magyarfutball.hu

Miskolc, Holcim Sporttelep

 1. photo: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 2. photo: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 3. photo: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 4. photo: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 5. photo: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 6. photo: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 7. photo: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 8. photo: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 9. photo: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 10. photo: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 11. photo: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 12.  
3 corrections / data submitted by users 2 unfinished
 1. 4 users were here.
 2. alias
  1. Építők-sporttelep
  2. HCM Sporttelep
 3. related grounds
 4. address
  3508 Miskolc-Hejőcsaba Sütő János utca 47. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
   
 5. map, route
 6. capacity
  altogether : ?
  seats: ?
  stands: ?
 7. population
  Miskolc: 162.905 (2013)
 8. home club
  1. Holcim SC
  dissolved / recently playing elsewhere
  1. Diósgyőri VTK tartalék (2007 - 2009)
  2. Miskolci Honvéd SE (? - ?)
 9. attendance record
 10. pitch size
  110m x 66m
 11. pitch type
  natural grass
 12. score board
  n/a
 13. floodlight
  n/a
 14. running track
  cinder track
 15. year of surrender
 16. first match
 17. related matches
 18. help
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: pirospont
  2012.06.05, 21:30
  Miskolc – Néhány hónap múlva eldőlhet (?) a hejőcsabai sporttelep és sportcsarnok jövőbeni sorsa.

  Kétségbeesett hangú levelet kaptunk egy hejőcsabai sportbaráttól: „Sajnálatos módon június 10-én egy újabb miskolci sportklub fejezi be működeset. Egy olyan egyesület, amely az idén ünnepelte fennállásának 65. évét. A Hejőcsabai SC-ről van szó, arról a klubról amely már megélt szebb időket is, de sajnos az utóbbi években az alacsonyabb megyei osztályokban vegetált. Egyetlen segítője volt az éhínséges időkben a csapatnak, ez pedig a Holcim Hungária Zrt., amely sajnálatos módon kénytelen volt kivonulni Miskolc városából, így a hejőcsabai sportélet mecénás nélkül maradt, a megyei szinten kimondottan jónak mondható futballpályája, valamint tornacsarnoka rövid időn belül az enyészeté lesz.”

  A per még tart

  Amikor megkerestük Varga Bélát, a Holcim SC elnökét, a sportvezető nagyot sóhajtott:
  – Jó lenne, ha néhány héttel, vagy hónappal előrébb tudnám tekerni az idő kerekét – közölte az egyesületi elnök, aki így folytatta: – Elöljáróban nézzük a tényeket: 2010 november 10-én született meg a Legfelsőbb Bíróság ítélete, mely szerint a gyár és a sporttelep földterületének tulajdonosa a Magyar Cement Kft., míg a felépítmények tulajdonjoga – így a sportcsarnoké is – a Holcimot illeti. Igenám, de a Magyar Cement Kft. és a Holcim Hungária Zrt. közötti vagyonmegosztási per még nem zárult le, így a sporttelep sorsa sem dől el. A per kimenetelét és idejét, ahogyan mondani szokás, nem lehet belátni…, tekintettel az esetleges fellebbezésekre, ez akár további évekbe is kerülhet.

  Kiút lehet a fúzió

  Varga Béla közölte, hogy nem ülnek ölbe tett kézzel, ha ezt tennék, alighanem megrendeznék saját temetésüket.
  – A Holcim Hungária Zrt. és a sportklub között érvényben van az a szerződés, melynek értelmében a társaság augusztus 31-ig magára vállalja a sportcsarnok rezsiköltségét, míg a Magyar Cement Kft. tulajdonában lévő pályát egy megállapodás értelmében haszáljuk. Egyelőre tehát szó sincs arról, hogy június 10-én befejezzük működésünket és az enyészeté lesz a futballpálya, valamint a sportcsarnok. Ha a vagyonmegosztási per során a Magyar Cement Kft. birtokon belülre kerül, akkor utána támogathat minket, vagy jelképes áron akár el is adhatja a a területet nekünk.
  Az idő azonban rohan, s nagy kérdés, hogy mi lesz augusztus 31 után, hiszen ettől az időponttól a Holcim Hungária Kft. már nem állja a sportcsarnok számláit.
  – A napokban tárgyaltam a városháza illetékeseivel a bonyolultnak nevezhető ügy megoldása érdekében – szögezte le a Holcim SC első embere. – A fenntartás és a versenyeztetés költségeinek előteremtése érdekében szóba kerülhet az, hogy fuzionálunk a Miskolci Sportiskolával és utána már az új „képződmény” üzemeltethetné a komplexumot. Ehhez persze arra is szükség lenne, hogy a Holcim Hungária Zrt. – mondjuk portfólió tisztitás keretében – 1 forintért átadja klubunknak a sportcsarnokot, amelyet mi apportként vihetnénk a fúzióba. Ellenkező esetben szeptember 1-től aligha tudjuk fenntartani a sportkomplexumot.
  Azt is megkérdeztük, hogy jelenleg miből él a hat szakosztályos (labdarúgás, röplabda, asztalitenisz, sakk, szabadidő, horgász) a Holcim SC? Az elnök szerint a klub gazdálkodhat a sportcsarnok által termelt bevétellel, amelyet visszaforgat szakosztályai működtetésére, csapatai és sportolói versenyeztetésére.
  ÉM-KT

  Ők mondták

  Dr. Zsiga Marcell, Miskolc város sportért felelős alpolgármestere: „Most még csak a számolgatásnál tartunk, azt kell pontosan tudnunk, hogy mennyibe kerülne a komplexum fenntartása, ha például a város egyik intézménye, vagy társasága lenne a fenntartója-üzemeltetője a hejőcsabai sporttelepnek.”
  Megkérdeztük a Magyar Cement Kft. magát megnevezni nem kívánó illetékesét is, aki a következőt mondta: „Mi addig nem tehetünk semmit, amíg a Holcim nem adja vissza a tulajdonunkat, a sporttelepet. Addig semmihez nem tudunk hozzájárulni, semmit nem tudunk átadni, vagy a klubnak jelképes áron odaadni. Ha végre a birtokunkba vehetjük az ingatlant, akkor rögtön leülünk tárgyalni a sportegyesület képviselőjével.”

  Később reagál

  Felhívtuk Márta Irént, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatóját is, akitől azt tadakoltuk, hogy a társaság augusztus 31 után hajlandó-e a sportcsarnok fenntartási költségeinek viselésére, továbbá milyen tervei vannak a létesítménnyel? Az igazgató nagyon készséges volt – röviden ismertette az „ügy” jogi-bírósági hátterét is –, de külföldi útja miatt néhány napos türelmet kért a válaszadásra.

  http://www.boon.hu/hejocsaba-cement-a-palyara/1999886
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2011.06.09, 10:29
  Ehhez van valamilyen forrás?
  2011.06.06 20:54 janikaa
  Miskolc, Holcim Sporttelep
  átadás éve 1949