magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC 1 : 1 19:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 1 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.11, 12:03 (szerk.: 2021.04.12, 21:01)
    Amúgy igazán érdekes ez a szezon. Bajnokok Ligája csoportkör mellett bajnoki címet fogunk ünnepelni minden bizonnyal. Ráadásul úgy, hogy zsinórban a harmadik, ami közel száz éve esett meg utoljára. Nem lehetne boldogabb az ember, közben mégis elégedetlenek vagyunk sokan. Jómagam azért, mert az tavaszi etap lejtmenete egy nem túl vidám következő idényt vetít előre. De szívből kívánom, hogy ne nekem legyen igazam.

    nem lejtmenet van tavasszal, hanem tét nélküli lötyögés

    Rebrov nagyon korrekten nyilatkozik. A legtöbb edző az ő helyében habzó szájjal bírálná a két kezezést. A csaló Bognár hű volt megint önmagához. Ma megint Laïdouni volt a legjobbunk. Botka gyengén játszott. Tokitól és Isaeltől is többet vártam. Na nem baj jövő héten már bajnokok leszünk Várdán!

    Utobbi evekben hagyomany, hogy idegenben valami piros csapat ellen unnepelunk. Csak ehhez tartottuk magunkat.

    Uzuni az egyik legjobbunk tavasszal Laidouni és a két balbekk mellett, de valami hihetetlen, hogy ő is hogy el tud tűnni fél órára...

    Ő direktbe,gyorsan akar játszani-ma is lekészítette kétszer gólhelyzetet érően a labdát-de nem nagyon illik a mi játékunkba a direkt foci.

    Én már kezdem unni ezt a Dvali, Kova párost is. Folyamat sérülések, balfaszkodások. Most Kova hetekig megint off.
    Endi mai teljesitménye miatt meg sokk alatt vagyok. Inkább középre számolnám, cserének. Hozni kellene jhv-et is Wingo mögé, aki ma remekül szállt be.

    1.Nem játszottunk jól,de ne legyünk már öngyűlölők! Szolnoki kezezése tizenegyes akár az első,akár az utolsó helyezett ellen!
    Mivel az ilyen Bognár félék fogják kezelni ,emiatt semmi jót nem várok a VAR-tól...
    2.A mai meccs is azt példázza,hogy a keretre ráfér a vérfrissítés,Botka nem szélső hátvéd,Jobb szélre,center posztra és támadó középpályásra nagy szükség lesz.
    3.Van hazai jó focista is,s Hornyák nagyon jó edző.

    Botkaval az a baj, hogy valahol feluton van a szelso es a kozepso vedo kozott, de igazan egyik sem. Harom vedos rendszerben hasznalhato leginkabb.

    A bajnokságunk biztos. Semmi kétség effelől. Mindenben a mezőny fölé nőttünk, csak nézzünk a tabellára. Felesleges rinyálni, bárkit is szidni.Viszont már várom a végét, hogy tisztuljon le a csapat. Menjen aki nem kell, jöjjön aki kell, mert a nemzetközihez ez a játék amit ma láttunk kevés lesz. Függetlenül attól, hogy ez a mocsok bognár, állandó rosszakarónk belenyúlt ma is a meccsbe, megfosztott egy korai bajnoki ünnepléstől. Azért forogjon az ágyában, mert bajnokok leszünk minden káros működése ellenére.

    Ez az elkeseredettség azt hiszem nem kifejezetten a mai meccsnek szól. Pörgős mérkőzés volt, egy hazai szinten jól összerakott csapat ellen. Én azt láttam, hogy a csapat szedte a lábát, érzésre átlag feletti tempóban játszottunk. A lehetőségeinkből viszont kb. semmit sem sikerült kihozni. Töki és Boli előtt is volt olyan labda, amit csúcsformában gólig visznek. A tavasz magunkhoz képest gyengére sikeredetett. A bajnoki címünk kb. október óta nem forog veszélyben, ennek ellenére hónapok óta nem tudunk felszabadultan játszani. Nagy kár érte, mert ez egy "tökéletes" év lehetett volna, emellett többen az EB-re készülnek, többen pedig nyáron búcsúznak tőlünk.

    Átlag feletti tempóban max 15 percet játszottunk. A 70-85. percek között.

