magyarfutball.hu

Újpest FC - Ferencvárosi TC 0 : 4 20:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 2 (1 szavazat)

hangulat: 1 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.02.04, 19:23 (szerk.: 2021.02.06, 18:47)
    Azért jegyezzük azt is meg, hogy a dózsának 1 nyanvadt gólszerzési lehetősége sem volt. Esküszöm a Bicske ellen játszottunk ilyen edzőmeccs jellegű. Az ellenállás kB annyi volt az ellentől! A Bicske legalább rúgott egy gólt.

    Botka es Miha ma nagyon magabiztos volt. Wingo meg mindig a biztosra megy, jo lenne, ha kicsit lelazulna, mert amugy van benne anyag - gyors, eros es egesz labdabiztosnak tunik. Tobbiek kb hoztak egy jo atlagot

    Ha ma úgy játszunk, mint a Diósgyőr vagy a Kisvárda ellen, sokkal nagyobb arányban is nyerhettünk volna.
    Szörnyű játék, remek eredmény, van ilyen is, nagy gond nincs.

    A kötelező nyilatkozatok mellett nem is volt szerintem prioritás a meccs, csak egy kötelezően letudandó feladat, amit szépen kipipáltunk. Tudják a játékosok, hogy vasárnap le lehet zárni a bajnokságot, ott máshogy fogunk kinézni, ebben biztos vagyok.

    Még a rémes Dió-meccsnek is egy domináns, határozott, gyors focival mentünk neki, csak elöl nem volt elképzelés. A Várda ellen szintúgy, és kis túlzással futószalagon gyártottuk a helyzeteket. Ez ma halovány, indiszponált volt, főleg az elején, aztán egyszerűen kiütközött a különbség.

    Nagyon egyszerű a történet. Ész nélkül nekünk jöttek, aztán a 20. percre elfogytak. A maradék időben a térdükön jártak.
    Oenning mester, mester volt.

    Szóval, összegezve.
    Nem játszottunk parádésan, főleg az elején nem. A Tallo-tizi fújható lett volna.
    DE, 4-0-ra nyertünk újpesten. Ezen nincs mit magyarázni. Hasonlóra 1990 óta nem volt példa. Sokan még sem születtek még akkor a fórum tagjai közül.
    Örüljünk már egy kicsit felhőtlenül. Legalább ma. Mióta vártuk, hogy így megütjük a majmokat? Volt rá többször lehetőség? Volt.
    Most megtettük!
    Szép volt fiúk!

    Nyilván egy ilyen Dózsa elleni meccs miatt nem érdemes túlsztàrolni, de ha képes ilyen játékra is, akkor sokkal gyakrabban is lehetne játszatni Vécseit. Akár néha kezdőként is, mert húsz perc alatt nehéz bizonyítani.
    Pláne, hogy mostanában nincsenek csúcsformában a posztriválisai (elsősorban Sigérre és Haratinra gondolok).

    A cserék jól szálltak be a meccsbe-különösen Sigér,Lovrencsics,Vécsei.
    A kezdők közül Blazic,Heister, és Somália kiemelkedően játszott
    Ha egy Gorriorán szintű középpályás érkezne még,akkor tökéletes csapatunk lenne...

    Talló fejese egyébként tanári volt. Labda felé mozog, mindenkit megelőz, szép magasra emelkedik, és pontosan helyez.

    a tegnapi meccsben az eredményen és az utolsó 10 perc játékon kívül sok minden nem történt. Ennyi rossz labdát, hátrafelé passzt nem igazán láttam eddig. De az már sok volt amikor a kontránk vége az lett, hogy visszahoztuk a labdát Dibusznak. Az eredmény, a 3 pont és Vécsei gólja örömteli, de a játék messze nem volt az. Időnként szerintem Rebrov haza akart menni. Ez a játék jobb csapatok ellen nem lesz elég. Ne vonjunk le túlzott véleményt a tegnapi győzelemből. Sokkal több kell majd a hétvégén.

    Nagyon gyengén játszottunk, és a meccs úgynevezett fordulópontjaiból szerencsésen jöttünk ki. Az ellenfelünk az nb1 második leggyengébb csapata volt. Nincs mit szépíteni ezen. Ez párhuzamosan igaz azzal ténnyel, hogy jól elvertük idegenben a dózsát.
    Eddig "tavasszal" a kisvárda elleni második félidőben volt elfogadható a játékunk, a többi pocsék volt. Ettől függetlenül nyugodt vagyok, mert látom, hogy mindenki más is szenved, senkinek nem volt elég a két hét felkészülési idő. Mi is bele fogunk jönni nemsokára.

    Na hívott a dózsás cimbi, azt mondta, mostantól egy szót nem szólhatunk a bírókra, mert nem kaptak tizit Tallo lerántásáért,és akkor még 0-0 volt, bármi lehetett volna a vége ha ők vezetnek. Plusz nem is rúgtunk normális gólt, mindegyik kipattant, megpattant, öngól stb...
    Azt legalãbb elismerte hogy ők kurva szarok, de mi is csak a szokásos nézhetetlen antifocit toltuk.

