magyarfutball.hu

portré: Szolnoki Roland
© mlsz.hu
alias
"Solinok"
Szoszó
nationality
Magyarország
age
32 years
poszt
hátvéd
related websites

játékos

pályafutás
Videoton FC
2009 - 2018. június 20
Puskás Akadémia FC
2018. június 20 -
eredmények / elismerések
Ligakupa győztes
2012
Szuperkupa győztes
2012
Magyar Bajnok
2014/2015, 2017/2018
fénykép helye
...

Videoton FC, 2009-2018

...

2013/2014-es szezon

Sajnos rémálomszerűen kezdődött ez az idény. Úgy gondolom, nem csak minket, de a szurkolókat is sokként érte, hogy nem sikerült megismételnünk az Európa Ligában a tavalyi remek szereplésünket. Ezt a kudarcot - mert ezt nyugodtan nevezhetjük annak - nagyon nehezen tudtuk feldolgozni. A bajnokságnak úgy vágtunk neki, hogy bizonyítani akartunk magunknak és a szurkolóinknak is. Úgy érzem, ez sikerült is, hiszen parádésan kezdtük az NB I-es idényünket. Rugdaltuk a gólokat, miközben hátul remekül megoldottuk a feladatunkat, és alig kaptunk gólt. A hetedik fordulóban szenvedtük el az első vereségünket a DVSC otthonában, de utána tovább gyűjtögettük a pontokat. Aztán október végén kikaptunk itthon a Honvédtól, és akkor egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, amelyből nem igazán találtuk a kiutat, úgyhogy talán a legjobbkor jött a téli szünet számunkra. Jóval több játéklehetőséget kaptam, mint amennyire számítottam. Voltak ugyan jobb mérkőzéseim, de összességében nem vagyok maradéktalanul megelégedve magammal. Próbálok mindig arra törekedni, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsak a pályán, ne pedig az legyen, hogy egyszer nagyon jól megy, egyszer pedig rosszul. Ami szerintem pozitívum, hogy az előző szezonhoz képest sokat fejlődtem a támadások segítésében. Paulo Sousa idejében szinte csak a védekezéssel kellett foglalkoznom, José Gomes azonban azt várta el tőlem, hogy jóval gyakrabban segítsem a támadásokat. Erőnlétileg ehhez nagyon sokat kellett fejlődnöm, hiszen jóval több energiát kivett belőlem az, hogy nem csak a védekezésre kellett koncentrálnom, hanem a támadásokra is.1

...
Az ember életében vannak fordulópontok. 8 év után én is elérkeztem egy ilyen fordulóponthoz. Emlékszem az első mérkőzésemre a Vidiben: 2011 nyarán a Paksot vertük 4-0-ra hazai pályán. Azóta összesen 205 alkalommal ölthettem magamra a Videoton mezét, mely számomra nagyon sokat jelent! Egyszer megnyertem a Ligakupát, két alkalommal a Szuperkupát, és immár háromszoros magyar bajnoknak mondhatom magam a Vidivel. Emellett pedig 24 nemzetközi tétmérkőzésen léptem pályára piros-kékben. Büszke vagyok arra, hogy ilyen fiatalon a klub legeredményesebb játékosa lehetek! Az elmúlt években rengeteg szeretetet és támogatást kaptam a Vidi-szurkolóktól akikkel kiváló kapcsolatom van a mai napig. Remélhetőleg ez a jövőben sem változik. Azt a döntést amit most meghoztam és amiről tájékoztatlak benneteket számomra nagyon nehéz volt meghozni. Nyolc év után elérkezett az idő, hogy klubot váltsak. Nem teljesen új helyre kerülök, hiszen utánpótlás-játékosként a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia növendéke voltam, most pedig a Puskás Akadémia FC játékosa leszek. Több embernek is köszönettel tartozom azért, hogy ez az átigazolás létrejöhetett. Időnként az embernek szüksége van a környezetváltozásra azért, hogy meg tudjon újulni. Nekem ez az idő most jött el. Mindig hálás szívvel gondolok vissza a Vidiben eltöltött évekre.2


Puskás Akadémia FC, 2018-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2013.02.06, 16:29
  A több poszton is bevethető játékos a középpályán sem érzi idegenül magát, de már jó ideje inkább a védősorban számít rá mindenkori edzője – hol a jobb, hol a bal oldalon. A Puskás Akadémiáról kikerülő védő klubunk második csapatában kezdte a pályafutását a felnőttek között, 2009 augusztusában mutatkozott be.
  A még mindig nagyon fiatal játékos – akinek januári születésnapja mindig az edzőtábor egyik nagy eseménye – végigjárta a szamárlétrát, nem csak a Vidinél, de a korosztályos válogatottaknál is: volt U18-as, U19-es, U21-es válogatott. Az U19-es Európa-bajnokság selejtezőiben pedig gólt is szerzett. Végül Paulo Sousa kezei alatt mutatkozott be a felnőtt csapatban. A 2011-2012-es idényben félig még a második csapatban játszva is 13 alkalommal léphetett pályára a magyar bajnokság legfelsőbb osztályában.
  Egyenletes fejlődésének eredményeképpen kiérdemelte Paulo Sousa bizalmát, így amikor Stopira sérülése miatt 2012 őszén lyuk támadt a védelemben, Szolnokit bátran hadba lehetett vetni az Európa Liga selejtezői, majd csoportmeccsei alatt egyaránt.

  forrás:
  http://www.vidi.hu/jatekosok/szolnoki-roland.html