magyarfutball.hu

Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 1 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
  1. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2023
  2. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2023
  3. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2023
  4. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2023
  5. Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 2023
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.5 (2 szavazat)

játékvezető: 3 (2 szavazat)

hangulat: 2.5 (2 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.11.28, 10:51
    bizonyára nektek is feltűnt, hogy félház sem volt Felcsúton, de a jegyvásárlós oldalon napokkal előtte "elfogyott" az összes belépő.

    Értem én, hogy boldog-boldogtalan kap ingyenjegyet, csak minek, ha a többség baszik kimenni oda vasárnap este.

    Lehet, hogy az van amit mondasz, a kapacitás ennyi volt, eladtak minden jegyet csak hideg volt és nem ment ki mindenki.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.11.27, 13:40 (szerk.: 2023.12.13, 15:51)
    Az első félidő még rendben volt a második értèkelhetetlen.Semmi akarat fantázia lendület nem làtszott.Botka nulla Ramirez tàmadásban szint úgy .Traore pipiskedik Márki legalàbb próbàlkozott.Makreckis csak jobbhàtvédkènt nyújtja a legjobbját igy is a jobbak között volt.Kb ennyi

    továbbra is azt érzem a legnagyobb bajnak, hogy nem tudjuk megoldani a kétfrontos szereplést, ami inkább három, főleg fejben. ezeket a ki-ki meccseket azért nem tudjuk megnyerni szerintem, mert az ellenfél egész egyszerűen jobban akarja a győzelmet. megyünk előre, nem az, de lehet érezni, hogy ott van a fejekben, hogy holnap is van nap.
    az ellenfél meg ugye csak a hétvégi meccsre készül, ennek megfelelően, küzdenek, harcolnak, csúsznak-másznak, méterekről vetődnek be ketten is. ez így nem lesz egyszerű, nagyon nem.

    Mi ez a "temetői hangulat"? Most majd kétszer játszunk a Kövesddel és újra az élen leszünk! A Pufla szerintem a legszemetebb csapat a mezőnyben, alatomosan rúgnak, ütnek! Bogár és Berke - a Varban- nem barátunk! Colleynek már nem kellett volna a pályán lenni!

    Én Makreckis középpályán való játszatását továbbra is nagy hibának tartom. Bár lehet, hogy Botka kisírta magának a játékidőt, de minek. Semmit nem tett hozzá a meccshez, Makreckis meg olyan furcsán játszik középpályán, hogy nehéz rá szavakat találnom. Túl izgága, fejben is. A középpályán meg kell nyugtatni a labdát és szépen járatni. Ehhez ő nem jó karakter, viszont az ő karaktere tök jól kamatozik a szélen. Ramirezt nem értem, mert amikor éppen gondol egyet, akkor tök jó dolgokat csinál, azon kívül meg elkocog a mezőnyben. A középpályára igazolnunk kell, mert hiába vagyunk sokan, csak a kezünkön bukkan fel több ujj, mindehogy h ki játszik Abun kívül, nem tényező. Elöl meg ma nem volt olyan, akin át is jutott volna a támadás. Marquinhostól egész szezonban jóval többet várok. Rengeteget találkozik a labdával, le tudja kezelni, jó az első mozdulat és az ég világon nem történiks emmi. Ordas kontraproduktív passzok. Már-már amatőr hibák, lövőhelyzet szinte soha, ha mégis odakerül, úgy töri el a labdát, mint konyhás Marika néni az óvodából. Fut hajt, bravó. 2,5 millióra taksált dél-amerikai támadó. Szignyevicset akkor hívjuk vissza, ő is küzdött, meg hajtott, csak eredményes nem volt. Aztán Maceiras jelenetnél mintha megkérdezte volna, hogy ...nem biztos, hogy jól láttam, de h "whats your name?" Ha jól olvastam le, akkor ott fejben nagy gondok vannak.

    Ha lenne egy biztosító ember, mondjuk Sigér, akkor Abu is bátrabban menne előre. Makreckis egész más stílusú. Látványosan játszik, de sokszor feleslegesen fut, és néha fegyelmezetlen. Például ha leszerelik, leáll és elkezd hisztizni, ahelyett hogy az ember után menne.

