magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2022/2023 Nemzeti Bajnokság II (Merkantil Bank Liga) 2 Diósgyőri VTK 1 87
2021/2022 Nemzeti Bajnokság II (Merkantil Bank Liga) 2 Diósgyőri VTK 3 72
2020/2021 Nemzeti Bajnokság I (OTP Bank Liga) 1 Diósgyőri VTK 11 33

összes eredmény, részletek »

címer: Diósgyőri VTK

I. Az első negyedszázad (1910-37)

A diósgyőri labdarúgócsapat fennállása első huszonhét esztendejének végéig az úgynevezett kerületi bajnokságok rendszerében szerepel, és tizenhárom alkalommal szerzi meg a bajnoki címet. Az 1910. február 6-án alapított piros-fehér alakulat elnöke Vanger Vilmos, alelnöke pedig Ihring Antal volt. Az első hivatalos mérkőzését a már rutinosnak számító Miskolci SE ellen vívta 1910. május elsején. Az első ütközetet sikeresen vívta meg a Diósgyőr, hiszen 2:1-re legyőzte az MSE csapatát. A vasgyáriak első alkalommal az 1912/13-as pontvadászatba neveztek be, az északi kerület miskolci alosztályába. A küzdelmeket meg is nyerték, így már az első próbálkozás után kerületi döntőt játszhattak a kassai alosztály győztesével, a Kassai AC-val, ám itt már nem sikerült diadalmaskodni. Sikerült viszont a következő évtizedekben. A diósgyőriek ugyanis az 1937-ig tartó időszakban nem kevesebbszer, mint tizenhárom alkalommal hódították el az elsőséget a kerületben. Az elsőt éppen az első világháború alatt, az 1916/17-es, úgynevezett hadibajnokságban, amikor alosztályi küzdelmek nélkül, egy csoportban bonyolították le a kerületi küzdelmeket, és ezt a DVTK nyerte meg. Egy esztendő múlva, az 1917/18-as kiírásban hasonló lebonyolítás mellett ismét a Diósgyőré lett a Hadibajnokság, ami már a második északi kerületi bajnoki címet jelentette. A húszas években még hétszer, a harmincas esztendőkben pedig négyszer sikerült elhódítani az északi elsőséget.
Az 1921/22-es pontvadászatban történt meg először, hogy a diósgyőriek döntő meccs után szerezték meg a bajnoki címet, ekkor a Hatvani AC csapatát verték meg 4:2-re. A következő három esztendőben (1922/23, 1923/24, 1924/25) zsinórban nyerte a bajnoki címeket a Diósgyőr, mindhárom alkalommal a Salgótarjáni BTC-vel szemben elhódítva a kerületi elsőséget. A győzelmek után a DVTK bekerült az országos rájátszásba, amelyek közül talán a legemlékezetesebb, amikor 1925-ben a Ferencvárossal került szembe a Diósgyőr. A meccs 2:2-es döntetlent hozott, a megismételt találkozón pedig a Fradi 2:1-re nyert. Jellemző az akkori viszonyokra, hogy mindkét találkozót a zöld-fehérek otthonában rendezték meg… És még egy érdekesség, ami a mai eredmény-centrikus világban hihetetlennek is tűnhet. A diósgyőri Völker II. szerzett egy gólt, a ferencvárosiak reklamáltak, a bíró megkérdezte a támadót, mi történt, ő pedig becsületesen elismerte, hogy a kezére pattant a labda! Akkor még számított a becsület… Az 1926/27-es sorozatban a Salgótarjáni SE-t, az 1927/28-asban pedig a Zagyvapálfalai PBÜSE együttesét verték meg a vasgyáriak a kerületi döntőben.
Ezt követően átszervezték a pontvadászatot, az alosztályok megszűntek, így a DVTK az ÉLASZ első osztály küzdelmeinek végén szerezte meg az elsőséget még öt alkalommal (1928/29 és 1929/30, valamint 1931/32, 1935/36 és 1936/37). Ám a rájátszásban továbbra sem kísérte szerencse a Diósgyőrt. A harmincas évek végén az MLSZ létrehozta a Nemzeti Bajnokságot, így az volt a tét, hogy aki megnyeri a sorozatot, az bekerül az NB legjobb csapatai közé. Ez volt a nagy álom a DVTK számára is, ám 1936-ban a Szombathelyi MÁV, 1937-ben pedig a Pécsi VSK legyőzése után a Győri ETO ütötte el a Diósgyőrt az NB-be jutástól…

II. A második negyedszázad (1937-60)

A második szakasz huszonharmadik esztendeje, a klub fennállásának ötvenedik éve meghozza az addigi legnagyobb sikert, a DVTK a Vidék Legjobb együttese lesz, és kilép a nemzetközi porondra.
A diósgyőriek számára a harmincas évek végén az volt a cél, hogy bejussanak a Nemzeti Bajnokság legjobb csapatai közé. Ez nem ment egyszerűen. Kezdésként a DVTK elhagyta az északi kerületet, és amatőrként benevezett a Profi II. Ligába, majd egy év múlva a Nemzeti Bajnokság másodosztályába. De a feljutás a legjobbak közé három éven át nem sikerült kiharcolni (1937-40). Legalábbis a pályán. Az utolsó évben (1939/40) a régi nagy ellenféllel, a Salgótarjáni BTC-vel futott versenyt a Diósgyőr, de miután a tavasz nagy rangadóján a nógrádiak 4:0-ra nyerni tudtak a vasgyárban, elúszott az első hely és a feljutás lehetősége… Aztán váratlan dolog történt. A Bocskai tönkrement, a Hungáriát kizárták, és a megüresedett helyekre többek között a piros-fehéreket kérték fel, akik természetesen boldogan mondtak igent. Az álom valóra vált!
Az első élvonalbeli bajnokságban (19340/41) az akkor már DIMÁVAG néven szereplő, és piros-kék színeket viselő diósgyőriek a Ferencváros idegenbeli legyőzésével tették le névjegyüket, a következőben pedig (1941/42) hazai pályán mind a Fradit, mind az Újpestet legyőzte a Csapkay Károly által irányított vasgyári alakulat. Sőt, az NB-s időszak első nagy sikerét az jelentette, hogy az együttes 1942-ben az Újpest 6:3-as legyőzésével bejutott a kupadöntőbe, ahol 6:2-es vereséget szenvedett az FTC-től, de mint legjobb amatőr együttes megkapta a Corinthian-díjat. Csapkay Károly a diósgyőri futball történetének az egyik legjobb játékosa és az egyik legeredményesebb edzője volt! A második világháború végéig a DIMÁVAG az első osztályban harcolt, de a háború viharai utáni pontvadászatban búcsút intett az élvonalnak (1945/46). A feljutás négy év NB II-es szereplés után sikerült, az akkor már Diósgyőri Vasas néven szereplő csapat az Ózddal nagy csatát folytatva, visszakerült az első osztályba (1949/50).
Változatos évek következtek, hiszen a vasgyáriak többször is kiestek, de szerencsére mindig sikerült azonnal visszajutniok (1953, 1956/57). Mindkétszer emlékezetes körülmények között. 1953-ban a bajnokság megnyerése után három osztályozó meccset kellett vívni, és az Üllői úton, zsúfolt nézőtér előtt, több száz diósgyőri szurkoló ünneplése közepette a csapat legyőzte a Pécsi Lokomotívot, a Szikra Gázművet és a Vasas Izzót, és magabiztosan került vissza az élvonalba. Ez volt az a pontvadászat, amelyben Dobó Zoltán valósággal ontotta a gólokat. Az 1956/57-es bajnokság pedig maratoni hosszúsága miatt maradt emlékezetes, hiszen az eredetileg 1956-ra kiírt pontvadászat a szabadságharc miatt októberben félbeszakadt, és tavasszal fejezték be a másféléves küzdelmeket. Sikeres évek következtek, az ismét DVTK néven harcoló csapat egyre jobban összeért, és amikor a klub fennállása ötvenedik születésnapját ünnepelte, az 1959/60-as bajnokság végén, a hatodik helyen végzett Kiss Gábor együttese, és ezzel kiérdemelte a Vidék Legjobbja címet. Ez lehetőséget teremtett a nemzetközi kupaszereplésre is. A Diósgyőr 1960 nyarán, a Közép-Európa Kupában a Magyarország-Olaszország párharc keretében a Palermóval vívott két találkozót, idegenben 2-1-re győzött, hazai környezetben pedig 2-0-s vereséget szenvedett. A remek évet azonban keserű ébredés követte, a szinte ugyanabban az összeállításban játszó Diósgyőr a következő pontvadászatot ugyanis kieső helyen fejezte be…

