magyarfutball.hu

KRC Genk - Ferencvárosi TC 0 : 0 21:00

   
   
Upload your own photos! »
  1. KRC Genk - Ferencvárosi TC 2023
  2. KRC Genk - Ferencvárosi TC 2023
  3. KRC Genk - Ferencvárosi TC 2023
  4. KRC Genk - Ferencvárosi TC 2023
  5. KRC Genk - Ferencvárosi TC 2023
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 3 (1 szavazat)

1...5
UEFA Konferencia Liga csoportkör 3. forduló
ground : Genk, KRC Genk Arena
referee : Stavrev Aleksandar (Észak-Macedónia)
attendance:
  1. krcgenk.be: -
  2. nso.hu: 10.000
  3. fradi.hu: 10.597

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.10.27, 14:01 (szerk.: 2023.11.29, 14:33)
    Furcsa érzés, hogy két idegenbeli papíron erős csapat elleni nemzetközi kupameccsen elért két döntetlen után inkább elégedetlenség, mint elégedettség van az emberben.

    Van aki szidta a mai meccsen is Sigit, amit nem igazán értek. Szerintem pedig az egyik legjobbunk volt. Varga nagyon hiányzott. Vele nyertünk volna, de összességében jó a döntetlen. Még annyi észrevétel, hogy ez a bíráskodás az NB1-ben se volna rossz, mert a magyar bírók nagyon szemetek velünk.

    Nem kockáztatott egyik csapat sem . Ilyenkor nagyon idegesítő lett volna kikapni a 90 plusszadik percben. Jó ez az eredmény .

    Ez egy megbecsülendő pont, se Varga, se Traoré, se Toki és Besicet se merjük terhelni még. És a kimaradók névsora se gyenge. Anaeba-t meg eldugtuk.

    Ezen a meccsen látszott, hogy nincs más célunk, csak, hogy ne kapjunk ki. Nincs is ezzel semmi baj.
    Semmi kockáztatás nem volt a játékunkban, és nem hagytuk őket gyorsan játszani. Sztankó ma ezt találta ki.
    Remélem a Grupiban már egy győztes taktikával megyünk fel a pályára.

    Küzdelmes hajtós Meccs volt, egyáltalán nem volt unalmas, mégha gól nem is esett.

    Varga nagyon hiányzik azért. Nekem Dalí játéka, amúgy egyre jobban tetszik. Sokat dolgozik és presszingel.

    Tudatosan és jól meccseltünk. Addig lassítottuk és idegesítettük a Genket, amíg teljesen kijöttek a ritmusból. Azt hiszem ma jóval gyengébbnek tűnt a Genk a valós tudásánál és ez elsősorban a mi érdemünk. A védelem közel tökéleteset hozott, Samy kifejezetten tetszett, újra a legjobb formáját hozta. Sigi és Abu komoly minőséget hozott a középpályán, előre és hátrafelé is jól dolgoztak. A támadósorban ma nem volt meg az a minőség, ami egy ilyen meccs eldöntéséhez szükséges. Hajrá Fradi!

    volt egy kis hirig a helyi biztonságiakkal, nem engedték Cissét és Makreckist odamenni a kilátogató ismerősökhöz, Cebrailnak szólt az üsd ki, üsd kismiley

    Amikor hátul jók vagyunk és nincsenek sérülések, akkor a csapat eleje hullik szét...

    De jó lenne már úgy neki menni a meccseknek, hogy mindenki rendben van

    Megmondom őszintén, én összességében elégedett vagyok, a belgák ellen az nálam a fő cél, hogy ne kapjunk ki, nyilván a győzelem jobb lenne, de a végénél az nagyon fontos lesz, hogy ellenük ne legyen vereség. És a két igazán nehéz idegenbeli meccsről pontot hoztunk. Nem rossz.

    Érdekes egy meccs volt. Ez a Genk annyit sem mutatott, mint a Fiorentina az első félidőben, mégis előre mi olyan tompák, enerváltak voltunk, hogy végig ott volt a zabszem a seggemben, nehogy egy véletlen lepattanó lövéssel veszítsünk. 3 meccs után jól állunk, csak sajnos a Genk és a Fior is. Mi lesz itt később?