    Ez a csapat rendbe volt rakva. Az elődje bebizonyította, hogy ezzel a kerettel igenis lehet eredményes focit játszani. Hogy Stankovicsnak nem sikerül, az nem biztos, hogy a csapat hibája. Tudom, hiányzik Varga Barna. De ha egy játékoson áll vagy bukik a szezonunk, akkor már régen rossz.

    Pedig igy van, de azt az egyet Abu Faninak hívják. Mai volt talan a legrosszabb meccse nalunk, de legalabb pontot szereztunk, nelkule csak a cumi van kb

    Vannak érthetetlen dolgok, például, hogy 20 percig focizunk, pontos, egyérintős játék, vezetünk is, aztán képesek egyik pillanatról a másikra szétesni, amatőr védekezéseket bemutatva. A felcsúti gól is a lagymatag buziskodásunk miatt jött. Egy meccsen belül nem lehetnek ekkora különbségek, ez nem igazi profi hozzáállás.

    Sajnos a tegnapi meccsen megint látszodott hogy Traoré lassan a Tokmac szintjét hozza már csak, Ramírez visszajött volt pár jó meccse és ennyi, azóta semmi, nincsenek beadásai, lefutják stb. lassan rosszabb mint Civic, tőle legalább volt pár beadás is meccsenként. Pesics egyedül kevés, amikor megkapta a labdát mindig 3-an mentek rá, vagy lerántották egyből. Marquinhos látszik hogy akar, de befejezéseknél gyenge valószínű ezért nem kapott helyett Csercseszovnál sem. Botka semmi értékelhetőt nem nyújtott megint. Télen meg kell válni a fél csapattól, néhány játékos azt érzi hogy bérelt helye van a csapatban és ezért nem is hajtja magát annyira. Ott volt a példa tegnap Traore megindult a labdával és a passzába Stronati beleért, erre Traoré megált Stronáti meg elsétált a labdáért hogy ne legyen szöglet. Néhány játékosban semmi akarás nincs.

    Mester.
    Láttam a héten pár edzést. Mi az oka, hogy az ott gyakoroltakat (pl. támadó szituációk) nem sikerül a meccsen realizálni. Ez csak a játékosok hibája?

    Más.
    Nekem nagyon hiányzik Besic középen, Abu mellől (Makre inkább jh. legyen). Komoly stabilitást adhatna a csapatnak. Kár, hogy már egy 2 órás edzés után is bevizesedik a térde. Remélem erre lesz megoldás, mert egy jó Momora nagy szükségünk lenne.

    Az a helyzet, hogy a Puskás rúgta azt a gólt, amit nekünk kellett volna. Ez egy x -es meccs volt. A tizenhatosnál elfogyott a tudomány. Nem voltunk jobbak, hiába rúgtunk több szögletet és birtokoltuk többet a labdát. Ez kevés.. nagy harc lesz a bajnoki címért. Eddig nem indokolt az edzőcsere. Sajnos semmivel sem vagyunk jobbak, mint Csabánál.

    Minden csapat úgy játszik ellenünk hogy türelmesen masszívan védekezik majd egy -két ellentámadással lerendezi a meccset. Mi meg próbálkozunk eredménytelenül. Képtelenek vagyunk áttörni egy szervezett védelmet.

    Ez bizony a mi szintünkön már komoly hullámvölgy. Nagy esély szalasztottunk el, hogy megnyugtassuk a kedélyeket, most hetekig megint nem lesz lehetőségünk egy mérkőzésre ennyit készülni. A csapat játéka meccsek óta egyértelműen kevés. Felállt védelem ellen nem elég tudatos a játékunk, pedig megvannak a játékosaink a sikerhez. Ramirez és Abu Fani beadásaira és Pesic-Traoré-Zaki érkezésére lehetne játékot építeni. Ennél még fájóbb, hogy a csapat korábbi védjegye, az "átmenetek" sikeres lejátszása kb. eltűnt. Pedig ma is volt olyan periódus, ahol a Felcsút kijjebb jött, de kb. helyzetig sem jutottunk ekkor. Mindezt annak ellenére, hogy Traoré, Marquinhos és Makreckis személyében ehhez is meg lettek volna a játékosaink.

