magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 0 : 1 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 2 : 1 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.01.28, 19:57 (szerk.: 2021.01.28, 19:58)
    A rengeteg szögletünkből 2-3 gól lehetett volna. Talán az hogy nem volt center, az döntő volt.
    Így is látszott a hatalmas tudásbeli különbség.
    Hajrá Fradi!

    61meccs után egy vereség a jövőben is elfogadom ezt az arányt! De azért ku... ra fáj!

    Ne értsen félre senki, tisztelem Rebrov munkáját, de ő sem tévedhetetlen. Néha hibázik, és akkor el kéne ismerni, hogy "hibáztam, nem kellett volna a tökutolsó ellen hét védekező játékossal felállni hazai pályán".
    Rendben, van ilyen, inkább most mint a kutasok ellen, de azért kéne néha egy kis önkritika.

    Ób.sszus... volt egy rossz meccsünk! Van ilyen! Enerváltak voltunk, indiszponáltak voltunk, nem koncentráltunk, kikaptunk. Kicsit "Békéscsaba" fílingje volt a meccsnek. Majdnem 4 éve voltunk veretlenek hazai pályán. Minden sorozat megszakad egyszer.
    Közelítsük meg más irányból. Elmaradt meccs volt, így is 9 pont az előny. Olyantól kaptunk ki, aki +3 ponttal nem liheg a nyakunkon. És végül egy fiaskó után ne feledjük már el, hogy első vereség, csak 8 kapott gól, bl csoportkör, stb... Nem dőlt össze a világ, emberek. A szezonban partiban voltunk egy celtickel, egy juventussal és két dinamoval is. Igaza volt Dénesnek, ma nem érdemeltünk győzelmet. A gyakadémiának meg odapirítunk a hétvégén.
    Még mindig mi vagyunk a FERENCVÁROS!

    Tudod el lettünk kényeztetve, mert ősszel ilyen szar játékkal is hoztuk a meccseket. De ma valamiért nem.

    Soma is küzdött, Botka is küzdött, Uzuni is küzdött és a többi, és a többi... Ma nem akadt egyetlen egy jó teljesítmény sem a csapatban.
    A 90. perc után rúgtunk egy egészségeset kapura.

    Ez ma nagyon gyenge, volt de ennek ellenére nem dorgálnék meg különösen senkit. Az a fontos, hogy a következő meccseket behúzzuk és rendben van a dolog. Sok játékosnak kell javulni, formába lendülni, de szerintem ez meglesz egy két meccsen belül
    Mindezektől függetlenül nagy csalódás elveszteni a hazai veretlenségünket a diósok ellen, de ennek meg kellett történnie.
    A cél a bajnoki cím! Az a lényeg , a többi nem fontos!
    Hajrá Fradi

    Ma ez a Fradi felkészületlen volt. Ezt tudta Rebrov is, azért mentegetőzött előre.

    A "három napja láttuk egymást először" Diósgyőr felkészültebb volt?

    Egyébként az egész középpálya felfogása volt katasztrofális. Ha alapvetően védekező típusú játékos vagyok és látom, hogy össze vissza nincs támadó vénájú emberke körülöttem, akkor megpróbálok többet vállalni. Igaz ez Somara és Haratinra is. Laidounit nem tudom bántani, mert szegény egy passz után többször megindult üres területre, de nem kapta vissza a labdát, hanem az enerváltjaink visszapasszolták a helyére hol Igornak, hol Somanak, akik meg passzok terén végig alibizték a meccset. A háromszögezés nálam nem igazán ezt jelenti. Azt meg látni kellet volna a padon, hogy Isaelt középre kellett volna hozni, hátha le tud venni egy-egy embert. Skvarka meg Sigér erre alkalmatlan. Mentek ugyanúgy a szélre passzok, így a cserék értelmetlenek voltak. Mondjuk a végén Skvarkat nyakon basztam volna, amikor tolta ki állandóan a labdát szélre, amikor meg középen megkapja, akkor első lendülettel passzolta vissza Blazicnak és kocogott előre, hogy majd később várja a labdát. Én nem tudom, hogy az a csóka miféle posztot akar betölteni, de amikor nála van a labda akkor hátra passzol, amikor nincs nála, akkor fut be a csatárok közé, mint valami center. Hát nem neki kellene a játékot építenie belső támadó középpályásként? Még ilyen rossz játékost...

