magyarfutball.hu

Budapesti AK - Ferenczvárosi TC 0 : 3 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.28, 13:14
    F. T. C.—B. A. K. 3: 0.

    (Amerikai-uti pálya.) A bajnokcsapat meglepő fö­lénynyel, igen szép játék után verte a saját pályáján játszó B. A. K.-ot. Az első félidőben, hogy a győzelmet magának biztosítsa, igen erős iramot diktált az F. T. C., mig a második half timeban a hétfői mérkőzésre való tekintettel szemmelláthatólag lazsirozott. A csatársor baloldala és a fedezetsor a szokott pompás munkát végezte és kitűnt Rumbold klasszisjátéka.
    A B. A. K. nyilván visszament formájában. Csak Grünwald és Grosz II. kapuvéd volt jó. A csatársor teljesen goalképtelen.
    B. A. K. kezd nap ellen, azonnal védekezésre szorul és Schlosser Rónai beadásából már a 12. perczben a vezető goalt rúgja. A zöld-fehérek kornere után ismét Schlossernél a labda, a ki goalra lő és a labda Rudas testéről a hálóba pattan (15. p.). Továbbra is F. T. C. marad offenzivában és az ezúttal feltűnően jól játszó Korody remek egyéni játék után a harmadik, egyszers­mind a match legszebb goalját lövi (30. p.). Közben Grosz I. támadása hozza pillanatra veszélybe a zöld-fehérek goalját.
    Félidő 3: 0.
    Szünet után a B. A. K. is gyakrabban támad, erély­telen akczióikat azonban a F. T. C. védelme biztosan szereli le. F. T. C. két eredménytelen kornere után Grosz
    II. tiz perczen belül Schlosser négy remek shotját menti. A kék-fehérek is eredménytelen sarokrúgáshoz jutnak 34. p.). A játék utolsó tiz percze teljes homályban folyik.
    Biró Fehéry Ákos (Csepel).

    Az Újság 1909 november 2.