magyarfutball.hu

Svájc - Magyarország 4 : 5

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Európa-kupa 1955-59, hivatalos válogatott mérkőzés
324. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Lausanne, Stade Olympique de la Pontaise
játékvezető : Devillers Jacques (Franciaország)
nézőszámok:
 1. football.ch: 40.000
 2. Népsport: 45.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: Longinus
  2018.11.19, 20:25
  képA magyar csapat, állnak balról - jobbra. KOCSIS Sándor, RADULY József, BOZSIK József, MACHOS Ferenc, BUZÁNSZKY Jenö, VÁRHIDI Pál, KÁRPÁTI Béla, SZOJKA Ferenc, HIDEGKUTI Nándor, FAZEKAS Árpád, PUSKÁS Ferenc. Forrás: Magyar Focitörténet FB
   
 2. avatar: ingersheim
   
 3. avatar: wmisharin
  2012.08.27, 17:53
  kép
  Извините за двукратную пробу. Михалыч
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.09, 18:44
  programfüzet:
  kép
   
 5. avatar: fgymat
  2009.05.20, 18:37
  A 6. Európa-kupa sorozat második mérkőzése.
  A svájci csapat rendkívül komolyan vette a találkozót. A helvét labdarúgás történetében példátlan módon Magyarországra utazás előtt egyhetes edzőtáborozáson vett részt a keret. Ennek a nagy készülődésnek nem az Európa-kupa volt az igazi oka, hanem az, hogy a svájciak már 1939 óta nem nyertek ellenünk. Érdekesség, hogy a vendégcsapat középhátvédje egyben Svájc legnépszerűbb színésze is volt.
  A nemzeti csapatban szerepelt egy újonc, Machos.

  A játékvezető sípjelére iszonyatos küzdelem vette kezdetét. Először a vendégek találtak a kapunkba. Ekkor csapatunk olyan rohamokba kezdett, amelyek teljesen összezavarták a svájci védelmet és hat perc alatt háromszor került a labda a hálójukba. Lassan azután magához tért a helvét védelem és zárult a " svájci retesz”. A mi védelmünk viszont kicsit bizonytalanná vált. A szünetre már csak egy gólos előnnyel vonulhattunk.
  A második félidőre a játék képe semmit nem változott, a küzdelem sem csillapodott. Mintha most a vendégeknek ment volna kicsit jobban. Bár először növeltük előnyűnket, de sikerült kiegyenlíteniük és öt perccel a találkozó vége előtt még mindig döntetlen volt az eredmény. Ekkor a svájciak színésze sietett segítségünkre. Egy nem túl veszélyes helyzetben a 16-oson belül kézzel ütött a labdába. A megítélt büntetőt Puskás értékesítette.

  Nagy csatában győztek a mieink. Mindkét csapat szenzációsan játszott. A meccsen bemutatkozó Machos kiválóan játszott és kétszer a kapuba is betalált. Ezt írták róla a svájci lapok: " A legnagyobb játékos, aki a világbajnokság óta feltűnt a nemzetközi labdarúgásban."


  forrás:
  mafoci