magyarfutball.hu

ACF Fiorentina - Ferencvárosi TC 2 : 2 21:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
betting game
tippek
  1. 2 : 1 (1)
UEFA Konferencia Liga csoportkör 2. forduló
ground : Firenze, Stadio Artemio Franchi
referee : Schlager Daniel (Németország)
attendance:
  1. acffiorentina.com: -
  2. fradi.hu: -
  3. nso.hu: 28.000
  1. sárga lap 23' Sigér Dávid
    0 - 1 25' Varga Barnabás
    0 - 2 50' Cissé Ibrahim
    sárga lap 55' Mmaee Samy
    sárga lap 57' Varga Barnabás
    66' Barák Antonín 1 - 2
    sárga lap 66' Ben Romdhane
    sárga lap 71' Dibusz Dénes
    86' González Nicolás sárga lap
    90+3' Ikoné Jonathan 2 - 2
Ott voltak:
  1. Coimbra
  2. táté

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: Coimbra
    2023.11.01, 14:38
    A túrám költsége:

    utazás nemzetközi busszal: 45596
    meccsjegy: 7800
    költés: 31145

    Mindennel együtt 85 ezerből kijött, és a költés ennyi sem lett volna, ha nem éjjel 2-kor indul vissza a busz, a meccs pedig bár véget ért 11-re, nem akartak elengedni a stadiontól, ezért végül taxival kellett sietni.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2023.10.23, 21:38 (szerk.: 2023.11.06, 16:55)
    Az utóbbi évek legtudatosabb taktikával és koncentrációval végigjátszott európai kupameccsünk volt ez, ami hatalmas eredmény. Az erőnlét különbség a végén meg pont annyi, amennyi a két bajnokság között, oszt kész. Szép munka volt!

    Ez nem erőnlét különbség volt, hanem kispad különbség!
    Nekünk nem volt kit becserélni a középpályára a 4 lejött ember helyére, csak egyedül Besicet.
    Ők meg további azonos szintű játékosokat cseréltek be a középpályára.
    Ezen dőlt el, hogy ki tudtak egyenlíteni.

    Szerintem ott ment el a dolog, hogy a középpályánk kiürült!
    Abu Fani, Ben Romhdane, Marquinhos és Zachariassen helyett
    egyedül Besic jött a középpályára.
    Owusu és Pesic inkább előre, a felívelésekre, Abena meg hátra.
    Ha Zaki tovább bírja, vagy van 1-2 hasonló csere motor, simán megvan a meccs!!!!
    Így a félpálya helyett teljesen a mi harmadunkba tolódott át a játék.
    Szóval középpályásokra van még ezerrel szükségünk!!!

    Szerintem, ez nem ment el sehol. Sőt, nagyon jó eredmény.
    Nekem kifejezetten tetszett, hogy a Fradi egy olasz élcsapat ellen ilyen meccset tud játszani idegenben. Kis szerencsével 4-2-re nyerünk.

    Nem tudom, ki hogy van vele, de a mai meccsel végérvényesen bebizonyítottuk, hogy minimum az európai középmezőnyhöz tartozunk. Illetve, Sztankovics nagyon jó választás volt.

    Civic megint alkotott.A második gól elött eljátszotta a nagyhalált,majd szokásához híven hátrafelé poroszkálva a félpályáról nézte unott pofával,hogy megkapjuk a másodikat.Elmehetne már a picsába.

    Szerintem így volt jó, nyomott egy padlógázt a csapat és ameddig tartott a nafta el is húzott, a végén meg, ha nehezen is de betolták a célba, ha tartalékolnak talán még jobban benne lett volna a vereség.

    Ha Pesic egy kicsit pontosabb, akkor bejött volna Owu cseréje is, akkor labdát adott neki, mint egy ház. amúgy borzalmasan védekezett, az tény.

    Nagyon jó meccs volt, a csapat előtt le a kalappal. A végén azért abban, hogy döntetlenre tudták menteni az is benne volt, hogy míg náluk a bazi gyors Ikoné jött be frissen az utolsó 10+6 percre, addig nálunk Pesic aki ma nem akart versenyt futni a labdáért.
    De ez legyen a legnagyobb bajunk, meg egy idegenbeli döntetlen a Fiorentina ellen. Sose legyen rosszabb! Hajrá Fradi!