    Ez a mai gyenge volt, ez van sajnos. A rugdosódóakadémia megint megkeserítette az életünket.

    ilyen is van:
    "Aztán Patrizio Stronati magánszáma következett. A futballista korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Puskás Arénában a szeptemberi magyar–cseh válogatott felkészülési mérkőzésen (1–1) össze-vissza rugdosta Marco Rossi játékosait. Bárkitől visszatetsző lett volna ilyen viselkedés, de olyan légióstól, aki Magyarországon él, magyar futballklubtól kap fizetést, különösen az. Ezúttal Alekszandar Pesicsbe kötött bele, előbb durván belerúgott hátulról, majd amikor a játékvezető sípszava megállította a játékot, lökdösni kezdte a ferencvárosit, aztán amikor Pesics kérdőn ránézett, mi ez a fura viselkedés, üvöltözni kezdett vele. Bogár Gergő játékvezetőnek kellett közbeavatkozni, pedig egyértelműen a felcsúti védőnek lett volna szüksége nyugtatóra – reméljük, valaki elbeszélget majd vele, hogy ez a viselkedés elfogadhatatlan."
    (nso)

    Erről beszéltem, hogy jobb helyeken ezért elküldik zuhanyozni.
    Az viszont meglepően korrekt az nso-tól, hogy ezt így leírta a közvetítéses cikkében. Sőt amikor a végén összefoglalta az egészet, akkor is teljesen korrekt volt, mert itt tényleg mi buktunk két pontot és nem a pufla nyert egyet.

    Nálam minimum két piros a spori zsebében maradt. A gólszerzőjük sárgával a zsebében kétszer faultolt úgy hogy ki kellett volna szórni második sárgával. A nagyeszű stronatinak is járt volna két sárga. A kezezésről meg már ne is beszéljünk, hogy az büntetlen maradt.

    Sokan írják itt, hogy be kell lőni a helyzeteket. Az a baj, hogy ahhoz helyzetek is kellenek. A puflákok húztak egy vonalat és azon belülre nem nagyon engedték a mienket a második félidőben. Ha kellett akkor kisebb, ha kellett akkor nagyobb faultokkal elérve ezt, amiben sokszor partner volt a spori is, de a tanulság ebből az, hogy ha lekoccolnak akkor is meg kell próbálni tovább menni (Barna ebben is erős, kár hogy még nem játszhat) és nem primadonnaként eljátszani a nagy halált kisebb kontaktoknál is. Mert láthatóan kiismerték az ellenfelek ezt a gyengénket és lassan minden meccsen rá is játszanak. Kicsit több alázat, több nyerni akarás, hozzá kisebb arc és változhat a játék képe.

    Igen, ez az " üsd vág nem apád" stílus jól működik ellenünk ... Kecsón is csak sírtunk... Ma ezt a Stronáti gyereket egy rafkós csapat kisárgázza simán, amilyen idegbe játszott

    Ő mondjuk pont a kivétel, mert amit Pesic megrúgása után művelt, ezért egy normális spori elküldte volna zuhanyozni, ez meg nekiállt nyugtatgatni. De alapvetően igen, tudják hogy ez működik ellenünk és lehet tördelni vele a játékunkat, mert a kisebb faultoknál is megállunk, nem próbálunk tovább menni, inkább sírunk. Markek egy viszonylag visszafogott gyerek, de egyszer kérdezzétek meg a véleményét a mieink pályán mutatott viselkedéséről. Nem azért nem kedvelnek minket, legalábbis nem elsősorban azért mert sokkal jobbak vagyunk, van más oka is.

    Pesicet szoktam ekézni, de ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor ő egy kiváló lesipuskás csatár, aki abból él meg igazán, hogy második lehetőségekből betalál. Lehet Üllői mást mondana a statok alapján, de én úgy emlékszem, hogy a legtöbb gólját kipattanók után szerezte. Ehhez viszont kipattanók kellenének, ahhoz meg az, hogy legyenek átlövések, legyen szélsőjáték és lőjünk minél többet kapura. Na ebből sajnos vajmi keveset láthattunk novemberben.