    Arról a lerántásról beszélt, ahol az áldozat a rántás irányával ellentétes irányba esett egy látványosat?
    Végig dobálta magát az a lilaribi...

    Óva intenék mindenkit attól hogy elhiggye minden rendben (a vidi is kicsit ezt tette az öt nulla után), mert ez a mérkőzés bűn rossz volt és mi sem voltunk - a helyzetkihasználáson kívül - jobbak mint az elmúlt meccseken. Pár ember továbbra sem találja a helyét, elemi hibákat vét és a legalapabb dolgokat sem tudja megcsinálni a pályán. Nagyon rossz formában vagyunk. A szerencse az hogy a vidi is, így vasárnap az egyik csapatnak lehetősége van kijönni a gödörből.
    Mivel mi sokkal jobb csapat vagyunk, így mi leszünk azok, de ehhez nagy javulás kell.

    Amilyen nehezen indult, úgy lett a vége jó. Az idei évben mutatott játék alapján az Újpest sokkal esélyesebb a kiesésre mint a Budafok, a zs kategóriás délszlávjaik és a szelektívből kukázott Tallo 10 éve is kevesek lettek volna az NB1-ben. Nem mintha én túlzottan örülnék a kiesésüknék, jóval fenségesebb elverni a Dózsát 4 góllal elverni évről-évre, mint egy Várdát, Kövesdet...

    Az miért van,hogy az ujpesti tizi szitut lassították vissza a legtöbbször?

    Eleg ketes szitu volt egyebkent, most szerencsere nem fujtak be, de az ilyeneket jobb lenne elkerulni inkabb. Mezhuzasert a bunteto teruleten belul a BL-ben, ha ezt visszanezik a VAR segitsegevel, ketsegem sincs, hogy befujjak 11-esnek.

    Utólag a 4:0-ás végeredmény megszépíti a meccset, ami természtes, de valójában az első félidőben borzalmasan játszottunk, az ajándék öngól után meg igazából szakmailag értékelhetetlen már a meccs, de az tény, hogy jó focit az utolsó 20-25 percben játszottunk. Lovre és Sigi beállása sokat dobott a játékunkon, és Vécsei is kiváló volt, mint mindig, csak eddig nem lőtt gólt, és ez kevésnek bizonyult a szakértőknek.

    Somi a legnagyobb kedvencem,de ha reális akarok maradni akkor tegnap két komoly hibája is volt hátul.Először vérhólyagot rúgott a lasztira a meg nem adott tizi előtt,egyszer pedig lefejelte az öngólos...

    Egy értelmes támadásunk alig volt 90 percen keresztül. Ennek ellenére többgólos győzelem lett, főleg a második félidő miatt. Katasztrófálisan gyenge a dózsa, de ezzel nekünk nem kell foglalkozni egy nyertes derby után.

    Önbizalmat gyűjtöttek a srácok, végre begyörörtünk egy csomó akciógólt közelről és távolról is.

    nézd már meg újra a meccset. Ha minden ziccerünket belőjjük, 7-8 góllal nyerünk.

    Isa gólja után könnyed edzés volt a meccs.

    kép
    A szerdai, 60:02 (!) tiszta játékidejű találkozón nagy fölényben játszottunk. 60%-ban birtokoltuk a labdát (az első félidőben 63.5, a másodikban 56%). Az átlagnál picit pontosabban, 87%-kal passzoltunk, a hazaiak 82%-kal. Majd háromszor annyit szabálytalankodott a Dózsa, a párharcok 57%-át hoztuk, ami remek érték. Nyolcból nyolcszor eltaláltuk a kaput, ennél többször 2015 nyara óta 18-szor sikerült, volt olyan szezon (2015-16), amikor csak kétszer (átlag 5). Az xG-arány 2.75-0.46, az xcG-arány 4.17-0.19 (az xcG-érték kiemelkedő, az xG-érték az átlagosnál jóval jobb).

    Az InStat TOP5-ben csak fradista van természetesen: 1. Isael (382), 2. Haratin (303), 3. Blazic (300), 4. Vécsei (299), 5. Tokmac (277). A teljes fordulót tekintve Isael az első, Haratin a második (holtversenyben Van Nieff-fel), Blazic az ötödik.

    A meccsen 4-2-3-1-es felállásban kezdtünk, majd a 64. percben 4-1-4-1-re álltunk át. A támadások aránya 30 ill. 31+3. Középen és a jobbszélen veszélyeztettünk inkább, bal oldalt alig támadtunk (7-szer) és azok gólveszélyt nem jelentettek – jellemző, hogy az általában támadásban igen aktív Heister 3 jó passzig jutott az ellenfél térfelén. 70 támadópárharc 41%-át hoztuk, ez jobb, mint a Budafok és a Kisvárda ellen, de gyengébb, mint a Felcsút elleni, kiemelkedő 54%. Wingo és Baturina ebben 50%-os volt (6/3), Isael 43% (7/3), Tokmac 38% (13/5), Heister 29% (7/2), Uzuni 13% (8/1).

