magyarfutball.hu

Budapesti AK - Ferenczvárosi TC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: seamandarin
  2022.03.03, 21:19
  A berlini profi osapat ujabb tagjai
  Szendrő János, a BAK hátvédje elutazott Berlinbe s ott csatlakozott a professzionista csapathoz. Ugyancsak elszerződött profinak Künstler és Bánás is, a kik Pozsonyból utaztak Berlinbe.


  Sporthirlap, 1920 szeptember 13.
   
 2. avatar: seamandarin
  2022.02.21, 00:06 (szerk.: 2022.02.21, 13:23)
  FTC — BAK 0:0

  Üllői-uti pálya, 6000 néző
  Bíró: Schiller Gyula

  Kellemesen hatott a nézőre a két csapat játéka. A mérkőzés egyetlen pillanatra sem volt érdek­telen, ellenére annak, hogy gól nélkül végződött. Szép kombinációk, heves iram és szép lövések jellemezték a mérkőzést.

  Az első percekben az FTC támad, majd hosszu ideig a zöld-fehérek tér­felében folyik a játék, s ekkor FTC támadás csak elvétve foglalkoztatja a BAK védelmét. A máso­dik félidő még erősebb tempóban folyik, a játék s a küzdelem hevében Garai (FTC) és Tóth (BAK) szabálytalanságra ragadtatja magát, amiért a biró — utóbbit tulszigoruan — kiállítja. Az utolsó ne­gyedóráig változatos a játék képe, ekkor a BAK teljesen visszaesik, de az FTC eredményt mégsem tud elérni. Mindkét csapatban lényeges — és jól bevált változás történt az összeállitásban. Az FTC védelmét Szamosi—Takács—Hungler II. alkotta. Különösen utóbbi vált ki a kitűnő együt­tesből. A fedezetsor a szokott formát mutatta, az élén Blummal. A csatársorban ismét játszott Pataki, intelligensen, hidegvérrel, mint régen, Garai a jobbszélső helyén nem mutatott semmit, Kelemen önző volt, míg Tóth a mezőnyben jól dolgozott, azonban a lövésekkel adós maradt.Héger balszélsö sokat faultolt, volt azonban egy-két szép lerohanása is.

  A BAK-ban hosszu idő után ismét szerepelt a kapuban Wolenszki. Nyugodt, biztos labdafogásu-nak bizonyult. A Szendrő-Müller hátvédpár elsőrangu játékot produkált. A fedezetsorban ismétTóth magaslott ki. Károly csak rövid ideig bírta tüdővel, miért is Deutsch sokszor a centerhalf helyett is dolgozott. A csatársor a mezőnyben meglepően jól dolgozott. A két szélső, Gallos és Klein, ma kevés labdát kapott, beadásaikkal sokat késtek. A három belső csatár Gulyás—Geller—Károly III. ha összeszoknak es önzetlenségükről végleg leszoknak, sok kellemes perceket, fognak szerezni a BAK híveinek.

  Sporthirlap, 1920. február 23.