    Nincs még itt az idő a vészharangokra és a károgásra, de vannak nem szép dolgok. El tudom fogadni, hogy nem az első helyen telelünk, de csak abban az esetben, ha továbbjutunk az EKL-ben.

    Az viszont nagyon szomorú, hogy ilyen hosszú keretünk van, de ma nem volt kit behozni, aki újat tudhatott volna támadásban adni. Megint eltűnt egy rakat játékos, pedig elvileg csak 2 sérültünk van. Amilyen jó és szervezett játékunk van a nemzetköziben, itthon még mindig abból élünk, hogy Abu kiugratja Vargát, vagy Marquinhos megcsinálja egy az egyben.

    Eltűnt a szélsőjátékunk, robogni kellene jobb-bal oldalon és nyomni be a zsugákat. Rami meccsek óta nem járt a 16-os vonal és az oldalvonal között, ahogy Botka sem. Civic meg ... Amúgy ezt nem értem, mitől félünk, hogy elfáradunk ?

    Tegyük hozzá, hogy a Pufla egyszer nézett a kapunk felé és abból gól lett. Igaz, hogy úgy indult a dolog, hogy Pesics melléről 5 méterre pattant el a labda , a félpályán a kapunk felé ... Rami kész van mint a lecke, valami nagyon eltörött nála Kecskeméten. Zaki egy bekapart gól és más semmi ... Traoré szerintem nem a helyén játszik, folyton a gyengébb láb oldalon próbálkozik, nagymamám is tudja, hogy befelé fogja húzni. Abu, Macska, Márki, Cissé, Wingo ok. de ez így kevés.

    Nagy Zsoltnak volt egy kapufaja, az siman bemehetett volna.

    Igaz, amúgy az is egy faltból indult. Ezen kívül volt még az a sarkalás féle....

    Ja, de hagyjuk már ezeket "veszélyes" szitukat , gól lett vagy nem ? ... a végeredmény szempontjából ez a lényeg. A kis Markek is fogott nagyot, Macreckis is hazagurított neki 16-ról, Pesics is mellé-fölé durrantott , de nem emlegetem, mert az eredményt nem határozta meg.

    A játékon látszott az összeszokottság hiánya. Dénes nem tudta, hogy mit kezdjen a labdával. Indítson-e valakit, vagy kirúgja. Az arca elárulta a tétovaságot. Kulcspasszokban többen nem értették meg egymást. De még az elérhető labdára sem mozdultak, olyanra amelyre az ellenfél rásprintelt és elérte. Ez együttesen nálam a gyakorlás hiánya. Oka több lehet. Sérüléshullám és a válogatottakban szereplő játékosok kiesése a közös edzésekről. Szóval van mit tenni. Én Dejan véleményével sem értek egyet, mert védeni a langyost nem szabad.

    Nekünk fontosabb dolgunk van mint a szaros Pufla meccs tisztelt Hornyák úr! Így is tele vagyunk sérültekkel, a favágó taktika bejött ellenünk, mert ki az a barom aki meg akar sérülni a nemzetközi meccsek előtt, ahol el tudja adni magát esetleg magasabban jegyzett bajnokságba, ami az ő érdeke és a klubnak is fontos. Minket a legtöbb játékos ugródeszkának tekint, ami egyáltalán nem meglepetés. Ezért érthető hogy becsúszik egy-egy vereség vagy döntetlen, ez nem a Real margit, vagy a Bajor parasztok csapata! Ettől függetlenül nem játszottunk rosszul, a bajnokság meglesz így is, mert mi vagyunk a legjobbak! Remélem télen meg tudjuk egy picit erősíteni a támadósort, amire nagy szükségünk van. Owosu nem igazán hozza a megfelelő teljesítményt, Lisztes gyenge mint a harmat, kell játékos előre szerintem mindenképp.

