magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC 4 : 1 18:15

   
   
Upload your own photos! »
  1. Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC 2021
  2. Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC 2021
  3. Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC 2021
  4. Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC 2021
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (2 szavazat)

játékvezető: 1.5 (2 szavazat)

hangulat: 2.5 (2 szavazat)

1...5
OTP Bank Liga, NB I 2021/2022, 3. forduló
referee : Pintér Csaba
attendance:
  1. fradi.hu: 5.677
  2. mezokovesdzsory.hu: 5.677
  3. nso.hu: 5.677

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.08.16, 09:54 (szerk.: 2021.08.21, 16:54)
    A 3 gólos különbség egyértelmű a két csapat között. Sajnos Pintér favágói Tokit lehet, hogy elintézték. Az ő becserélésére szerintem már nem lett volna szükség. Kova sérülése talán nem súlyos. Boli ma hozta a jó fomáját. Gólokat lőtt, küzdött. Loncar játéka is igen hasznos volt.

    Remélem nem fizetünk túl nagy árat ezért a 3 pontért. Kellett nagyon!
    De nem is nagyon értettem miért hoztunk be alapembereket. Toki helyett jöhetett volna Gavric is.
    Most már mindegy.
    Sajnos Civic biztos kiesése mellé még akár Botka, Kovacevic és Boli játéka is kérdésessé válhat Bernben. Tokmac pedig nagyon rosszul festett, holott a nemzetközi kupában nagyban rá építjük a támadásainkat. Jó lenne, ha legalább a visszavágón tudna játszani.

    Boli csak kifutotta magát, nem sérült. Stöger mondta.

    Az nso szerint 5600 a nézőszám. Lehet kifogásokat keresni, de ez siralmas.

    Siralmas?
    Még nyár van, szabira mennek az emberek, főleg, hogy 20-a van jövő héten. Ez 4 nap szabival 8 szabadnap. Sokan kivették.

    37 fokban érkeztünk a stadionhoz, meccs után is még 30 fok fölött volt. Aki keringéses, vagy nem fitt idős, az maradjon otthon biztonságban.

    Nem hiszem, hogy Pinyő azzal küldte pályára a játékosait, hogy rúgják szét a Fradit. De, nem is szólt nekik, hogy a szokottnál óvatosabbak legyenek. Ez több, mint hiba, bűn. Képes egy szaros bajnokiért kvázi megkockáztatni az egész nemzetközi szezonunkat.
    Mint korábban említettem, valaki igazán letéphetné már a Fradi-láncot Pinyő nyakából, mert ezt nem először jatssza el velünk.

    Küzdésből ismét csak jeles. Ahogy van aki még 90 perc után is képes kúszni, mászni 2 gólos vezetésnél, ráadásul emberhátrányban, az nagy tiszteletet érdemel. Bolinak úgy néz ki jót tett a fejmosás. Azt sajnálom, hogy Aissa megint kidumált magának egy sárgát, összességében a hazai/nemzetközi bíráskodás között különbség is már olyannyira szembetűnő, a hazai kárára, hogy nem csodálom, hogy már nem tudott szó nélkül elmenni mellette. Botka, Kovacevic, Toki és Boli sérülése remélem pár nap alatt elmúlik.

    Mondtam, hogy nyerünk.
    A félidő előtt valaki bekiabálta, hogy fújja már le inkább a spori, ne hosszabbítson... Szerencsére hosszabbított.
    Az ilyen harcossággal játszó Bolira mindig szükség van.
    Remélem a sérültjeink valahogy hadra foghatóak lesznek, Civic nagyon hiányzik, bár ma Csontos is jobb volt.
    Hajrá Fradi!

    Mihez képest volt jobb? Szegény nem nagyon tudta milyen rendezvényen van. Állandóan úton volt. Pozíciót vesztett védekezésben. Loncar tömte labdával a többiek még csak végső esetben adták neki oda

    Ma magabiztosabbnak éreztem. Civictől tanulhatna, hogy kell erősen, faszán csapodó beadásokat beverni középre. Ezek a hulló falevelek a hosszúra nagyon kiszámíthatóak.

    2 meccs két tizi amit csak a VAR miatt adtak meg. Hány ilyen tizin bisszankodtunk évről évre

    Bocs, de én még a sokszori visszajátszás után sem tudnám pontosdan megmondani, hogy szabálytalánaság volt-e vagy sem. Lényeg, hogy megkaptuk!!! De ezt tényleg ne akard a biró hibájául felróni. Egy dolopg, amit játék közben látni lehet, és más az, amit kikockázva, és tetszés szerinti számban voisszajátszva meg lehet adni.

