Sport: 32.300
 5. nso.hu: 32.300
 1. 8' Buzsáky Ákos 1 - 0
  1 - 1 22' Vanczák Vilmos (öngól)
  29' Tőzsér Dániel sárga lap
  1 - 2 56' Basinas Angelos (11-es)
  sárga lap 60' Kyrgiakos Sotirios
  sárga lap 70' Patsatzoglou Christos
  90+2' Vanczák Vilmos sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.10.14, 14:30
  Nincs mit szépíteni, a tétmeccseink eredményei magukért beszélnek. Amikor összeállt ez a csapat hittem benne, hogy lehet valami változás. Semmi nem változott... :(

  Vanczakisz. Csak eltévesztette a félidőt.

  ez a Priskin gyerek gyengébb, mint a Sanya. állandóan kifelé viszi a labdát...

  eddig szenvedve, de legyőztük a gyengébb csapatokat és simán kikaptunk a nagyoktól. Most a gyengébb csapatok simán megvernek minket, de a nagyokat néha megszorongatjuk smiley

  Faragó meg azt szajkózza, hogy nem lehet kifogásunk a teljesítményre. Szerinte mire játszák ezt a kurva játékot, ha nem gólra?

  Moldova elleni meccs után én voltam a legvéresszájúbb kritikus, de most klasszisokkal jobban játszottunk, mint a görögök, akik futballtörténelmük legnagyobb szerencséjével győztek ma ellenünk. Szép volt, fiúk!

  A meccs képe alapján az lett volna a realitás, hogy nyerünk 6-2-re.

  Én nem szeretem a tejbegrízt, de ha választanom kell, hogy szart egyek, vagy tejbegrízt, akkor az utóbbit választom. Korábban csak szar jutott, most már legalább tejbegríz van. Nem az igazi, de legalább ehető, és ez szerintem változás.

  Tudom, megint sokan a pechről, a kihagyott 11-esről, bírói tévedésekről írnak majd, de ez csak egy része az igazságnak.

  Én inkább a Várhidi időszakot együtt értékelném, nem csak ezt a meccset. Úgy gondolom, a játékban 1-1 meccsen voltak bíztató jelek, de az összkép tragikus. A selejtezősorozatban a csoport 3 számottevő csapatától oda-vissza kikaptunk (ebben Bozsiknak is volt persze része), és 6.-ok lettünk a csoportban.

  Úgy gondolom, van egy mag, amelyik köré lehetne egy európai középcsapatot építeni, de semmiképp sem Várhihivel.

  Várhidinek úgy gondolom, egy érdeme, hogy felfedezte Vasst.

  Hibái:

  - Buzsákyt hónapokig tudatosan nem hívta be, ma láttuk, hogy ez mennyire rossz döntés volt.
  - Fülöp erőltetése, akin meggyőződésem, hogy a mai és a moldáv meccs is elment.
  - Az egycsatáros formáció erőltetése. Nincs olyan magyar csatár, aki erre a játékra alkalmas.
  - Gera jobb oldalon játszatása, Hajnal irányító poszton való szerepeltetése.
  - Csizmadia középső védőként való szerepeltetése kétszer is.
  - A Bozsik csapatból a használható játékosok, Torghelle, Dárdai mellőzése.
  - Huszti taktikai okokból való mellőzése, ezért hagyta el Huszti az edzőtábort, majd ezért tiltották el. A helyén játszó Tőzsért láttuk, mit tud. Kilátástalan.
  - …
  Az új kapitánynak van egy fél kerete (Juhász, Szélesi, Vass, Buzsáky, Hajnal, Priskin, Gera, Feczesin, Hajnal, Filkor, Vanczák, Vaskó, Dzsudzsák, Halmosi), hozzájuk kell behívni a mellőzötteket (Bodnár, Huszti, Rajczi, Dárdai, Torghelle, Sándor György) és megtalálni a hiányposztokra az embereket (kapus, balhátvéd), de legfőképpen kialakítani egy kétcsatáros játékrendszert.

  Várhidi viszlát!!!!!!!!!

  Ez a csapat küzdeni tudásban ugyanolyan, taktikailag és hogy mennyire tudják, kinek mi a dolgaa pályán, erősen veri a Matthäus csapatot.
  Amellett, hogy anno Matthäus maradása mellett voltam:

  Ugyanis az edző lecserélése két évente pont azt eredményezi, ahol vagyunk: a selejtezők felén összeszokatlan, eredménytelen csapatot - főleg, mikor látszik már a csapat játékrendszere és látszik, hogy van benne fantázia.