    Jobban féltem ettől a Genktől mint kellett volna, Józsi volt az egyetlen veszélyes játékosuk, nem rossz ez az egy pont, itthon megcsapkodjuk őket, de ha csak iksz az sem gáz, ők kikapnak Firenzében, mi meg ikszelünk itthon a lilákkal. Hétvégén meg megbasszuk a másik lila majomhorda száját. Abu, Makre és Márki extra volt ma, de dicséret illet mindenkit.

    Érdekes dolog ez. Két idegenbeli döntetlen a két legerősebb ellenféllel szemben tkp jó eredmény, mégis hiányérzetem van. A Fiorentina ellen sajnáltam a csapatot, mert 100%-ot adva egy kis szerencse hiányzott a végén. Itt sem rossz eredmény a döntetlen, de többen saját magukhoz képest gyengén játszottak, így most ezért bosszankodom kicsit az X miatt. Meg kell említeni a teljesen korrekt játékvezetést, ilyen sporik nagyon hiányoznak az NB I-ből. Vasárnap Dózsát ütni kell, és itthon a KL-ben is lehet még egy győzelmünk, ami sokat érhet.

    Két hét múlva tudjuk meg, hogy ez a döntetlen mennyit ér.
    Ahogy a mester is - finoman - utalt rá ("Ma nem hoztuk a legjobbunkat,..."smiley szarul játszottunk. Amióta Dejan az edző, ez volt az önmagunkhoz képest leggyengébb teljesítményünk. Pozitív, hogy ez a gyenge teljesítmény elég volt egy döntetlenre. Fáradtság, sorozatterhelés, sérülések és minden más oka lehet.
    És nem mulaszthatom meg ezúttal sem megköszönni a BMLSZ-nek és játékvezetőinek, hogy ezeknek a sérüléseknek egy része az ő lelkükön szárad. (Mellesleg ezzel - pl. Varga - a magyar válogatottnak is jól alátettek.)

    Ahogyan az első félidő végén ránk jöttek,na mondom, ezek szétfutnak minket a második felében. Aztán az elején kívűl nem volt nagy iram.
    Igazságos döntetlen.
    Hajrá, Fradi!

    Az elején hogy rettegtek itt egyesek, hogy Dusán nem fogja játszatni a magyarokat, aztán tökre beleszerelmesedett a Botka-Sigér tandembe, Vargát pedig meg sem próbálta lecserélni..

    Nem volt valami jó meccs mai, én azt hittem ez a Genk komolyabb csapat.

    Tegnap gyakorlatilag Paintsil volt az egyetlen veszélyes játékos a Genkben. Endi küzdött vele, fél meccsen levette a pályáról, viszont rizikós volt a fenntartása a pályán. Stankovic mesterien látta ezt meg, jött Makra a jobbbunkóban, és egy fáradtabb Paintsil ellen ő ráadásul több jó támadást tudott indítania jobb szélre. 45 percre kiváló volt Endi, Makra edző jól döntött, Makra leradírozta Paintsilt.

    Sok kicsi taktikai jellegű fault volt. Amikor Botka kezdett veszteni a koncentráciból, akkor durvább belépő és sárga lett belőle. Szünetben le kellett hozni, ennyi.

    Fura, én jóval jobb csapatnak képzeltem ezt a Genket. Bár én most is éreztem a tempó miatt azt a lekezelést, amit nemzetközi meccseken oly sokszor, hogy ők ezt lehoznák úgy, hogy nem szakadnak meg. Nem sikerült. Nekünk ezzel a csapattal igazából jó eredmény az egy pont. Sok fontos hiányzó volt, ami nyilván két hét múlva is körülbelül így lesz, de azért jó abba belegondolni, hogy egy egészséges Barnával, Traoréval, Tokmac-kal-és ide veszem a többieket is Esitivel, mert mindenki lehet adott pillanatban fontos eleme a játéknak-nem nagyon fosnék a visszavágó előtt a belga bajnoktól. Azért jó ezt így magamban elkönyvelni.