    Az első félidőben rúgott 2 gól alaposan felforgatta Pinyő taktikáját. A busz kicsit kigurult és máris több gól helyzetünk lett. Boli gólja mestermunka volt. Dénes hatalmas védések sorát mutatta be. Somi végre mert cselezni. Loncar szokta a közeget. Laidouni olyan mint Zidane, a mozgása, a labda kezelés. Gratulálok a győzelemhez! Nagyon kellett!

    Ahogy nem az unalmas sematizmust toltuk, hanem kihasználtuk, hogy sokkal jobb játékosaink vannak, mint a Kövesdnek egyből egyszerű lett a meccs.
    Remélem Töki felépül, de nagyon nem nézett ki jól, a sárgák aránya felháborító.
    Az is érdekes, hogy második meccsen már a második egyértelmű tizit is csak VAR segítségével kapjuk meg. Ebből mindenki levonhatja a tanulságokat, hogy elmaradt büntető “ragadt be” az elmúlt években…

    ebben a meccsben benne maradt még vagy 4sárga,talán egy piros Kövesdi oldalról.Felháboritó, ott áll a 11-esnél 6 méterre .és Var kell neki az egyértelmű tizihez .A birók nagyon ellenünk vannak....

    És a meg nem adott gólunk is érdekes, bár tény, hogy Zubkov szabálytalan volt, de ennek semmi ráhatása nem volt a gólra....

    Van egy olyan érzésem, mintha az ellenfél fáradására is játszanánk. Onnantól jobban hibára lehet kényszeríteni, főleg, ha elkezdenek futni az eredményért. Mi is beleestünk párszor ebbe, ld: Barca ellen, 1:2, 1:3 után, és beleszaladtunk a késbe.

    A meccs pozitivuma meg, hogy Stoger lathatoan kezdi felvenni a ritmust es ezzel parhuzamosan kifele is kezd magabiztosnak tunni.

    Nekem Somi gyorsabb és bátrabb játéka. Láthatóan még mindig egy sebesség fokozattal gyorsabb mint a magyar mezőny átlagos focistája nem is értettem, hogy miért volt lekorlátozva Rebrovnál. Ha megjön az önbizalma és meg meri húzni a cseleket, betöréseket egy újabb taktikai elemmel bővül a paletta.

    A VAR, akkor is működhetne, amikor már tizedszer alkalmazzák taktikai faultként vizsgálandó eseteket. A második félidőben legalább tíz ilyent láttam. Antal Botond az összes kijövetele után mindig meghalt. A gólnál nekiszaladt a saját játékosának, aztán nézett a bíróra.Világ legszabályosabb gólját vették el. Ne ítéljük el a VAR-t, mert sokszor segíti a hülye bírók munkáját. Alapvetően bírópárti vagyok, de ez minősíthetetlen volt. Remélem Tokmacot nem nyírta ki ez moslék banda.

    A gólban benne volt Dénes, de nem az ő számlájára írom. Hagytuk Kerék kollégát, hogy vezesse a labdát 35 méteren és a védőnk is lekésett, mint Boli első góljánál a kövesdi.

    Szerintem Ádám fog még kapni szerepet ősszel, és nem csak kukameccsen.

    Egyertelmu szerintem is, a fejes elotti masodpercben tert magahoz, es tett is egy satnya probalkozast, de nyilvan az mar keves volt. Ma belefert.

    mit kellett volna csinálnia? ilyen helyzetben max imádkoznia lehet, hogy elakad benne a labda.

    A rövidről befejelve, megcsúsztatva, az a rész a védőké minden kapusiskola szerint.

    Amikor a kövesdi gyerek belerúgott Dénesbe... Bassza meg, ha egy Dragó, Lippi ott lett volna a pályán, az a csatár ketté lett volna harapva. Ezt azért még hiányolom a csapatból.

    Ugrottak tobben is, de a gyerek azonnal rajott, hogy ezt nem kellett volna es ment Dibuszhoz elnezest kerni. Innentol kezdve miert kellene kemenykedni?

    Boli volt a csapat legjobbja,az első gólja a kapu előtti jó helyzetkihasználásának köszönhető,a második pedig szépségdíjas találat,ezzel a teljesítményével kellemes gondokat okozott Stögernek.

