magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti Dózsa SC 2 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Ferencvárosi TC - Újpesti Dózsa SC 1960
  2. Ferencvárosi TC - Újpesti Dózsa SC 1960
  3. Ferencvárosi TC - Újpesti Dózsa SC 1960
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.11.18, 17:37
    Sima kettőnull

    Sokan hajlamosak voltak arra, hogy a Népstadion vasárnapi mérkőzését előre elkönyveljék.

    Mondván:

    - A bajnokcsapat utóbbi mérkőzésein legjobb formájára emlékeztetően játszott, míg a Ferencváros még „nem találta meg önmagát”.

    Avagy:

    - Szegeden gólt sem tudtak Alberték lőni szerdán, s ezalatt a Megyeri úton „ötöst termelt” a Göröcs által vezérelt újpesti támadósor.

    Ezek az érvek már-már mindenkire meggyőzően hatottak. Csak a labdarúgásban igazán jártas szurkoló mondta:

    - A labda gömbölyű, s minden lehetséges…

    A szeptember végi nap oly kedvesen cirógatta a stadioni hatvanezret, mintha érezte volna, hogy azoknak kilencven perces sportszerű játékban lesz részük. A zöld-fehér csatárok pedig mintha az előre elkönyvelt tételeket akarták volna sorra „korrigálni” – szebbnél-szebb támadásokat szőttek Török kapuja felé. De – eredménytelenül.

    A hetedik perctől Göröcs, az újpesti dirigens vette kezébe a karmesteri pálcát. Villámgyorsan megindult, majd lelassított. Jobbra cselezett, balra passzolt. Remek labdával látta el társait. Ha pedig a helyzet úgy kívánta, maga is célba vette a kaput. De – eredménytelenül.
    Illetve a kilencedik percben egy nagy hadvezér precíz elgondolása alapján, egy művész finomságával addig tette-vette a labdát, addig szédítgette a zöld-fehér védőket, míg azok Halápit teljesen szabadon hagyták. Egy szempillantás alatt a szőke újpesti csatáré lett a labda. Csak Horváth állt vele szemben. S Halápi – elügyetlenkedte a helyzetet.
    Az első és – utolsó igazi nagy helyzet a ferencvárosi kapu előtt. S ezzel el is lőtte puskaporát a lilák ötösfogata.

    Nem így a - most sem jól, csak lelkesen játszó – zöld-fehér támadók. Szinte azt érezte az ember, hogy mindig csak az újpesti kapu felé gurul a labda. A sok támadásnak az lett a következménye, hogy alig három perc alatt kétszer is gólt ért el a Fradi-csatársor. Illetve azok legbátrabbika: Friedmanszky.
    Az elsőnél nagyban hozzásegítette őt a labdát jól beadó Fenyvesi, s egész kicsit – a kapujából rosszul kiinduló Török.
    A másodiknál bátorsága segítette kissé – vagy harminc méterről lőtte hirtelen kapura a labdát – és nagyban Török Gábor, akinek kezéből pattant a hálóba az erős, de távoli lövés.

    Számtalan rangadón bebizonyosodott, hogy ilyen vezetéssel még nincs biztosítva a győzelem. Igaz ugyan, hogy ilyenkor meg kell sokszorozódnia a lelkesedésnek, akaraterőnek abban a csapatban, amelyik be akarja hozni kétgólos hátrányát. Ilyen tulajdonságokat azonban ezúttal nem tudott felvonultatni az újpesti gárda, pedig ha tud, akkor talán megfordulhatott volna az eredmény. Oroszék megelégedtek a kettő-nullás vezetéssel, s lassítottak az iramon – végig kézben tartva a mérkőzés irányítását.
    Ma ők voltak a lelkesebbek, ők játszottak jobban.
    Rászolgáltak a győzelemre.


    Képes Sport
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.18, 17:32 (szerk.: 2016.11.18, 17:33)
    Ferencváros—Újpesti Dózsa 2:0 (2:0).
    Népstadion, 60 000 néző. Játékvezető: Dorogi.
    Góllövő: Friedmanszky (2).

    A Ferencváros—Újpesti Dózsa rangadó volt gólokban a legszegényebb. Az előző forduló tapasztalatai alapján a Dózsa volt a rangadó esélyese. Úgy is indult a játék, hogy a lila-fehérek a nagyszerű formában levő Göröcs „karmester” irányításával igazolják is ezt. De a mérkőzés két perc alatt eldőlt a Ferencváros javára. A jó lövőformában levő Friedmanszky kétszer betalált Török kapujába. Megjegyzendő, hogy az újpesti kapus a második gólnál nagyot hibázott, s a két gól után megváltozott a játék képe. A zöld-fehérek vették át az irányítást, s jól működő védelmüknek nem jelentettek különösebb gondot a szárnyaszegett újpesti próbálkozások. Hozzátehetjük, hogy a Ferencváros győzelmével a bajnokság élcsoportjában érdekesebben alakulhat a további küzdelem ...


    Népszabadság, 1960. szeptember 27.