magyarfutball.hu

Málta - Magyarország 2 : 1 19:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 1 (1 szavazat)

1...5
Európa-bajnokság 2008 selejtező
813. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Ta' Qali, Stadion Nazzjonali
játékvezető : Ver Eecke Johny (Belgium)
nézőszámok:
 1. Nemzeti Sport: 3.500
 2. nb1.hu: 4.000
 3. nso.hu: 4.000
 4. mlsz.hu: 5.000
 1. 13' Schembri André 1 - 0
  1 - 1 19' Torghelle Sándor
  piros lap 38' Vanczák Vilmos
  52' Schembri André 2 - 1
  83' Sammut Kevin sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.24, 15:36 (szerk.: 2017.10.11, 22:20)
  Köszönjük meg bozsiknak ezt a nagyszerű szereplést. A mai meccsel feltettük a koronát az idei szárnyalásra. A bosnyákok elleni győzelem az csak játékvezetői csalással jött össze. Véletlen volt.
  Ennyit tudunk.


  Köszönjük szépen Kisteleki Istvánnak, hogy szétvert sikeresen egy népszerűsítő tevékenységet, egy hajtani képes csapatot és mindenekelőtt köszönjük meg neki, hogy kinevezte Bozsik Pétert szövetségi kapitánynak. Remélem levonja a megfelelő konzekvenciákat. Amikor Bozsik kihirdette először a bővebb keretét, érezni lehetett, hogy semmi jó nem fog kisülni a Sebők Vilmos, Molnár Balázs, Polonkai Attila, Bárányos Zsolt és még sorolhatnám nevű játékosok alkotta összességből.
  Bozsik menjen a picsába! Ha ezek után még marad, az kidomborítani önértekélési képességének jelentős hiányosságait.
  Máltától vereséget szenvedtünk. Ezek után van lejjebb? Sajnos van.
  Azért ennyi szomorkodás elég volt részemről, inkább nevetek vagy dühöngök az egészen!


  Felejtsük már el a Gerát is, láthatóan szenved a pályán, alibizik ő is, akár a többi, én elzavarnám mindet a fenébe és a Róth Antal féle utánpótlást hoznám fel nagyválogatottnak.


  Szóval azthiszem ez most más volt. MOst valamit elvesztettünk. Már csak kínunkban röhögünk, vagy ár azt sem. Egyedül Dárdait sajnálom. A többiekről nem ejtenék szót inkább.
  Nem fogom várni őket a Ferihegyen. Jobb ha szépen halkan hazaosonnak.
  Én másnap bejelentik, hogy felhagynak a labdarugással.
  Kisteleki meg bejelthetné, hogy visszavesszük magunkat amatőr szintre.
  Tudjátok amikor hallom, hogy még az nb2-ben is mekkora fizetések vannak a szinvonal meg hogyismondjam csak, siralmas, amikor egy Málta ellen akit nem kell lebecsülni mert kultúrált focit játszottak, volt egy sémájukm és az be is jött.
  Kiváncsi vagyok ezt a vereséget kire fogjuk fogni.
  A legjobb az lenne ha a Nemzeti Sport egy szót sem irna a mai meccsről.Ha említést sem tenne róla.
  Nekem könnyebb lenne ha nem emlékeztetnének rá.Másoknak is.
  Vagy most megint szedjük előp a fiatalok témát? Hogy egy Szabics-Torghelle duó viszontagságai helyett rakjuk be Priskint, Hrepkát meg a fiatalokat?Nem lenne jobb?Legalább rutint szereznének.Málta ellen...:(:(:(
  Csak a hit...a hit maradt meg de már az sem azért hogy nyerni fogunk valaha is.Hogy felemelkedik ez a kis ország.
  Hanem hogy egyszer látni fogom ezeket küzdeni.
  Máskor egy vereség miatt kiabáltam, üvöltöztem.
  MOst beletörődtem a megmásíthatatlanba.Kikaptunk Málta vendégeként.
  De 1 hét múlva már ennek nyoma sem lesz, és bizakodva várom majd hogy Moldávia ellen mennyi lesz a jegy. Ha van egy kis eszük, mindenkit ingyen engednek be, és a játékosok könyörögni fognak, hogy menjünk ki újra.
  És akkor megint lesz talán egy olyan meccs mint tavaly az Olaszok ellen az utánpótlásnál, ahol 15000 magyar bizdította a fiatalokat.
  Addig meg... marad a remény.


  baromi nehéz dolga van így a védőknek, hogy folyamatosan lendületből viszik rájuk a labdát mert a középpálya egy fos. ettől függetlenül megoldhatta volna a problémát piroslap nélkül is.