    Előre azt kértem, ne legyen sérülés és rázódjon picit össze a csapat a csukar ellenire - ez sztem megvót.
    Az, hogy az öszvérek ellen (rúg csíp, harap) nem álltunk bele egy "ki a Jani meccsbe", az borítékolható volt, csütörtökön mindenképpen kell a 3 pont - és ehhez kell minden hadra fogható játékos, a mennyeinek meg még soká van vége, Bladár lehet a dobogóra se ér oda.

    A szokásos döntetlen, ami a válogatott szünet fényében kábé várható volt, bár nem feltétlenül kívánatos.
    A helyszínen a tempónk kifejezetten jó volt, gyorsan játszottunk, lendületből sokszor odakerültünk a kapu elé. Utána fogyott el a tudomány, de szerintem nem vészes a helyzet.
    Erővel nagyon jól bírtuk.
    Zakinak már nagyon kellett a gól, kár, hogy Makrénak nem jött össze, pedig nagyon érett.

    A szerbek ellen sem lesz egyszerű, de meglesz.

    amúgy már jópár meccse ugyanaz a baj és erre utalgat is Sztankovity rendre: a jobb helyzetnél is jobbat akarunk, a támadók nem vállalják el a lövéseket, inkább továbbtolják. Ez a fő gond.

    nekem tegnap a kedvencem volt, amikor a kapufánál mondták, hogy abból majdnem megszerezhették volna a vezetést. Csak egy hibás VAR-döntés esetén, a szabályok szerint az egyértelmű szabálytalanság miatt a VAR-vizsgálat után mi jöttünk volna szabaddal a félpályáról Favorov szabálytalansága miatt.

    A szabályok be nem tartása jellemző a játékvezetőkre. Tegnap az utolsó emberes kezezés, és a fejberúgás után is elmaradt a kötelező ítélet. Kecskeméten a hajhúzás, a Vágó talpalás maradt büntetlen. Míg Diósgyőrben utólag egy tizit varoztak, amiből mi kaptunk sárgát.

    A szokásos 1-1.
    Igazából nem is érdemes ezeket a meccseket lejátszani. Csak felb@sz agyilag.
    Megszerezzük a vezetést, majd hirtelen addig totojázunk, amíg ki nem egyenlít a sz.rcsút. Utána meg olyan, mint az eleje.
    És ez eddig majd minden edzővel így volt. Emiatt Stankot nem veszem elő.

    Ami kicsit zavar, hogy Márki végig tolta a meccset - túlterhelté válik, emellett váratlant nem húzott, pedig egy ilyen csapat ellen is kellene.
    A másik, csak két cserénk volt. 5-öt lehet cserélni, ha van csere lehetőségünk bőven, miért ennyit használunk ki belőle? A cserék semmivel sem voltak jobbak, mint akiknek a helyükre jöttek. (Rebrov sem szeretett cserélni, emlékszem). Furcsa, mert arról beszél meccs előtt fontosak a játékpercek. Ennek ellenére van olyan mezőnyjátékos, akinek az utóbbi 4 meccsen 360 játékperce, míg a másiknak 0. Tudom a végleteket emeltem ki, de akkor is számomra ez érthetetlen. Miért koptatják egyesek a padot? Tökmag nem játszhat csütörtökön, és keretbe sem kerül, míg mások csak azért vannak a padon, hogy meglegyenek a cserék.
    Szóval csere ügyben nem nagyon értem Stankot sem.

    2 támadó középpályás volt a 76. perctől a pályán az egy helyett (Abu és Makreckis helyett Abu és Gojak). Ennyi változott. A taktika nem. Hogy ez miért baj 1-1-nél, azt nem értem, hogy miért kellett volna bebiztosítani az 1-1-etsmiley

    Kicsit mintha beleszürkültünk volna az Nb1-es mezőnybe így az ősz végére. Nem látni azt a fölényt ami augusztus végén, szeptember elején megvolt. Traore meg sem közelíti a sérülés előtti formáját, Pesics veszélytelen, Lisztes haszontalanná vált, csak a forrófejűségével tűnik ki mostanában. Tokmac meg hol van??? A B sorunk meg pláne nem meggyőző.

