magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Ferencvárosi TC 0 : 5 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: ingersheim
  2015.08.21, 14:22
  Régen volt olyan izgalmas rajtja az NB I-nek, mint idén. Már rögtön az első fordulóban összekerült a két ősi ellenfél, az Újpest és az FTC. Mindenki nagyon komolyan készült erre a mérkőzésre, legyen az edző, játékos, szurkoló vagy rendfenntartó.
  A két csapat előzetesen is sok hasonlóságot mutatott. A Dózsa és a Ferencváros kispadján egyaránt új edzők ülnek, nekik az első fellépés nagyon fontos volt, ha másért nem, a szurkolók bizalma miatt. Új játékosok érkezek mindkét együtteshez, akiket fűtött a bizonyítási vágy, a csapatban akartak maradni. A Megyeri, illetve az Üllői úton is megváltoztak az anyagi feltételek, és mindkét helyen profi munkát követelnek minden "alkalmazottól".
  Nyilasi Tibor és Kovács Ferenc először néztek farkasszemet a cserepadról. Az Újpestbe Görögországból Fitos, Szegedről Szabó Gyula érkezett. Az FTC Romániából igazolt két játékost, a csatár Szenes Sándort és a középpályás Patkós Csabát. Az utóbbi sérülés miatt nem léphetett pályára, de a Fradi leendő új sztárjának remélik.
  A mérkőzés előtt feszült hangulat uralkodott az öltözőkben, a lelátókon és a stadion körül. A népesebb Fradi-tábor már jó előre bemelegített a környék kocsmáiban. Ezúttal a rendőrök csak kiegészítő szerepet kaptak a béke fenntartásában, mivel azt a Buldog Kft. karatésai vállalták el - jó pénzért.
  Tizenkétezer ember nagy meglepetésére már az első percben bevette az Újpest kapuját a Fradi, Szenes, az új szerzemény révén. Ez fölöttébb bénítólag hatott a lila-fehérekre, akik 90 percen keresztül nem bírtak a sokkos állapotból kikerülni, és ezért futószalagon kapták a gólokat. A másodikat már a 20. percben Fonnyadt révén, aki Imperiál módjára vágtázott föl-alá a balszélen az egész mérkőzés folyamán. A 36. percben már hazaindult az Újpest-hívők nagy része, mert a táblán ez állt: 4-0. A harmadikat Bánki rúgta, a negyediket pedig ismét Szenes Sándor, aki magyar pályán rég nem látott bombagóllal tette fel a koronát teljesítményére. Még egy Fonnyadt gól a végén, és máris együtt örül a nagyszámú FTC-tábor és a csapat. Nyilasi Tibor szerint játékosainak ezen a napon szinte minden bejött, és nagyon örült a szép rajtnak, míg Kovács Ferenc szerint csapata csatát vesztett, de háborút nem. A mérkőzés után érthetően a legboldogabb ember Szenes volt, aki hozzátartozói gyűrűjében fogadta a szurkolók gratulációit és talán mindenki úgy érezte, ezen a napon új időszámítás kezdődik az erdélyi fiú és a Ferencváros életében is.

  Megyeri út, 12 000 néző, v: Molnár.

  Gólok: Szenes 1.p, Fonnyadt 20.p, Bánki 33.p, Szenes 36.p, Fonnyadt 75.p.

  Ú. Dózsa: Brockhauser, Huszárik, Varga, Szabó Gy., Szlezák, Miovecz, Rubold, Fitos, Zsivótzky, Bácsi (46.p Oroszki), Eszenyi. Edző: Kovács Ferenc.
  Ferencváros: Józsa, Lipcsei, Pintér, Keller (75.p Keresztúri), Simon, Bánki, Limperger, Szenes, Páling (46.p Topor), Fischer, Fonnyadt. Edző: Nyilasi Tibor.

  Képes Sport, 1990. 08. 22.
   
 2. avatar: heimo
  2015.03.22, 06:34 (szerk.: 2016.11.19, 19:00)
  A vártnál kevesebben, csak 12 ezren - javarészt ferencvárosiak - látogattak ki a Megyeri útra, hogy megtekintsék a bajnokság nyitányának rangadóját, az Ú. Dózsa és a Ferencváros összecsapását.
  A legutóbbi bajnokság arany- és bronzérmesének mérkőzése kiélezett harcot, nagy csatát ígért, de a csapatok igencsak rácáfoltak erre. Az újpestiek jócskán elmaradtak a várakozástól, a ferencvárosiak viszont sziporkáztak. Legalábbis 45 percen keresztül, s ennyi idő bőven elegendő volt arra, hogy kiütéses vereséget mérjenek a vendéglátókra. A zöld-fehérek gólgyártása már az első percben megkezdődött: a Nagyszebenből érkezett romániai játékos, Szenes Sándor bemutatkozásként első labdaérintésre 18 m-ről nagy gólt lőtt a jobb alsó sarokba. A hazaiak védelme átjáróházhoz hasonlított, s a sokkal gyorsabb, ötletesebb ferencvárosiak éltek is a kínálkozó lehetőségekkel. Az is igaz, hogy előbb Huszárik, majd Zsivótzky hibázott Fonnyadt és Bánki találata előtt, de aztán ismét az a Szenes következett, akinek csapatba állításán a ferencvárosiak most debütáló edzője, Nyilasi Tibor az utolsó percig gondolkozott: 22 m-ről védhetetlenül bombázott a jobb felső sarokba.

  Fordulás után a vendégek ,,visszakapcsoltak,,, s már nem hajtottak annyira, mint az első játékrészben. Ennek ellenére számos helyzetük adódott, de most a legnagyobb ziccereket is elhibázták. Egy alkalommal például Fischer 10 m-ről az üres kapu mellé gurított.
  Aztán a 75. percben ismét ,,megtört a jég,,, ezúttal Varga segített be a Ferencvárosiaknak, s Fonnyadt a kapu közeléből nem hibázott.

  A két együttes nem volt egy súlycsoportban, a rendkívül egységes csapat benyomását keltő Ferencváros még nagyobb arányban is nyerhetett volna.


  mti