    Szerintem nem. Akkor voltunk kellően pontosak ahhoz, hogy helyzeteink legyenek.

    Nem rossz csapat a Felcsút,az edzőjük is felkészült.Az eredmény a játékunk hiányosságai miatt igazságos.Az elmaradt büntetőknek semmi köze a gyengébb teljesítményünkhöz.Lesznek olyan meccsek amelyek eredménye sokkal fontosabb lesz a játékunk minőségétől,de ha egy ilyen fosfasz elcsalja,akkor duplán fog fájni.

    Ki miért szeretné, hogy újra lehessen stadionba meccsre menni?
    - Én azért (IS), mert ....... idegesítő a királyi tv szpíkereinek színvonaltalansága. Annál még a hátrapassz-füttyös meccshangulat is 1000xjobb.

    Ma nem volt annyira rossz, hogy nyivákoljunk. A tavaszi szezonban ettől mutattuk már nem egyszer sokkal szarabb és kicsivel szarabb arcunkat is. A kifakadás talán azért van, mert 2021-ben eddigi elmaradt az előző években MEGSZOKOTT henger.
    Ma Töki is jobb volt, mint a tavasz többi meccsén. Hozta azt, amit ősszel? Még nem.
    Én a tavasz során látok lépésről lépésre javulást. És igen, még el vagyunk maradva az őszi formától. Nyárra-koraőszre (júli-aug-szept) kell a csúcsra járatni a csapatot.

    1. Sajnos 60 perc alibi.
    2. Igazságos döntetlen.
    3. Isael emberhátrány.
    4. Tokmac szélen jobb.
    5. Hatalmas baj, hogy bal oldalra van 3 jó szélsőnk, jobbra jelenleg egy se.
    6. Igazolni kell egy hajtós, de jól cselező és passzoló középpályást. Vili egyelőre olyan semmilyen, bár nem is sokat játszott ott. Majd talán Katona beválik.
    7. Wingo jól szállt be. Jó beadásai voltak. Botkát rossz volt nézni.
    8. Ennél a hozzáállásnál többet érdemelünk mi szurkolók.

    Ez a felcsúf nem véletlenül van a 2.helyen. Ezek legalább képesek nagyobb fokozatra kényszeríteni Minket.

    A Felcsút ma nem játszott jól. Ha jók lettek volna, akkor kihasználják a rengeteg hibánkat és legyőznek bennünket.

    Valahogy sejtettem, hogy Isaelezésre fogok megérkezni, pedig messze jobban játszott, mint Uzuni, Tokmac vagy Boli, csak hát egyszer elesett, azt meg észreveszi az is, aki úgy néz focimeccset, hogy csak a labdát figyeli.
    Egyébként küzdött mindenki, két tizi is elmaradt, de igencsak halovány ez a támadójáték, nem először. Behúzzuk a 32-t, aztán meglátjuk nyáron, merre tovább.

    Sajnos igazságos az iksz, ebbe a meccsbe se tettünk bele eleget. A Felcsút meg elfáradt a maga által diktált iramban, kis szerencsével meglehetett volna, de jobban kellett volna akarni.
    Laidouni viszont valami egészen elképesztően nagyot focizott.
    Ahogy lent is írtam Hornyák jó edző, tudta mit akar, egyben is vannak, a néző nélküliség is kedvez nekik, utóbbi miatt nem írom, hogy ők lesznek jövőre az ellenfeleink, mert nem tudom nézők előtt is így megy-e majd.
    Azt meg eddig is tudtuk, hogy Bognár a Felcsút házi bírója, én őszintén szólva meglepődtem volna ha bármelyiket befújja.

    Se akarasban, se technkai minosegben nem voltunk meg. Jollakott sztarocskakkal vagyunk tele, akik elszalltak a BL-tol es feljebbvalonak hiszik magukat a bajnoksagban. Latszott, hogy csak a genetikailag kuzdesre termett Uzuni, Laidonui, Siger volt, aki igyekezett. A tobbieken nem latszott az igyekezet.

    Az a csapat amelyik ezen a meccsen akarja megnyerni a bajnokságot az nem így játszik. Semmi tűz nem volt bennünk, bénázás viszont annál több. Ne legyen igazam, de Rebrov ideje lassan kitelni látszik nálunk.