  Gratulálok, hogy ilyen vehemenciával harcoltok a jelenlegi helyzet jegeléséért és a kétévenkénti folyamatos dezsavűért...

  Még igazad is lehetne. Csakhogy:
  - Ezek a srácok minden meccsen úgy kezelik a labdát, hogy öröm nézni, még ha olykor egyet kettőt hibáznak is, de nem ez a jellemző.
  - 85-90 percig bírják a nemzetközi iramot.
  - Aztán: például ezen a meccsen egy percig se azon izgultam, hogy jaj, csak el ne adjuk a labdát, jaj, csak ne kapjunk egy gólt.
  - Van bennük tartás, és hajtás.

  Nem, egy pillanatig sem lehet bennük érezni, hogy az olasz meccs sikerét lovagolnák. Nagyon is tisztában vannak vele, hogy rengeteget kell tanulni, rengeteg meccset kell még lejátszani, rengeteg helyzetet kell még kihagyni, és gólt berúgni.

  most függetlenül az öngóltól, tényleg nincs Magyarországon egy olyan bal oldali védő, aki esetleg ballábas?
  vagy ez ma már nem követelmény?

  Várhidit meg akkor cserélném le, ha jöhetne valaki komoly szakember külföldről, akinek szerződés garantálná, hogy egyetlen magyar edző sem nyilatkozhat róla, és 200 méternél közelebb nem mehet hozzá.

  Nálam ez továbbra sem Várhidi-kérdés. Bozsikhoz képest még így is ég és föld volt a válogatott szerintem. Voltak nagyon szar meccsek, de legalább néha láttam valamit. Hogy ott tartunk ahol? Miért ne tartanánk ott? Itthon semmi nem adott az eredményes focihoz. Nincs utánpótlásképzés (na jó, egy-két helyen elindult valami, de ez egyrészt még édeskevés, másrészt ha tökéletes lenne hirtelen a háttér, akkor is hosszú évek kellenének, mire a mostani gyerekek meghatározó játékosokká válnának felnőtt szinten is), nincs anyagi háttér, a kluboknál nagyrészt szerencselovagok és dilettáns majmok adják egymásnak a kilincset (már ahol egyáltalán adják), már alig látni gyerekeket az utcákon focizni, pedig még mi is 17-18 évvel ezelőtt éjjel-nappal játszottunk. Európai középmezőny? Ne nevettessetek már! Ugyan miből, kikből? Nézzetek már szét, hogy milyen válogatottak alkotják az erősebb európai középmezőnyt! Nekünk ki van? Gera? Én csipázom, de még európai szinten sem tényező a szó legenyhébb értelmében sem. Mondom mindezt úgy, hogy tudom, iszonyatos tehetség szorult a srácba, csak ugye az itthoni képzés... Diósgyőr-szurkoló létemre évekkel ezelőtt kimentem egy fradista haverommal egy Fradi-Haladás meccsre, mert éppen Pesten voltam pár napot, és nem volt jobb dolgom, és olyan cselt láttam tőle, amit mástól sem sehol, pedig jártam párszor külföldön meccsen, láttam pár igazi sztárt, plusz itthon is láttam pár válogatott meccset élőben az évek során.

  Fel kellene már ébredni végre! Körülbelül az a realitás sajnos, ahol most járunk. Teljesen mindegy, hogy egy hajszállal előrébb végzünk-e az aktuális csoportban vagy sem.

  Őszintén szólva, azt sem értem, Torghellében és Dárdaiban mit lát még mindig, ami miatt játszaniuk kellene.

  Várhidinek talán annyi hibája volt, hogy az angol másodosztályban kispadot koptató Priskint játszatta kezdőként, nem az olasz másodosztályban általában kezdőként játszó Feczesint. De Torghelle nem sokat segített volna ezen.

  Dárdai pedig 32 éves és már 6 éve sem volt elég motivációja, hogy feltétlenül végighajtson egy válogatott meccset (nem véletlenül nem kedvelte Matthäus). Vass Ádámmal már a képességei sem hiányoznak olyan kimondottan, a mentalitását pedig irdatlan távol kell tartani ettől a társaságtól.

  Felkeltem 5-kor meccest nézni, bár inkább aludtam volna. Az uccsó 20 percben az a tömény reménytelenség kikészített. A legnagyobb hibák: feladtuk a meccset jóval a vége előtt és nincs aki góllal fejezze be a támadásokat.

  Jók: Buzsáky, Hajnal, Juhász, Halmosi
  Lúzerek: Vanczák (nem az öngól miatt), Tőzsér (Filkort helyette hoztam volna be)
  Amit nem értek: Leandro (az meg egy retardált)

  Egyébként volt, amikor jól játszottunk, Várhidi miattam maradhatna. Csak olyan fárasztó, hogy már megint kikaptunk, és már megint tétmeccsen.

