magyarfutball.hu

Ciprus - Magyarország 2 : 1 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
815. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Limasszol, Tsirion Athlítiko Kentro
játékvezető : Gerasimou Panayiotis (Ciprus)
nézőszámok:
 1. mlsz.hu: -
 2. origo.hu: 280
 3. Nemzeti Sport: 300
 4. nso.hu: 300
 5. nb1: 400

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.04.27, 20:44
  kép
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.07, 14:34 (szerk.: 2021.04.27, 20:46)
  Egy kis élmény beszámoló!!

  Mi lennénk azok 4-en akik kinnt voltak az elsö meccsen.Történtek dolgok amiröl érdemes egy pár szót ejteni.
  A meccs maga egy rakás szar volt, nem tudom mennyire jött ez vissza kamerán keresztül, de akaratnak semmi jelét nem láttuk.Igazi alibi foci volt ez a javából.21-22 éves "válogatott" futbalistáktól.
  Meccs végén volt egy kis összezörenés pár(15-20) fiatal kis cigány ciprusival, de azok csak 50 méterröl tudtak kövekett dobálni felénk.Ilyen is van.....viccc....

  DE ami a legfontosabb az a meccs után történt a hotelba ahol a válogatott megszállt.A hotel aulájában találkoztunk ujságirokkal, ujságot, nevet nem akarok mondani ugyis tudja mindenki mellyik ujságról beszélek.Ha a saját szememel nem látom, nem hiszem el.Ugyanis a következő történt:A válogatottunk mindig mosolygos és bizakodó menedzsere egy üveg pálinkás üveggel a kezében meginvitálta a firkászokat egy meccs utáni elbeszélgetésre.......Suliba ezt hivják tollbamondásnak!!Saját fülemmel hallottam a szokásos szarokat:"Voltak ugye biztató jelek?Most mindenkinek mellénk kell állnia"stb,stb,stb
  Aztán sikertült beszélni Prsikin Tomival, és Sándor Gyurival is egy félórát...Ök legalább szántak ránk annyit nem úgy mint a szuperklasszis Juhász akinek mennie kellett......fontos dolga akadhatott......viccc ez is.....Mint minden amit tegnap este láttunk.....

  Hajrá Vác!!!!!!!
  Hajrá MAGYAROK!!!

  Tegnap láttam a Ciprus elleni meccs második félidejét, szerintem messze nem volt annyira tragikus, mint ahogy itt vagy a sajtóban megjelent: az látszott, hogy még nem sok fogalmuk van a többiek mozgásáról, olyan pozíciókra mentek labdák, ahol kellett volna lennie valakinek, csak úgy tűnik még nincs meg az együtt mozgás, a védők mögé beadott labdáknál a passzkor indult a csatár, stb. - azaz nincs még meg a játékosok, a csapat együtt mozgása, de futás és ütközések azért voltak (ok, nem Serie A színvonalon, de voltak). Az persze lehet, hogy az első félidő szüttyedtebb volt...

  Ciprus ellen az első félidőben egyszer Hrepkát, kétszer Husztit ugratta ki gyönyörűen, más kérdés, hogy Hrepka elügyetlenkedte az elsőt, Huszti meg előbb hosszan tette vissza Hrepkának, ráadásul a csatárnál - tévesen - be is intették a lest. A második alkalommal - megint tévesen - már Husztit is lesen állították meg. Továbbá volt még egy jelenet, amikor két csellel három ciprusit küldött négyfelé, mintegy 20 méterre a ciprusi kaputól, de Huszti és Hrepka is lesen álldogált, Tóth Balázs meg 4-5 méterről bambán állva figyelte, hogy mit kezd Gera a labdával. Így nehéz bárkit is helyzetbe hozni.

  Vass Ádám?Többnyire csere a Stoke Cityben.
  A ciprusi meccs óta tudjuk mindannyian,miért.

  Sajnos a félidő végére elveszett a lendület, kiegyenlített lett a meccs, és a belső középpályás sorunk rendkívül gyengén játszik, képtelenek segíteni a támadásokat. Ha Gera visszalép, akkor van irányító, de akkor elöl Hrepka nagyon egyedül marad.

  Sándor egyelőre nem tudja megoldani a feladatát. Tóth Balázs is nagyon gyengén teljesít. Csizmadia és Huszti sokat fut a széleken, ez pozitív.