III. A harmadik negyedszázad (1960-84)

A diósgyőri labdarúgás a csúcsra ér. A DVTK kétszer megnyeri a kupát, a bajnokságban bronzérmes helyen zár, kilép a nemzetközi porondra, a különböző válogatottakban pedig sorra mutatkoznak be a vasgyári játékosok. Diósgyőrt úgy emlegetik, mint a magyar labdarúgás fővárosát!
A korszakhatár lehetne akár 1961 is, hiszen a nagyszerű menetelés után egy évvel a DVTK kiesik az első osztályból (1960/61). Nem egyszerű a visszakapaszkodás, ez végül csak két év múlva sikerül, miután egy hihetetlenül izgalmas versenyfutás végén, amelyben hol az Ózd, hol a Diósgyőr vezet, a piros-fehéreké lesz az elsőség (1962/63). Aztán másfél év múlva ismét búcsú, de most már egy év múlva sikerül visszatérni (1965). És ebben a pontvadászatban a feljutást kiharcoló vasgyáriakra még egy igazi jutalomjáték várt, hiszen a bajnokság befejezése után kupadöntőt vívhattak a Népstadionban, igaz, a fénykorát élő Győr 4-0-ra győzött. Sikeres korszak kezdődött, hiszen a piros-fehérek egészen az 1972/73-as bajnokságig az élvonalban vitézkedtek. Ebből a korszakból talán az a legemlékezetesebb, hogy a Diósgyőr kétszer is szerepelt a KK-ban. Az 1967/68-as pontvadászatban a Crvena Zvezdától idegenben 3-0-ra kikapott, Diósgyőrben 3-1-re nyert. Az 1970/71-es szezonban a Lokomotív Kassát otthon 2-0-ra verte meg, idegenben gólnélküli döntetlen született, a Celik Zenica ellen Miskolcon még sikerült nyerni 1-0-ra, ám idegenben 4-1-es vereség következett. Egy esztendős kitérő után (1973/74) aztán kezdetét vette a DVTK történetének legfényesebb korszaka. Szabó Géza átvette a csapat irányítását, de az első három évben még akadozott a szekér (1974/77). Legalábbis a bajnokságban.
A kupában viszont robbantott a DVTK! Az 1977-es négyes döntőbe, a bajnokság első három helyén végző fővárosi csapat, a Vasas, az FTC és az Újpest mellett a DVTK jutott be, s miközben mindenki pesti győzelmet várt, az elsőség Szabó Géza fiaié lett. A négyes fináléban ugyanis az Újpesti Dózsát 4-1-re verték meg, s bár a Fradi 3-0-ra nyert, a Vasas elleni 1-0-ás győzelem a klub fennállásának addigi legnagyobb sikerét jelentette!
A kupát három évre rá ismét megszerezte a Diósgyőr, miután 1980-ban, a veszprémi döntőben 3-1-re megverte a Vasast. Érdekesség, hogy egy év múlva ismét ez a két csapat találkozott egymással a szegedi kupadöntőben, de ekkor az angyalföldiek nyertek 1-0-ra. Közben a bajnokságban is egyre jobban menetelt a diósgyőri aranycsapat és az 1978/79-es pontvadászat végén a harmadik helyen végzett. A legendás bronzérem máig a klub egyetlen élvonalbeli bajnoki medálja. A DVTK a nemzetközi porondon is jeleskedett. Először 1977 őszén a Kupagyőztesek Európa Kupájában. A török Besiktas volt az első ellenfél és az első találkozót 2-0-ra megnyerte, ám a visszavágón a diósgyőriek kiütötték ellenfelüket. Az 5-0-s győzelem a klub történetének egyik legemlékezetesebb mérkőzése. A második körben a jugoszláv sztárcsapat, a Hajduk Split várt a Diósgyőrre és az első találkozót Miskolcon 2-1-re sikerült megnyerni. A spliti meccs óriási izgalmakat és drámai küzdelmet hozott, végül tizenegyespárbajban jutott tovább a Hajduk. 1979 őszén az UEFA-kupa és a legendás nagy menetelés következett. Az első négy mérkőzését megnyerte a DVTK és ezzel egyedüli magyar klubként került a harmadik körbe. A Rapid Wien-t idegenben 1-0-ra, otthon 3-2-re győzték le a diósgyőriek, a Dundee United-et Skóciában szintén 1-0-ra, otthon pedig 3-1-re. Mindössze négy európai csapat mondhatta el magáról, hogy százszázalékos teljesítményt nyújtott! Igaz a harmadik körben a Kaiserslautern már kemény diónak bizonyult (a németek Diósgyőrben 2-0-ra, otthon 6-1-re győztek), csak úgy mint egy év múlva a KEK-ben a Celtic Glasgow (a skótokat azért az idegenbeli 6-0-s vereség után, otthon 2-1-re legyűrték a vasgyáriak).
A nemzetközi porondhoz tartozik meg, hogy a nagyválogatottban 5 diósgyőri játékos (Szántó, Salamon, Kutasi, Tatár, Borostyán) is bemutatkozhatott 1979 őszén, pedig ez korábban csak hét (Berecz, Füzér, Károlyi, Dudás, Szigeti, Solymosi és Tamás), később pedig egy (Egressy) labdarúgónak sikerült. Az olimpiai együttes pedig teljesen a DVTK-ra épült. Példátlan a magyar labdarúgás történetében, hogy egy válogatottban kilenc játékos szerepeljen egyetlen klubcsapatból. Márpedig a Lengyelország elleni diósgyőri selejtezőn így történt. Kilenc DVTK-játékos játszott azon a mérkőzésen (Szántó, Salamon, Kutasi, Tatár, Borostyán, Veréb, Oláh, Fekete és csereként Fükő). Az olimpiai csapat három meccset vívott Diósgyőrben, Romániát 3-0-ra, Lengyelországot 2-0-ra és a későbbi olimpiai bajnok Csehszlovákiát 3-0-ra verte meg, tehát még gólt sem kapott!
Csak érdekességképpen, az olimpiai tornára a csehszlovákok jutottak ki a csoportból, és a moszkvai játékokon az elsőséget is elhódították. A sikeres esztendőket nehéz évek követték, a csapat folyamatosan a kiesés ellen harcolt, s végül az 1983/84-es pontvadászat végén elérte a végzete. A DVTK tízévi NB I-es szereplés és a klub legfényesebb korszaka után visszacsúszott a másodosztályba…

