magyarfutball.hu

Németország - Magyarország 20:45

   
Tölts fel te is saját képeket! »
Nemzetek Ligája
hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : ?

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2024.02.10, 20:18
    Nemzetek Ligája: a hollandokkal, a németekkel és a bosnyákokkal játszunk ősszel

    Az UEFA Párizsban megtartotta az idei Nemzetek Ligája-sorozat sorsolását. Az A divízióban szereplő magyar válogatott a holland, a német és a bosnyák válogatottal került egy csoportba.

    Miután a Nemzetek Ligája előző kiírásában a magyar válogatott a német, az angol és az olasz válogatott elleni remek szerepléssel bennmaradt az A ligában, idén ősszel is a legerősebb divízióban szerepel a sorozatban. Marco Rossi együttese az előző sorozatban a 8. legerősebbként rangsorolt csapat lett az NL-ben, így a csütörtöki, párizsi sorsoláson a második kalapól húzták ki az A ligában.

    A magyar válogatott végül a 3. csoportba került, amelybe az első kalapból Hollandia került. A harmadik kalapból az Eb-csoportellenfél németeket kaptunk (akikkel az NL előző kiírásában is játszottunk, és két mérkőzésen négy pontot szereztünk ellenük), a negyedik kalapból pedig a B ligából feljutó Bosznia-Hercegovina lett az ellenfelünk.

    – Ezen a szinten, az A ligában lehetetlen gyengébb ellenfelet kapni, kizárólag erős riválisok várnak ránk ősszel – mondta az mlsz.hu-nak a sorsolás után Marco Rossi szövetségi kapitány. – Hollandia és Németország a papírforma szerint jobb csapat nálunk, míg a bosnyákok ellen kiegyenlített erőviszonyokra számíthatunk. A papírforma azonban nem mindig igazolódik be a pályán, minden mérkőzésen születhet meglepetés - számunkra kellemes és kellemetlen is. Érdekes lesz újra összemérni az erőnket a németekkel, és a hollandok elleni összecsapásaink is izgalmasak lesznek.

    A csoportellenfelek oda-vissza játszanak egymás ellen, vagyis minden csapat hat mérkőzést játszik. Ezeket szeptemberben, októberben és novemberben rendezik. A mérkőzések pontos időpontjait péntek reggel jelentette be az UEFA.

    https://valogatott.mlsz.hu/ferfi-a-valogatott/hir/csapat/nemzetek-ligaja-