    Ami sokat fejlődött Stankovicnál, az a box-to-box játék. Az nemzetközi szint. Amit hiányolok, az az öltözői egység, továbbá hogy taktikailag is reagáljon a meccsekre. Cseréljenek a játékosok pozíciókat. Most játszhatott volna Traore inkább éket, mert neki jobb a fejjátéka, Zaki kitolódhatott volna a helyére, Pesic pedig második hullámú center...

    Az egyenlítés és az azt követő tanácstalanság sajnos nagyon beárnyékolja azt, hogy Colley góljáig én mezőnyben olyat láttam a csapattól, amit már nagyon régóta vártam. Teljesen egyetértettem az üllőis közvetítés félidős megjegyzésével: nagy fölényben vagyunk, csak meg ne bosszulja magát, hogy nem váltottuk a fölényt és lehetőségeket gólokra. Megbosszulta...
    Viszont visszatérve az első 55 percre: szerintem rég nem látott, nagyon jól megszervezett és átgondolt csapatjátékot hoztunk, szemre is kifejezetten tetszetős kombinációkkal hoztuk ki a labdákat, vittük a támadó harmadig, és úgy általában szívtuk el úgy a levegőt a patyomkin falu elől, ahogy az egy domináns futballra törekvő, bajnokaspiránshoz illik. Jogos a kritika ugyanakkor, hogy ez csak akkor ér valamit, ha gólra is váltjuk...nem váltottuk. Az egyenlítés utáni játék viszont ezt az egész szépnek indult teljesítményt is sikeresen zárójelbe tette.
    Az EKL szereplésünk is hasonló, ott sem tudtunk eddig szintet lépni: jöttek a jó teljesítmények ugyan, de döntetlenekkel nem biztos, hogy messzire jutunk. Sztankovics megmutathatja, hogy ebben a helyzetben tud támaszt adni a csapatnak és felfelé löki őket...építeni szerintem bőven lenne mire, csak kezdjük még időben!

    Meccsek óta helyzetek nélküli, meddő mezőnyfölény... amiből vagy jól jövünk ki, vagy nem. Mintha Stankovic teljesen vakon lenne. Ezt a csapatot a támadójátéka emeli az NB1 fölé, ha nem erre építünk, hanem leállunk taktikázni, akkor oda a fölényünk.
    Van két nemzetközi szintű szélső hátvédünk, Ramirez és Makreckis. Gyorsak és egy az egyben bárkit megvernek. Mégse használjuk őket. Hogy nincs ki érkezzen a beadásokra? Nem értem, miért a súlytalan Marquinhost kell középen erőltetni, mikor ez már Csercsénél se vált be. Ott van Zaki, ő középen a leghasznosabb. Erős a letámadásokban, jól mozog el az embertől, jól fejel... Azt sem értem, miért Abu Fani a leghátrébb játszó középpályásunk? A válogatottban is szenved ezen a poszton. Nem ér fel a tizenhatosra, nem tud lőni. De ha nem is lőne, legalább kimozdulnának rá és bejátszhatná a csatároknak a labdát.
    Most majd biztos megkapom, hogy írjak Hajnalnak meg hasonlók... lehet itt poénkodni, meg a kritizálókat fikázni, de az utóbbi hetek játéka nagyon nem néz ki jól.

    Abszolút a mi hibánk, hogy nem nyertük meg ezt a meccset, de Coli esetében a gólját megelőzően a magas lábnál ha villant volna a sárga, már nem lett volna a pályán...