    Nem is tudom miért vártunk mást. Rebrov megmondta, hogy egyenlőre ne várjon senki tökéletes focit. Nem várunk. Győzelmet várunk nem ilyen idegesítő tili-tolit.

    A diósgyőrnek jobb a kerete? Összeszokottabbak? Több idejük volt felkészülni? Ők állnak a tabella élén? Nekünk volt 3 újonc a védelmünkben? Nem. Szóval lehet ezt magyarázni, de ez szégyenletes volt.

    Azzal nem farasztottuk el oket nagyon, hogy hatul adogatunk jobbra balra. Tobbszor kellett volna betomni a labdat a 16-osra, hatha egyszer valaki felrerug. Egyszer hibaztak volna a nagy szamok torvenye alapjan. Mi ezt az eselyt se adtuk meg, hogy probalkoztunk volna. Es ha eladjuk a 16-osukon belul, akkor mi van? Futottak volna legalabb es sajat kontraikba faradtak volna bele. De ilyen 10 emberes fal ellen a turelem keves probalkozas nelkul. Sajnos ez a jatekunk, turelem, labdajaratas, resek keresese. Csak ha nincsenek resek, akkor mas kell.

    Ilyen defenzív ellenfél ellen miért nem próbálunk direktebben támadni és egy-két húzásból a kapu elé kerülni, amikor van rá esélyünk?
    Nem. Leveszem, cipelem, oldalpassz, vissza a kapusnak... Lassan körbeadogatva, 11 emberen átpasszírozva akarunk gólt lőni?

    Nem tudom, hogy a forma időzítést miért április-májusra tesszük? Én elhiszem, hogy rövid volt a felkészülés, de a koncentrációt és a mindenáron való győzni akarást valahol nem láttam. Sajnos ezzel a játékkal Felcsúton bajba kerülhetünk. Rebrov nyilatkozatát sem értem, a csapatok 2/3-a bunkerfocit játszik ellenünk, de erre valahogy nem készülünk fel. Tudom, hogy nehezebb, meg van még egyéb indok, de gyors játékkal ez megzavarható. Ha hátul passzolgatunk az nem a gyors játékot mutatja. A támadó harmadban a labda nélküli mozgás kevés, de én nem értek hozzá. Mindenesetre az én éjszakámat rendesen tönkre tették

    Az is jellemző, hogy ennek a szarházinak mekkora mákja van a gólnál a mi elképesztő védekezési hibáink mellett... egy elbaszott passz/átvétel/lövés után pont visszamegy a lábára az elkúrt Blazic felszabadítás(?)...

    A ketto nem zarja ki egymast.Tegnap egy irtozatosan gyenge focit bemutato csapat volt az ellenfel hat hettel a BL meccsek utan. Semmi egy az egy elleni jatek. Adogatas ide oda. Semmi beindulas. Hangsulyozom egy gyenge de szervezetten kuzdo csapat ellen. Tudom van ilyen de szo nelkul elmenni mellette nem szabad. A tabor folyamatosan hianyzik de most tenyleg nagy szukseg lenne rajuk

    Remelem. Amugy nekem biztato volt pl. Laudumi hozzaallasa de legfokeppen Gera mozgasa. Ami viszont aggaszto Tocmac tengese lengese. Zubkov kapura veszelytelensege es Isael oreg uras jateka. Egy beton vedekezo csapat ellen egyetlen szabadrugasunk nem volt 20-25 meterrol. De persze en is remenykedek. Ugyanakkor nem vagyokk elnezo a kifejezetten zsoldosaink lagymatag teljesitmenye elott. Remelem Rebrov tudja kezelni a problemat es a jatekosoknak/zsoldosoknak/ valahol leesik hogy a bajnoki cim az o zsebukre is megy egy kicsit. Raadasul " szarjak mar ossze magukat " a szurkoloi szeretettol.

