magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Budapest Honvéd FC 2 : 1 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (2 szavazat)

játékvezető: 2 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 1 (1)
  2. 1 : 0 (1)

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.09.28, 12:14
    Tegnap az első félidőben éreztem először azt, hogy focimeccsen vagyok, amióta a Groupama megépült. Jó volt a hangulat, bár ehhez nagyon kellett egy teli vendég szektor. A második félidő leült a pályán és a lelátón is. Nem értem miért kellett az eddig jól működő 4 védős rendszert megbontani (lehet erre már Doll megadta a választ a nyilatkozatában, még nem olvastam), látszott a zavarodottság az első 10 percben. Örülök, hogy sikerült talpa állnunk, viszont lassan én is csatlakozni fogok azok táborába, akik nem értik, miért nem lehet egy második félidőben elfáradt ellenfelet még 2-3 góllal megkínálni. Na mindegy, ne legyünk telhetetlenek, jó ránézni a tabellára. smiley
    Ezeket a következtetéseket vontam még le tegnap:
    1. Fura leírni, de Hajnal szerintem hasznosabban és jobban focizik, mint Gera, pedig aztán nekem Zoli a legnagyobb példakép. Ezzel nem azt mondom, hogy Gera hasztalan, sőt öröm nézni, ahogy 36 évese hajt és küzd minden labdáért, hozzáteszem elég jó mutatókkal. Remélem Hajnal sérülése nem komoly.
    2. Nagy Ádit pár meccsre padoztatnám, jól mozog ugyan, de feleslegesen. Sokat néztem őt tegnap, előre alig passzolt. Kis bátorságot meg pár kiló izmot össze kéne szednie a válogatott szünet alatt.
    3. Kövezzetek meg, de Leandrot én tegnap láttam először hibázni, nagyon megbízhatóan és higgadtan játszik, nálam már-már kihagyhatatlan a védelemből.
    4. Sokan, köztük én is kritizálták Ramirezt az elmúlt meccseken, tény, hogy nem azt nyújtotta, amit előtte, de tegnap kiderült, hogy tartást ad a csapatnak, remélem csak ebben a fordulóban pihizett.

    Összességében a fiúk az első félidővel nagy örömöt okoztak, a másodikkal pedig már megkezdték altatásomat, ami szintén jóra sikerült smiley) Hajrá Fradi!

    Végre egy jó meccs! A hangulat is most volt a legjobb eddig idén. Ehhez az is kellett, hogy végre megjelenjen számottevő vendégszurkoló is nálunk, felrázva és szurkolásra "kényszerítve"minket. Szerencsére a saját levükben főve távozhattak smiley
    A csapatnak gratula, nagy hajtás volt, igaz sok hiba is, de egy-két pazar megoldást is csináltunk.

    Az elsőben kiugrott a szívem hol az idegtől , hol az örömtől. A második altatós volt , csak a sörök okoztak némi izgalmat ( még jó , hogy ingyen volt ) Grat a srácoknak ! Hajrá Fradi !

    A helyszínen nézve: az első félidő elég kiegyenlített volt, helyenként tényleg magas irammal. A picpiest is jól bírta az elsőt. Azt láttam, hogy végre két támadó szellemű csapat játszik, adok-kapok - akár sok gól is eshet. Az első félidő utolsó 10 percében fura módon a pirosfehérek visszábbálltak.
    A fordulás után a továbbra se rontottak ránk picipesték, talán kezdtek fizikailag és/vagy fejben elfáradni.
    A legbosszantóbb három dolog ez volt:
    - a bekapott gól előtti betli (nem is a bekapott gól)
    - ahogy párszáz honvédő leszurkolt minket (fájt amikor ők énekelték a nincsen hangotok-ot - persze jó, a második félidőre lecsendesedtek, de akkor is...)
    - 2-1 után a 75-85. perc között volt pár ordító helyzetünk vagy közel voltunk hozzá, és nem biztosítottuk be a győzelmet (félreértés ne essék, a 90 perc alapján megérdemelten nyertünk)

    Haraszti szerintem nagyon jó lesz. Én Vargát is fennhagytam volna még, és Lamah helyére hoztam volna be Harasztit.
    Ma a passzok a kapu előtt mindig kicsit hosszabbak voltak, ezért bár sok támadást vezettünk, de ahhoz képest a kapura lövésig kidolgozott támadás kevesebb volt.

    Szerintem az első 45 percben a bajnokság eddigi legélvezetesebb félidejét láttuk. Olyan iram volt, amilyet csak külföldi meccseken látni. Kár, hogy a második félidő elején változtatni kellett a csapaton, mert utána már "csak" kézben tartottuk a meccset.

    Ahogy én láttam:
    Doll arra számított,hogy a honvéd védekezni fog,ezért csak három védővel álltunk fel.Rossi nem így gondolta és támadóan lépett fel a csapata,amivel eleinte nem tudtunk mit kezdeni,látszott ,hogy ebben a szokatlan szerkezetben csak keresték a helyüket a játékosaink,ráadásul a kp-védekezés(az élen Nagy Ádival )elég harmatos volt.Így a honvéd több ziccert is kialalkított ,szerencsére csak egy ment be.A félidő végére magunkra találtunk hál istennek.
    Én értem ,hogy Nagy Ádi szerepeeltetése 3 Milliót ér meccsenként,de ma is több volt a rossz megmozdulása mint a jó,és,ez már nem az első ilyen meccse volt mostanában!
    Gyulával látványosan nem tudott mit kezdeni,ütközésekhez kevés a súlya,fejeléshez alacsony,és legtöbbször oldalra vagy hátra passzolt,azt is többnyire rosszúl!Pintér szerepeltetése célszerűbb lenne!Varga Roli ma jól nyomta örülök,hogy gólt szerzett,a cseréjét viszont nem értettem,hacsak nem sérülés volt az oka.Az általam az utóbbi időben sokat birált Zoli ma nagyon odatette magát!Amikor visszaálltunk négy védőre stabilabbak lettünk,szerintem kár ezt bolygatni.Danit ma nagyon sokszor lefejelték,nem is értettem miért,bár a honvéd ballbekkje elég jól nyomta.Kassai magához képest egész jól vezette,de a második félidő utolsó harmadában mérlegelt,két sárga is járt volna két olyan honvéd játékosnak akinek már volt!Csuka nem sokat tett ma hozzá,Haraszti játéka viszont bízató volt!