IV. A negyedik negyedszázad (1984-2010)

A diósgyőri futball legkeményebb korszaka. Folyamatos pénzügyi nehézségekkel, megszűnésekkel, átalakulásokkal. És rengeteg személycserével. De amíg a klubban számolatlanul váltogatták egymást a szereplők, egy tényező állandó volt. A minden nehézség közepette is hűségesen kitartó diósgyőri szurkolótábor. A Diósgyőr 1984-ben kiesett az első osztályból és a 2004-ig tartó húsz esztendőben, írd és mondd, mindössze öt (!) évet játszott az élvonalban… Ám ennek ellenére több első osztályú szerepléskor is Diósgyőrben volt a legmagasabb az átlagos nézőszám. Pedig nem sok öröm jutott a szurkolóknak osztályrészül. Ünnepelhettek a Szeged elleni (1990/91), majd a III. Kerületi TVE elleni (1996/97) osztályozó után, majd akkor, amikor 1997 őszén a kupából sikerült búcsúztatni a Ferencvárost egy teltházas meccsen, vagy 1998 őszén, amikor a Tornyi Barnabás vezette DFC a harmadik helyen zárt. A folytatást tudjuk. Télen összeomlott minden, másfél év múlva pedig a gazdasági társaság csődbe ment, a csapat pedig kiesett, majd megszűnt (2000).
A szurkolók azonban nem hagyták elveszni a diósgyőri labdarúgást és a hetedosztályban DVTK néven elindítottak egy csapatot. Szólt az induló, visszatértek a régi címerhez és az első találkozót kétezren(!) tekintették meg. A Borsod Volán segítségével, és játékjogán néhány hónap múlva már a harmadosztályban szerepelt a DVTK, de nem sikerült kiharcolni a feljutást (2000/01). Időközben megalakult a DVTK Kft., amely telephelyet cserélt a bőcsi labdarúgócsapatot üzemeltető gazdasági társasággal, így a következő bajnokságnak már az NBI/B-ben vágott neki a csapat (2001/02). Ám hiába volt a sokszor 6-7 ezres nézőszám, ismét jöttek a jól ismert gondok és a Kft. tönkrement… Ekkor egy újabb befektetői csoport létrehozta a DVTK 1910 Kft-t és a Monor jogán elindult a másodosztályban, sőt fel is jutott (2003/04), de a gazdasági társaság a bajnokság alatt csődbement… A nyár aztán több befektetőjelöltet, és hihetetlenül kusza állapotot hozott. Előfordult, hogy két csapat edzett Diósgyőrben, a feljutást kiharcoló, de indulási joggal nem rendelkező, valamint az indulási jog birtokában lévő új formáció… Időközben ugyanis a Siófok FC Kft. Diósgyőrbe költözött, és DBFC, majd DVTK néven kiharcolta a bennmaradást (2004/05). A vasgyári klub a centenárium évében kieső helyen végezve intett búcsút a legmagasabb osztálynak.