  Király a második kapus a magyar válogatott történetében, aki elérte az 50., a 60. és a 70. válogatottságot. Grosics a csúcstartó 86-tal, a harmadik Szabó Antal 46-tal. Valóban ennyire jó volt az utóbbi néhány évben? Meccsenkénti egy potyagólt stabilan hozza, gondolom ez kurva demoralizáló az aktuális védelemnek.


  Ez most az elso olyan csapat, amelyik tenyleg elhitte magarol, hogy a cel a csoport otodik helye.
  A Mateusz legalabb annyit elert hogy par percekig egy meccsen majdnem elhitte az ember hogy van keresnivalonk.
  Bozsiknak kitunoen sikerult alulmotivalnia ezt az amugy is persze fos szar, csapatnak nem nevezheto gyulekezetet, hogy jatsszanak higgadtan ugysincs eselyuk, ezek persze el is hittek.
  Sajanalom azta kb 3-4 olyan jatekost akiknek sikerult hozzaszurkulniuk a tobbi selejthez.
  Ezzel az erovel meg akar az U17es valogatott is jatszhatna de telleg.
  Egyebkent egyaltalan nem tartom kizartnak akar az utolso helyet sem.
  EB-t most mar tuti ne rendezunk, faj kimondani hogy jobb is .


  Nézd, igazság szerint én nem izgultam ezen a mai meccsen...
  Konstatáltam, hogy "nézd csak, Málta egész lelkes, és mi némi szerencsével hozhatnánk döntetlenre is, bár messze nem érdemeljük meg..."

  Rágcsálom a szotyit, vége a meccsnek, még mindig nem vagyok ideges, különösebb nagy bánat sem érződik...

  ...és akkor, már kikapcsoltam a tévét, na, akkor leesett, hogy úristen, hát itt tartok én, személy szerint, hogy már csak meg sem ráz ez a dolog???

  Na ez az, amit kikérek magamnak, hogy ott tartunk, hogy van ez a sport, a foci, amit olyan nagyon szeretek, és akkor az én hazám úgy műveli ezt, hogy ahhoz énnekem már ne legyen érzelmileg közöm?

  Na, ez valahol elviselhetetlen - nézek magamba, és keresem a hibát...


  Én a nyáron Máltán nyaraltam, és bevallom, hogy fű szerintem csak a nemzeti stadionban, meg még talán egy-két csapat pályáján lehet, mert olyan az éghajlat.
  Nincs füvük, és ezektől is kikapunk ! Marsaxlok csapata (vagy négy játékost adott a válogatottba) egy néhány ezres halászfalu !
  Egyszerűen elképesztő ez az eredmény !


  Az is biztos, hogy Gerát sem a mai játéka miatt fogják leigazolni...

  Olyan, mintha kezdene belefásulni az egészbe
  Királyon is azt látom, hogy mintha nem is érdekelné az egész.
  Második gól előtt kisétált a kapuból tessék-lássék módon, aztán mikor
  bement a labda a kapuba, megrántotta a vállát, hogy gól, ez van.


  Kiraly remek kapus, de szemlatomast nem veszi komolyan a valogatott meccseket. Hogy ennek mi az oka, azt nem tudom, de talan meg kene kerdezni tole. Marmint nem nekunk, hanem az edzoi "stab"-nak. Ha meg lehet szuntetni az okot, szuntessek meg, ha nem, akkor Kiralynak meg kell koszonni (mert akarmit mond akarki, boven van, mit) es hozni valaki mast.


  Nomost.
  Mi a rossebet mondjunk a máltai meccs után?
  Talán el kéne gondolkodni, hogy azért, mert valaki külföldre szerződött kispadosnak nyugati kiscsapatokhoz, még nem félisten.

  Továbbá Bozsik Péter sótlan, képtelen húzni egy merészet, miközben ugyanazokból a sztenderd, jól bevált -azaz éppenhogy meccsről meccsre leszereplő- totyogókból válogat.