    A meccslabda mégis Pesicsé volt 2-1-nél, a sebessége is a vártnál jobb volt, sajnos nem lőtte be.
    Ettől függetlenül én összességében elégedett és büszke vagyok.
    Érzésem szerint ez jóval nehezebb meccs volt, mint tavaly a Monaco elleni és az iksz ellenére még nagyobb bravúrnak élem meg.

    Csodalatos Ferencvaros! Gratula a fiuknak, talan az elmult eveket is felulmulo jatekot nyujtottak egy oraig, es az eddigi legbrutalisabb nyomast kaptak utana. Tudok orulni az 1 pontnak!

    Az azért sokatmondó, amikor a hazaiak mestere így nyilatkozik:

    „Egy pontot érdemeltünk, többet nem!
    ...

    A hétvégén a Napoli otthonába látogatunk, jó lett volna pihentetni néhány kulcsjátékost, ám a mérkőzés nem tette lehetővé.”

    Arra azért figyeljünk legközelebb ,hogy ne Ramit állitsuk rá az ellenfél legmagasabb emberére oldalszabadrúgáskor.

    Szegénynek nem volt jó estéje, a másodiknál is mellőle adtak gólpasszt, de nem tudom bántani érte nagyon magunkra húztuk őket, vagy ők toltak be minket a kapunk elé, nézőpont kérdése. Erősebbek voltak a cseréik, de ezzel is csak egy pontra voltak jók.

    Rossz ez igy 2:0 utan, egyszeruen bedaraltak minket a vegere, es a biro is rothadek volt. Kar, hogy egyik kontra sem jott be. Furcsa erzes igy ez egy Fiorentina ellen. Na de majd a Genk ellen! Hajra!

    Pesicset nagyon szépen kiszorította a védő és bekerült közé és a kapu közé, plusz ott volt a kapus. Ilyen helyzetben ez nem volt ziccer, még egy csúcsformában lévő Haaland sem lőtte volna be csak 10-ből 4-szer.

    Hatalmas taktikai siker is volt ez. Ezek megpróbálták lerendezni a meccset a legelején, meszes állatként jöttek, de olyan nyomástűrést mutattunk be, hogy csak néztem. Aztán meg nagyon meglepte őket, hogy ennyire visszatámadjuk a labdát és sorjáznak a megelőző szereléseink. Erre sokáig nem is tudtak mit lépni. Egyértelműen az elfáradás és a cseresoruk döntött.
    Jó hír, hogy a mi minőségi cseréink is felépülnek egyszer, ezzel tovább nőnek a taktikai lehetőségeink.

    Tegnap úgy gondoltam, hogy ezen a meccsen engem nem az eredmény érdekel elsődlegesen, hanem az, hogy amit eddig láttunk Sztankovitytól az NB1-ben az miként fog egy erős nemzetközi ellenfél ellen visszaköszönni. Így a meccs után persze bosszant, hogy nem nyertünk, viszont hatalmas elégedettséggel tölt el az, amit láttam a csapattól, megkockáztatom nemzetközi porondon ilyen erős csapat ellen még nem láttam a Fradit ennyire támadó szellemben focizni, magasan letámadni és mindezt bírni 65-70 percig.
    Nagyon jó úton járunk, csak így tovább Mester.

    Ben Romhdane megérkezett és lehet, hogy Lajost is túlszárnyalja majd.

    Viszont a felesleges szabálytalansága kellett a fio 1. góljához. Óriási hülyeséget csinált. Nyilván a fáradtság miatt már nem tudott megfelelően gondolkodni.

    Minőségben fényévnyi különbséget hozott be az ellenfél a kispadról, viszont bő 20 percen keresztül a játékvezető is megtámogatta őket a végén. Ez pont elég volt nekik. Hihetetlen, hogy ami nálunk sárga és szabadrúgás volt az nekik semmi.

    az a mocskos német biró nekem se tetszett ellünk fújt egész meccsen. Oké VAR miatt a gólt visszavette a lila digóktól a végén les miatt - ennyi pozitivuma legyen neki a részéről.