    Olvasom a kommenteket jogos a felháborodás.
    De tegyük a szívünkre a kezünket: részben megint magunknak köszönhetjük az egészet. Felesleges azon keseregni, hogy i) agyonrúgnak bennünket, ii) ennek következményei sem lesznek, iii) nem VAR-oznak a kényes szituációkban. Mert ez mindig így van. Nem mondom, hogy ez rendjén van és normális, de ezen már meglepődnünk sem kell.
    El kell azon gondolkodni, hogyan lehet ezeket kompenzálni.
    1) Pesic egyenlő a nullával. Most látható a fényévnyi különbség közte és Varga Barna között. Pesic képtelen megtartani egy labdát is, amit fellőnek neki, aztán keményebben odalépnek neki, reklamál, durcás lesz és elmegy a kedve mindentől. Ez alapjaiban - 1 embert jelent meccsenként.
    2) Traorét nem kell-kellene szidni. Több hetet kihagyott, előtte élete formájában volt, kell még idő neki. Bár, apró kritika, az akarást tegnap hiányoltam tőle.
    3) Botka. Szubjektíven szeretem, objektíven: zongorázni lehet a különbséget, amikor Macska vagy ő játszik a jobb hátvéd helyén, előbbi javára. Értem, hogy nem akar Endi nyomást gyakorolni a klubra stb., de a 21. század labdarúgásában amit ő produkál, kevés....és lesz...om, hogy az EB-n játszani akar/szeretne.
    4) Besic nekem egy talány. Van vele valami probléma (sérülés)? Miért nem játszik? Biztos Gojak-ot kellett becserélni a 80. percben. Ez is érthetetlen számomra, ahogy Esiti, vagy Tokmac kezelése is.....
    5) Wingo egy gyors és lelkes játékos, de mindig benne van a gól. Hol vannak az Abenák, hol van Sammy?
    6) Lisztes: egy talány? El vették a motivációját, az önbizalmát. Tegnap láthatatlan volt.....amit nagyon-nagyon sajnálok.

    Vagyis: a külső körülményeken szerintem esélyünk nincs változtatni, de belül megoldást kell találnunk a problémákra, mert forró lesz a pite hamarosan.
    Az első félidőben momentuma nem volt a puflá-nak, akkor kellett volna komolyabban támadni, a gólunk után is olyan elánnal, mint előtte.....na ezt sem fogom megérteni, míg élek, miért állunk vissza, és miért nem visszük be a 2. és 3. gólt.....

    A világ röheje volt az utolsó emberként kezezés se lap sem szabad és az hogy a baktérium a második könyöklésre kap csak sárgát, s utána megint szabálytalan arra sem kapja meg a második sárgát, majd ő egyenlít szóval rohadj meg bogár és mindenki a var szobában.

    Az a baj, hogy Hornyak tudta rendezni a sorokat, mig a mi edzonk nem. Latvanyosan szenvedtunk a masodik felidoben. Ugyeskek voltunk labdatartasban, szepen megtartottuk es kihoztuk szuk helyen is a labdat, de sokszor rosszul mozgott a csapat vedekezeskor es mindig elvittek a masodik labdakat, a lepattanok az ovek voltak, nem voltak a jatekosok jo pozicioban, nem volt megfelelo a rendszer es Sztanko az egegyadta vilagon szart sem tudott ezzel kezdeni.

    Ez gyakrolatilag azert szar, mert ugy nez ki csak az marad nekunk, hogy ugyesebbek a jatekosaink es majd megoldjak, de csapat szinten az utobbi merkozeseken nem latszik az a szervezettseg, ami az elejen, amikor idejott.

    Nehogy teasuti legyen Sztankobol.

    Nem akarok Mátécsabizni, de a nagy különbség kettejük között, hogy nála mentünk a második, a a harmadik, a sokadik gólért, míg a Stankovicnál megállunk 1-nél, és megpróbáljuk kihúzni. Hosszabb távon lehet, hogy ez az olaszos mentalitás a kifizetődőbb, de néha azért belehúzhatnánk. Persze tudom: vannak sérültjeink, csal a bíró, szar a pálya talaja, csütörtökön meccsünk van stb, de azért kellene megverni ezeket, mert most már egy csomó klub elhiszi magáról, hogy vannak esélyeik ellenünk. És ha így játszunk, akkor van is.

    4-2-3-1-ben játszottunk, 86%-kal passzoltunk, 63.2%-ban volt nálunk a labda (hosszúpasszarány 9%, PPDA 9.6, passztempó 15.9). A párharcarány 137-132 volt ide, 34 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (Makreckis 7, Wingo 5, Pesity, Abu Fani és Marquinhos 4-4 – Felcsút 28). Mi 5-ször, a hazaiak 6-szor adták úgy el a labdát, hogy abból lövés lett. Rengeteg támadópárharcot vállaltunk fel – a legtöbbet az elmúlt egy évben, az átlag 80, vasárnap 121 volt, 41%-uk volt sikeres, ez épp az átlag. 66 védekezőpárharc kétharmadát nyertük meg, a fejpárbajok arány 30-20 ide. Mi 4-szer, a hazaiak 21-szer tisztáztak, mi 9-szer, a hazaiak 25-ször (!) szabálytalankodtak Bogár szerint – Colley egymaga hétszer.