  Aztán meg azt sem értem, hogy miként nem képes egy válogatott "futballista" nem meghalni a pályán, ha a szent trikolórt viseli.... á, mindegy, hagyjuk, de remélem, az NS is lassan leáll majd azzal a visszataszító szokással, hogy címlapon hozza Máté szerződését egy angol újonc kispadjára (vagy a tarcsiba....), hogy fél oldalt kapjon valaki, mert a Bundesliga 1 kiesőjelöltjénél játszott 10 percet és labdába is ért...


  Szégyen! De sajnos még mindig van hova süllyedni. 2 gólt kapni Máltától... És még összetehetjük a kezünket, hogy csak 2-őt. Sokat elárul a válogatott "erejéről", hogy egy máltai csatárt csak visszahúzással tudnak megállítani. Málta ilyen veszélyes, hogy megéri ezért bevállalni a kiállítást?
  Királyt mellőzni kellene egy időre. Mi a fasznak jött ki a 2. gólnál? Egyszerűen olyan hülyeségeket csinál, hogy az már fáj!
  Gera meg szintén semmi. Azt a helyzetet én is bepasszoltam volna. Egyszerűen nem tud koncentrálni, nem is hajt.
  Fel lehetne itt sorolni minden nagy tudásút, de a kedvencem, Torghelle nem maradhat ki. Igaz most fejelt egy gólt, de ettől nem esek hasra. Nem látja egy edző sem, hogy ez a gyerek nem tud focizni?!
  Meg ha már így belejöttem: Molnár Balázs, aki most nem játszott, de ő az alibi király. És Sebők Vilike, aki még nem is játszott mostanában, mert sérült. Gondolom egyébként biztos kezdő lenne.

  Remélem Kisteleki lemond! Nagy szerepe van abban, hogy Lothar elment. Az ő keze alatt sem játszott kiemelkedően a csapat, de legalább akartak valamit.
  Meg a bunkó Mészöly is eltakarodhatna, mert pont az ilyen nagy pofájú, tehetségtelen őskövületek az okai ennek a posványnak.


  A máltai vereséggel valóban elszálltak a mostani sorozat esélyei. Viszont a meccseket mégis le kell játszani.

  Remek alkalom a valódi csapatépítésre, fiatalításra. Két év alatt ki lehet alakítani azt a megfiatalított keretet, ami valóban focizva és eséllyel tudhat majd szerepelni a vébécsoportban.
  Lásd pl. Svájc.


  Azt kell hogy mondjam, bármennyire is bíztam eddig Bozsikban, most úgy vélem, hogy mennie kell.

  Nem csak az eredmény/-telenség/ miatt, hanem azért is, mert hibát hibára halmozott a török és a tegnapi máltai meccsen is. Ha a tegnapi keretet megnézzük, akkor azt tapasztaljuk, hogy Torghellének és Szabicsnak nem volt alternatívája. Csak középpályások, ill. védők ültek a padon. Egyszerűen presztizs-kérdést csinált a fiatal támadók be- hívása körüli ellentétből és inkább csatárok nélkül utazott ki a válogatott.

  Arról nem is beszélve, hogy véleményem szerint a kiállítás után egyszerűen elcserélte magát. Számomra a Leandro - Kiss csere érthetetlen volt, arról nem is beszélve, hogy hátravitte Dárdait a pici máltai emberke semlegesítése céljából, így simán átengedte a középpályát az ellenfélnek. A pályán hagyta Szabicsot, aki inkább kerékkötője volt a csapatnak, ahelyett, hogy jobb híján Gerát tette volna Torghelle mellé és Cvitkovicsot a jobb oldalra.

  Mindettől függetlenül, egy ilyen égés mellett nem mehetünk el személyi konzekvenciák nélkül.