    Biztos voltam a vereségben és abban hogy eljatszadoznak velunk, Számukra egy könnyű mérkőzésen simán kikapunk. Helyette olyat kaptam, főként játékban ami a legnagyobb elismerést érdemli Csak megjegyzem a játék egyetlen elemében voltak csak jobbak. Ez pedig a kapunk előtti fejelesek. Jöhet a Genk ezeknél nem jobbak. Köszönet a játékért a küzdelemert A bíró meg amikor csak tehette ellenünk fújt Hajrá Fradi

    Látom itt egy páran már Pesicet hibáztatják... Meg Civicet...

    Pesicet 2 ember szorított kifelé, közben a kapus kurva jól zárta a szöget. Ott csak mázlival vagy kapus hibával tudott volna gólt elérni

    Civic... ha azonnal felpattan, akkor sem ért volna vissza.. egyébként a védelem bőven meg volt mögötte létszámban, de sajnos egy picit fáradtan

    Egyébként azt nem értem, hogy azt miért nem vizsgálta a Var, mert szerintem szabálytalankodtak ellene..

    Siger ezért kezdő amiket bevetődik önfeláldozóan hihetetlen számomra kihajtotta magát keményen.
    Vargát megnéztem volna Pesic hasonló ziccerbe smiley ilyen a foci nincs HA de ha ott a kapufa akkor 0-3 ott lefőtt a kávé vagy 1-2 nél ziccer esély. De szerintem ez hatalmas meccs volt így volt megírva smiley imádtam Stankovic brutális mentalitását végig!!

    Óriási eredmény, top ligás csapat ellen, ráadásul olyan, amelyik most is ott van az élmezőnyben, döntetlent elérni, úgy, hogy ők kapaszkodtak az egyenlítésért 0:2-ről, miközben mi ziccert is hibáztunk. Ilyenre nagyon rég nem volt példa, a Monaco-t a franciákat nem számítom top ligának, nem is az, az olasz bajnokság mindenképpen előttük van, az Espanol meg akkor 2019-ben a kiesés ellen küzdött a spanyol ligában messze volt a mai Fiorentina szintjétől. Szóval ez ma nagy bravúr volt, de még tényleg van hova fejlődni, remélem, hogy sikerül is, az utolsó 20 percben az egyik látványos problémánk az volt, hogy sorra hagytuk őket beadni, nem léptünk ki a labdás játékosokra, ami persze a fáradtsággal magyarázható első látásra, de szerintem inkább túlságosan behúzódtunk, mindenki a 16-on belül helyezkedett, feleslegesen és túlzottan elleptük azt a területet, kb. egymást fogták az embereink, miközben a digók szabadon, rákészülve, avartalanul adogatták be a labdákat, vagy éppen lőhettek 18-20 méterekről, annyira messze voltunk a labdás játékosaiktól, ami megengedhetetlen. És ez szerintem csapatszintű helyezkedési probléma volt, túlbiztosítottuk a 16-osunkat, mert ahhoz túl sok erő, meg futómennyiség nem kell, hogy 4-5 métert kilépjünk az éppen beadni vagy lőni készülő játékosra. Ráadásul, hiába helyezkedtünk bent ezren, így is simán fejelgették le a labdákat, a beadásokat, amikből helyzetek és sajnos mindkét góljuk is született. Talán éppen azért, mert túl sokan voltunk a 16-oson belül és nem tudtuk elosztani az embereket,sokszor hárman is egymást "fogták", egy vonalban, nem osztották el az embereket, kicsit kaotikus volt az utolsó 20 perces védekezésünk. Mintha kizökkentünk volna az addig jól működő taktikánkból, ami nem csak a fáradtság miatt volt, sajnos a cseréink jóval gyengébbek voltak mindegyik poszton a kezdőknél. Besicen még nagyon látszik a hosszú kihagyás, lelassult látványosan, nem érzi úgy a játékot még Civicről nem is érdemes beszélni, kár volt becserélni. Pesic sajnos a ziccert elrontotta, Varga lehet, hogy belövi. Ezen a poszton talán a legkisebb a különbség, de sajnos most a szerb nem tudta hozni azt, amit várunk tőle. Ma végre Zachariassen is nagyot alkotott, de ez minden kezdő játékosra igaz. Viszont most nem voltak igazán minőségi cseréink. Mindent egybevetve szuper este volt, és biztos, hogy fejlődni fog még a csapat.

