magyarfutball.hu

Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC 1 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.01.28, 19:26
    nem volt ez annyira rossz, de a kontrák levédekezése botrány, a helyzetkihasználás meg nyilván nem lehet mindig olyan jó, mint ősszel.

    Kovetkezo szezonban ezeket a halasztasokat azert gondoljuk at. Ennyi a tanulsag.

    Zubkov ma nem volt rossz. A 10.percbeni sarkazása gólpassz is lehetett volna Tokmacnak. Isael súlytalan volt. Toki ma kihagyta a kihagyhatatlant is. A bíró meg engedte, hogy büntetlenül szétrúgjanak minket. Nagyjából ennyi. Szerdán muszály lesz most már győzni!

    Harcolt a csapat a 2. félidőben, és meg kell mondjuk, a bíró eléggé engedte a rácsúszást, rúgást, egy kiállítást meg is ért volna, remélem somi jövő héten játszhat. És hát a játékunkhoz kell Boli vagy Batu középen.

    25 szabálytalanság, 3 sárga, nálunk is 3 sárga csak 9 ből... Szokásos.

    Továbbra is azt gondolom itt a fejben vannak a gondok... megkapta mindenki a szép bónuszt a BL után, majd vissza kell rázódni a valóságba, miután a remélt nagy szerződések nem jöttek a topligákból... szar lehet most Kiss Tamásokról és nem Ronaldokról lepattanni... nehéz ezt feldolgozni de muszáj lesz...

    Aláírom, hogy Zubkov nem a tavalyi formáját hozza, de ma 2-3 gólpasszt simán kiosztott, Tokmaccal jóval több gond van. Isael meg bántóan súlytalan volt ma is, főleg mikor éket játsoott

    Az alapprobléma, hogy összeraktunk egy keretet, amiben csak olyan játékosok vannak támadásban, akik kontrajátékban hasznosak.
    Ha meg az ellenfél beáll védekezni fel vagyunk háborodva, hogy nekünk nem ez a játékunk, és érthető, hogy szenvedünk.
    Igazából tényleg nincs értelme sírni, mert néhány, 8-10 meccsenként előforduló fegyelmezetlen sokgólos győzelem mellett, amik általában kieső csapatok ellen születnek, ez a játékunk.
    És ma még pechesek is voltunk, mert vagy háromszor álltunk egy az egyben a kapussal, nem kellett az, hogy a védő senkitől sem zavartata öngólt lőjön, vagy odapasszolja Tokmacnak.

    Ami látható,nem az akarattal van baj-kivéve Tokmac- hanem a formával...
    S a vesszőparipám: A középpályán nincs gyors kreatív emberünk.

    a lényeg,hogy betömörülő csapat ellen gyors ,jól cselező játékosok kellemek.
    Megjegyzem a gólunk is így született,hogy Tokmac a tizenhatos előtt csinált pár cselt és fölrúgták.Több ilyen kellene és akkor lenne 20-ról több szabadrúgásunk.

    Ha nincs a múltkori blama, most a szemünk se rebbenne ezen a döntetlenen... Redzic nagyon jól szállt be. Gyors, erőszakos, jól passzol. Látva, hogy Zubkov szinte semmit nem tud hozzátenni a játmadójátékunkhoz, a fiatal srác kaphatna több lehetőséget. Ha nem is kezdő, de fél órákat.

    Ma nem volt gyenge teljesítmény, csupán a helyzetek maradtak ki. Amúgy az ellenfél talán a mezőny 2-3 legjobb csapata volt. Itt minden apró momentum is számít. A bíró meg egy nagy félreértés volt.

    Jól lakottság, elvágyódás, sérülés hullám... Van itt minden, amit rendezni kell. Kár bírózni.

    Tehat akkor ne irjuk meg amit lattunk, mert rosszul jatszott a csapat? Nem ertem mi az osszafugges. Ez a biro egy fasz volt minden iranyban, de a fassaga miatt elvesztettuk Somat. Hadd irjuk mar meg.

    Javunkra? Max 1x. És min 3 sárga, amiből legalább az egyik 2. lett volna, így piros is, a zsbében maradt. Botrány szar volt a csávó...

    Mindenki ezzel a két sérülttel jön. Somi valóban, de Botka hogy jön ide? Simán összefejeltek, sőt inkább ő volt a bugyuta abban a helyzetben. Semmi köze a sérülésének sem a bíróhoz, sem a felcsútiak durvaságához.

    Ma volt a gól mellett még 4 hatalmas helyzetünk (igaz nekik is 2-3), simán hozhattuk volna. Sominak pedig jobbulást, de felállt védelem ellen (kivéve ha 6-ost játszana 4-3-3-ban) használhatatlan, nagyon kevés a progresszív passza. Mondom ezt úgy, hogy messze nem ő volt a leggyengébb ma, Botka, Dvali és Isael is gyötrelmesek voltak. Zubkovnak és Tokmacnak meg semmi sem jött össze ma sem

    Kurv@ szar volt a spori. Két sérülttel zártuk a meccset. A felcsút több alattomos szabálytalansága sem ért lapot. Még hornyák is érezte, hogy le kell cserélnie azt a fickót, aki Somit lerúgta. Mi pedig rengeteg hibával játszva mentettük döntetlenre a mérkőzést. Roli öltözői kohézióra pozitívan ható személyisége biztosan hiányzik. Töki agya máshol jár. Többen formán kívül. Nincs ritmusváláás és pontosság a játékunkban. Sigit talán kezdi leépíteni Rebrov, mint tett régebben Bödével és Rolival. A fél csapat eltűnt, így semmi hír Boliról, Baturináról, Csivicsről, Lovréról, Frimpongról, Wingoról....