  Az a szörnyű, hogy Éger és Halmosi is a Lokiban kíváló teljesítményt nyujtanak......a Válogatott rákfenéje az, hogy nem megfelelően vegyítik a játékosokat.
  Rengeteg a klubjukban epizódista szerepet betöltő meccs hiányos játékos akik 10-15 perceket sem kapnak a klubjukban, de mert jól cseng a neve behívják.
  A védelmet a kapusírányítja ...hiába van egy bravurja meccsenként királynak ha olyan elemi hibát vét mint a törökök ellen vagy a Málta ellen (2. gól).
  A tegnapi meccs tragédiája az volt, hogy a Málta mind taktikailag, mind fizikailag felül múlta a csapatot.
  Huszti hiába rohangál megörjöng a pályán amikor a passzai mind céltalanok, Torgelle hiába ámokfut a jobbszélen amikor egy kisfifika kellene megáll a tudomány 2 méterről erőből belekúrja a labdáta védőbe......, mert nincs esze.
  Gera hiába ollóza a lasztikat és bonyolódik cselsorozatokba....amikor az teljesen öncéluak, hiszen csak passzolni kellene.
  Ezek a játékosok : Gera, Dárdai, Torgelle, Fehér és többi légiós zseni mind, mind mellékszereplők nem meghatározó játékosok a klubjukban vagy éppen sérülés miatt óriási meccs hiánnyal küzdenek....ilyenekre épp eszű szöv. kap nem épít Válogatottat.
  Halmosi hiába nyargalászik, hiába húzza meg balszélt és hiába adja be pontosan amikor 4-5 játékosunk úgy helyezkedik az ellenfél 16 osán hogy egyszerűen verve vannak mert mindenhol a labdáért mozduló máltaiak hátát látták....

  Éger, Kiss, Halmosi egy Lokiban kitűnő teljesítményt nyújtanak, mert vannak társak hozzá......a Válogatottban nincsenek ennyi.

  Ja amúgy megjegyzem egy MTK vagy egy Loki ezt a Máltát 4-5 góllal alázta volna.


  Egyébkként kapott már ki Hollandia évekkel ezelőtt egy akkor még zsenge belorusz csapattól, a már akkor kis kiváló Csehország Luxemburgban, szóval betlizni lehet. Van olyan, hogy valaki egy kiscsapat ellen végigrohamoz 90 percet, de a kapus aznap egy félisten, a kapufa velük van, és semmi sem jön össze, az ellenfél meg egyetlen helyzetéből betalál a favorit ellen. Szóval ilyen van. Tehát papíron még ki is lehetne kapni Máltától, tegnap például Angliát is úgy lefocizták, hogy hetekig nem mennek haza szerintem.
  DE!

  Amit láttunk, az az, hogy Málta lefocizott, mit lefocizott, szarrá vert minket.

  Na ez a baj. Ezért kell lemondani, kivonulni, elbujdokolni, elnézést kérni és ilyenek... ja, és ha akarnak nézőt maguknak itthon legközelebb, párszáz, de inkább 0 forintos jegyeket nyomtatni.


  Döntő részben egyetértek ezzel:

  Czvitkovics Péter:
  Az MTK három legutóbbi bajnoki meccsén lecserélték, így egyenes volt az út a válogatottba.

  meg ezzel:
  Egy felpörgetett, küzdő és hajtó Gera nem ilyen tompán ér a labdához, hanem rácsúszik, összpontosít, és amikor már a hálóból jön vissza a labda, akkor szaltózik.

  meg ezzel:
  Leandro:
  Ha Brazíliában meglátták volna nagyszerű képességeit a strandon, elküldték volna vívni.

  meg ezzel is:

  Vanczák Vilmos:
  Akit a hazai bohócbajnokságban háromszor állítanak ki alkalmatlanokról egy idényben, és törzsgárdistája lehet egy válogatottnak, azon nem lehet csodálkozni, hogy egy gyors csatárt nem tud megfékezni.

  és ezzel is maximálisan:
  Juhász: Még erre is rátett viszont egy lapáttal, mert miután elhasalt, olyan nehezen ment neki a felállás, mint Quasimodónak a hátúszás.

  De legjobban az osztályzatokkal. Vazze, tegnap nem volt 4-es, ahogy a Sport írta. Nem. 1-es volt, meg 2-es, meg 0-s.

  Egyébként mindegy. Nem olvassák. Vagy megrántják a vállukat. Vagy szembemondják, mint a szegény Vidistáknak idegenben, hogy b+, akkor focizzatok ti.


  Szerintem Cvitkovicst ne bántsuk, amikor beállt az olyan volt, mintha Chuck Norris keveredett volna a zombik közé, de tény, hogy a "válogatási elveknek" ő is megfelelt.
  Úgytünik azt próbáljuk a világnak bebizonyítani, hogy a nemjátszó kispadosaink felveszik a versenyt bárkivel, holott 20 éve látjuk, hogy még a játékban lévők sem.
  A hátralévő selejtező mérkőzéseken most kipróbálhatnánk, hogy hátha a szertárosok, és a gyúrók leverik az ellent.