Szerző: Sike Gábor, szerkesztette: AMiUtunk, 2010.11.20

szezon értékelés

 1. 2013/2014
  A csapat a szezonnak óvatosan vágott neki. Új vezetőedző érkezett Tomiszlav Szivics személyében, akit a szurkolók örömmel fogadtak. Nem helyeztek elé korábban hallott hangzatos követelményeket, a felsőházban való stabil elhelyezkedés volt a cél. A csapatból nyáron távozott a spanyol kontingens: Luque és Fernando visszavonult, míg Gallardo nézeteltérések miatt nem tudott új szerződést aláírni a vezetőséggel. Fontosabb távozó volt ezen kívül Ribánszki, Seydi és Rudolf. Az érkezők oldalán szerepelt Nikházi, Barczi, Kostic, Rajic, Husic, Debreczeni, Rados visszajött kölcsönadásából, valamint az átigazolási szezon utolsó napján Futács a Leicester Cityből kölcsönben.
  A szezon nem indult valami jól, a 4. forduló után mindössze három döntetlen és egy vereség állt a csapat neve mellett, az az egy vereség pedig egy 4-0-s kiütés volt Debrecenben. Az ötödik fordulóban is csak szűkösen nyert a csapat: Pápán, a 91. percben a csapat volt játékosa, Nagy Tamás juttatta a labdát a hálóba. Azonban arra, ami ezután következett, senki sem számított: hétmeccses győzelmi sorozat, kapott gól nélkül, Ivan Rados még a klubrekordot is megdöntötte ezzel a hosszú shotout-tal, a csapat pedig a Mezőkövesd elleni 5-0 után két fordulóig a második helyen tanyázott, a dobogót pedig a 17. fordulóig tartotta. Azonban Szombathelyen megdőlt mind a két sorozat egy 2:2-es döntetlennel, és amilyen jól ment eddig a csapatnak, annyira romlott el minden: a 2013-as naptári évben nem szerzett több győzelmet a csapat, a Ferencváros otthon győzte le a gárdát 4-1-re, és a játék színvonala is esett, bár a Ligakupából simán, csoportelsőként ment tovább a csapat.
  Télen nem volt nagy mozgás, mindössze a mellőzöttek, Tisza, Takács és Hanek távoztak, az érkezési oldalon pedig Egerszegi, Grumic és Marjanovic szerepeltek.
  A tavasz azonban megint pocsékul indult, és a Kecskemét elleni iksz után már nyolcra rúgott a nyeretlen meccsek száma, végül a Pápa ellen sikerült megtörni a jeget, ám ezután ismét megtorpanás következett, legközelebb csak három fordulóval később, a Honvéd ellen sikerült nyerni. Ismét egy kicsit erősebb formáját mutatta a csapat, ám a Paks elleni hazai 4-0-s megdöbbentő zakó után egyértelművé vált, hogy a csapatnak nincs esélye a dobogóra, amely az európai kupaindulást jelentette volna, végül a csapat az 5. helyen végzett.
  Ám a kupákban jól szerepelt a csapat! A Magyar Kupában még novemberben kiejtette a csapat a Videotont, és a nagy skalp után a Pápa nem jelentett különösebb nehézséget. Az elődöntőben a Debrecen következett, és az odavágón 4-2-es vereséget szenvedett a csapat, ám otthon 2-0-ra nyert a DVTK, így idegenbeli góllal a döntőben volt, ahol azonban két rossz tizenegyessel, és hathatós játékvezetői ellenszéllel elvérzett az Újpest ellenében, ám annak licencgondjai miatt mégis elindulhatott a csapat az Európa Ligában a kupagyőztes jogán.
  A Ligakupában a Mezőkövesdet egy 3-1-es vereség után 2-0-ra győzte le a csapat, majd az SZTK-n egy 2:2 utáni 1:0-al ment tovább, az elődöntőben pedig a Ferencváros ellen egy idegenbeli 2:1-es győzelem után elég volt otthon egy 1:1-es döntetlen is a döntőhöz, amit a sorsolásnak köszönhetően otthon játszhatott a csapat. Itt a Videoton volt az ellenfél, amelyet két gyors góllal meglepett a csapat, és bár Juhász révén szépített az ellenfél, a 2:1-es végeredmény azt jelentette, hogy a DVTK az 1980-as kupagyőzelem után ismételten nyert egy első osztályú trófeát.
  Összességében az egyik legjobb szezonját teljesítette a csapat a teljes történelmében, és ez a nézőszámon is meglátszott: bár a szezon elején még bojkottálták a meccseket az ultrák, a tavaszi szezonra nemigen ment 5000 alá a publikum mennyisége, a kupadöntőre pedig mind a 11 000 fenntartott jegy elfogyott.
  Kiss-Polgárdi Tamás, 2015.07.03

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2014.11.18, 16:45 NNS weboldalak
2013.12.30, 15:51 ThomeeDVTK névváltozások
2013.12.26, 19:21 ThomeeDVTK szurkolói csoportok

összes / részletek »

teljes név
Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre
Szurkolók
alias
DVTK
DiMÁVAG
DVTK Hungary 1st division top club
Diók
Diósok
DiMÁVAG SC
gúnynevek
Kispolc
Színesfémgyűjtők
Briósgyőr
Miskóc
Színesfémtolvajok
Színesfémesek
Dejósgyőr
kapcsolódó csapatok
cím
3533 Miskolc
Andrássy út 61.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (46) 530-441
fax. +36 (46) 530-440
e-mail info@dvtk.eu sajto@dvtk.eu
alapítás
1910. február 6.
klub színei
piros - fehér
1910 - 1938

piros - kék
1938 - 1957

piros - fehér
1957 -
bajnokság (2023/2024)
stadion
 1. Diósgyőri Stadion
régi stadionok
 1. Mezőkövesdi Városi Stadion

  (2016 - 2017)

 2. Nagyerdei Stadion

  (2017 - 2018)

 3. Diósgyőr-vasgyári játékpálya

  (1911 - 1939)

 4. MVSC Stadion

  (1967 - 1968)

  stadion átépítés miatt

 5. DVTK Stadion

  (? - 2016)

névváltozások
 1. Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre
  1910 - 1938
 2. 1931-ben beolvadt a klubba az Újdiósgyőri TE
 3. Diósgyőri Magyar Állami Vas-, Acél- és Gépgyár Sport Club
  1938 - 1945
 4. Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre
  1945 - 1949
 5. Diósgyőri Vasas SK
  1949 - 1956
 6. Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre
  1956 - 1992
 7. 1958-ban egyesült a Diósgyőri SC-vel
 8. Diósgyőri Football Club
  1992 - 2000
 9. 2000-ben csődbe megy a DFC, a szurkolók megalapítják a DVTK SE-t
 10. 2000 októberében a DVTK SE és a Borsod Volán megalapítja a DVTK Kft-t
 11. Diósgyőri VTK
  2000 - 2003
 12. DVTK 1910
  2003 - 2004
 13. A Balaton FC Miskolcra költözött (telephely változás)
 14. Diósgyőri VTK-BFC
  2004 - 2005
 15. Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre
  2005 - 2007
 16. Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre-BORSODI
  2007. augusztus - 2008
 17. Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre
  2008 -
dicsőséglista
 1. 12-szeres NBII/másodosztályú bajnok
  1913, 1914, 1917, 1918, 1919, 1945, 1950, 1953, 1956, 1963, 1974, 2011
 2. Magyar Kupa győztes
  1977
  1980
 3. NBI/első osztály bronzérmese
  1978/1979
 4. Ligakupa győztes
  2014
mérkőzések
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
 1. Bitangok (? -  )
 2. Commandos (2003 -  )
 3. Fighters (1995 - 1998)
 4. Harcosok (1998 - 2003)
 5. Korzó Boys (1993 -  )
 6. Red Gladiators (? - 1998)
 7. Redskins (2012 -  )
 8. Rude Boys (? -  )
 9. Sturm und Drang (1994 - ?)
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2023.03.24, 13:47
  Péntek óta nyilvános a hír, hogy a Diósgyőr megegyezett a Borsodi Sörgyárral, és a jövő héttől a csapat neve DVTK-Borsodi lesz.

  Nemzeti Sport
  2007.08.19
   
 2. avatar: raps
  2020.05.02, 16:01
  Én értem...... A DVTK SE pedig Diósgyőri SE néven fejezte be a bajnokság hátralévő részét.
   