    Sajnos kezd elfogyni a keretünk elől. Mak, Baturina, Boli még padon sem.Mtk ,Zte, Budafok hazai is szenvedős volt egy ideig, aztán jöttek a friss minőségi cserék és behúztuk. Most előre jött a 0 perces Gera, a félig sérült Isael, Skvarka... Ha Boli fárasztotta volna őket 60 percig és jött volna Baturina, Mak... Na mindegy. Ha nem épülnek fel a sérültek, betegek és a tegnap játszók nem kerülnek jó formába hamar, akkor szenvedős meccseink lesznek.

    Ha már ki kell kapni kapjunk ki a dióstól. Ja hogy egymás neveit sem tudták az ellenfél játékosai, mert most a meccsen találkoztak először, az nem baj. Kimentünk nagymellénnyel, aztán megérdemelten lekullogtunk a pályáról. Ennél már csak jobb lehet.

    Nagyon egysíkú volt a játékunk tegnap. Lassan adogattunk hátul, letettük szélre, beadtuk, bent meg megették Uzuni, Tocmakot. Reménytelen volt. Amikor lendületből mehettünk volna, akkor meg pontatlanok voltunk, vagy visszafordultunk és elkezdtünk adogatni a félpályán.
    Esélyünk nem volt gólt rúgni.
    Nézni is fájt!

    Fél szemmel arra is kíváncsi vagyok, mit mutat majd a diós a következő meccseken. Támadásban hozták a szokásos nullát, de védekezésben elég erőszakosnak tűntek. Mondjuk ez lehet csalóka is, mert mi az utóbbi három év leggyengébb hazai produkcióját adtuk elő támadásban, szóval nagy erőbedobásra nem kényszerítettük őket.

    Középcsatár nélkül sokkal jobb eredményre nem is lehet számítani, főleg ha 11-n védekeznek 90 percen keresztül.

    A szerdai találkozón a mieink 4-3-3-ban álltak fel, hol Uzunival, hol Tokmackal centerben. Ez Skvarkáék beállása után 4-2-3-1 lett. 71%-ban nálunk volt a labda, a párharcokat 95-73 arányban nyertük, sok labdát szereztünk az ellenfél védőharmadában (24 a 4-gyel szemben). 701 passzunkból 602 volt pontos (ez 86%, a DVTK 70%-os pontossággal adogatott). A mieink 18 kísérletéből 3 talált kaput, a győztes diósgyőriek 2 szabad után lőhettek – mindkettő kaput talált és a második gól is lett.

    Az xG arány 1.08-0.52 a mi, az xcG 0.38-0.84 a DVTK javára. Sokkal többet támadtunk (50+1 ill. 16). Sok szögletünk volt (13-2), sok, bár pontatlan beadásunk (37/8 ill. 5/0). Feltűnő volt már a meccs alatt is, hogy mennyire nem keressük az egy az egy elleni párharcokat támadásban: bár az átlagnál picit jobb arányban nyertük azokat (46%, az átlag 42.4%), nagyon kevés volt belőle: 48, ennél kevesebb csak a Molde elleni visszavágón volt (41, az átlag 75). Csak Heister vállalt fel 10-nél több párharcot (12), például a Budafok ellen 5 játékos is eljutott 10-ig (93-ból).

    A meccstempónk jó lett volna (17.86 ), a letámadásunk is intenzív (6.28 PPDA). Hiába.

    Dibusz 2 lövésből (0.84) 1 gólt kapott. 1-szer kellett kijönnie, mind a 18 passza pontos volt.

    Botka 70 percet volt pályán, 67 akciójának 73%-a volt sikeres. 80%-kal passzolt, 11 párharcból 6-ot nyert. 8 labdát vesztett, 6-ot szerzett vissza, 4 passzt lopott. 8 beadásból 2 talált embert.

