magyarfutball.hu

Miskolc, Holcim Sporttelep

 1. fénykép: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 2. fénykép: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 3. fénykép: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 4. fénykép: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 5. fénykép: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 6. fénykép: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 7. fénykép: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 8. fénykép: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 9. fénykép: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 10. fénykép: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 11. fénykép: Miskolc, Holcim Sporttelep (2010)
 12.  
3 felhasználó által beadott adat 0 szerkesztésre vár
 1. 4 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Építők-sporttelep
  2. HCM Sporttelep
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
  3508 Miskolc-Hejőcsaba Sütő János utca 47. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
   
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Miskolc: 162.905 (2013)
 8. hazai csapat
  1. Holcim SC
  megszűnt / már más pályán játszó
  1. Diósgyőri VTK tartalék (2007 - 2009)
  2. Miskolci Honvéd SE (? - ?)
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  110m x 66m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  nincs
 13. világítás
  nincs
 14. futópálya
  salakos
 15. átadás éve
 16. nyitómérkőzés
 17. kapcsolódó mérkőzések
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: pirospont
  2012.06.05, 21:30
  Miskolc – Néhány hónap múlva eldőlhet (?) a hejőcsabai sporttelep és sportcsarnok jövőbeni sorsa.

  Kétségbeesett hangú levelet kaptunk egy hejőcsabai sportbaráttól: „Sajnálatos módon június 10-én egy újabb miskolci sportklub fejezi be működeset. Egy olyan egyesület, amely az idén ünnepelte fennállásának 65. évét. A Hejőcsabai SC-ről van szó, arról a klubról amely már megélt szebb időket is, de sajnos az utóbbi években az alacsonyabb megyei osztályokban vegetált. Egyetlen segítője volt az éhínséges időkben a csapatnak, ez pedig a Holcim Hungária Zrt., amely sajnálatos módon kénytelen volt kivonulni Miskolc városából, így a hejőcsabai sportélet mecénás nélkül maradt, a megyei szinten kimondottan jónak mondható futballpályája, valamint tornacsarnoka rövid időn belül az enyészeté lesz.”

  A per még tart

  Amikor megkerestük Varga Bélát, a Holcim SC elnökét, a sportvezető nagyot sóhajtott:
  – Jó lenne, ha néhány héttel, vagy hónappal előrébb tudnám tekerni az idő kerekét – közölte az egyesületi elnök, aki így folytatta: – Elöljáróban nézzük a tényeket: 2010 november 10-én született meg a Legfelsőbb Bíróság ítélete, mely szerint a gyár és a sporttelep földterületének tulajdonosa a Magyar Cement Kft., míg a felépítmények tulajdonjoga – így a sportcsarnoké is – a Holcimot illeti. Igenám, de a Magyar Cement Kft. és a Holcim Hungária Zrt. közötti vagyonmegosztási per még nem zárult le, így a sporttelep sorsa sem dől el. A per kimenetelét és idejét, ahogyan mondani szokás, nem lehet belátni…, tekintettel az esetleges fellebbezésekre, ez akár további évekbe is kerülhet.

  Kiút lehet a fúzió

  Varga Béla közölte, hogy nem ülnek ölbe tett kézzel, ha ezt tennék, alighanem megrendeznék saját temetésüket.
  – A Holcim Hungária Zrt. és a sportklub között érvényben van az a szerződés, melynek értelmében a társaság augusztus 31-ig magára vállalja a sportcsarnok rezsiköltségét, míg a Magyar Cement Kft. tulajdonában lévő pályát egy megállapodás értelmében haszáljuk. Egyelőre tehát szó sincs arról, hogy június 10-én befejezzük működésünket és az enyészeté lesz a futballpálya, valamint a sportcsarnok. Ha a vagyonmegosztási per során a Magyar Cement Kft. birtokon belülre kerül, akkor utána támogathat minket, vagy jelképes áron akár el is adhatja a a területet nekünk.
  Az idő azonban rohan, s nagy kérdés, hogy mi lesz augusztus 31 után, hiszen ettől az időponttól a Holcim Hungária Kft. már nem állja a sportcsarnok számláit.
  – A napokban tárgyaltam a városháza illetékeseivel a bonyolultnak nevezhető ügy megoldása érdekében – szögezte le a Holcim SC első embere. – A fenntartás és a versenyeztetés költségeinek előteremtése érdekében szóba kerülhet az, hogy fuzionálunk a Miskolci Sportiskolával és utána már az új „képződmény” üzemeltethetné a komplexumot. Ehhez persze arra is szükség lenne, hogy a Holcim Hungária Zrt. – mondjuk portfólió tisztitás keretében – 1 forintért átadja klubunknak a sportcsarnokot, amelyet mi apportként vihetnénk a fúzióba. Ellenkező esetben szeptember 1-től aligha tudjuk fenntartani a sportkomplexumot.
  Azt is megkérdeztük, hogy jelenleg miből él a hat szakosztályos (labdarúgás, röplabda, asztalitenisz, sakk, szabadidő, horgász) a Holcim SC? Az elnök szerint a klub gazdálkodhat a sportcsarnok által termelt bevétellel, amelyet visszaforgat szakosztályai működtetésére, csapatai és sportolói versenyeztetésére.
  ÉM-KT

  Ők mondták

  Dr. Zsiga Marcell, Miskolc város sportért felelős alpolgármestere: „Most még csak a számolgatásnál tartunk, azt kell pontosan tudnunk, hogy mennyibe kerülne a komplexum fenntartása, ha például a város egyik intézménye, vagy társasága lenne a fenntartója-üzemeltetője a hejőcsabai sporttelepnek.”
  Megkérdeztük a Magyar Cement Kft. magát megnevezni nem kívánó illetékesét is, aki a következőt mondta: „Mi addig nem tehetünk semmit, amíg a Holcim nem adja vissza a tulajdonunkat, a sporttelepet. Addig semmihez nem tudunk hozzájárulni, semmit nem tudunk átadni, vagy a klubnak jelképes áron odaadni. Ha végre a birtokunkba vehetjük az ingatlant, akkor rögtön leülünk tárgyalni a sportegyesület képviselőjével.”

  Később reagál

  Felhívtuk Márta Irént, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatóját is, akitől azt tadakoltuk, hogy a társaság augusztus 31 után hajlandó-e a sportcsarnok fenntartási költségeinek viselésére, továbbá milyen tervei vannak a létesítménnyel? Az igazgató nagyon készséges volt – röviden ismertette az „ügy” jogi-bírósági hátterét is –, de külföldi útja miatt néhány napos türelmet kért a válaszadásra.

  http://www.boon.hu/hejocsaba-cement-a-palyara/1999886
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2011.06.09, 10:29
  Ehhez van valamilyen forrás?
  2011.06.06 20:54 janikaa
  Miskolc, Holcim Sporttelep
  átadás éve 1949