 3. avatar: fgymat
  2020.05.02, 14:54 (szerk.: 2020.05.02, 14:55)
  Nem annyira egyszerű a dolog, ugye 2000 júliusában a Diósgyőr FC nem nevezett a bajnokságba, Miskolc városa nem támogatta a csődben levő kft-t, inkább a Volánnal kezdett el tárgyalni. Első terv az volt (július elején), hogy a DVTK (Diósgyőr Volán Torna Klub) nevet veszik fel. Végül ebből annyi lett, hogy Diósgyőr-Borsod Volán néven szerepeltek az NBIII-ban. Időközben a szurkolók megalapították a DVTK SE-t (Diósgyőri Városrész Testgyakorló Köre Sportegyesület), ami a körzeti bajnokságban indult. Októberben a BVSE és a DVTK SE közösen megalakította a DVTK Kft, a Volán adta az indulási jogot, az NBII-ben már DVTK néven játszottak, ezt a bajnokságot már a régi klubhoz kötöttük be.
   
 4. avatar: raps
  2020.05.02, 12:38
  Az nem lehetséges, hogy amikor a DVTK és a Volán egyesült egy darabig DVTK-BVSE néven szerepelt a csapat?
   
 5. avatar: raps
  2020.04.02, 22:23
  Az Észak-Magyarország 1957 január 30-i számában közli: " A legelső teendő a négy gyár eddigi sportköreinek fúziója ". A cikk címe: Diósgyőr sportjának átszervezéséről.
   
 6. avatar: Longinus
  2020.02.11, 14:47
  képEgy kép a kezdetekről, 1912-ből. Kép forrása: amigeleken.hu
   
 7. avatar: Zsoika80
   
 8. avatar: Zsoika80
   
 9. avatar: Zsoika80
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2017.06.20, 19:26 (szerk.: 2017.06.20, 20:11)
  Az új Diósgyőri Stadion építése miatt a DVTK ezúttal is albérletben kezdi a bajnokságot, és a várható átadásig, 2018. február/márciusig nem is tér vissza Miskolcra. Klubunk szeretett volna Mezőkövesden maradni, hiszen az szurkolóink számára is a lehető legközelebbi helyszín, azonban a másik borsodi klub már a licensz-eljárás idején jelezte, hogy pályájuk nem bírja el ezt a terhelést. A sorsolás előtt ismételten tárgyalóasztalhoz ült a két fél, de ekkor sem sikerült megállapodni.

  Ennek megfelelően a találkozók többségén Debrecenben fogadja ellenfeleit a DVTK, azonban ütközés esetén előfordulhat, hogy Mezőkövesden, vagy Balmazújvárosban kerül sor a bajnokira.

  Kérjük szurkolóinkat, hogy ezért ne csak a találkozók kezdési időpontját, hanem a helyszínét is figyeljék!

  http://dvtk.eu/13416-Vasas_DVTK_az_elso_forduloban-cikk
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2016.07.10, 19:35 (szerk.: 2016.07.10, 19:42)
  Szokás szerint több száz diósgyőri drukker tette tiszteletét a szombati szezonnyitó szurkolói találkozón a Diósgyőri Stadionban a sikerrel megvívott utolsó nyári felkészülési mérkőzés után. A rendezvényen bemutatkozott az új szakmai stáb és a játékosok, de szó esett a várható igazolásokról és a stadionrekonstrukcióról is.

  A DVTK indulóját követően Demkó Norbert, a DVTK sajtófőnöke köszöntötte a megjelenteket, színpadra szólított a játékosokat és a szakmai stáb tagjait, valamint Benczés Miklóst, a DVTK sportigazgatóját és a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetőit is. Szurkolóink egy része némiképp szkeptikusan, de a többség bizakodással fogadta Pásztor Ervint és Tóth Dénest.

  - Én nagyon remélem, hogy ez a füttyszó rövid időn belül tapssá fog válni, amikor majd az új stadionban együtt ünnepeljük a nyitóünnepséget - mondta el Tóth Dénes, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. egyik ügyvezetője. - A stadionrekonstrukció jelenleg a közbeszerzés állapotában van. Szeptember 24-én lesz az utolsó mérkőzés Diósgyőrben és várhatóan 2017 decemberében nyitóünnepség lesz a stadionban.

  Kérdésre válaszolva Benczés Miklós elmondta, hogy jelen állás szerint az építkezés alatt Mezőkövesden játssza majd a csapat a mérkőzéseit, egészen addig, amíg nem készül el az MVSC pálya, ezt követően a Tisza pályaudvar mellett fogadhatja a DVTK az ellenfeleit az Diósgyőri Stadion elkészültéig.

  2016.07.10
  http://dvtk.eu/11321-Erzelemdus_kezdes_utan_csaladias_hangulat-cikk
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
   
 14. avatar: magyarfutball.hu
  2015.07.13, 19:08
  Hagyományteremtő jelleggel a Diósgyőri Stadionban tartotta szurkolói ankétját a DVTK. Az eseményen megjelentek a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetői, Tóth Dénes és Pásztor Ervin is. A DVTK TV felvétele.

  - Lesz új stadion, 2017 tavaszára készül el – mondta el Pásztor Ervin. - Elkészült a kiviteli terv és a környezeti hatástanulmány. A DVTK jelen állás szerint 2015. november 7-én játssza utolsó mérkőzését a jelenlegi stadionban, majd megkezdődik a bontás. 2016. április elején lesz az MVSC pálya mérkőzés lejátszásra alkalmas, addig a csapatnak ideiglenes otthont kell keresnie. A kivitelezéshez tizennégy hónapra van szükség.