    35 támadásból 16 lövésig jutottunk, ezek negyede talált kaput csupán, a hazaiaknál ezek a mutatók: 19+3 / 7 / 2. 24 beadásunk harmada ment emberhez. Az xG-arány 1.78 – 0.88, az xcG-arány 1.24 – 0.29 volt.

    Dibusz 2 lövésből (0.29) 1 gólt kapott, 34 passzából 29 volt pontos.

    Botka 80 percet volt a pályán, 57 akciójának 74%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.02). 91%-kal passzolt, 18 párharcából 10-et nyert. 3 labdát vesztett, 8-at szerzett, 2 passzt lopott.

    Cissé 91 akciójának 84%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.25). 90%-kal passzolt, 29 párharcból 23-at nyert meg(!), 9 labdát vesztett, 15-t szerzett, 2 passzt lopott.

    Wingo 103 akciójának 85%-a volt sikeres, 92%-kal passzolt, 21 párharcból 16-ot nyert meg. 8 labdát vesztett, 12-t szerzett, 5 passzt lopott.

    Ramírez 81 akciójának 74%-a volt sikeres, 1 lövése volt. 91%-kal passzolt, 16 párharcból 6-ot nyert meg. 6 labdát vesztett, 11-et szerzett, 2 passzt lopott.

    Makreckis 93 akciójának 69%-a sikeres volt, 2 lövése volt (0.11), 84%-kal passzolt, 34 párharcából 19-et nyert (9 cselből 6 sikerült). 14 labdát vesztett, 15-t szerzett, 5 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.02).

    Abu Fani 103 akciójának 71%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.22) 85%-kal passzolt, 24 párharcból 10-et nyert meg. 11 labdát vesztett, 13-at szerzett, 2 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.32).

    Traoré 80 percet kapott, 53 akciójának 62%-a volt sikeres, 1-szer lőtt (0.07), 83%-kal passzolt, 21 párharcból 9-et nyert meg. 4 labdát szerzett, 2 lövést készített elő (0.18).

    Marquinhos 87 akciójának 63%-a volt sikeres, 80%-kal passzolt, 26 párharcból 10-et nyert meg. 4 labdát szerzett. 3 lövést készített elő (0.25).

    Zachariassen 52 akciójának 63%-a volt sikeres, 4 lövésből 1 gólt szerzett (0.72). 83%-kal passzolt, 20 párharcból 11-et nyert meg. 1 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Pesity 61 akciójának 43%-a volt sikeres, 4 helyzete volt (0.39). 58%-kal passzolt, 28 párharcából 9-et nyert meg. 4 labdát szerzett, 2 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.53), a gól előtti csúsztatása gólpasszt ért.

    Gojak 18 percet kapott, 15 akciójának kétharmada volt sikeres, mind a 7 passza pontos volt, 7 párharcból 3-at nyert meg. 2 labdát vesztett, 3-at szerzett, 1 passzt lopott.

    Lisztes is 18 percet volt a pályáb, 11 akciójából 8 volt sikeres (73%), 7 passzából 6, 4 párharcából 2.

    Makreckis 6.24
    Cissé 5.87
    Zachariassen 5.80
    Dibusz 5.63
    Abu Fani 5.41
    Marquinhos 5.37
    Wingo 5.22
    Botka 5.07
    Ramírez 4.72
    Traoré 4.46
    Pesic 3.80

    https://ulloi129.hu/2023/11/26/elo-a-felcsut-elleni-bajnokirol-23/
    https://ulloi129.hu/2023/11/28/igy-teljesitettunk-a-felcsut-ellen-22/
    https://ulloi129.hu/2023/12/03/makreckis-cisse-zachariassen-es-zachariassen-dibusz-pesic/