    Amikor a nagycsuttal (vidi vagy micsoda) ikszeltünk, és azok voltak még az 'üldözőink', akkor is elfogadható volt egy olyan x, ahol közelebb voltunk a győzelemhez.
    Ma nekem csak az első 15 perc szundija fájt, a többi felvállalható mindenestül, hibákkal és szép megoldásokkal együtt.

    Furcsa nap volt, az biztos. Kár érte, de nagy baj nem történt.
    Magyar bajnoki szemmel nézve nagyon gyors játék volt a pályán a meccs legnagyobb részében. Ehhez nyilván kellett mindkét csapat, de ekkora tempóval motiválatlanul nem lehet játszani.
    A 65. perc tájékán kezdtem azt érezni, hogy még ha csak 8-9ezren is vagyunk a lelátón, megfordítjuk simán a meccset. És, hogy milyen fantasztikus érzés lenne ülni a lelátón. Mint amikor Pinyő felcsútját vertük emberhátrányban 3:1-re úgy, hogy fordítanunk kellett.

    Nagyon nem szokott megmozgatni a bíró ,de ez a bognár......ezt a bognárt..........

    Motiváltság?
    Pandémia van, nézők nincsenek, BL élményekkel a fejekben hétről hétre bunkerfocit nyújtó magyar csapatok ellen elkerülhetetlen a monotonitási faktor: mindenki kicsit rutinból dolgozik.

    Valaki ültesse végre Rebrov fülibe, hogy még egy év teltházas szezont várjon már itt végig, mielőtt döntene az elmenetelről. Utána meg majd maradni akar. A pandémia sokaknak átvariálja a gondolatait - család, rokonok, odahaza stb. - csupa aggódás. Itt most mindegyik játékos emberi oldalát is nézni kell, ehhez képest pedig csonk nélkül bajnoknak lenni nagy szó.
    Rebrov, csoportkör, teltházak. Az első két év után ez kijárna mindenkinek - Rebrovnak is.

    A diós nem mákol be egy gólt, veretlen szezonról beszélgetnénk és fanyalognánk?
    Furcsa állatfajta ez a szurkoló.
    Laiduni erőszakos, jó és csupa szív játéka az, ami nekem ebből a meccsből megmarad. Aki keseregni akar, tegye.

    kép
    Az 54:16 tiszta játékidejű találkozón majd kétharmad arányban birtokoltuk a labdát, pontosabban passzoltunk (84.1 ill. 80.4%), kétszer annyit lőttünk kapura, 4-szer annyiszor találtuk el. Több, mint kétszer annyiszor lőttünk szögletet, majd fele annyit szabálytalankodtunk és harmaddal több párharcot nyertünk. A találkozón az xG-arány 1.48-0.86, az xcG-arány még nagyobb: 2.54-0.81.

    Az InStat-adatokban az MLSZ hibájából ezúttal is kimaradt Laidouni (hogy milyen InStat-értéket ért el, az várhatóan holnapra kiderül), így 2 vendég és 3 fradista van a TOP5-ben. 1. Knezevic 279, 2. Tokmac 277, 3. Civic és Blazic 270, 5. Tóth B. 264.

    A csapat 4-4-2-ben (vagy 4-4-1-1-ben, ha úgy jobban tetszik) játszott, mi 31 labdát szereztünk az ellenfél térfelén, a vendégek 19-et; 5 labdaeladás vezetett vendéglövéshez (Laidouni 2, Isael, Sigér, Civic 1-1), a másik oldalon ez a szám 7 volt. 41 hagyományos támadást vezettünk, 3 kontra mellett, a mieink rendkívül jól adtak be (48%), a vendégek kevésbé (15%). Jó arányban nyertük a támadópárharcokat (89/39, 44%), igaz, a vendégek is (62/25, 40%). Ebben a legjobb Tokmac volt (17/11), őt Laidouni követi (16/9), a másik oldalon pedig Kiss (12/7).