  A védekezésünk nem elég agresszív, erőszakosabb letámadás kellene.

  A hazai bíró minden apróságot lefúj, legalábbis magyar oldalon, de ez várható volt. Ennél több kell.


  Egyedül Vassban látok fantáziát, Sándorról mindent elmond, hogy irányító létére gyakorlatilag nem találkozott a labdával. A fiatalok meg azért hajthatnának, futhatnának, még akkor is ha az ellenfél sem produkál semmit.

  Kezdjuk hatulrol: a szelso hatvedeink nullak. Egy az egyben konnyen verhetok, nem tudnak beadni es Vanczak kifejezetten rosszul helyezkedik. (A golnal is.)

  A kozepso vedoink talan megutnek a mercet, ha osszeszoknanak.

  Kozeppalya.

  Vass jo, kifejezetten jo ebben a mezonyben, nem adja el a labdat, az eloreivelesei viszont gyengek, ha a foldon passzol, akar oldalra, akar elore vagy hatra, sokkal hasznosabb.

  Sandor es Toth totalis alibit nyomnak, ennyit nem bir ki egy csapat sem, ebbol adodik a legfobb problemank is: a vedelem es a kozeppalya kozott megakad a tamadasok vezetese.

  Huszti, Gera azt hozza nagyjabol, amit tudtunk roluk, sok szot nem erdemes ra vesztegetni, a ket alibis mellett alig tudnak kinek passzolni.

  Es vegul Hrepka, aki renduletlenul futkarozik elol, de az o teljesitmenye gyakorlatilag ertekelhetetlen, annyira keves alkalma volt jatekba avatkozni.

  kíváncsian várom mikorra esik le az éppen aktuális szövkapnak, hogy az 1 csatár + Gera kombó sosem fog működni. a 4-1-3-2 akár még jó is lehet.

  Én inkább a 442-t tudnék elképzelni rombusz középpályával. a csúcsán Gera, baloldalon Huszti/Hajnal védelem előtt Dárdai/Vass jobboldalon Buzsáky.

  szokás szerint akkor játszunk jól amikor elment a hajó

  mondjuk ennek a tornának a komolyságáról mindent elmond, hogy nem hívtak meg valódi játékvezetőket...hívtak három bohócot a ciprusi szövetségből.

  Igen éles szeműnek kell lenni ahhoz, hogy valaki biztató jelekt fedezzen fel a mai meccsben. Részermől óriási csalódás a hozzáállás és a játék is. Várhídi amellett, hogy szakmailag semmit nem tett le az asztalra eddig a két meccsen, szemmel láthatóan motiválni sem képes a játékosokat.

  Tóth mekkora poén volt a végén, ahogy odanyújtotta a kezét a játékvezetőnek, és amikor az meg akarta fogni, gyorsan elkapta, és elment smiley

  Azért ebből az eredményből nem kell tragédiát csinálni. Kikaptunk egy ciprusi tornán, ciprusi bírókkal felálló ciprusi csapattól. Borítékolható volt az eredmény, nyilván nem véletlen velünk sorosolták össze magukat. A holnapi meccs talán több mindenre fényt hoz majd.

  Vass volt a legfegyelmezettebb az egesz csapatbol (es itt valodi fegyelemre gondolok, nem alibire vagy lustasagra), es bar az ivelesei elegge vaktaban voltak, a foldon nagyon jol passzolt. Nem az o hibaja, hogy a kozeppalya elulso sorabol a preciz felpasszait jo esetben visszapasszoltak egybol, rossz esetben (foleg Sandortol) egyszeruen elpattant.

  Azt azért látni kell, hogy sok szerencsénk nem volt ezen a meccsen. Rúgtunk két kapufát, a hazaiak rúgtak egy lesgólt, és a bíró általában véve röhejesen hazai pályát fújt.

  Ettől függetlenül sem érdemeltünk volna győzelmet. Tóth Balázs Bozsik bukásában is aktív szerepet játszott, Várhidinél is megteszi a magáét. Sándornak pedig a hazai bajnokságban illenék bizonyítania előbb. Az U21-ben volt néhány nagyon jó meccse, de ez nem lehetne elég a válogatott kezdőcsapatához. Ilyen gyenge középpályás játékkal a magyar bajnokságot sem lehetne megynyerni.