  1. A görögök elleni játék: elfogadható.
  2. A görögök elleni eredmény: rossz.
  3. A csoportban elért hatodik hely: tragikus.
  4. A Vb-selejtezők harmadik kalapja: ha tényleg meglesz, köszönjük meg Fortuna istenasszonynak. Egyszerűen érthetetlen, miért áll még mindig mellettünk.
  5. Várhidi koncepciója: összességében jó, valóban a fiatalokra kell építeni.
  6. Várhidi taktikája: kisebb csiszolásokkal van benne fantázia.
  7. Várhidi alkalmassága: hiába lett rokonszenvesebb a csapat, az eredmények még Bozsikhoz képest sem javultak számottevően, Matthäustól és Gelleitől pedig egyértelműen elmaradnak (elsősorban a tétmeccsekre gondolok). Ha MLSZ-elnökségi tag lennék, akkor a kapitányváltásra voksolnék. Ebben a sportágban nem szép egyéni megoldásokat produkáló manökenekre van szükség, hanem férfiasan kemény, győzelemre törő futballistákra, gólokra, minél több győzelemre, minél jobb helyezésre és továbbjutásra. Sok értékes dolgot letett Várhidi az asztalra, de semmilyen garanciát nem látok abban, hogy a helyenként mutatós játék mellett a tétmeccsek eredményességi mutatói is javítani tudna.
  8. Várhidi jövője: Szerintem a korosztályos válogatottakat felügyelő szakmai igazgatóként kellene a továbbiakban foglalkoztatni, a válogatott élére pedig komoly nemzetközileg jegyzett szakember kell.

  és végül:
  kisteleki! takarodj!

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=287400&na_step=30&t=9018358&na_order=
   
 2. avatar: fgymat
  2013.06.08, 06:16 (szerk.: 2018.10.13, 18:30)
  Budapest, 2007. november 21., szerda (MTI) - Egy órával a magyar-görög labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtt a Puskás Ferenc Stadionban még csak néhány száz szurkoló foglalta el helyét, igaz a környéken kisebb-nagyobb csoportokban már hangolnak a drukkerek.

  A csípős időre való tekintettel a furfangosabb utcai árusok, az ilyenkor megszokott sör, tökmag, szotyi kínálatot egy kis forralt borral, valamint teával frissítették fel, de nem maradhattak el a zászlókat, valamint dudákat kínáló standok sem.

  A görög drukkerek egy része - akik egyhangúlag vendéggyőzelmet jósolnak -, mintegy háromszázan, már elfoglalták a számukra biztosított szektort, és szinte megállás nélkül bíztatták az ekkor még minden bizonnyal az öltőzőben készülő kedvenceiket.

  Az angol Robert Styles játékvezető sípjelére 20:15-kor kezdődő találkozót megelőzően a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetői 60. születésnapja alkalmából Fazekas Lászlót.

  A kezdőcsapatok:

  Magyarország:
  Fülöp Márton - Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Vanczák Vilmos - Vass Ádám, Tőzsér Dániel - Halmosi Péter, Hajnal Tamás, Buzsáky Ákos - Priskin Tamás

  Görögország:
  Kostasz Csalkasz - Krisztosz Pacazoglu, Szotirisz Kirgiakosz, Mihalisz Kapszisz, Lukasz Vintra - Georgosz Karagunisz, Angelosz Baszinasz, Kosztasz Kacuranisz, Alekszandrosz Ciolisz - Teofanisz Gekasz, Dimitrisz Szalpigidisz

  Budapest, 2007. november 21., szerda (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett a címvédő görög csapattól az Európa-bajnoki selejtezők utolsó fordulójában, a Puskás Ferenc Stadionban.

  Eredmény:
  Magyarország-Görögország 1-2 (1-1)
  Puskás Ferenc Stadion, 32 300 néző, v.: Robert Styles (angol)
  gólszerzők: Buzsáky (8.), illetve Vanczák (22.-öngól), Baszinasz (56. 11-esből)
  sárga lap: Tőzsér (29.), Vanczák (92.), illetve Kirgiakosz (61.), Pacazoglu (71.)