  Király mozdulatában benne volt, hogy ő itt egyáltalán nem számított arra, hogy ezek esetleg kapura is lőnek. Szinte megsértődött hogy védenie kell...


  Mondjuk a Király pont egy szélsőséges figura. Az első gól az viszonylag ok, de a második?! Voltak nagyon nagy védései is. Alapjában véve nem rossz kapus.
  De hát nem a kapuson kéne múlni hogy megverjük e máltát vagy sem...

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=230390&na_step=30&t=9018358&na_order=
   
 2. avatar: fgymat
  2013.06.04, 20:21 (szerk.: 2017.10.11, 22:22)
  Budapest, 2006. október 11., szerda (MTI) - Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a Málta elleni szerdai Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen az a legfontosabb feladat, hogy a csapat feltörje a minden bizonnyal szervezetten védekező hazai gárda hátsó alakzatát, és kihasználja helyzeteit.

  Erről Bozsik Péter már Máltán nyilatkozott, ahová kedd este érkezett meg a válogatott.

  "A mai futballra jellemző módon kevés helyzet alakult ki a törökök elleni meccsen. Ha jobban meggondoljuk, a vendégeknek a kilencven perc során mindössze három komolyabb lehetőségük volt. Igaz, a gól után néhány perccel ismét összezavarták a védelmünket, ám ezután már csak a végén, egy kontra után ijesztettek igazán ránk, amikor az egyenlítés reményében már teljesen nyíltan futballoztunk. Ha a magunk teljesítményét nézzük: két komoly helyzetünk volt az egész mérkőzésen" - nyilatkozta Bozsik az mlsz.hu-nak. "Az első félidőben Gera Zoltán passza után Dárdai Pál lövése, majd a hajrában Gera szabadrúgása, amely után a keresztlécen csattant a labda. Mindezt azért érdemes végiggondolni, mert jellemző, hogy a kiélezett meccseken a helyzetek tekintetében kicsi a különbség a küzdő felek között. Nagyjából erre kell számítanunk a védekezésre és kontrákra összpontosító Málta ellen is, és arra, hogy nem tékozolhatjuk majd el adódó lehetőségeinket, minél előbb meg kell szereznünk a vezetést" - tette hozzá a szakvezető, aki szerint ezúttal csakis a három pont megszerzése lehet a cél.

  "Arra számítunk, hogy nálunk lesz a labda, de mint arra a törökök máltai vendégjátékának tanulságai is figyelmeztetnek, nem egyszerű megtalálni a réseket a hazaiak védelmén. Ehhez jól szervezett, ütemes, adott esetben szellemes támadások kellenek. Biztos, hogy a széleket ki kell használnunk, és - lehetőség szerint - minél többször kell az oldalvonalak mellett ellenfeleink védői mögé kerülnünk" - nyilatkozott a kapitány.

  Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerda délelőtt átmozgató edzést tartott játékosainak Máltán, a 19:15 órakor kezdődő Európa-bajnoki selejtező előtt. A 45 perces foglalkozás után, amelyen a 18 futballista bemelegítő és lazító, majd kislabdás technikai feladatokat végzett, az együttes visszatért szálláshelyére, ahonnan 17:15 órakor indul vissza a Ta,Qali Stadionba.

  A tréningen nem sérült meg senki, így a szakvezető minden kiutazott játékosára számíthat.

  A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 2-1-es vereséget szenvedett idegenben Málta csapatától.
  A magyarok eddigi négy selejtezőjükből hármat elveszítettek. A házigazdák megérdemelt győzelmet arattak.

  Európa-bajnoki selejtező, C csoport:

  Málta-Magyarország 2-1 (1-1)
  Ta,Qali, 4000 néző, v: Ver Eecke (belga)
  gól: Schembri (13., 52.), illetve Torghelle (19.)
  kiállítva: Vanczák (38.)
  sárga lap: Sammut (87.)

