magyarfutball.hu

fénykép helye
nationality
Magyarország
age
23 years
poszt
csatár
related websites

játékos

pályafutás
Újpest FC
2017 - 2023. február 14
Vác FC (kölcsönben)
2019
MOL Fehérvár FC
2023. február 14 -
eredmények / elismerések
?
fénykép helye
Egészen kisgyerek korom óta focizok, annak ellenére is, hogy a szüleimnek nem sok közük volt a labdarúgáshoz. Ugyanakkor a nagypapám profi szinten futballozott Erdélyben, a román bajnokságban, ő egész komoly szintig eljutott. Valószínűleg tőle örököltem a labdarúgás iránti szeretetemet. Körülbelül öt éves lehettem, amikor elkezdtem futballozni. Óbudán lakom a szüleimmel, így az első klubom a hozzánk közel lévő III. Kerület TVE volt, de itt csak rövid ideig fociztam, mert hétévesen már a Vasas játékosa voltam. Először a Vasas-Pasarét csapatában játszottam, majd 2010-ben átkerültem a Vasas Akadémiára, ahol egészen 2016-ig futballoztam. A Vasashoz egyébként azért kerültem át, mert a szüleim úgy gondolták, hogy ott jobban fogok tudni fejlődni, vagyis a család részéről maximális támogatást élveztem. Iskola után mindig elvittek edzésre, szóval nagyon sokat köszönhetek a szüleimnek. Bennem sosem volt az kérdés, hogy egyszer profi futballista leszek, de szerencsére a tanulást sem vettem félvállról.
A sportszakemberek véleménye szerint az U15/U16 az a korosztály, amikor eldől az, hogy melyik gyerek nő meg, izmosodik meg annyira, hogy alkalmas legyen a profi sportra. Sajnos 15-16 éves koromban fizikailag visszamaradottabb voltam a csapattársaimnál, ami azt jelenti, hogy alacsony voltam és nem sok izom volt rajtam. A Vasasnál ekkor már nem igazán gondolkodtak bennem, úgy éreztem, hogy lemondtak rólam. Nagyon kicsiként védőként kezdtem, amikor még 5x2-es kapukra keresztben játszottunk a pályán, majd később szélső védő is voltam, aztán 14 éves koromban átkerültem a középpályára, hiszen egy belső védőnek jó fizikumúnak kell lennie, én pedig ahogy már mondtam, nem voltam az. 1


Újpest FC, 2017-2023

A Vasasnál már nem igazán számoltak velem, így éltem a kínálkozó lehetőséggel és Újpestre igazoltam. Azt tudni kell, hogy viszonylag nagyot kockáztattam ezzel, hiszen a Vasassal végig a kiemelt bajnokságban, az ország legjobb utánpótlás-csapatai ellen szerepeltem, míg az Újpest U17-es korosztályos csapata csak az NB III-ban szerepelt. Tisztában voltam azzal, hogy az NB III-as utánpótlás-bajnokságból kevesen jutnak el a profi szintig, de nem adtam fel az álmaimat és még keményebben küzdöttem. Ma már tudom, hogy remek döntés volt a klubváltás, de mint az életben mindenhez, az előrelépésemhez is szükség volt egy jó adag szerencsére is.
Az első szezonban Újpesten majdnem gólkirály lettem védekező középpályásként, igaz, NB III-ról beszélünk, de az önbizalmamnak nagyon jót tett az az idény. Abban az évben megnyertük a bajnokságot, a következő évben pedig már az NB II-ben szerepeltünk az U19-es csapattal, ahol azért jóval színvonalasabb meccseket játszottunk én pedig megkaptam ott a csapatkapitányi karszalagot.
Mundi Viktornak, az Újpest FC II vezetőedzőjének nagyon sokat köszönhetek, hiszen ő adta meg számomra a lehetőséget, hogy a 18. születésnapom előtt pályára léphettem a felnőttek között. Ekkor kezdtem érezni azt, hogy a karrierem ismét jó úton jár. Az igazi előrelépést a 2019/2020-as szezon hozta meg, amikor 12 meccsen hét gólt szereztem a második csapatban, ezzel pedig felhívtam magamra az első csapat szakmai stábjának és az utánpótlás-vezetőnek a figyelmét is. Felajánlottak számomra egy profi szerződést, amit örömmel fogadtam el. A szerencsének itt is fontos szerepe volt, hiszen mielőtt szerződést ajánlottak volna nekem, sosem játszottunk az első csapat ellen, de miután aláírtam az első profi szerződésemet, talán rá egy hétre edzőmeccset játszottunk az NB I-es csapat azon játékosai ellen, akik a bajnokságban kevesebb játéklehetőséget kaptak. Azon a találkozón megtetszett a játékom Nebojsa Vignjevicnek, aki akkor az Újpest vezetőedzője volt és megadta számomra a lehetőséget, hogy az első csapattal készülhessek. Onnantól kezdve minden nagyon gyorsan történt1