    Most értünk haza. Kibexxxxott jó meccs volt.

    Kb. 15 percnyi lötyögés után rendeztük sorainkat és mentünk előre, dobbant a szív.
    Somi óóóóríásit játszott.

    6 darab sárga lapot sumákolt el a látássérült kocsog.
    Szétrúgtak minket, ahelyett, hogy a 60-70. perc környékére már kipontozódott volna valaki a kövesdiek közül második sárga lappal.

    Összességében jó meccset játszottunk. A Kövesd gólja szép akció volt, ezt el kell ismerni, nagyon jól mozgatták ki a védelmünk baloldalát, amit nem tudtunk rendezni, mindenki elcsúszott, jól jött a beadás és szép volt a fejes is.
    Ezt szerencsére gyorsan feldolgozták a srácok és csak a Kövesd mákján múlt, hogy nem lett meg hamarabb a fordításunk. Az első gólunknál Botka köténye és beadás, illetve Boli berobbanása, a másodiknál Zubkov tanári gólpassza és Mák tökéletesen helyezett lövése, a harmadiknál Uzuni labdaátvétele a tizenhatoson belül, mind klasszis mozdulat volt. A negyedik gól pedig egyértelműen szépségdíjas volt, Boli parádés emelését sokáig kellene majd mutogatni.
    Remélem nem járt vezéráldozattal a meccs és Szerdán mindenki bevethető lesz.

    Látom megy a vita a gólon. Ha pontos a beadás és fejre megy akkor az elfejeli akármi is van, max a kapus tudja megelőzni kézzel...de ugye az nem mindig lehetséges. szép támadásból fejelt egy nagy gólt. Itt a gond az előzményekkel van beadásnál nem zavart senki. Dénes egyébként fogott egy két gólnak látszó bogyeszt...szóval.

    Kifejezetten szép gólokat rúgtunk, Bolival az élen. Zubkov passza Maknak igazi mestermunka volt: pontosan, pont a kellő erővel, ütemben. Boli egész meccsen hajtott, mint az állat, a 4. gólunk ennek eredménye volt, és rácáfolt ezzel a falábra is, amit sokszor emlegetnek itt a fórumon vele kapcsolatban. Szerintem a tizi is adható volt.

    A kövesdi gólnál viszont konkrétan összeomlott a védekezésünk: 10 másodperc alatt bontották meg a baloldalunkat, Csontost megverték egy az egyben, *Somalia (szerk) elhagyta az emberét, Blazsics lemaradt belül, Dénes meg úgy jött ki a kapuból, mintha először járna Pesten. Ezen javítani kell...!

    Egyszeru a keplet szerintem, volt egy szinte ifista gyerek nalunk a vedelemben, es 99%ban az o oldalara jatszottak, ez biztos, hogy instrukcio volt.
    Varhato volt, hogy golt kapunk onnan. Minden teren javulnia kell, en lattam biztato szelsohatved dolgokat Csontostol a meccsen.
    Botka is talan jobban kivette a reszet a tamadasokbol, mint szokta, a 16-os kornyeken ritkan cselezget, de jol tette.

    Felemas erzeseim vannak a vedelemmel kapcsolatban, a rotalashoz kepest voltak pozitiv es negativ meglepetesek is.

    A bekapott gól is kell, hogy Csontos fejlődjön. Szerencsére nem szívtuk meg. Kifejezetten örülök, hogy játszatja Ströger. Különben hol tanulná meg, mi a felnőtt módi?
    A gólnál amúgy ketten rongyoltak ki a sarokba, valaki más is elhagyta az emberét.Biztos, hogy rájátszottak, de ahhoz képest sikerült egy gól nekik.

    Fáztam én is a meccstől, mert Pinyő elég masszívan tolja, de szerintem a visszavont gól után felbőszült a társaság. (pályán, lelátón, fotelben.)
    A Várda ellen nem bírtuk el ezt a rotálást, de most bejött.
    Csontosra visszatérve. Nem tudom mennyire megy neki a cselezés, vagy az, hogy meghúzza a szélen, egyelőre azt látom, hogy legjobb esetben automatán bead. Szerez egy kis önbizalmat és majd meglátjuk mi lesz belőle.

    Nagyon könnyen átverik,sima testcselekre elmegy,nagy rössel megy,rossz irányba tolja a labdást ,szóval sok még ez neki.