  Málta:
  Justin Haber - Kenneth Scicluna, Stephen Wellman, Brian Said, Luke Dimech - Gilbert Agius (Peter Pullicino, 82.), George Mallia (Andrew Cohen, 65.), Kevin Sammut, Jaime Pace - Andre Schembri (Terence Scerri, 72.), Michael Mifsud

  Magyarország:
  Király Gábor - Fehér Csaba (Halmosi Péter, 77.), Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Leandro de Almeida (Kiss Zoltán, a szünetben) - Gera Zoltán, Tóth Balázs, Dárdai Pál, Huszti Szabolcs - Szabics Imre (Czvitkovics Péter, 60.), Torghelle Sándor

  I. félidő:
  10. perc: Agius 28 méterről félmagasan lőtt, a kapu közepe felé tartó labdát Király könyökkel ütötte oldalra.
  13. perc: Said 40 méteres indításával Mifsud tört be a tizenhatoson belülre, a vele viaskodó Juhász elesett, majd ellenfelét is földre vitte, a hazai játékos azonban felpattant és éles szögből lőtt, a labda Király kezéről a felső kapufára, onnan pedig Schembri elé pattant, aki két lépésről az üres kapuba helyezett (1-0).
  17. perc: Torghelle átadásával Leandro lépett ki a védők közül, 14 méteres lapos lövése elakadt az önfeláldozóan elé vetődő Haberben, a lepattanó labdát Torghelle elől kivágták a védők.
  19. perc: Huszti futott el a bal szélen, beadását követően a berobbanó Torghelle Habert megelőzve öt méterről a kapu közepébe fejelt (1-1).
  26. perc: Mifsud cselezte ki Vanczákot, majd 19 méterről lőtt, Király látványos vetődéssel mentett.
  32. perc: Tóth ívelt be szabadrúgást a máltai kapu elé, Haber a nagy kavarodásban kétszer is kiejtette a labdát, de a védőknek sikerült szögletre menteniük. Huszti beadása után a hazai kapus rosszul számította ki az ívet, Vanczák Gerához talpalta labdát, a magyar játékos pedig a hálóba továbbított, de a játékvezető szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot.
  38. perc: Mifsud robogott el Vanczák mellett, a magyar védő utolsó emberként visszarántotta a hazaiak támadóját, amiért a játékvezető kiállította őt.
  41. perc: Mifsud tört egyedül kapura és 14 méterről, senkitől sem zavartatva a jobb kapufa mellé gurított.
  43. perc: Mifsud futott le az alapvonalig, visszagurított labdáját az érkező Sammut 13 méterről a kapufára lőtte, az ellentámadásnál Szabics beadása után Gera kapáslövését védte Haber lábbal.

  II. félidő:
  52. perc: Agius indításával Schembri lépett ki a védők közül, a kapujából kifutó Király átugrotta a labdát, amit a hazai játékos az üres kapuba gurított (2-1).
  61. perc: Czvitkovics 23 méterről félmagasan lőtt, Haber vetődve ütötte az alapvonalon túlra a labdát.
  79. perc: Mifsud már sokadszor törhetett egyedül kapura, lapos lövését Király lábbal védte, a kipattanót Scerri "kihagyhatatlan helyzetből" a kapu mellé lőtte.
  90. perc: Juhász tört be a tizenhatoson belülre, de Haber önfeláldozó vetődéssel mentett előle.

  A magyarok birtokolták többet a labdát, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, ezzel szemben a házigazdák első támadásukat góllal fejezték be. A nagyon bizonytalanul védő máltai kapus hibáját is kihasználva gyorsan egyenlített Bozsik Péter együttese, amely továbbra is fölényben játszott, de a vendéglátók valamennyi támadásában benne volt a gól lehetősége, elsősorban Mifsud révén, akit se lefutni, se szerelni nem tudtak a védők. A magyarok nagy szerencsével zárták döntetlennel az első félidőt.

  A második 45 percben is a magyaroknál volt többet a labda, de a házigazdák sokkal szervezettebben, tudatosabban játszottak. A vendégek akciói Czvitkovics révén valamivel veszélyesebbekké váltak, de gólszerzésre továbbra is inkább a hazaiaknak volt esélyük, elsősorban azért, mert Király többször is feleslegesen jött ki a kapujából és ezzel saját védőit hozta nehéz helyzetbe. Ha a máltaiak kicsit jobban koncentrálnak a befejezéseknél, nagyobb különbséggel is győzhettek volna.

  Bozsik Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Nagyon nehéz egy ilyen meccs után bármit is mondani. Hosszabb elemzésre most nem vállalkoznék. Mifsud kikapcsolását nem sikerült megoldanunk, tíz emberrel, ellenfelünk vezetésénél mindent megtettünk az egyenlítésért, ez azzal járt, hogy hátul nagyon kinyíltunk, amit a máltaiak veszélyes kontrákkal jól kihasználtak.