  2015.07.12
  http://dvtk.eu/hirek/novemberben-kezdodik-a-bontas/9663/
   
 15. avatar: ingersheim
  2014.11.30, 16:16 (szerk.: 2016.05.24, 16:44)
  kép
  [url]http://gyujtemeny.vatera.hu/jelveny_kituntetes_jelkep/sport/diosgyor_vasgyari_testgyakorlok_kore_1910_rr_2011878641.html
   
 16. avatar: patya96
  2013.02.06, 15:22
  BOLDOG 103. SZÜLETÉSNAPOT DVTK !!!
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2013.01.18, 10:58
  1957-től ez a címer volt (#40), - ami itt, a kitűzőn látható, csak az arany szín befeketedett - és nem az, amelyik a magyarfutball.hu-n szerepel. Az már jóval később, a 80-as évek végén, vagy inkább a 90-es évek elején.

  forrás:
  Bobák Kornél - http://amigeleken.hu/napi_link_ajanlo_dvtk_cimerek
   
 18. avatar: AMiUtunk
  2012.07.05, 18:46
  Nincs többé DVTK

  Drámai hangú rendkívüli közgyűlésen csütörtökön a kora esti órákban úgy döntött az ország egyik legpatinásabb és legnagyobb múltú sportegyesületének tagsága, hogy 1992. február 29-i hatállyal felszámolják a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Körét.
  Az 1910-ben alakult és több mint 81 évet megélt nagyegyesület katasztrofális pénzügyi helyzetbe került: a DVTK tartozása meghaladja a 65 millió forintot. Az egyesület csupán az APEH-nek 34 millió forintot meghaladó összeggel adós, a klub pénztárában 350 ezer forintnál is kevesebb pénz található, a a szakalkalmazottak bérét sem tudják kifizetni.
  A csütörtök délutáni elnökségi ülést követően Tóth Lajos, a DVTK társadalmi elnöke az elnökségi ülés javaslatait összegezve a közgyűlés előtt bejelentette, hogy a DVTK önfelszámolása elkerülhetetlen. Sem a nagy összegű tartozás megszüntetésére, sem a jövőbeni pénzügyi egyensúly megteremtésére nincs semmi esély Diósgyőrben. (...) A helyzet fonáksága, hogy a DVTK éppen az elmúlt két esztendőben érte el fennállása legkiemelkedőbb szakmai sportsikereit.

  Forrás: Magyar Nemzet vagy Magyar Hírlap, 1992.I.10.

   
 19. avatar: BZS1979
  2012.03.09, 16:57
  Sörözhetnek a Diósgyőr szurkolói
  Miskolc, március 8. 15.38 Hamarosan üzletekbe kerül a DVTK Sör

  Örülhetnek a Diósgyőr szurkolói, hiszen ha megszomjaznak nem kell sokat gondolkodni azon, hogy milyen sörrel is oltsák a szomjukat. Hamarosan a boltokba kerül ugyanis a piros-fehérek első saját márkás terméke a DVTK Sör.
  Kerekes Péter, a Dreher Sörgyárak Zrt. marketing igazgatója és Dudás Hunor a Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója közösen mutatta be a két cég együttműködésének kézzelfogható és palackból iható eredményét. A Kőbányai-DVTK március 11-én vasárnap debütál a stadionban, ahol a szurkolók csapolt formában találkozhatnak a termékkel, majd áprilistól üveges, illetve dobozos formában is megvásárolhatják azt.
  Dudás Hunor elmondta, hogy a sörrel erősíteni szeretnék a DVTK-hoz való kötödést. Hiszen az a szurkoló, aki vásárol a sörből, az anyagilag támogatja a klubot. A DVTK menedzsmentje komoly árbevétellel számol, amit a stadion fejlesztésére kívánnak fordítani. A termék paletta fejlesztése azonban nem áll le, hamarosan a boltok polcain találkozhatunk Diósgyőr ásványvízzel, kávéval, tejtermékekkel és sok már egyéb dologgal.

  (hap)

  http://www.nb1.hu/popupindex.php?itemid=127378
   
 20. avatar: magyarfutball.hu
   
 21. avatar: meteo
  2011.06.16, 16:07 (szerk.: 2016.05.24, 16:43)
  A hazai pályához egy kis kiegészítés.

  Mivel a DVTK-stadionban 1967-1968 folyamán komolyabb átalakítás zajlott így ekkoriban a Diósgyőr egy kis ideig az MVSC-pályán szerepelt.

  Egészen pontosan 1967. október 1. (DVTK-Győri Vasas 1-1) és 1968. április 7. (DVTK-Rába ETO 1-1) között (nem elírás, mindkétszer a Győr volt az ellenfél, és mindkétszer 1-1 lett az eredmény) tartott a kényszerű távollét, ezekkel együtt mindösszesen 7 bajnoki mérkőzés került megrendezésre az MVSC-pályán.

  A DVTK-pályára végül is 1968. május 26-án tért vissza a csapat, ekkor a Csepel elleni 1-1-es döntetlent (a korabeli tudósítások szerint) 27 000 néző látta.
  via: Futball-adattár
   
 22. avatar: csabee88
  2011.02.10, 22:23
  a wikipedia nem lesz jó forrás. Innen írtam át oda az ott lévő dátumok nagy részét..smiley
   
 23. avatar: fgymat
  2011.02.04, 20:37
  Azt gondolom, hogy az ember mindig tanul valami érdekeset. Köszi majd átolvasom. Legjobb az, hogy egyre több forrásunk lesz lesz és így valahogy kihámozzuk az igazságot (vagy legalább remélem).
   
 24. avatar: pirospont
  2011.02.04, 20:25
  És erről mit gondolsz?
  ugyancsak Herczeg Ferenc igazgató kezdeményezésére az összes vasgyári egyesületeket 1948 őszén Diósgyőri Vasas Jószerencse Kultúr- és Spoltegyesület néven fogták össze


  Amúgy arról írnak, hogy a Szakszervezet szerepvállalása fokozatos volt, és a gyár sem vonult ki teljesen. Ha érdekel, itt van a klub aspektusából a 1945-1960-ig tartó időszak:
  http://dvtkkonyvtar.uw.hu/pdfek/iii_fejezet.pdf

  itt pedig a futbllcsapat szemszögéből:
  http://dvtkkonyvtar.uw.hu/pdfek/vii_labd_2.pdf

  nekem egy kicsit száraz...
   
 25. avatar: fgymat
  2011.02.04, 19:53 (szerk.: 2016.05.24, 16:42)
  Csakhogy milyen óvatosan kell bánni egyes forrásokkal:
  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2013/11/1383574264_s28jyw.jpg
  Ez a Magyarország futballtörténetében (1951-1975) jelent meg, láthatod, hogy végig Vasgyáraknak írja, ezentúl ezt a forrást is csak kellő ellenőrzéssel szabad elfogadni.
   
 26. avatar: fgymat
  2011.02.04, 19:29
  A lényeg ez: a DVTK és a Diósgyőri Vasas közötti különbség az volt, hogy addig volt DVTK az elnevezés, ameddig a csak a gyár csapata volt. 1949-ben a nehéz anyagi helyzetben levő klub a Vasas szakszervezet kezdi el támogatni (jogilag a Vasas szakszervezet csapata lett). Csak még azt nem tudom, hogy 1949-ben Diósgyőri Vasas SE vagy Diósgyőri Vasas SK lett (ezért is nem adtam ezt még be), vagyis, hogy a szakszervezet központi klubja lett, vagy a központi klub egy sportköre.
   
