magyarfutball.hu

Győri ETO FC - IFK Göteborg 0 : 3 20:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 3 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 2 (1 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga 2. selejtezőkör 1. mérkőzés
ground : Győr, ETO Park
referee : Abdula Anatoliy (Ukrajna)
attendance:
  1. etofc.hu: -
  2. ifkgoteborg.se: -
  3. nb1.hu: 3.000
  4. Nemzeti Sport: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.18, 11:38
    Lehet, hogy az lett volna a megoldás, hogy önmagát is benvezezi a sorozatra Horváth. Az első félidei helyzetekből kettőt tuti belőtt volna(de lehet, hogy négyet is). Az a szomorú, hogy egy sokkal gyengébb csapattól kapott ki a Győr hárommal. És ha lett volna bennük tartás, akkor még volna remény a továbbjutásra, de így ?


    Tény, hogy az ETO-ból hiányzott a teljes hátvédsor: Mevoungu, Lipták, Takács, Lang. Hiába mondták, hogy mindenki pótolható: a védelem olyan volt sokszor, mint az átjáróház. Az, hogy végül Dudás is (DUDÁS!) a védelembe került, már semmit nem segített. Elöl meg olyan gólhelyzetek maradtak ki, hogy szégyen. Mindent összevetve: ha mindegyik csapat csak és csakis a 100%-os gólhelyzeteit kihasználja, akkor is a Goteborg győzött volna 5-3 -ra.


    Hát, ez olyan feris. Nagyon vicces gyerek akar ez lenni, sokaknak át is jön, nekem nem nagyon.
    Ha máltai, vagy feröeri csapat edzője nyilatkozik profi csapattal játszott meccs előtt, akkor mndig a legnagyobb tisztelet hangján szólalnak meg, és érdekes módon soha nem látni rajtuk, hogy akár 0:5-nél feladnák, vagy hogy utálnák a kedvenc sportjukat, vagy hogy szeretnének valahol máshol lenni (mint ma a meccs vége felé a Dudiékon...). Szóval én nem értek egyet azzal a széles körben elterjedt magyar nézettel, hogy nem szabad laposkúszásban, eleve alázattal közelíteni a meccshez, hanem csakis kicsattanó önbizalommal, verbálisan felfűtve, meg amit külön utálok: "vagány, csibész" hozzáállással. Szerintem a hajlongó, extra tiszteletet megadó viselkedés nem áll útjába a 120%-os erőbedobásnak. Sőt!
    És mára eljött az az idő, amikor elkezdhetnének a magyar edzők úgy hozzáállni a meccsekhez, mint örmény, andorrai, észt, izlandi stb. kollégáik. Ma még a totál középszerű svéd, norvég, vagy dán bajnokságban sincs olyan -egyébként ismeretlen nevű - csapat, ami ne lenne simán esélyes bármely magyar csapat ellen. Ez a Göteborg nagyon messze van attól, hogy újra indulhasson a nk. kupákban, de a mi bajnokságunkat simán nyernék virágvasárnapra! Pont azzal a hozzáállással, amit ma láttam.


    Kronaveter csereként is ugyanolyan sz.ar.
    Nem az igazolásokat (hiányukat) róttam fel Horváthnak, hanem hogy most ésszel kellett volna felállni. Ott van a Doll. Persze, persze motyogja, hogy támadniuk kellett volna, de ő is tudja, hogy akkor kaptak volna akár tizet is. (Nem túlzok, így is kaphattak volna szerintem ötöt, rég láttam ilyen szerencsés csapatot, mint a mai fradi.)
    Mégis az a realitás, hogy tízmillió összerték feletti csapat ellen magyar csapat álljon be, max kontrázzon. Ld. Sousa-Videoton.
    Persze az igazi realitás, ami viszont harap, az az, hogy nem ugyanazt a sportágat űzik ezek a srácok, ami a meccsek közötti időszakot illeti, évtizedek óta, mint amit a riválisok, és ez mindig kijön a meccseken.


    Egyébként hogy lehet az, hogy egy csapat egy meccsen négyszer (!!) kerül tiszta lövőhelyzetbe, mélyen a 16-oson belül, ugyan volley volt mind, de négyből négyszer lő fölé támadó játékos?
    Ez már nem balszerencse, hanem olyasmi, amivel komolyabban kéne foglalkozni, mert kissé erősen befolyásolta az eredményt. Három ugyebár az első félidőben volt.