  Dusan Fitzel, a máltai válogatott szövetségi kapitánya: Kettős a boldogsáom: egyrészt nagyon hosszú idő után nyert újra tétmeccset a máltai válogatott, ma este emiatt óriási örömöt okoztunk szurkolóinknak. A másik ok, hogy beért a munkánk, szakmai stábunk két hétig elemezte a magyarok játékát, a legapróbb részletig kidolgoztuk a taktikát, amit a játékosok maximálisan betartottak.

  forrás:
  MTI
   
 3. avatar: ingersheim
  2012.10.14, 16:27
  kép
  ebay.uk
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.04, 09:49 (szerk.: 2017.10.11, 22:21)
  A szombaton a törököktől elszenvedett 1-0-ás vereség alkalmával Kabát Péter részleges térdszalag-szakadást szenvedett, Éger Lászlónak csonthártyagyulladása lett, ezért hagyták el a tatai edzőtábort, míg Sebők Vilmos térdsérülése továbbra sem jött rendbe, így ő is távozott.

  A vasárnapi regenerálódás után hétfőn rövid megbeszélés, majd edzés szerepelt a programban. A tréning során a támadások építését és a kapura lövést gyakorolták a keret tagjai.

  forrás:
  ?
  2006. október 9.
  http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=109030529&t=9018358
   
 5. avatar: bd10
  2009.06.29, 11:26 (szerk.: 2009.07.26, 18:45)
  1960: Málta 1:0 Tunézia (barátságos)
  1966: Málta 1:0 Líbia (barátságos)
  1966: Líbia 0:1 Málta (barátságos)
  1973: Málta 2:0 Kanada (barátságos)
  1975: Málta 2:0 Görögország (EB-selejtező)
  1977: Tunézia 0:1 Málta (barátságos)
  1981: Málta 1:0 Indonézia (barátságos)
  1981: Málta 2:0 Thaiföld (barátságos)
  1981: Tunézia 0:1 Málta (barátságos)
  1982: Málta 2:1 Izland (EB-selejtező)
  1985: Málta 3:1 Jordánia (barátságos)
  1988: Málta 2:0 Finnország (barátságos)
  1988: Tunézia 1:2 Málta (barátságos)
  1988: Ciprus 0:1 Málta (barátságos)
  1988: Tunézia 0:1 Málta (barátságos)
  1991: Málta 3:0 Indonézia (barátságos)
  1991: Málta 2:0 Líbia (barátságos)
  1992: Málta 1:0 Izland (barátságos)
  1992: Málta 1:0 Lettország (barátságos)
  1993: Észtország 0:1 Málta (VB-selejtező)
  1993: Málta 2:1 Gabon (barátságos)
  1994: Málta 1:0 Belgium (barátságos)
  1994: Málta 5:0 Azerbajdzsán (barátságos)
  1995: Málta 2:1 Albánia (barátságos)
  1998: Málta 2:1 Lettország (barátságos)
  1999: Málta 2:1 Bosznia-Hercegovina (barátságos)
  1999: Málta 1:0 Libanon (barátságos)
  2000: Málta 2:0 Katar (barátságos)
  2000: Málta 3:0 Azerbajdzsán (barátságos)
  2001: Málta 2:1 Kanada (barátságos)
  2001: Málta 2:1 Jordánia (barátságos)
  2002: Málta 3:0 Moldova (barátságos)
  2002: Málta 1:0 Azerbajdzsán (barátságos)
  2004: Málta 5:2 Észtország (barátságos)
  2006: Málta 2:1 Magyarország (EB-selejtező)
  2008: Málta 1:0 Izland (barátságos)
  2008: Málta 7:1 Liechtenstein (barátságos)
   
 6. avatar: NNS
  2008.04.24, 10:15 (szerk.: 2017.10.11, 22:10)
  Am 11. Oktober 2006 konnte dabei gegen Ungarn ein historischer 2:1-Sieg gefeiert werden, insgesamt erst der vierte in der Länderspielgeschichte des Landes.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Maltesische_Fu%C3%9Fballnationalmannschaft

  Azaz, a 1900-ben alapított Máltai válogatott története negyedik győzelmét érte el ellenünk...