 27. avatar: pirospont
  2011.02.04, 19:03 (szerk.: 2014.04.11, 12:56)
  Arra meg, hogy 57-ben nem a D. Vasgyárak T.K. hanem a D. Vasas T.K. nevet vették vissza, arra ilyen bizonyítékok vannak:
  kép
  Azt nem tudom biztosan, hogy mikor lettek D. Vasgyárak T.K., de valószínűleg a 70-es években.
   
 28. avatar: pirospont
  2011.02.04, 18:47 (szerk.: 2011.02.04, 18:48)
  Zádor: az 50 éves DVTK (1962-ben jelent meg)
  Először, 1945 februárjában a labdarúgó szakosztály támadt életre, amelyet rövidesen a birkózó, kosárlabda és az atlétikai szakosztály követett. E szakosztályok újjáéledése közben alakult ki a felszabadulás utáni első vezetőség, élén dr. Katona Sándor orvossal. Az egyesület a Di.MÁVAG név helyett újból felvette - mint a Diósgyőri Vasas Testgyakorlók Köre - a DVTK nevet.


  Tehát újra DVTK lett, de egyben Diósgyőri Vasas is
   
 29. avatar: fgymat
  2011.02.04, 16:13
  A 45 és 50-es évek közötti időszakot én szerkesztettem, a Népsport és az adott évek táblázatai alapján. A wikipediát, mint hírforrást fenntartásokkal kezelem, jelen esetben biztosan tudom, hogy 1949-ben már Diósgyőri Vasas volt a név (lásd a forrás táblázatát: https://www.magyarfutball.hu/hu/bajnoki-vegeredmeny/2197 ), míg a wikipedia szerint csak 1951-től hívták így.
  Vagyis szerint óvatosan kell kezelni az onnan származó adatokat, addig amíg nincs egy másik forrásból megerősítve.
   
 30. avatar: magyarfutball.hu
  2011.02.04, 11:49
  Ha minden igaz ezeket te szerkesztetted, a legújabb állapotot én szerkesztettem, mert hiányzott belőle a Diósgyör FC-től kezdődő időszak(lásd 1. hozzászólás).
   
 31. avatar: pirospont
  2011.02.04, 10:26
  Kicsit zavarosnak tűnik a "névváltoztatások" megjelnítése az adatlapon, mi alapján történt?
  (bár valóban nem egyszerű a történet)
  A wiki adatlapon most elég korrektül össze van szedve, egy kis kiegészítéssel valahol itt van az igazság:

  Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre (DVTK) 1910–1938
  Diósgyőri Magyar Állami Vas-, Acél- és Gépgyár Sport Club (DiMÁVAG SC) 1938–1945
  Diósgyőri Vasas Testgyakorlók Köre (DVTK) 1945–1951
  Diósgyőri Vasas (DiVasas) 1951–1953
  Diósgyőri Vasas Sport Egyesület (DVSE) 1953-1957
  Diósgyőri Vasas Testgyakorlók Köre (DVTK) 1957–?
  Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre Miskolc (DVTK-Miskolc) ?–1992
  Diósgyőr Football Club (DFC) 1992–2000
  Diósgyőri Városrész Testgyakorló Köre (DVTK) 2000–2003
  Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre 1910 (DVTK 1910) 2003–2004
  Diósgyőri Balaton Football Club (majd DVTK-BFC) 2004–2005
  Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre (DVTK) 2005–2007
  Diósgyőri VTK-BORSODI (DVTK-Borsodi) 2007-2008
  Diósgyőri VTK (DVTK) 2008–
   
 32. avatar: magyarfutball.hu
  2011.01.31, 20:28
  Ezek csak indulási jog átadások voltak, vagy tényleges egyesülések?
  ...Később a csapat egyesült a Bőcsi csapattal, amiben segítségükre volt az önkormányzat és még számos más támogató is. Így kerültek egy osztállyal feljebb a diósgyőriek. Később még a Monor labdarúgócsapata is Miskolcra költözött...

  forrás:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Di%C3%B3sgy%C5%91ri_VTK
   
 33. avatar: pirospont
  2011.01.01, 12:42
  jan 1. 19.00 és jan 2. 20.00
  "100 éves a DVTK" film a sport2-n
   
 34. avatar: magyarfutball.hu
  2010.12.29, 12:05 (szerk.: 2014.04.11, 12:55)
   
 35. avatar: fgymat
  2010.11.04, 22:26 (szerk.: 2016.05.24, 16:41)
  Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre 1910
  cím: Miskolc, Marx Károly u. 6. Stadion, 3510
  pálya: ugyanaz, 33 100 néző
  szín: piros-fehér

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2013/11/1383574736_2mh651z.jpg
  forrás:
  Sport Zsebkönyv 80/81
   
 36. avatar: fgymat
  2010.10.03, 21:58 (szerk.: 2016.05.24, 16:39)
  DIÓSGYŐRI VASGYÁRAK TESTGYAKORLÓ KÖRE

  Alapítás: 1910
  Cím: 3533 Miskolc, III., Marx Károly út 61, Stadion, telefon: 21-241 (levélcím: 3533 Miskolc, Postafiók: 515)
  Technikai vezető telefonja: 22-480
  Pálya: ugyanaz, telefon: ugyanaz, 30.000 néző
  Szín: piros-fehér

  forrás:
  Sport zsebkönyv '74-75
   
 37. avatar: fgymat
  2010.09.05, 21:40 (szerk.: 2016.05.24, 16:39)
  A Diósgyőri MÁVAG Diósgyőri Vasas Testgyakorlók Körére változtatta nevét.

  https://www.magyarfutball.hu/data/upl/2013/11/1383574665_2zirciu.jpg
  forrás:
  Népsport
  1945.05.22.
   
 38. avatar: magyarfutball.hu
  2010.08.12, 15:16 (szerk.: 2017.11.10, 19:44)
   
 39. avatar: nagykecas
  2010.05.31, 19:13
  meghatódtam, mikor ráakatam erre az oldalra. miskolci vagyok Martintelepi.1961-ben költöztünk el a Petneházy bérházakban, majd 63-ban Nagybátonyba. Tehát ismerem at MVSC- és a BOrsodi bányászt is. de sok motors salakos versenyt megnéztem majd 9 évesen apámmal. Egyébként apá, vitt el az MVSC meccsekre is. Emlékszem volt valamilyen pályaavató ás a moszkvai lokomotivval játszottunk. Nagyon sokan voltunk. Rendes nép ünnepély volt. Ennek már több,mint 5o éve.Azóta is nosztalgiával gondolok mindenre és mindenkire. Hajrá Miskolciak na és Diósgyőriek u,is a nővérem ott lakik.
   
