magyarfutball.hu

Sliema Wanderers FC - Ferencvárosi TC 1 : 1 17:45

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 1 (4 szavazat)

játékvezető: 2.5 (4 szavazat)

hangulat: 1 (4 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga 1. selejtezőkör 1. mérkőzés
ground : Ta' Qali, Ta' Qali Stadium
referee : Hunter Arnold (Észak-Írország)
attendance:
  1. origo.hu: 500
  2. nb1.hu: 1.000
  3. onlajnok.com: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2014.07.15, 17:52
    Bence: Málta margójára az én személyes véleményem és meglátásaim, vállalom érte a felelősséget és tényleg csak az én gondolataim. Sajnos ilyen ember vagyok, régen is kimondtam és most is kimondom, kerül amibe kerül:

    Szurkolóból egy csapásra üldözött

    Kubatov Gábor Ferencvárosban való szerepvállalását reményekkel és hittel fogadta a teljes ferencvárosi publikum, minden támogatásunk az Övé volt, az előző szezon végéig teljesen korrekten állt egymáshoz a szurkolótábor és a vezetés, onnantól azonban folyamatosan nőtt a távolság és végül a Sliema Wanderers elleni idegenbeli meccsen végérvényesen eldőlt, hogy ellenséggé váltunk Kubatov Gábor szemében.
    A vendégszektorban helyet foglaló kb. 100 főnek az egyik legmegalázóbb mérkőzését kellett átélnie, kezdődött azzal, hogy a beengedésnél számos szurkolónak a pólóján viselt Ferencváros vezetése vagy UEFA felé tett kritikus üzenetét kifordították és úgy húzták vissza az egyénre. Félmeztelenül nem lehetett tartózkodni a lelátón. A "Szurkolók személyiségi jogok nélkül" kiszászlót a kirakás után kb. 2 perccel leszedték. Az első elnökség és tenyérszkenner felé intézett kritikánál bejöttek a Magyarországról érkező rendezők és a hangadók közé, fölé álltak, volt akinek már ekkor elkérték/elvették a szurkolói kártyáját és lefényképezték.
    Aztán a futball minősíthetetlensége miatt alább maradt a lendület, egy-két dal hangzott fel, míg végül a pályán kialakult feszültség miatt elkezdtek huhogni néhányan. A csoportok tagjai közül rengetegen fordultak meg rögtön és próbálták leinteni, leállítani a huhogást, de a rendezők ismét bejöttek és válogatás nélkül elkezdtek felkérdezni szurkolókat, félrevinni és lefényképezni a szurkolói kártyájukat. Mindez történt Kubatov Gábortól kb. 20 méterre.
    A következő kérdéseim lennének: A mélyen tisztelt Elnök urat mostantól nem lehet nyilvánosan kritizálni? A mélyen tisztelt Elnök úr meddig képes becsukni a szemét, amíg ilyen törvénytelenségek zajlanak, hogy olyan személyek veszik el és élnek vissza emberek személyes adataival, akiknek semmilyen felhatalmazásuk nincsen erre? Tudjuk, hogy a pártja bármit napok alatt megszavaz majd, ami tovább fosztja a jogainkat, pontosan tudjuk, hogy hamarosan házhoz vagy akár munkahelyre érkeznek hozzánk megfélemlítés céljából, amihez Ön talán nem is csak asszisztál, hanem az Ön parancsára teljesítik. Meddig képes elmenni elnök úr, hogy bebetonozza a hatalmát?
    Közvetlen a mérkőzés előtti beszélgetéseken a kint lévő szurkolók közül voltak, akik nem értettek egyet velünk, de a mérkőzés után már egyöntetű volt a vélemény: gyomorforgató amilyen Ferencvárost építenek/építettek nekünk...

    http://www.erkolcseroegyetertes.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=6
     
  2. avatar: NNS
    2014.07.02, 01:00 (szerk.: 2014.07.06, 15:57)
    Thomas Doll: Ez egyáltalán nem az a futball volt, amilyet látni szerettem volna. Abból amit gyakoroltunk, amit megbeszéltünk, szinte semmit sem láttam viszont a pályán. A csapatunk erőtlen volt, az egy az egy elleni párharcokat védekezésben és támadásban is elveszítettük. Mindenben fejlődnünk kell, de elsősorban mentalitásban, hozzáállásban kell javulnunk. Nagyon sajnálom, hogy a sok szurkolónk, aki Budapestről ellátogatott ide, ezt a rendkívül rossz mérkőzést látta. Jövő héten frissebben kell játszanunk, az egy teljesen másik összecsapás lesz, amelyen muszáj győznünk. Ettől függetlenül a mai teljesítményünk nagyon gyenge volt.


    Alfonso Greco: Csalódott és dühös voltam a lefújás után, azonban összességében elégedett lehettem a Ferencváros ellen nyújtott teljesítményünkkel. Három vagy négy gólszerzési lehetőségünk volt, kihagytunk egy tizenegyest, és a védelmünkben sem alakultak ki komoly problémák. A Ferencváros talán nem számított arra, hogy ilyen szervezett csapattal találkozik. Úgy gondolom, ez jó fényt vet a máltai futballra, különösen annak fényében, hogy a Birkirkara is jól szerepelt Magyarországon.

    forrás:
    http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/nagy-csalodas/20140701/c/7436
    http://www.csakfoci.hu/fradi/node/169152
     
  3. avatar: NNS
    2014.07.01, 19:40
    Jó kis adás volt a Kis Balaton és a Hargita, kár hogy néha megszakította ez a borzalmas mérkőzés...
     