    Nem akarok senkit megbántani, de a stadionban lévő rengeteg ember véleménye számomra nem mérvadó. Én a sajátomat nem a többség véleménye alapján alakítom ki. Én is kint voltam a stadionban és ezek szerint egészen más meccset néztem, láttam, mint te. Természetesen nem vagyok tévedhetetlen, de ezen a meccsen a jobb csapat nyert és a jobb csapat a Fradi volt a bekapott gól ellenére. És nem a 40. vagy 45. perctől lettünk jobbak.

    Jobban érvényesítette az akaratát a Kövesd? És mi volt az akarata az egy gólon kívül, amit rúgtak? Az 5-6 befejezetlen kontratámadás? Vagy az, hogy egy 30 méteres sávon védekeztek 10 emberrel, amit baromi nehéz feltörni? Ha arra gondolsz, hogy az első perctől kezdve szánt szándékkal szétrúgták válogatás nélkül a mieinket (amiért a kellő megtorlás elmaradt), akkor valóban sikerült megvalósítani azt, amit akartak! Ezek közül melyik jelenti a jobb játékot? (Igen, a megadott gólok tekintetében a Köves volt a jobb, de a játékban nem.) Én biztos tévedek - szemben a rengeteg emberrel - de az első perctől kezdve látszott, hogy melyik csapatban van a minőség, aminek 100-ból 99-szer ki kell jönnie. Ki is jött. Aki ezt nem látta (és az akaratot sem! szemben a Várda-meccsel) az fütyült, meg qrvagyengézett.

    És ha megadták volna a gólt? Akkor mindjárt nem jobb a Kövesd 40 percig? Vagy azért, mert a 45+1 percben egyenlítettünk, akkor mindjárt, egy csapásra az 5 perces hosszabbításban jobbak lettünk, de addig ők voltak a jobbak? Ebben a meccsben én nem láttam olyan hirtelen változást, amitől fogva egyszer csak már mi lettünk volna a jobbak. Mi legfeljebb magunkhoz képest lettünk egyre jobbak és jobbak az idő előrehaladtával.

    Sokan nem értitek, hogy miért ervenytelenitettek az első gólt. Akiket tényleg érdekel, azoknak leírom. A labda játékban volt, amikor a támadó csapat játékosa (Fradi - Zubkov) szabálytalansagot követett el. Az összefoglaló anyagokban nem látszik rendesen, de ha a teljes meccs visszajatszasat nézitek, akkor látható, hogy Alex felboritotta a védőt.
    Tévhit: A gólszerzes körülményeit nem befolyásolta a szabálytalanság, ezért nem számít.
    Elonyszabalyt csak akkor lehet adni, ha a védekező csapat követ el szabalytalansagot. Ha támadó játékos teszi ezt meg, akkor meg kell szakítani a játékot. Ezzel a logikával, ha Alex ugyanebben a szituációban mondjuk pofon vágja a védőt, akkor is meg kell adni a gólt, hiszen arra nem volt hatással, Zubkov piros és Kövesd kozepkezdes. Ezt egyszerűen nem lehet, ha a támadók közül szabalytalankodik valaki, akár 50 méterre a labdatol, akkor is meg kell szakítani a játékot. Az egyébként majdnem biztos, hogy VAR nélkül megadjak ezt a gólt és nem reklamál senki.

    A szombati találkozón a négy támadónk egy sorban játszott. 59%-ban birtokoltuk a labdát, 89%-kal passzoltunk (a vendégek 86%-kal), a mieink 8-szor lőttek kapura, ebből 5 találta el azt, 3 mellé ment, míg a vendégek 11-szer kísérleteztek, 3-szor blokkoltuk a lövéseket, 4 kapu mellé ment, 4 pedig kaput talált. Az xG-arány 2.56-0.8, az xcG arány 2.85-1.87 volt.

    A párharcokat 105-100-ra hoztuk, a mieink 22, a vendégek 20 labdát szereztek az ellenfél térfelén. Négy labdavesztésünkből lett lövés. A támadópárharcok 43%-át nyertük (Kövesd 39%), mi támadtunk többet (30+2 ill. 23+3), a mi beadásaink harmada (18/6), a vendégekéinek 59%-a (17/10) volt pontos. A fejpárbajokat 12-7 arányban hoztuk. A vendégek 21-szer szabálytalankodtak, Pintér 5 sárgát osztott ki köztük, nálunk ez az arány 11/4 volt. A passzaink mindössze 6.2%-a volt hosszú, azok 68%-a viszont pontos volt. A passztempónk átlagosnál picit lassabb volt (16.2 passz/perc), a vendégek gyorsabban játszottak (18.5) és meglehetősen intenzíven támadtak le (8.5 PPDA), míg mi kevésbé (14.7).