    Most már lehiggadva gondoljuk át egy kicsit a dolgokat.Megerőltető évünk volt kevés pihennéssel és utánna jött a kemény edzőtábor és a korai kezdés.Érthető,hogy nem éles még a csapat, ráadásul sérülések és "vizsgák" is nehezítik a helyzetünket. Más csapatoknak lehet, hogy nem volt ilyen erős a felkészülésük és azért frissebbek most, ez ki fog derülni mert akkor nem fogják bírni végig a bajnokságot.Nem kell kétségbeesni, mert látható, hogy fokozatosan javul a teljesítményünk.Biztos,hogy javulni fog a helyzetkihasználás és gördülékenyebb lesz a játékunk. Remélem minél előbb. Hajrá Fradi!

    A kapott gól előzményei: Blázsityot lefejelik a térfél közepén. Miért nem faultol? Ha egy belső védő ennyire kifut, akkor el kell ütni labdástól, hogy visszaérjen a helyére. Botka mellett elfut a Kiss gyerek, ő csak szemmel kíséri. Jön Dvali a legnagyobb. Átemeli rajta a kissrác. Miért nem faultolja? Akár ott is.
    Bent egyetlenegy támadó. Heister ímmel-ámmal kíséri, de az lelép róla 2métert, Heister nem követi, nem fedezi le. Miért? Pedig csak oda jöhet a labda. Sorozatos hibák fejben, akaratban.
    Talán sokalják Rebrov jutalékát?. Végülis ők hozták neki össze.

    Nem a biro miatt vesztettunk pontot, hanem sajat magunk miatt.
    Diosgyor ellen Rebrov baszta el a tul ovatos felfogassal, most igyekeztunk tobbet tamadni, de ez a helyzetkihasznalas es technikai megoldasok meg az MB1 kozepszintjet se ertek el. Zagrab szintjet akarjuk elerni.....de keptelenek vagyunk 1 meterrol kapura fejelni vagy 3 meterrol ures kapuba talalni...Ez a meccs nem Rebrov sara, egyszeruen a jatekosminoseg nem volt meg elol. A tavaszra nezve aggaszto, mert a csapatok erosodtek, tobb pontot fogunk hullajtani, ha a tamadojatekunk nem javul..es mitol javulna? Osszel sem volt jobb.

    Blazic-ban van hibalehetőség, de Ő sok kényes szitut megold. ( lásd Kis Tamás üres kapus helyzetét ) Ellenben Dvali nagyon bizonytalan. Én úgy láttam, hogy az ellenfelek taktikájának része lett, hogy Dvalira tereljék a játékot. Bizonytalan és határozatlan. A gól előtt a 40 kilós Kisst-t kellett volna elnyomnia. Mi van Kovacseviccsel illetve Frimponggal ?

    A védelmünk eszméletlen hibákat tudott elkövetni...a felcsút gólját követő helyzetüknél Uzuni mentett a jobbhátvéd pozíciójában....ez mindent elmond a védekezésünkről...

    Nem rossz ez a csúti portás, de naggyá tettük helyzetlen lövéseinkkel, és lőttünk egy kapufát is. Rendre a rövidbe céloztunk helyzetinknél. A tizenhatoson belülre ívelésekre jól jött ki Tóth. A gyakadémisták is eléggé mélyen védekeztek, mint a diósok, így könnyebb volt védeni a lecsorgó lövéseket. Rengeteg elhamarkodott lövésünk ment mellé vagy fölé. Somi a sérülését eredményező talpalásnál feltehetően a rátartás miatt rúgta a kapu fölé a labdát. Szögleteink most sem jöttek össze. Blazic lyukra fejelésénél is vert helyzetben volt már a felcsúti kapus. Magyarán, többet képzel magáról ez a gyerek, mint amennyit mutatott. A remek védekezésük pedig a játék tördelésére, szabálytalanságok sorozatára épült. Csak a sporinak volt köszönhető, hogy nem kilencen zárták a meccset.

    Az 55:02 tiszta játékidejű találkozón kétharmadban mi birtokoltuk a labdát, pontosabban passzoltunk (75-85%), többet lőttünk kapura, többször találtuk el azt, és valamivel több párharcot is nyertünk. Érdemes megjegyezni, hogy a hazaiak gyakorlatilag háromszor többet szabálytalankodtak (26-9), mégis ugyanannyi sárgát osztott ki Antal Péter. Az xG-arány is a mi fölényünket mutatja: 1.54-2.68. Rossz lövőformánkról árulkodik, hogy az xcG-arány már fordított: 1.23-1.66.