...

Vác FC, 2019, kölcsönben

A BLASZ-ban az Újpesttel még nem volt profi szerződésem, azt ősszel írtam alá, akkor kerültem fel az első csapathoz. Először az edzéseken kellett megszoknom a nagyobb tempót, aztán az ősszel a Magyar Kupában tétmeccsen is megtapasztalhattam az első csapat légkörét, majd egy meccsen az NB II-ben is játszhattam a Vácban kooperatív kölcsön keretében, ami szintén jó tapasztalat volt. Télen pedig már úgy mentem el szabadságra, hogy tudtam, az első csapattal kezdem a felkészülést és az edzőtáborba is elutazhatok.2


MOL Fehérvár FC, 2023-

Nem túlzás azt állítani, hogy életem legnehezebb döntése volt ez, nagyon sokáig őrlődtem, amíg megszületett ez a döntés. Természetesen kikértem néhány olyan ember véleményét, akikben maximálisan megbízom, de végig sikerült kordában tartanom a saját gondolataimat és a végső döntést egyedül hoztam meg. Rengeteg dolgot kellett átgondolnom, hiszen egy biztos pozíciót adtam fel Újpesten, ugyanis nem csak csapatkapitánya, de az egyik alapembere is voltam a csapatnak. Azzal, hogy a Vidibe igazoltam, egy új szintre szeretném emelni a karrieremet. Itt keményen meg kell küzdenem azért, hogy a csapatba kerüljek, hiszen a posztomon nagyon sok jó képességű játékos van a keretben, de úgy érzem, most pont erre a harcra van szükségem ahhoz, hogy tovább tudjak fejlődni. 1
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.03.05, 17:51 (szerk.: 2023.03.05, 18:03)
    Fehérvárra való igazolása kapcsán:
    Ez még Vukmir árulásánál is nagyobb.
    Kieső csapat csk-ja átmegy a versenytárshoz félidőben...
    El leszel átkozva a tettedért, mint Dragan...

    A Vidinél majd jön egy másik sportigazgató és megint változik a koncepció, hoznak majd külföldi edzőt, meg jobb külföldi játékosokat és a magyarokat meg lapasszolják valahová az NBII-be vagy NBIII-ba kölcsönbe.
    Kb. erre számíthat Csongvai és Katona is. Egyik sem akkora spíler, hogy külföldön kapkodnának értük, Rossi is csak amiatt hívta meg a válogatottba, mert az Újpestben rednszeresen végigjátszotta a meccseket és votl egy-két jó megmozdulása is. Ha a Vidiben nem lesz folyamatosan kezdő, akkor a válogatott meghívó is késni fog.

    Sok sikert kívánok.Sose tartottam jó játékosnak.Kicsit furcsálottam is,hogy miért csk,de ez van.Ellenben Katonát ügyes játékosnak tartom.Nagyon kíváncsi leszek mi lesz velük tavasszal ott.