    Két Honvéd helyzet volt, az elsőnél Lamah szórakozott informatikusként védekezett a Honvédossal szemben, aki köszönte szépen és mellé gurította. A másodiknál Nalepa luftot rúgott, van ez így, előfordul. Azt is látni kell, hogy Youla kurva nagy gólt lőtt kapásból. Szerintem kettőből kétszer nem teszi így el. Szóval NAgy hogy jön ide? smiley

    "Nagy Ádi szerepeeltetése 3 Milliót ér meccsenként,de ma is több volt a rossz megmozdulása mint a jó" egyáltalán volt rossz megoldása? passzpontosság tuti megint 90% fölött lesz

    Megjöttem...ma Zoli magasan a mezőny fölé nőtt,utána Böde,a gólszerzők,Lamah és Nagy Ádi jönnek.Az első20 perc ráment arra,hogy az új védelem összeszokjon,aztán villámgyorsan fordítottunk.Azután teljesen uraltuk a meccset,fölösleges kockázatot nem vállalva,a Kispestnek sanszot nem adva,lehoztuk,úgy ahogy kell.

    Lamah???
    Gera konkrétan lecseréltette. Egyáltalán nem fog hiányozni ha nem ír alá, egy flegma alibiző sztárocska lett belőle. A padra se ült le, bement az öltözőbe.

    Doll, Te csafinta ember!
    Amikor a népligettúrán megkérdeztem tőle, hogy az ultra defenzív csapatok ellen esetleg megpróbálhatnánk 3 védővel, akkor elmondta, hogy ááááá, nem. Kedvence 4-4-2 gyémánt, legyen aki söpröget meg aki a széleken felér-visszafut, hadd legyen tere Hajnalnak meg Gerának.
    Na, erre ma mit látok? 3 védővel kezdünk a picipest ellen...

    Ami örvendetes, hogy a szerencse faktor nálunk már nem játszik. Minden tudatosan történik, kemény munka árán, többször verejtékes küzdelemben, de mindig az érvényesül, amit elterveztünk. Vannak hibák, de azok többségben kijavítottak a mérkőzések folyamán. Vannak halványabb teljesítmények is, de mindig kompenzálják mások azokat. Szóval kezd karakteressé válni a csapat.Ezért is fakítható az egyszer hopp, máskor kopp példa. Nem kell 5-6 -okat rúgni, elég a kettő is, de az stabil legyen. Így nem kell paráznunk, ha az ellenfél esetleg megszerzi a vezetést, mert tudjuk rá a választ, válaszokat.Szóval lehet szeretni a csapatot nagyon és mindenkit (!), lehet respektálni az erőfeszítéseket. Akinek meg ez sem teljesítmény az önmagát teszi könnyűvé. Szép volt fiúk, szép volt Thomas, és szép volt a kilátogatók támogatása is. Így együtt ragyogó a mai eredmény is!Gratula mindenkinek és az ablakon kinézve még a csillagok is fényesebben ragyognak!

    Azért nem működött a 3 védős felállás, mert Csula 2 embert lekötött a védőink közül, aztán sok hely maradt a 2 szélen. Pont a Honvéd ellen ez egy túl bátor taktika volt.

    A három védős rendszer szerintem akkor tudna működni ha Nalepa mellett Batik és Leandro játszana, a két szélen pedig Ramirez és akár Dilaver is sokkal feljebb játszhatna. Rami egyértelműen képes lenne erre és szerintem Emir is meg tudná oldani a feladatot. Ebben az esetben elég lenne középen Nagy Ádám, előtte Hajnal, Lamah, legelöl pedig Böde és Šesták. Ilyen formában pedig ez legalább annyira támadó felállás lenne, mint a tegnapi és ha vissza akarunk húzódni sokkal jobban lehetne védekezni is, illetve akár 4 védős rendszerre is simán át lehetne állni

    ezzel a 3 védős rendszerrel, a szívbajt sikerült az emberre hozni, Nalepának nagyon nem ízlett, arról nem is beszélve, hogy rendre sprint versenyre volt kényszerítve, mázli, hogy egy kapott góllal megúsztuk
    Sestak minden fejpárbaját megnyerte, Gerzson tegnap is úgy hajtott mint senki más az egész NB1-ben, Hajnal megint tanári zsugákat osztott, Böde zseniális helyzetfelismerése pedig győzelmet ért, ahogy Lamah harcossága is, nem először fut tovább miután felvágták, Nagy Ádi sokat volt üresen és játékban, de előre felé még mindig gyámoltalan, de ma jobb volt mint az elmúlt meccseken
    lényeg a győzelem Hajrá Fradi!!!

    https://ulloi129.hu/2015/10/03/elo-a-honved-elleni-bajnokirol-3