    Az InStat-index első öt helyén fradista volt: 1. Tokmac (280), 2. Haratin (279), 3. Heister (278), 4. Zubkov (268), 5. Dibusz (257).

    4-2-3-1-es felállásban játszottunk a meccsen, a Somalia, Laidouni kettős előtt a Zubkov, Tokmac, Uzuni – Isael támadósorral. 19-cel több labdát szereztünk (68-87), mint a hazaiak. Mi ötször, ők négyszer adták el úgy a játékszert, hogy abból lövés lett, az ellenfél térfelén mi 31, ők 20 labdát szereztek (ez utóbbiból 14 a védelmünk bal, 6 a jobboldalán volt).

    A támadások aránya 13+8 ill. 38+3 volt a javunkra. Ezúttal már jóval több támadópárharcot vállaltunk (76 a 48 után) és azokból többet is nyertünk (41 a 22 után, 54% a 46% után). A meccstempónk, nyilván a zápor miatt is, lassabb volt, mint a DVTK ellen (15.6 passz/perc), a letámadásunk gyakorlatilag ugyanannyira intenzív (6.75 PPDA).

    Dibusz 4 lövést kellett volna védjen (1.66), 3-at sikerült, mind a 19 passza pontos volt, 14-szer adtuk haza a labdát.

    Botkát 72 perc után le kellett hozni, addig 56 akciójának 71%-a sikeres volt. 82%-kal passzolt, 18 párharcból 12-t megnyert, 10 labdát vesztett, 9-et szerzett, 3 passzt lopott.

    Blazic 135 akciójából 82% volt sikeres, 1 fejese volt (0.27). 88%-kal passzolt, 14 hosszú labdájának fele volt pontos ezek közül. 11 párharcból csak 4-et nyert meg. 9 labdát vesztett, 10-et szerzett, 6 passzt lopott.

    Dvali 146 akciójának 84%-a volt sikeres. 89%-kal passzolt, 13 hosszú passzából azonban csak 4 volt pontos. 11 párharcból 6-ot nyert. 14 labdát vesztett, 15-öt szerzett, 8 passzt lopott.

    Heister 95 akciójának 68%-a volt sikeres. 78%-kal passzolt, 24 párharcból 16-ot nyert meg. 14 labdát veszett, 7-et szerzett vissza, 5 passzt lopott.

    Somaliát 52 perc után kellett lehozni, addig 50 akciójának 82%-a sikeres volt, 1 lövése volt (0.01). 88%-kal passzolt, 13 párharcból 11-et(!) megnyert. 3 labdát vesztett, 8-at szerzett vissza, 4 passzt lopott.

    Laidouni 83 percet kapott, 89 akciójának 75%-a volt sikeres. 90%-kal passzolt, 6 cseléből 5 jó volt, 20 párharcból 14-et nyert meg. 9 labdát vesztett, 10-et szerzett, 5 passzt lopott.

    Zubkov 66 akciójának 55%-a volt sikeres, 3 lövése volt (0.21). 77%-kal passzolt, 19 párharcból 10-et nyert. 3 lövést készített elő (0.31).

    Tokmac 49 akciót mutatott be 83 perc alatt, ezek 49%-a volt sikeres. 5 lövéséből 2 talált kaput, egy kapufát (1.82). 73%-kal passzolt, 21 párharcból 10-et nyert meg.

    Uzuni 56 akciójának 43%-a volt sikeres, 2 lövéséből (0.13) 1 gólt szerzett. 84%-kal passzolt, 19 párharcból 6-ot nyert meg. 2 lövést készített elő (0.35).

    Isael 83 percet kapott, 37 akciójának 30%-a volt sikeres, 2 lövése volt (0.24). 9 passzából 5 volt pontos, 12 párharcból 5-öt nyert. 2 lövést készített elő (0.07).

    Haratin 44 percet kapott, 32 akciójának 94%-a volt sikeres, 93%-kal passzolt, mind a 4 párharcát megnyerte. 3 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 2 passzt lopott.

    Gera 24 percig volt a pályán, 24 akciójának 63%-a volt sikeres. 1 lövése volt (0.01). 67%-kal passzolt, 9 párharcból 6-ot nyert meg. 6 labdát vesztett, 2-t szerzett vissza, 2 passzt lopott.

    Skvarka 13 percet töltött a gyepen, 10 akciójának 70%-a volt sikeres, mind a 7 passza jó volt, 2 párharcát elvesztette.

    Vécsei 13 percet kapott, 16 akciójának háromnegyede sikeres volt. 10 passzából 7, 6 párharcából 5. 3 labdát vesztett, 2-t szerzett, 1 labdát lopott.

    Redzic debütálásán 13 percet volt a pályán, 12 akciójának 75%-a volt sikeres, 6 passzából 5 volt jó. 3 párharcát megnyerte, 1 csele jó volt. Szép volt, Damir!
    kép

    https://ulloi129.hu/2021/01/23/elo-a-felcsut-elleni-bajnokirol-14/
    https://ulloi129.hu/2021/01/25/igy-teljesitettunk-a-felcsut-ellen-13/