  Hát ez már csak így van nálunk általában. A pszichés felkészítés az ami a legjobban hiányzik a válogatottból, de ez már legalább 10 éve jellemző. (egy-egy mérkőzést leszámítva) A másik meg, hogy már írtam korábban, nálunk a csapat nagy része nincs játékban most, náluk igen.

  Nem erre hegyeznem ki a dolgot, inkabb arra emlekeztetnenk, hogy ez a meccs arra szolgalt, hogy lathassuk, kire szamithatunk es kire nem.

  Tothra, Sandorra, Vanczakra nagyon nem.
  Veghre, Csizmadiara, Kantara, Baloghra es Juhaszra kicsit nem.
  Gerara, Husztira es Hrepkara talan.
  Vassra es Priskinre igen.

  A védelemből nem lehet mindenkit kirakni, mert akkor már nem marad senki más.

  Vanczák nekem sem hiányzik, de Juhásznak kell a feje hátulra, a többiek meg nagyon rutintalanok, ez még alakulhat.

  Gerát és Husztit sem szabad kihagyni a csapatból, mert megközelítőleg sincs senki más, aki annyit tudna a posztján, mint ők, és azért ők lényegesen többet futnak, mint a magyar átlag.

  Jó kis hangulattalan, alacsony színvonalú edzőmeccs volt ez, kezeljük is így.
  Kényelmes hazaiak, rutintalan magyar csapat.

  Az én véleményem, hogy hatalamas pazarlás Gerát csatárfélének betenni, bebizonyosodott, hogy Sándor (és Kanta) nem tud igazán irányítani, Gera még akkor is hasznosabb középen, ha nem megy neki a játék...
  Vass Ádámnak pedig sűrgősen állandó játéklehetőség kell, nagyon tehetséges, és régóta hiányposzt a védekezőközéppályás a válogatottban. (Főleg úgy, hogy Várhidinek nem kell Dárdai).

  nem láttam a meccset,de Gera a csatársorban akkora pazarlás,mint buzsáky kihagyása. a westbromnál is megpróbálták ezt,ott se jött be,és még a fórumon írogató angol szurkolók is "waste of talent "-nek titulálták robson akkori döntését. Várhidi ennyire nem lenne képben? a legkreatívabb játékosunkat csatársorba ?

  Egyebkent meg ket aprosag:

  1. Priskin mozgasan rohadtul meglatszik, hogy Angliaban edz. Azt a magabiztossagot, ahogy kizarta a vedojet, azt errefele nehez megtanulni.
  2. Gera nem rugta ki a labdat, amikor a foldon fetrengett egy ciprusi vedo. A kapus nagyon ideges volt, es a reakciojabol meg a kommentatorok semmitmondo megjegyzeseubol akar el is hihetnenk, hogy igaza van, de ne tegyuk. Angliaban iden mar azt mondtak a jatekosoknak, hogy ha egy mod van ra, ne rugjak ki a labdat, varjak meg a biro jelzeset.

  Juhász már nem először játssza el, h seggreesik, és gólt kapunk miatta. Vass is lepattant az emberről, ilyet nem szabad. Csizi a vonal melletti összjátékban jó, de beadni nem tud. Egyszer egy köténnyel betört a tizenhatosra, de Sándor lyukat rúgott a bepasszolt labdára.
  A középpálya ahogy van szar. Huszti jó, Vass OK, Tóth viszont nem jobb oldali kp, az ő posztja Vass posztja. Sándor 0 volt, Tóth nem tudott építésben a hlyére lépni, viszont emiatt még a rombolást is elbaszta az első félidőben. Bár ő az egyetlen (!) játékosunk továbbra is, aki testtel odabasz, ütközik, piszkál. Gerát hátrébb kéne hozni.

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=223920&na_step=30&t=9018358&na_order=
   
 3. avatar: fgymat
  2013.06.05, 21:10 (szerk.: 2017.02.06, 13:51)
  Limasszol, 2007. február 6., kedd (MTI) - Sándor György mellett döntött a kezdőcsapat irányító posztját illetően Várhidi Péter, a ciprusi nemzetközi tornán szereplő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
  A szakvezető már hétfőn kijelölte a kezdő tizenegyet, csak azt nem döntötte el, hogy az újpesti Sándor vagy az MTK-s Kanta József kapjon lehetőséget a Limasszolban 18 órától sorra kerülő, házigazdák elleni mérkőzésen.