 40. avatar: pirospont
  2010.05.07, 14:13 (szerk.: 2010.05.07, 14:14)
  a névváltozásokhoz van egy kis finomítás, bár még mindig nem végleges:

  1945-ben valóban visszaveszi az egyesület a DVTK nevet, de mint
  Diósgyőri Vasas Testgyakorlók Köre

  1951-1953-ig nem teljesen tiszta, ez az "egységes rendszerű szakszervezeti sportegyesületek" kora

  1953-1957
  Diósgyőri Vasas Sport Egyesület

  1957-től pedig Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre
   
 41. avatar: pirospont
  2010.04.15, 22:11
  http://100ev.uw.hu/autoviewer/autoindex.html

  Diósgyőri címertörténelem.
   
 42. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.18, 15:36 (szerk.: 2014.04.11, 12:53)
  kép
   
 43. avatar: pirospont
  2010.03.01, 21:01 (szerk.: 2014.04.11, 12:53)
  kép
  alapító szabályzat 1910-ből.
  forrás: Észak-Magyarország
   
 44. avatar: Sanyi-Hungaria
  2010.02.08, 19:35 (szerk.: 2017.05.02, 14:56)
  DIMÁVAG - Diósgyör
  167 58 48 61 311 - 350 164
  Alakult 1910-ben, szine piros-fehér 1908-ban alapitják meg a diósgyőriek futballcsapatát, amely 1912-ben indul először az MLSZ által kiírt bajnokságaiért. 1924-25-ben megnyeri a kerületi bajnokságot és igy rész vehet az országos bajnokságban. Ez volt az elsó igazi sikere az Észak-Magyarország futballrep-rezentánsának. Az NB I-be csak 1940-41-ben szerepelt es tijoncként hatalmas meglepetésre a hatodik helyen zárták a szezont. Ezt követően is jól szerepelt a vasgyári gárda és kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de képviseltette magát a legjobbak között. A következő néven szerepeltek az első osztályba: 1940-1944. DIMÁVAG Diósgyör 1945-1951. Diósgyör.

  Forrás: Magyarország futball története
   
 45. avatar: fgymat
  2010.02.06, 14:43 (szerk.: 2016.05.24, 16:37)
  Születésnapi ajándék 1952-ből:
  kép
  Népsport 1952.01.22.
   
 46. avatar: pirospont
  2010.02.06, 07:42
  Isten éltesse a Diósgyőrt sokáig!
   
 47. avatar: Ailton
  2009.12.27, 20:51
  Folyamatban van. Sok tényezős történet ez. Azon vagyunk, hogy három új pálya épüljön a Sportliget területén és egyéb kiszolgáló létesítmények. A szeméttelepnek nevezett ingatlan: el van adva, valaki megvette, az használja saját céljraira.

  http://dvtk.eu/hirek/drukker-kerdez-elnok-valaszol-5-resz/1574/
   
 48. avatar: pirospont
  2009.12.04, 12:39 (szerk.: 2009.12.04, 12:53)
  http://video.boon.hu/video/51527/dvtk-100-ev-2-elozetes

  Itt van az előzetes második része. Hát ja. Nem tűnik rossznak. Sőt, ez alapján a célnak messzemenőkig megfelel!
  Valahol itt kell kezdődnie egy futballcsapatról szóló filmnek.
   
 49. avatar: NNS
  2009.11.25, 01:04 (szerk.: 2009.11.25, 01:06)
  Nagyon jó lesz így az előzetes alapján, gratulálok!
  Látszik hogy hozzáértő / foci rajongó készíti és nem valami bohóc aki még életében nem látott belülről stadiont.
   
 50. avatar: pirospont
  2009.11.24, 15:18 (szerk.: 2009.11.24, 15:18)
  filmelőzetes alul:
  http://video.boon.hu/video/51043/dvtk-100-ev-elozetes

  eddig nem rossz
   
 51. avatar: pirospont
   
 52. avatar: pirospont
  2009.11.07, 20:30 (szerk.: 2016.05.24, 16:36)
  1991/1992 szezonban szűnt meg a szoc. DVTK és lett a DFC gazdasági társaság. Az új DFC címer viszont csak később készült el valami pályázaton.
  Addig használták leginkább azt a körbezárt labdát, de inkább csak címer pótlékként.

  bár úgy látom a hivatalos pecséten végig megmaradt
   
 53. avatar: magyarfutball.hu
  2009.11.07, 19:40 (szerk.: 2014.04.11, 12:48)
  Az csak egy pecsét, ha jól tudom:
  kép
   
 54. avatar: NNS
  2009.11.07, 19:31 (szerk.: 2014.04.11, 12:47)
  Ilyen címer is volt? Mikortól meddig?
  kép
   
 55. avatar: BZS1979
  2009.08.09, 15:31
  Hajrá, Diósgyőr!
  Juhász-Léhi István "Tóni" és Kende Tamás készítette riportfilm 1997-ből, négy részre tagolva (tv-rip)
  1. rész: http://www.youtube.com/watch?v=y5viIYpty5s
  2. rész: http://www.youtube.com/watch?v=qdHVYzmQKe4&eurl
  3. rész: http://www.youtube.com/watch?v=LUWdzDVIeJY&eurl
  4. rész: http://www.youtube.com/watch?v=l48mbz1dOUU&eurl
   
 56. avatar: pirospont
  2009.05.22, 14:06 (szerk.: 2014.04.11, 12:45)
  kép
  - Egyébként sok gondjuk volt, amikor Diósgyőrben kellett játszaniuk?
  - Nem volt különösebb ellenfél, ámbár életemben egyszer éppen ott verték le a fejemről a kalapomat. Úgy emlékszem, a mérkőzés után, amikor befelé tartottunk a buszba, még le is köptek. Valószínűleg nagyon harapós kedvűek voltak akkor a szurkolók. Abban az évben, ha jól emlékszem, a Honvéd buszát is feldöntötték.
  (Buzánszky Jenő)

  Forrás: Diósgyőri Labdarúgás Története
   
 57. avatar: pirospont
  2009.05.11, 21:34 (szerk.: 2016.05.24, 16:36)
  Egy szép oldal, kapcsolódik
  (mellesleg én csinálom...)

  100ev.uw.hu/
   
 58. avatar: magyarfutball.hu
  2009.01.16, 15:15
  A történet vége:

  Diósgyőr FC
  Diósgyőri Balaton FC (majd Diósgyőri VTK-BFC)
  Diósgyőri VTK
  Diósgyőri VTK-BORSODI (jelenlegi)

  Ne feledkezzünk meg a Diósgyőri Balaton FC-ről sem!