    Blazic 130 akciójának 79%-a volt sikeres. 3 lövése volt (0.06), 1 fejest készített elő (0.27). 87%-kal passzolt, 18 hosszú labdájának a fele talált embert. 12 párharcból 5-t nyert. 17 labdát vesztett, 15-öt szerzett vissza, 7 passzt lopott.

    Dvali 149 akciójának 83%-a volt sikeres, 89%-kal passzolt, 11 hosszú labdából 6 volt pontos. 10 párharcból 5-t nyert, 13 labdát vesztett, 15-t szerzett vissza, 7 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.03).

    Heister 103 akciójának 76%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.04), 2 lövést készített elő (0.03). 81%-kl passzolt, 6 cselből 6 lett jó, 6 beadásból 1. 21 párharcból 16-ot nyert meg, 14 labdát vesztett, 10-et szerzett vissza, 6 passzt lopott.

    Laidouni 109 akciójának 79%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.22). 93%-kal passzolt, 25 párharcból 14-et nyert. 6 labdát vesztett, 11-et szerzett (7-et az ellenfél térfelén), 3 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.05).

    Haratin 86 percet volt pályán. 120 akciójának 92%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.03). 95%-kal passzolt (100 pontos passza volt, közülük 11-ből 10 hosszú). 13 párharcból 9-et nyert meg, 6 labdát vesztett, 13-at szerzett (7-et az ellenfél térfelén). 4 passzt lopott.

    Somalia 79 percet volt a pályán, mindössze 54 akciója volt, ezek 59%-a volt sikeres. 79%-kal passzolt, 20 párharcból 10-et nyert. 10 labdát vesztett, 12-t szerzett, 6 passzt lopott.

    Zubkov 70 percet kapott. 56 akciójának 54%-a volt sikeres. 1 lövése volt. 79%-kal passzolt, 20 párharcból 8-at nyert. 3 lövést készített elő (0.15).

    Tokmac 79 percet játszott, 51 akciónak 57%-a volt sikeres. 4 lövése volt (0.19). 73%-kal passzolt, 8 párharcból 4-et nyert.

    Uzuni 48 akciójánaka 46%-a volt sikeres, 2 kisérlete volt (0.3). 74%-kal passzolt, 13 párharcból 6-ot nyert meg. 1 lövést készített elő (0.04).

    Lovrencsics 26 percet kapot, 27 akciójának 70%-a volt sikeres. 67%-kal passzolt, 5 beadásából 1 talált kaput. 6 párharcból 5-öt nyert meg. 6 labdát vesztett, 10-et szerzett vissza (7-et az ellenfél térfelén), 1 passzt lopott.

    Isael is 26 percet kapott, 16 akciójának 38%-a lett sikeres. 3-szor lőtt kapura (0.22), 3-szor passzolt (67%). 8 párharcból 3-at nyert.

    Gera debütálásakor 18 perc alatt 17 akcióban vett részt, 35%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.2), 6 passzának fele volt jó, 2 cseléből 2. 8 párharcból 2-t nyert meg.

    Sigér is 18 percet kapott 5 akciójából 4 volt jó. 3 passzából 2, 2 párharcát megnyerte. 2 labdát vesztett, 1-et szerzett.

    Skvarka 10 perc alatti 3 akciót mutatott be, mindhárom jó passz volt.

    https://ulloi129.hu/2021/01/20/elo-a-diosgyor-elleni-bajnokirol-17/
    https://ulloi129.hu/2021/01/23/igy-teljesitettunk-a-diosgyor-ellen-17/
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2020.08.20, 15:45
    A Magyar Labdarúgó Szövetség a 2020. augusztus 22-én (szombat) 18.45 órára kisorsolt FTC–DVTK OTP Bank Liga NB I. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság bajnoki mérkőzést elhalasztja. A bajnoki mérkőzés új kezdési időpontját az MLSZ Versenybizottsága fogja kitűzni.

    https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/elhalasztottak-a-dvtk-elleni-merkozesunket