    Való igaz, ennél jobban nem lehet felforgatni egy csapat védelmét, és az is igaz, hogy még ez a mai meccs is megmutatta, hogy játékban nem rossz az ETO - magyar szinten. Viszont már egy ilyen (meggyőződésem szerint a következő körből simán kieső) svéd élcsapat ellen is kijönnek a magyar futball általános hibái (próbálom őket fontossági sorrendben):
    - fizikum!!!!!!! a svédekhez képest mint kelttészta (sütés előtt)
    - pontosság!!!! Azt gondolom, gyakorlás kérdése. Hogy klasszikust idézzek (Dárdai): "Napi másfél óra edzéssel senki nem lép előre"
    - gyorsaság agyban!!!! Ne is ragozzuk...
    - gyorsaság mozgásban!! Néha megy egy kicsit, de akkor radikálisan (tovább) zuhan a pontosság és az agyi gyorsaság szintje. Talán oxigénfelvétel? Általános edzettségi állapot? (Mikor az elején a szpíker elmélkedett, hogy a fülledt meleg talán a délebbi csapatnak kedvez, eldünnyögtem magamban, hogy "fahahahaszt komám, az edzettebbnek"
    - kitartás, állóképesség!!!!! A végét aki látta, mindent látott.
    - pszichés terhelhetőség!!!! Mi az, hogy feladok egy papíron 180 (esetleg 210) perces párharcot a nyolcvanadikban?!!!!!
    - edzői felkészültség!!!!!!! Ezt talán előbbre is tehettem volna.
    Ferigyerek! Azanyá.d7cencsit!!!!!
    Azzal remélem nem vagy tisztába, hogy ebben a párharcban a realitás a sima kiesés volt már hetekkel ezelőtt is! Ne figyelj te a népharagra, itt értelmes edző a hazai 0:0-ra és a kontrára játszik, és kint a vendéggólra (szintén kontra). Ráadásul ezt az egyet tudja igazán valamilyen szinten a csapat (habáááár...). Ráadásul nem volt védelmed!!!!
    Már megint előadtad a Pécs elleni blamát, és jól beáraztad magad és a csapatot. Na jó, a magyar közvélemény szerint természetesen te nem lehetsz hunyó, a szurkerek is szeretnek, biztos a Pinyő bszta el ma is, pedig nem. Támadósort sem tudsz összerakni, mert összevissza vannak a támadók elöl.
    Szerintem takaroggyá!


    1. A svéd bajnokság dinamikusabb, keményebb, színvonalasabb a magyarnál (napokkal ezelőtt már írtam a honlapunkon).
    2. A jelenlegi ETO nem a tavaszi - Kalmár távozása mellett a védelem az utolsó héten harcképtelenné vált (még a meccs előtti órákban és a meccsen is), amit megfelelő csereemberek híján nehéz pótolni. Kényszerűségből Kamber ment hátra (nem teljesen tudta megoldani), viszont a helyére így a lényegesen gyengébb Windecker került. Most jogos lehetne a kérdés, hogy miért nincs megfelelő pótlás a hátvédsorban? Lipták és Lang helyett "nb-1-es szinten elmegy" kategória Had és Takács van (de utóbbi is sérült).
    3. További hiányzók a középpályán és a támadósorban Kalmár mellett Martinez és Strestik.
    4. Akik csak a külföldieket találják meg: magyar játékosaink közül is jónéhányan betliztek (van, aki évek óta), mégis, ismét kezdő lehetett... - ez valamilyen edzői romantika lehet, a jó képességűnek kikiáltott, de évek óta nem bizonyító magyar játékos(ok) irányába.
    5. Külföldit is "megtalálok": Kronaveter hiába technikás, rendkívül lassú.
    Tehát kismértékben az edzői felelősség is megáll, de az első két-három megállapításom okán úgy gondolom, Horváth most hasonló kényszerpályára került, amit annak idején a Pécs ellen, ez így már sok volt.
    Valaki képzeletben eljátszott azzal, mi lett volna, ha az ETO az északírekkel játszik. Nekem az elég, ha a megközelítőleg legjobb összeállítás a jelenlegi Göteborggal és szoros csatában dől el a párharc.
    Részemről gratulálok a többi magyar kupacsapatnak, van esélyük a továbbjutásra.


    verje a nyálát otthon mindenki mindenki aki a dobogó alól okoskodik meg szidja a csapatot meg a szponzorokat. nem ez az ETO lett bronzérmes, nem ilyen összeállításban de legfőképp nem ilyen védelemmel. nem kell ebbbe a magyar foci halálát látni mert nem tudom pontosan de 6 vagy 7 légióssal álltunk fel. amikor 6-7 magyarral a keződben játszottunk akkor nem sok csapatnak volt esélye. persze ez is csak magyarázkodás de nehogy átessünk a ló másik oldalára. jövőre is megverjük a bajnokság nagy részét ezzel a ****, lélektelen játékkal is mert arra még jók vagyunk. egy kis hittel meg azzal ha elhittük volna hogy jobbak vagyunk akkor ez 3-0 és nem 0-3