  Magyarország:
  Fülöp Márton - Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Vanczák Vilmos - Vass Ádám, Tőzsér Dániel (Leandro de Almeida, 85.) - Halmosi Péter (Feczesin Róbert, 81.), Hajnal Tamás (Filkor Attila, 76.), Buzsáky Ákos - Priskin Tamás

  Görögország:
  Kostasz Csalkasz (Andonisz Nikopolidisz, a szünetben) - Krisztosz Pacazoglu, Szotirisz Kirgiakosz, Mihalisz Kapszisz, Lukasz Vintra - Georgosz Karagunisz, Angelosz Baszinasz, Kosztasz Kacuranisz, Alekszandrosz Ciolisz (Georgosz Szamarasz, a szünetben) - Teofanisz Gekasz (Joannisz Amanatidisz, 83.), Dimitrisz Szalpigidisz

  I. félidő:
  1. perc: Priskin tört be a 16-os jobb oldalánál, majd nagy erővel lőtt, Csalkasz kiütötte a labdát.
  8. perc: Buzsáky indult meg egy bicikli csellel, majd 17 méterről lőtt, a labdába Kirgiakosz bele tette a lábát, amely így a tehetetlen Csalkasz fölött a kapu jobb oldalába vágódott (1-0).
  22. perc: Szalpigidiszt próbálták meg kiugratni az ötösön belül, a menteni igyekvő Vanzcák pedig Fülöp keze mellett saját kapujába fejelt (1-1).
  34. perc: gyors magyar támadás végén Buzsáky a jobb oldalról élesen lőtte keresztbe a labdát, a hosszúnál érkező Tőzsér csak centikkel maradt le.
  38. perc: Pacazoglu lőtt 25 méterről, a labda nem sokkal ment fölé.
  40. perc: Tőzsér óriási lövését Csalkasz ütötte ki a jobb sarok elől.

  II. félidő:
  46. perc: Hajnal egy megkerülős cselt követően az ötösnél, éles szögből Nikopolidiszba lőtte a labdát, a kipattanót Halmosi lőtte rá, de egy védő szögletre mentett.
  55-56. perc: egy hosszan előre vágott labdát Vaskó elnézett, így Gekasz léphetett ki: a Bayer Leverkusen támadója elhúzta a labdát Fülöp mellett, a kapus azonban buktatta. A 11-est Baszinasz higgadtan a kapu közepébe helyezte (1-2).
  68. perc: Hajnal lőhetett 20 méterről, de a labda a kapu fölé szállt.
  71. perc: egy felívelt szabadrúgást Vanczák csúsztatott kapura, de Nikopolidisz a helyén állt.
  72. perc: gyors kényszerítő után Szamarasz lőtt 12 méterről, Fülöp magabiztosan hárított.
  78. perc: Tőzsér beívelésére Nikopolidisz rossz ütemben jött ki, de Vaskó hat méterről az üres kapu mellé fejelt.

  Nagy lendülettel kezdett a görög csapat, így a Várhidi-legénység az első percekben csak pillanatokra birtokolta a labdát. Ezt a nyomást egy váratlan góllal törte meg a hazai együttes: ehhez Buzsáky egyéni villanása és némi szerencse kellett.

  Ettől kissé csökkent a görögök játékkedve, ám amilyen váratlanul szerzett vezetést a magyar csapat, ugyanolyan hirtelen jött a vendég egyenlítés is. A félidő hátralevő részében több helyzetük volt a magyaroknak, de a szünetig nem született újabb gól.

  A fordulást követően ismét kihagyott magyar helyzettel indult a találkozó, ám a vezetést mégis a görögök szerezték meg Vaskó helyezkedési hibája miatt. A vendégek ezt követően rendkívül magabiztosan futballoztak, csak egy-egy hiba után tudott helyzetet kialakítani a magyar csapat, így mindhárom pontot elvitte az Európa-bajnok.

  A magyar válogatott a hatodik helyen végzett a hetes csoportban, korábban a negyedik pozíció volt a leggyengébb magyar eredmény egy-egy kvalifikációs sorozat végén.

  Arra sem volt még példa, hogy a csoportelső 19 ponttal verje meg a magyarokat. Ezúttal a görögök ennyivel gyűjtöttek többet Várhidi Péter gárdájánál.

  Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
  "Büszke vagyok a játékosaimra, köszönöm nekik azt az egy évet, amit együtt tölthettünk. Az Európa-bajnok görög válogatott ellen kilenc gólhelyzetet alakítottunk ki, a fiúk ország-világnak megmutatták, hogy mit tudnak.

  Otto Rehhagel, a görög válogatott szövetségi kapitánya:
  "Gratulálok a magyaroknak, agresszíven, jól játszottak. Mi olyan teljesítményt nyújtottunk, amilyet az Európa-bajnoki részvétel bebiztosítása után várni lehetett tőlünk."

  forrás:
  MTI
   
 3. avatar: NNS
  2008.04.16, 23:47 (szerk.: 2011.05.27, 15:29)