magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Budapesti AK 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.07, 21:00 (szerk.: 2022.03.08, 12:25)
    FTC — BAK 4:1 (2:0).

    Üllöi-uti pálya, 3000 néző
    Bíró: Vértes Imre

    A BAK legutóbbi jó játékai után kemény küzdelmet vártunk, mely azonban várakozásunk ellenére elmaradt. A BAK csapata ezuttal a szezon leggyengébb játékát produ­kálta s így az FTC starttól kezdve döntő fölényben volt és tetszés szerint nyerte a mérkőzést.

    As FTC kapujában Csajkának egyetlen komoly védenivalója sem volt, a kapott gólért ő és Takács együttesen hibáztatható. A hátvédek, Takács és Hungler megbíz­hatóan látták el aránylag könnyű feladatukat. A fedezetsorban ismét játszott Obitz — jól. Szabó formáján alul, mig Blum, mint mindig, ezuttal is kiválóan szerepelt. A csatársorból hiányzott a beteg Tóth, ki helyett Nikolsburger játszott balösszekötőt és Kertész centert. A csatársor legjobb embere Kertész volt, akinek különösen pontos labdaadogatásával voltak sikerei. Nikolsburger elég jól, de önzően játszott, míg Wiener II csak a mér­kőzés vége felé jött bele a játékba. A kevéssé foglalkoztatott Matkovics—Kelemen pár el­fogadhatót nyujtott, bár Kelemen feleslegesen sokat foultolt.

    A BAK kapusa, Klojber, a kapott gólokért nem okolható. Müller inkább durva, mint jó ­játékával tűnt ki, Forika szürkén játszott. A fedezetsorban Erbstein eenterhalf végzett nagy munkát, de a máaodik félidő 10. percébben egy ellenfelének a megrugása miatt ki­állították. A csatársorban csak Gállostól láttunk néhány lefutást, a többiek semmi igyekezetet sem mutattak a jó játékra.

    A vezető gólt Nikolsburger lövi a 10. percben, melyet Kertész gólja követ a 25. percben. A második félidő 2. percében Erbstein ártatlannak látszó labdája az FTC vé­delem hibájából meghozza a BAK egyetlen gólját. A 17. percben Nikolsburger szépen kiszökik a hátvédek között, de lövés előtt legáncsonják; a megítélt tizenegyesből Hungler II. lő gólt. A 27. percben Kertész szöktetett labdájával Kelemen megszerzi az FTC ne­gyedik gólját.

    Sporthirlap, 1920. november 15.