    Dibusz 5 lövést kapott (1.87), ezekből 1 gól lett, egyszer jött ki kapujából, 16 passzából 14 jó volt.

    Botka 77 percig volt a pályán, 68 akciójának 76%-a sikeres volt, egy gólpassza volt (0.74). 84%-kal passzolt, 15 párharcból 10-et nyert meg, 10 labdát vesztett, 9-et szerzett.

    Blazic 111 akciójának 79%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.11). 90%-kal passzolt, 11 hosszú labdájából 6 talált embert. 10 párharcból 6-ot nyert meg, 9 labdát vesztett, 11-et szerzett, 8 passzt lopott.

    Kovacevic 85 percet volt a pályán, 103 akciójának 89%-a volt sikeres. 95%-kal passzolt, 14 párharcból 10-et nyert meg, 4 labdát vesztett, 18-at (!) szerzett, 4 passzt lopott.

    Csontos 69 akciójának 61%-a volt sikeres, 77%-kal passzolt, 14 párharcból 4-et nyert meg, 11 labdát vesztett, 4-et szerzett, 1 passzt lopott.

    Loncar 67 percet kapott, 65 akciójának 86%-a sikeres volt. 98%-kal passzolt (48/47), 9 párharcból 7-et nyert meg. 7 labdát vesztett, 4-et szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.05).

    Somalia 85 akciójának 78%-a sikeres volt, mind az 50 passza pontos volt, 27 párharcból 14-et nyert. 2 labdát vesztett, 14-et szerzett (7-et az ellenfél térfelén), 3 passzt lopott.

    Zubkov 67 percet kapott, 65 akciójának 55%-a volt sikeres, 1 gólpasszt adott. 87%-kal passzolt, 25 párharcból 9-et nyert meg. Összesen három lövést készített elő (0.87).

    Mak 77 percig volt a pályán, 50 akciójának kétharmada volt sikeres. 1 lövéséből gól lett (0.41), 86%-kal passzolt, 12 párharcból 4-et nyert meg.

    Boli 50 akciójának 36%-a volt sikeres, 4 lövésből (1.27) 2 gólt szerzett, 9 passzából 5 volt jó, 26 párharcból 11-et nyert meg. 1 lövést készített elő (0.02).

    Uzuni 43 akciójának 58%-a volt sikeres, 2 lövése volt (1 tizenegyes, 0.78), ebből egy gólt szerzett. 86%-kal passzolt, 13 párharcból 5-öt nyert meg.

    Szánthó 34 percet kapott, 13 akciójának 38%-a volt sikeres, 2 passzából 1, 6 párharcból 4-et nyert meg.

    Laidouni is 34 percig volt a pályán, 29 akciójának 76%-a volt sikeres. 85%-kal passzolt, 8 párharcból 5-öt nyert meg. 5 labdát vesztett, 4-et szerzett, 3 passzt lopott.

    Wingo 24 percet kapott, 23 akciójának 52%-a volt sikeres, 1 gólpasszt adott (0.13), 9 passzából 8 volt jó, 10 párharcból 4-et nyert meg. 3 labdát vesztett, 3-at szerzett, 1 passzt lopott.

    Tokmac elméletben 24, valójában a sérüléséig 10 percet volt a pályán, 11 akciójának 64%-a jó volt, mindkét passza pontos volt, 6 párharcból 4-et nyert meg.

    Haratin 16 percet játszott, 4 akciójából 3 volt jó, 100%-kal passzolt, 1 labdát vesztett, 1 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Így értékeltétek a Mezőkövesd elleni teljesítményt.

    Boli 8.21
    Dibusz 7.17
    Mak 7.08
    Somalia 7.06
    Uzuni 7.00
    Botka 6.90
    Kovacevic 6.77
    Laidouni 6.67
    Blazic 6.48
    Wingo 6.44
    Loncar 6.37
    Zubkov 6.35
    Csontos 6.10
    Szánthó 5.83

    https://ulloi129.hu/2021/08/14/elo-a-mezokovesd-elleni-bajnokirol-16/
    https://ulloi129.hu/2021/08/17/igy-teljesitettunk-a-mezokovesd-ellen-14/
    https://ulloi129.hu/2021/08/19/boli-dibusz-mak/