    A hazaiak, mint sok ellenfelünk, leginkább beívelésekből próbáltak veszélyeztetni, 21 beadásból 5 volt pontos, 7 szögletből. 26-szor tisztáztunk, ennél többször legutóbb még 2019-ben, a MOL 4-1-es legyőzésekor kellett. Haratin 8-szor, Blazic 6-szor tisztázott, ezt érdemes figyelembe venni a labdaeladásoknál (mindkettejüknél 6-tal dobták meg a tisztázások ezt a számot).

    Mindkét csapat gyorsabban játszott (17.7 és 17.66 passz per perc) a saját átlagánál, a letámadás nem volt intenzív (15.24 nálunk és 10.27 a Dózsánál a PPDA). A hosszú labdáink aránya 8%, ami átlag alatt van. 25 labdát szereztünk az ellenfél térfelén, a Dózsa 33-at, ebből 16-ot a mi bal, 13-at a mi jobboldalunkon. A tíz vendéglövésből 8 született labdaeladásból, a mi lövéseinkből 2 – ezek azonban gólok lettek.

    Dibusznak 3-at kellett védenie (0.19), 30 passzából 27, 9 hosszú labdájából 7 volt pontos, 1-szer kellett kijönnie.

    Wingo 73 percig volt pályán, 72 akciójának 72%-a volt sikeres. 88%-kal passzolt, 15 párharcból 7-et nyert meg. 6 labdát vesztett (mind passz vagy beadás volt), 8-at szerzett (4-et az ellenfél térfelén), 2 passzt lopott.

    Blazic 133 akciójának 77%-a volt sikeres. 86%-kal passzolt, 11 hosszú labdájából 4 volt pontos. 12 párharc 8-at nyert, 15 labdát vesztett, 9-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Botka 122 akciójának 86%-a sikeres volt, 98%-kal (!) passzolt, 18 párharcból 9-et nyert, 6 labdát vesztett, 10-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Heister 80 percet volt a pályán, 60 akciójának 58%-a volt sikeres. 79%-kal passzolt, 15-ből 6 párharcot nyert meg, 10 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 5 passzt lopott.

    Haratin 97 akciójának 85%-a volt sikeres. 94%-kal passzolt, 9 párharcból 7-et szerzett, 11 labdát adott el, 4-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Somalia 80 percig játszott. 83 akciójának 77%-a volt sikeres, 90%-kal passzolt, 12 párharcból 9-et nyert meg. 5 labdát vesztett, 12-t szerzett, 5 passzt lopott.

    Isael 73 percet kapott, 56 akciójának 48%-a volt sikeres. 2 lövése volt (0.64), ebből 1 gól lett. 63%-kal passzolt, 11 párharcból 5-öt nyert meg. 5 labdát szerzett, 3 passzt lopott.

    Tokmac 79 akciójának 58%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.42). 81%-kal passzolt, 23 párharcból 9-et nyert. 5 labdát szerzett, 5 passzt lopott.

    Uzuni 58 akciójának 55%-a volt sikeres. 2 lövéséből (1.33) 1 gól lett. 83%-kal passzolt, 15 párharcból 4-et nyert meg. 6 labdát szerzett, 3 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.42).

    Baturina 64 perc alatt 22 akciót mutatott be, ezek 41%-a volt sikeres. 7 passzából 5 volt jó (71%), 10 párharcból 4-et nyert. 1 labdát szerzett. 3-szor passzoltunk neki.

    Sigér 30 percet játszott, 33 akciójának 73%-a volt sikeres. 83%-kal passzolt, 6 párharcból 5-öt nyert. 5 labdát adott el, 7-et szerzett, 1 passzt lopott.

    Boli 20 percet kapott, 13 akciójának 69%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.24), 5 passza jó volt 6 párharcból 2-t nyert.

    Lovrencsics is 20 percet kapott, 19 akciójának 74%-a volt sikeres, mind a 9 passza pontos volt, 6 párharcból 5-et nyert. 1 labdát vesztett, 3-at szerzett, 1 passzt lopott.

    Civic 13 percet kapott, 12 akciójának 58%-a volt pontos. 64%-kal passzolt, 6 labdát adott el, 2-t szerzett vissza, 3 passzt lopott.

    Vécsei 13 perc alatt 17 akciót mutatott be, ezekből 16, azaz 94% (!) jó volt. 1 lövése gól volt (0.13). 92%-kal passzolt (13/12), 3 párharcból 3-at nyert, 3 labdát szerzett. 1 lövést készített elő (0.24).

    https://ulloi129.hu/2021/02/03/elo-a-dozsa-elleni-derbirol-6/
    https://ulloi129.hu/2021/02/05/igy-teljesitettunk-a-dozsa-ellen-16/