    Minden szakértő dícsérte Sigit, meghallgattam az Unibet sípszó után műsorát, ott szintén ez volt, Sztanko szerint ő a parancsnok a pályán és 3 ember munkáját végezte el. Ha te nem látod, hogy milyen melót tett bele a labda nélküli játékba akkor kicsit vakon vagy.

    Lehet annyit játszott a Genk, amennyit engedtünk nekik. Lehet ha jobban letámadunk, a rohamnégereik lekontráznak minket.
    Sigi meg fantasztikus védekezést tolt baszdki, ezt hogy a faszba nem lehet észrevenni?

    Dini emberfelettit védett Páncél Jóska lövésénél, amit kapufára tolt. Ennek ellensúlyozása Sigi helyzete, amit ha Varga van ott, lehet másképp oldja meg. Az összes többi helyzet pro és kontra döntetlen szagú. De majd megnézem Üllői statisztikás írását, az a számok tükrében is ad támpontot.

    Ismerve, hogy mennyi hiányzónk van sérülés miatt, a tegnapi meccsünkön elért döntetlen számomra bravúrkategória.
    Ettől függetlenül az egész mérkőzést tekintve összességében bő negyedóra volt az, amelyikben komoly nyomás nehezedett ránk, s bizony kis szerencsén múlt, hogy nem 3 ponttal tértünk haza. Mindezt idegenben teljesítettük. A kiutazó szurkolóknak is kijár a tisztelet, becsülettel szurkoltak a Ferencvárosnak.
    Hajrá, Fradi!

    „Vegyes érzéseim vannak. Egészen váratlanul mélyen védekezett az ellenfél – kezdte értékelését Wouter Vrancken.

    Jol kielemeztek minket. Sztankoval minden meccsen ezt jatsszuk. Fiorentina ellen is, amig birtuk. Szerencsere a Genk nem tudott minosegben olyan nyomast gyakorolni rank, mint a Fiorentina, miutan bejottek a kezdoik.

    Viszont a tovabbjutas sajnos lehet ilyen nuanszokon mulik, hogy jol hasznaljuk e a ki a keves helyzetunket. Megvolt a meccslabda a Fiorentina ellen is, itt is. Felek ezek dontonek bizonyulnak majd a vegelszamolasnal, egyaltalan nem biztos, hogy itthon ezeket megverjuk, mert alapvetoen jobb csapat, magasabb minoseget kepvisel, csak baromi jol vedekeztunk csapatkent, mar-mar Rebrovi szervezettseget latok Sztanko alatt. De ha nem lojuk be a keves kinalkozo lehetoseget, akkor nem lesz meg az elso ket hely egyike.

    Analogia: Pesic Fiorentian elleni helyzeterol nekem Tokmac Celtic elleni elfutasa ugrott be illetve Uzuni befejezese a Dinamo ellen. Akkor bementek, meglett a jutalma, most nem, hianyozni fog az a ket pont. De Siger helyzete is bosszanto. aki tovabb akar jutni nemzetkozibe, annak az ilyen helyzetet mint Sigere be kell rugni, nincs mese.

    Egyebirant ujra kiemelem, lenyugozott a csapatvedekezesunk es a szervezettsegunk es az egysegunk.

    Az első félidőben 4-2-3-1-ben (ami védekezésben 5-3-2-re váltott), Botka lecserélése után pedig 4-1-4-1-ben játszottunk. A labdát 45%-ban birtokoltuk, 83%-kal passzoltunk, a hosszú passz arány 13.4%, a PPDA 10.5, a passztempó pedig 16.5 volt – utóbbi érték a Genknél 14.4. A párharcokat 94-104-re vitték a hazaiak, a támadópárharcaink harmada (66/22), a védekezőpárharcainak pedig az 56.6%-a volt sikeres, a fejpárbaj arány 17-11 ide. A macedón bíró 36 szabálytalanságot ítélt, 21-15 arányban. 17-szer tisztáztunk (Makreckis 5, Abu Fani 3). Csupán 10 labdát szereztünk az ellenfél térfelén, a Genk 39-et a miénken. 15+1 támadásból 8 lövésig jutottunk, 3-szor találtunk kaput, a hazaiaknál ezek a számok: 29 / 17 / 3. Az xG-arány 1.19 – 1.28 volt oda, az xcG arány viszont 0.53 – 0.41 volt ide.