    Szomorú,hogy egy fiatal játékos elfelejti (a több pénz igérete) azt,hogy honnan indult,hol lett stabil nb1-es játékos.Az hogy ilyen ifjan 22 évesen csapatkapitány lehetett egy 20 x bajnok klubnál óriási megtiszteltetés az edző és a csapattársai részéről.Te cserben hagytad őket valamint a szurkolókat,az is minősít téged,ahogy azt sokan megírták,hogy meg sem köszönted amit a klubtól,a közönségtől kaptál!
    Egy klubnál,ahol Tóth András,majd Tóth József (jokka)viselte a szalagot- a teljesség igénye nélkül-te arra sem vagy méltó,hogy cipőjüket kisuvickold.De lehet több pénzért fényesre koptatni a fehérvári kispadot,a lényeg: a dől a lé...Neved mostantól GERÉB,kívánok minden rosszat,remélem kizúgtok az új csapatoddal együtt az nb2-be.A fentiek igaz katonára is a cs.k. kivételével,csongvai direkt kisbetűvel Molnár Ferenc után szabadon.

    Szerintem szimpatikusan nyilatkozott, tudja, hogy sokan haragszanak rá és meg is érti, ezt is elmondta. Abban meg teljesen igaza van, hogy előre akar lépni, akkor elszerződött az Újpestből, amivel ráadásul ha jól sejtem a lila klub sem járt teljesen rosszul.
    Amúgy meg tényleg ilyen foci...

    Azért gondoljátok magatokat a helyébe!
    Milyen perspektívát látnátok magatok előtt, az újpestben? Állandó vergődés, nincs egy épkézláb ember, esély sincs a fejlődésre csapatszinten, minden évben az cél, hogy elvegetáljanak pénz nélkül, és ne essenek ki. Hány éve megy ez? És amíg a belga lesz, ez nem is fog változni. És ne gyertek most azzal az összeszerencsétlenkedett kupagyőzelemmel...

    Újpesten folyamatosan a bennmaradásért küzdünk évek óta. Teljesen érthető, ha egy 22 éves csk belefárad ebbe és ha hívják egy olyan klubtól, ahol sokkal kisebb teher alatt, válogatott szintű csapattársak között fejlődhet nap mint nap, akkor elgondolkodik ezen. Főleg ha az ő pénze se lesz rosszabb és a klub is magyar szinten jó pénzt kap érte, így nem nagyon marasztalják. Lehet persze a Vidi is a kiesés ellen fog küzdeni, de rajta személy szerint akkor is sokkal kisebb lesz a teher. Én elhiszem neki, hogy így sem volt egyszerű a döntés.
    Szurkolóként sajnálom, hogy elment, de emberileg abszolút megértem.

    En megertem Csongit Hogy nem lat nagy jovot Ujpesten amig a belga van.De gondolom lehetett volna szezon vegen tavozni, aż ugy elegansabb lett volna. De ami igazan jellemzi , aż aż , hogy meg mindig nem fer ki a szajan egy koszonom Ujpest , koszonom szurkolók, stb... Ettol fuggetlen azert koszi mindent es sok sikert Csongi!! Nekem kifer a szamon. Hajra lilak!

    azért ne beszéljünk last minute lépésről, amikor a sajtó már 5 nappal korábban erről cikkezett. Biztos vagyok benne, hogy a vezetőséggel korábban is egyeztettek már, az sem kizárt, hogy Hallt már Csongvai helyére igazoltuk.
    Jobb lett volna, ha előre bejelentik a bizonytalan transzfer lehetőségét, aztán hetekig ezen csámcsogott volna mindenki?
    A Vidi és az Újpest között egyébként is hagyományosan nagy a jövés-menés mindkét irányba, még ha ez most Csongvai csk mivolta miatt nagyobbat is szólt.
    Azt meg nehezen hiszem el, hogy a Vidinél többszörös fizetések lennének a Fradihoz képest. Azt meg pláne nem nagyon hiszem, hogy magyar focistának derogálna a Fradiban játszani. Nyilván vannak olyanok, akik elvből nem vennének fel Fradi mezt, de ez elenyésző kisebbség szerintem. Inkább az a gond, hogy nem sok magyar üti meg a mai Fradi szintjét.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2940527