  Az MLSZ sajtóosztályának tájékoztatása szerint a találkozót csak a lelátóról figyelheti Filkor Attila, Farkas Balázs, Tőzsér Dániel és Pollák Zoltán, ugyanis a torna versenykiírásának értelmében csak 18 futballistát lehet nevezni. A trénerek hat mezőnyjátékost és egy kapust cserélhetnek a 90 perc során. Ha a rendes játékidő után döntetlen az eredmény, tizenegyesek döntenek.

  Limasszol, 2007. február 6., kedd (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett a házigazda ciprusi csapattól a nemzetközi négyes torna elődöntőjében.
  Eredmény, elődöntő:

  Ciprus-Magyarország 2-1 (1-0)

  Limasszol, 300 néző, v.: Geraszimu (ciprusi)
  gólszerzők: Jiaszumisz (18.), Okkasz (73.), illetve Priskin (89.)
  sárga lap: Csizmadia (25.) Tóth B. (36.), Kanta (83.)


  Ciprus:
  Morfisz (Antonisz, a szünetben) - Ilia (Kriszosz, 71.), Szaciasz (Luka, a szünetben), Haralambusz, Paraszkevasz - Lambrosz, Aszimakisz, Kriszosztomosz (Makridisz, 52.), Karalampidisz (Nikolau, 65.) - Jiaszumisz (Aloneftisz, 61.), Okkasz

  Magyarország:
  Végh - Csizmadia, Balogh, Juhász, Vanczák - Tóth B., Vass, Sándor (Kanta J., 63.), Huszti (Tisza, 76.) - Gera, Hrepka (Priskin, 58.)


  I. félidő:

  9. perc: Karalampidisz jobboldali beadását röviden fejelték ki a magyar védők, így Aszimakisz 17 méterről lőhetett, de a labda a jobb sarok mellé szállt.
  18. perc: egy kapu előtti kavarodás után Okkasz verekedte ki a labdát, Jiaszumisz pedig 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).
  23. perc: egy bal oldali szögletre Balogh remek ütemben érkezett, de nyolcméteres fejese után a felső lécen csattant a labda.

  II. félidő:

  59. perc: Sándor szöglete után Juhász csúsztatott a hosszú sarok felé, de a labda centikkel mellé szállt.
  68. perc: ismét röviden szabadítottak fel a magyar védők, Aloneftisz 20 méterről a bal sarok mellé lőtt.
  73. perc: egy magyar labdavesztés után Aloneftisz robogott el a bal oldalon, középre adására Okkasz remek ütemben érkezett, és a jobbra dőlő Végh mellett a kapu bal oldalába külsőzött (2-0).
  81. perc: a leshatáron kilépő Gera okosan játszott vissza a második hullámban érkező Tóthoz, aki 15 méterről kapásból a jobb kapufára lőtt.
  89. perc: egy indítás után Priskin került helyzetbe, és 12 méterről a bal alsó sarokba helyezett (2-1).

  A kezdés után rögtön átvette az irányítást a hazai csapat, a magyar együttes csak elvétve jutott el az ellenfél kapujáig. A ciprusiak egy nagy védelmi hibát kihasználva megszerezték a vezetést, majd némi meglepetésre "ráültek" az eredményre.
  A fordulást követően is rendkívül tompa volt Várhidi Péter legénysége, helyzetet egyáltalán nem sikerült kialakítania. A védelem igazán csak egyszer hibázott, de azt azonnal góllal büntette a házigazda alakulat.
  A hazaiak - Priskin szépítő gólja ellenére - végig uralták az összecsapást így megérdemelten jutottak a fináléba, ahol a bolgárokkal találkoznak. A magyar csapat így szerdán a lettek ellen játszik a harmadik helyért.

  "Sajnos a párharcokban alulmaradtunk, és azokon a pontokon, amelyeken el lehet bukni egy mérkőzést, még nem vagyunk elég erősek. Az mindenképpen pozitívum, hogy nem volt sok helyzete az ellenfélnek. Támadásban is láttam szép dolgokat, bár sokszor az utolsó passzokba hiba csúszott és a befejezéssekkel is hadilábon álltunk. Még nagyon az út elején vagyunk. Én türelmes vagyok ezzel az együttessel, úgy gondolom, fél éven belül egy ilyen szintű csapatot meg fogunk verni" - nyilatkozta a mérkőzés után Várhidi Péter szövetségi kapitány.