    Dibusz 3 lövést kapott (0.41), 1-szer jött ki, 39 passzából 35 volt pontos.

    Botka 47 percet volt a pályán, 21 akciójának 57%-a volt sikeres, 8 passzából 6. 8 párharcából 5-t nyert. 3 labdát vesztett, 5-t szerzett, 2 passzt lopott.

    Mmaee 71 akciójának 80%-a volt sikeres, 87%-kal passzolt, 14 párharcból 8-at nyert. 7 labdát vesztett, 8-at szerzett, 2 passzt lopott.

    Cissé 47 percet játszott, 42 akciójának 83%-a volt sikeres, 90%-kal passzolt, 9 párharcból 7-et nyert. 5 labdát vesztett, 5-t szerzett, 2 passzt lopott.

    Ramíreznek 84 perc jutott, 47 akciójának 72%-a volt sikeres, 87%-kal passzolt, 4 labdát vesztett, 5-t szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.01)

    Zacharissen 66 percet játszott, 33 akciójának 52%-a volt sikeres, 1 lövése (0.16). 16 passzából 11 volt pontos (69%). 9 párharcból 6-ot nyert, 11 labdát vesztett, 4 labdát szerzett, 3 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.05).

    Sigér 56 akciójának 48%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.42), 31 passzából 21 (68%), 11 párharcból 5-t nyert. 12 labdát vesztett, 9-et szerzett, 7 passzt lopott.

    Makreckis 68 akciójának 60%-a volt sikeres, 88%-kal passzolt, 18 párharcból 9-et nyert meg. 8 labdát vesztett, 5-t szerzett, 4 passzt lopott.

    Abu Fani 102 akciójának 59%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.01). 85%-kal passzolt, 33 párharcból 13-at nyert meg. 12 labdát vesztett, 9 labdát szerzett, 5 passzt lopott. Három lövést készített elő (0.81).

    Marquinhos 43 akciójának 51%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.05). 21 passzából 14 (67%) volt sikeres, 13 párharcból 6-ot nyert meg. 2 labdát szerzett, 3 passzt lopott.

    Pesity 74 percet játszott, 38 akciójának 32%-a volt sikeres, 10 passzából 6, 23 párharcából 5 volt sikeres.

    Abena 51 percet játszott, 46 akciójának 74%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.12). 90%-kal passzolt, 10 párharcból 7-et nyert meg. 3 labdát vesztett, 7-et szerzett, 7 passzt lopott.

    Ben Romadan is 51 percet kapott, 41 akciójának 51%-a volt sikeres, 85%-kal passzolt, 22 párharcból 10-et nyert meg. 3 labdát vesztett, 2-t szerzett.

    Owusu 32 percet volt a pályán, 16 akciójának 38%-a volt sikeres, 2 helyzete volt (0.43). 3 passza pontos volt, 9 párharcból 3-at nyert, 2 labdát szerzett.

    Lisztes 24 percet volt a pályán, 12 akciójának fele volt sikeres, 4 passzából 3. 5 párharcból 3-at nyert. 1 labdát szerzett (0.08).

    Pászka 14 percet kapott, 6 akciójából 5 sikeres volt. Mind az 5 passza pontos volt, 1 párharcát elvesztette.

    S. Mmaee 7.74
    Dibusz 7.72
    Makreckis 7.36
    Abu Fani 7.28
    Sigér 7.13
    Abena 6.96
    Cissé 6.87
    Marquinhos 6.81
    Ramírez 6.62
    Botka 6.43
    Ben Romadan 6.38
    Owusu 6.17
    Zacharissen 6.17
    Lisztes 6.04
    Pesic 5.55

    https://ulloi129.hu/2023/10/26/elo-a-genk-elleni-ekl-meccsrol/
    https://ulloi129.hu/2023/10/28/igy-teljesitettunk-a-genk-ellen/
    https://ulloi129.hu/2023/10/30/botka-dibusz-marquinhos-es-mmaee-dibusz-makreckis/