    Én úgy láttam, elsősorban a jobb oldalon voltak gondok, Owusu sajnos nagyon keveset és rosszul védekezett, lefele lóg ki ebből a csapatból. Lisztes jobb megoldás lett volna, de gondolom, a sebessége miatt lett becserélve.

    A faradtsag miatt alltak be es emiatt nem ment a letamadas vedekezesben. Tul sokat kellett labda nelkul mozogni az nb1tol nagyobb tempoban. Ez az ami sajnos nagyon nagy hatrany az ilyen meccseken.

    Az első kapott gólunk előtt úgy érzem, Vargával szemben szabálytalankodtak, de előnyszabályt ítélt a bíró, holott egy ellenfél térfelének széléről elvégezhető szabadrúgással szemben nem került előnyösebb helyzetbe Makreckis azzal, hogy két-három hazai játékos között kellett kezdenie valamit a labdával.

    Dibusz 6-Makreckis 7, Cissé 8, S. Mmaee 7, Ramírez 7-Abu Fani 8, Sigér 7-Zaki 7.5, Romdhane 8.5, Marquinhos 7-Varga 8

    Cserék: 6

    A jobb oldalunk veszélyesebb volt előrefelé, amiben volt szerepe Makreckisnek is, nálam neki több jár egy felessel mint Raminak.

    Az 58:17 tiszta játékidejű találkozón az első félidőben 44, a másodikban 44%-ban birtokoltuk a labdát, az utolsó percekig 4-2-3-1-ben játszottunk, 79%-kal passzoltunk (többek közt, mert 21% volt a hosszú passzok aránya, a PPDA 6.6 volt, a meccstempónk 15.1, magasabb a hazaiakénál). A párharcok aránya 115-115 volt, a támadópárharcok 38, a védekezők 58%-át nyertük meg, a szabadlabdás párharcokat 16-15-re, a fejpárbajokat 28-26-ra hoztuk. 22 cselből 14 sikerült. 16 labdát szereztünk az ellenfél térfelén, míg a hazaiak 44-et – ez nagyon soknak bizonyult a végén. A német bíró szerint kétszer annyit szabálytalankodtunk, mint a hazaiak, a sárgák aránya 5-1.

    16+7 (!) támadásból 12 lövésig jutottunk, ezekből 6 talált kaput, 1 kapufa lett (Fiorentina 44 / 25 / 6), az xG-arány 1.77 – 2.88 volt oda. Az első 60+3 percben ezek a számok: 14+4 / 11 / 5 ill. 18 / 9 / 2, ill. 1.57 – 0.37 ide. Az utolsó 37 percben az xG-arány azonban 0.2-2.51 volt oda. Az xcG-arány a meccsen abszolút döntetlen közeli, 1.24-1.32 volt a Fiorentina javára.

    Varga B. 8.75
    Ben Romadan 8.47
    Cissé 8.34
    Abu Fani 8.25
    Zachariassen 7.99
    Makreckis 7.95
    Marquinhos 7.79
    S. Mmaee 7.64
    Ramírez 7.56
    Sigér 7.47
    Dibusz 7.46
    Besic 6.57
    Owusu 6.30

    https://ulloi129.hu/2023/10/05/elo-a-fiorentina-elleni-ekl-meccsrol/
    https://ulloi129.hu/2023/10/06/igy-teljesitettunk-a-fiorentina-ellen/
    https://ulloi129.hu/2023/10/13/varga-ben-romadan-cisse-es-marquinhos-ben-romadan-mmaee/
     
  3. avatar: fgymat
    2023.10.05, 22:59
    Italiano Vincenzo a 90+6. percben sárga lapot kapott.