  A másik eldöntőben:
  Bulgária-Lettország 2-0 (2-0)
  gólszerzők: Surnis (14., öngól), Jovov (33.)

  a szerdai program:

  3. helyért: Magyarország-Lettország, Limasszol 16 ó

  döntő: Bulgária-Ciprus, Nicosia 18 óra

  forrás:
  MTI
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
   
 5. avatar: ingersheim
  2013.02.12, 19:42
  A mérkőzés után a magyar szövetségi kapitány azt emelte ki, hogy csapata alulmaradt a párharcokban. "Az mindenképpen pozitívum, hogy nem volt sok helyzete az ellenfélnek. Támadásban is láttam szép dolgokat, bár sokszor az utolsó passzokba hiba csúszott és a befejezéssekkel is hadilábon álltunk. Még nagyon az út elején vagyunk. Én türelmes vagyok ezzel az együttessel, úgy gondolom, fél éven belül egy ilyen szintű csapatot meg fogunk verni" - vélekedett Várhidi Péter

  www.mlsz.hu/2013/02/nyeretlen-meg-a-valogatott-februar-6-an/
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.05, 11:48
  Csapatunk kedden, magyar idő szerint 18 órakor Limasszolban Ciprus válogatottjával mérkőzik meg, másnap pedig a keddi eredményektől függően (16 vagy 18 órakor, Limasszolban vagy Nicosián) Bulgária, vagy Lettország lesz az ellenfél.

  - Elsődleges célunk nem a tornagyőzelem, hanem az, hogy kiderüljön, kik azok a játékosok, akikre hosszútávon számíthatok - mondta honlapunknak Várhidi Péter szövetségi kapitány. - Természetesen a lehető legjobb eredmény elérésére törekszünk majd, de most az a legfontosabb, hogy lehetőségünk lesz két válogatott mérkőzésre, két komoly, nemzetközi szintű megmérettetésre. A fiatal csapatnak éppen ilyen találkozókra van szüksége, és bízom abban, hogy a torna során jó tapasztalatokat szerzünk majd a keret tagjairól.

  A magyar válogatott gépe vasárnap éjszaka indul Ciprusra. A hajnali érkezés után pihenőre térnek a csapat tagjai, s hétfő délután Limasszolban tart majd edzést a szövetségi kapitány.

  Ciprus-Magyarország
  Kedd, Limasszol, 18. óra (Sport TV)
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2011.04.05, 11:47 (szerk.: 2014.02.06, 17:13)
  Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte szűkített, 22 fős keretét a jövő heti, ciprusi tornára.

  "Minden posztra igyekeztem két labdarúgót találni, bár jobbhátvéd jelenleg csak egy, Csizmadia áll rendelkezésre. Szükség esetén azonban Vanczák, Balogh, vagy akár Rodenbücher is játszhat a védelem jobb oldalán, tehát gondban biztosan nem leszünk. Így, hogy csak egy igazi jobboldali védő került be az utazók közé, inkább még egy csatárt nevezek, ő pedig Tisza Tibor" - mondta a szövetség hivatalos honlapján (mlsz.hu) a válogatott szakvezetője.

  Várhidi Péter megindokolta, ki miért maradt ki a bő keret tagjai közül. Vadócz Krisztián és Rajczi Péter klubot váltott a télen, nekik most az a legfontosabb, hogy beilleszkedjenek új együttesükbe. Bodor Boldizsár klubjában baloldali védőt játszik, és ezen a poszton ezúttal inkább Pollák Zoltán teljesítményére kíváncsi. Horváth András edzőtáborozik a Sopronnal, az MTK-s Bori Gábor pedig azért maradt ki, mert az alkalmazandó játékrendszerben olyanok kaphatnak inkább lehetőséget, akik jobb szerelőkészséggel rendelkeznek. Dzsudzsák Balázs és Németh Kriszián pedig csak harmadik számú jelölt lenne posztján.

  A válogatott tagjai vasárnap találkoznak a Thermal Hotelben, s este repülnek Ciprusra. Kedden a hazai együttessel találkozik a nemzeti együttes, szerdán pedig - az előző napi eredményektől függően - Bulgária vagy Lettország lesz az ellenfele.