    16-szor kellett tisztáznunk (Blazic 5, Botka 3, Somalia és Uzuni 2-2), a fejpárbajokban pedig gyengék voltunk (43/14, 33%). A támadóharmadba érkező labdák 73%-a volt pontos (77/56), a másik oldalon ez csak 51%. A meccs tempója nem volt nagy (16.54 passz/perc nálunk, 16.09 a vendégeknél). 9.4% volt a hosszúpasszok aránya, a letámadás egyik oldalt sem volt agresszív (12.52 és 10.72 PPDA).

    A meccs első harmadában az xG-arány 0.13-0.69, a középsőben 0.63-0.03, a harmadikban 0.73-0.14 volt; az xcG arány 0.31-0.77, 0.84-0.04 1.42-0 volt a három félórás intervallumban.

    Dibusz kapujára két lövés ment (0.81), kétszer kellett kijönnie, 18 passzából 17 pontos volt, 13-szor adtuk haza a labdát.

    Botka 68 percet volt a pályán; 51 akciójának 68%-a sikeres volt, 81%-kal passzolt, 13 párharcból 8-at nyert, 6 labdavesztése (ebből 3 felszabadítás) és szerzése volt, 3 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.26).

    Blazic 124 akciójának 81%-a sikeres, 1 lövése volt (0.02). 91%-kal passzolt (csak hosszú passza volt pontatlan, 17-ből 8). 15 párharcból 7-et nyert meg. 10 labdát vesztett, 13 labdaszerzés, 6 passzt lopott.

    Dvali 76 percet volt a pályán, 108 akciójának 88%-a volt sikeres, 94%-kal passzolt, 10 párharcból 4-et szerzett. 9 labdát vesztett (6 rossz passz), 5-öt szerzett, 1 passzt lopott.

    Civic 88 akciójának 64%-a volt sikeres, 67%-kal passzolt, 29 párharcból 18-at nyert, 15 labdát vesztett, 10-et szerzett, 6 passzt lopott.

    Somalia 79 akciójának 70%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.04). 90%-kal passzolt, 21 párharcból 10-et nyert. 7 labdát vesztett, 9-et szerzett, 6 passzt lopott.

    Laidouni 117 akciójának 71%-a sikeres, 1 gólt szerzett 3 lövésből (0.48), 84%-kal passzolt, 36 párharcból 23-at (!) nyert. 15 labdát vesztett, 14-et szerzett, 4 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.09).

    Isael 68 percet kapott, 53 akciójának 45%-a volt sikeres. 70%-kal passzolt, 12 párharcból 3-at nyert. 1 lövést készített elő (0.02).

    Tokmac 61 akciójának 54%-a volt sikeres. 3 lövése volt (0.23). 78%-kal passzolt, 19 párharcból 12-t nyert. 1 lövést készített elő (0.11).

    Uzuni 83 percet kapott, 49 akciójának 43%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.08). 73%-kal passzolt, 17 párharcból 5-öt nyert.

    Boli 76 percet kapott, 42 akciójának 48%-a volt sikeres. 6 lövéséből 4 talált kaput (0.48), mind a 9 passza pontos volt. 16 párharcból 6-ot nyert. 1 lövést készített elő (0.09).

    Wingo 25 percet kapott, 19 akciójának 79%-a volt sikeres. 13 passzából 12 volt pontos, mind a 4 beadása is embert talált. 4 párharcból 2-t nyert. 2 labdát vesztett, 2-t szerzett, 1 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.08).

    Zubkov is 25 percet kapott, 16 akciójának 38%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.03). 5 passzából 2, 7 párharcából 1 volt jó.

    Haratin 17 percig volt a pályán, 18 akciójának 56%-a volt sikeres, 8 passzából 7 volt jó, 6 párharcból 2-t nyert. 2 labdát vesztett, 2 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.1).

    Baturina 17 percet kapott, 6 akciójának fele volt sikeres. 1 passza pontos volt, 3 párharcból 2-t nyert meg.

    Sigér 10 percig volt a pályán, 8 akciójának fele volt sikeres. 1 lövése volt (0.12), 3 passzából 2 volt pontos, 4 párharcból 2-t nyert. 1 labdát vesztett és szerzett.

    https://ulloi129.hu/2021/04/10/elo-a-felcsut-elleni-bajnokirol-15/
    https://ulloi129.hu/2021/04/12/igy-teljesitettunk-a-felcsut-ellen-14/