    Magyar klubtulajdonosok figyelem!
    Nekünk Magyaroknak a kupasorozat július, augusztust jelenti. Erre kéne készülni. Egyben tartani a régi csapatot, felkészíteni, megerősíteni az újat a júliusi meccsekre! Egyébként ha a győri sztárocskáknak egy picit több tartásuk van mint a takonynak, akkor még az első félidőben tudtak volna fordítani. Szerintem nem akkora durranás ez a Jőteborg.


    Szégyen! smiley Óriásit csalódtam az ETO-ban. Már a pécsi meccs után mondtam, (2:5) hogyha kidől a védelemből Lipták és Lang, nincs aki pótolja! Ma ugyanez volt a helyzet. A svédek ötször jutottak el a kapuig, abból 3-at belőttek óriási védelmi hibákból! Tudtuk, hogy gyorsak a szélen, erre Svec kezdett jobb hátvédként, akit mindenki átjátszik. Babic és Wolfe is jobb. Hadot nem értem miért van még itt! Egy nagy 0! Az első gól előtt megállt és hagyta lőni a csatárt és még a visszapattanó is odakerült. Volt mákjuk a svédeknek is. Ma minden összejött nekik. Mi meg qrva nagy gólokat akartunk bombázni. Rudolf 6 méterről fölé lő 10-el. Gyönyörű! Amúgy minek játszottak kezdőként ilyen Windecker félék?

    forrás:
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2350751
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.18, 10:16
    Mikael Stahre: Nagyon boldog vagyok az eredmény miatt. Nehéz játék volt idegenben, de a 3-0 óriási eredmény nekünk. Védelemben és támadásban is jól teljesítményt nyújtottunk. Szerénynek kell lennünk, hiszen 90 perc még mindig hátra van, otthon is jól kell játszanunk.


    Horváth Ferenc: Nem voltak kedvezőek az előjelek, hiszen az egész keretben három védőnk volt. Ilyen mérkőzésre nem lehet így kiállni. Tudtuk, hogy egy jó csapattal fogunk játszani, ahogy a korábbi mérkőzéseiket láttam. A lehetőségeink megvoltak, nemzetközi szinten 3-4 helyzetet nem hagyhatunk ki. Sajnos nemzetközi porondon nincs meg az az önbizalom, amit itthon tudnak nyújtani a játékosok. Kishitűen játszunk, de ez az elmúlt 20 év magyar labdarúgás problémája.

    forrás:
    http://www.eto.hu/hir/8513/horvath_f_az_onbizalom_is_hianyzott/
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.14, 15:04 (szerk.: 2014.07.14, 15:04)
    Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy ma, július 14-én délben megkezdjük a július 17-én 20 órakor kezdődő, IFK Göteborg elleni Európa Liga mérkőzésre a belépőjegyek árusítását. Továbbra is fontos, hogy az interneten egyszerre egy belépőt lehet vásárolni, hiszen a stadionban a belépéshez névre szóló jegyekre van szükség. Mindenkinek a neve mellett a születési helyét, idejét és a lakcímét meg kell adnia. Bérleteseinknek nem kell jegyet venniük, hiszen számukra ez és a reménybeli következő forduló győri mérkőzése az ETO bérlettel látogatható.
    
    A mérkőzésre a belépőjegyek árai a következőképpen alakulnak:

    C,D,E,F,G szektor: 3.500 Ft
    B, H, K, L, M, P, Q, R szektor: 3.000 Ft
    O, J, S, N szektor: 2.500 Ft
    A szektor: 1.500 Ft
    Családi jegy az A szektorba (1+1): 2.500 Ft
    Vendégszektor: 3.500 Ft

    A szektorok beosztását itt is megtalálhatják szurkolóink:
    http://www.eto.hu/index.php?lan=hu&m=116

    Kérünk mindenkit, hogy aki teheti elővételben vegye meg belépőjét, hiszen a regisztrációs kötelezettség miatt lassabb a jegyek kiadása, így a mérkőzés napján még plusz pénztárak nyitásával is csak korlátozott mennyiséget tudunk értékesíteni.

    kép
    http://www.eto.hu/hir/8492/deltol_aruljuk_az_el_meccs_jegyeit/