  4. avatar: NNS
    2014.07.01, 17:47
    kép
     
  5. avatar: NNS
    2014.06.29, 15:01 (szerk.: 2014.06.29, 16:39)
    Bemutatjuk a Sliema Wandererst
    Minden fontos tudnivaló, érdekesség máltai ellenfelünkről.

    Sliema városa a máltai tengerparton fekszik, kék-fehér klubját 1909-ben alapították, a gárda résztvevője volt a máltai bajnokság első hivatalos szezonjának. A miniállam rekordbajnoka a Wanderers, huszonhat alkalommal végzett az élen, legutóbb a 2004/2005-ös szezonban ünnepelhettek. A máltai kupa csúcstartói is ők, hússzor emelhették magasba a serleget. Az utolsó kupagyőzelmüket 2009-ben aratták. Az elmúlt szezonban döntősök voltak, a bajnok Valetta bizonyult jobbnak, így kvalifikálták magukat az Európa Liga selejtezőjébe. Érdekesség, hogy mindkét örökranglistán “egy ponttal” vezetnek a Floriana előtt.

    Weboldalukat itt ( http://www.sliemawfc.org/ ) találjátok, ám úgy tűnik, hogy jelenleg nem igazán üzemel, a nyitóoldalról továbblépve hiba várja az érdeklődőket. Hivatalos közösségi oldaluk azonban aktív, ezen a linken láthatjátok: SW Facebook ( https://www.facebook.com/pages/Sliema-Wanderers/114195788693751 ). Hazai pályájuk a nemzeti stadion, a Ta’Qali, amely 18 ezer szurkoló befogadására alkalmas, több máltai klubcsapat és a máltai válogatott otthona is egyben.

    Edzőjük olasz, Alfonso Greco, játékosként legjobb eredménye az utánpótlás bajnoki cím a Lazioval, felnőttként pedig a Serie C dobogó. Szakvezetőként olasz alsóbb osztályú kluboknál dolgozott, 2012-től ül a Wanderers kispadján. Legnevesebb játékosuk az Európa Liga keretben kétség kívül Michael Mifsud, aki Ausztráliából tért vissza Máltára egy nem túl sikeres szezon után (egy gólt lőtt tizennégy mérkőzés alatt). Pályafutása csúcsán Norvégiából igazolt a Coventry Cityhez, ahol közel kilencven mérkőzésen szerepelt a Championshipben és tizenhat gólt szerzett. A “McCabe-hálózat” idejében az átigazolási időszakokban többen nálunk is szívesen látták volna.

    A nevezett keretükben öt légiós taláható, három olasz, egy szerb és egy nigériai játékos. Utóbbi csatár, Stanley Ohawuchi, a bajnokságban harmincöt mérkőzésen huszonhétszer talált be, korábban a nigériai utánpótlás válogatottban is szerepelt.

    A Sliema Wanderersnek önálló szurkolói klubja is van, 1993-ban alapították, weboldaluk ( http://sliemawsc.webs.com/ ) három éve frissült legutóbb, de a közösségi oldalon továbbra is aktív a “Blue Army”: https://www.facebook.com/pages/BLUE-ARMY-Sliema-ASC-Supporters-Club/219221408126790

    A közös múltból két mérkőzést jegyez a Tempó Fradi! archívuma, egyet 1938-ból, egyet pedig 2010-ből:
    http://www.tempofradi.hu/1938-i-6-sliema-wanderers-ferencvaros-24
    http://www.tempofradi.hu/2010ii2-sliema-wanderers-ferencvaros-0-1

    http://ulloi129.hu/2014/06/29/bemutatjuk-sliema-wandererst/
     
  6. avatar: NNS
    2014.06.26, 14:42
    Jegyinformációk
    2014. június 26., csütörtök 14:08
    A Sliema Wanderers meghatározta az idegenbeli EL-mérkőzés vendégjegyeinek árát – pénteken kezdődik az értékesítés.

    A Sliema Wanderers meghatározta az idegenbeli EL-selejtező vendégjegyeinek árát, így klubunk pénteken elkezdi a belépők értékesítését. A máltai csapat úgy döntött, hogy a vendégjegyek 7500 forintba kerülnek.

    A jegyértékesítés június 27-én, pénteken kezdődik. Ezen a napon 10.00 és 18.00 között árusítja klubunk a belépőket a régi Jegyelővételi és Regisztrációs Központban (Üllői út 102., a Pénzverde saroképülete).

    Június 27-én, pénteken csak az új szurkolói kártyával rendelkező drukkerek vásárolhatnak belépőt. Tisztelettel arra kérjük a drukkereket, hogy a vásárlásra vigyék magukkal a régi szurkolói kártyájukat is. Amennyiben nem rendelkeznek a régi szurkolói kártyával, úgy ezt a problémát kollégáink a helyszínen megoldják.

    Június 28-án (szombat) és június 29-én (vasárnap) – 10.00 és 18.00 között - a régi és az új szurkolói kártyával is lehet belépőt vásárolni.

    Fontos információ, hogy vendégjegyeket csak Budapesten lehet vásárolni, tehát Máltán nem lesz lehetőség vendégjegyet venni. A jegyek nem átruházhatóak másra, a vendégbelépőket a mérkőzés helyszínén az FTC biztonsági szolgálata ellenőrzi.

    Az idegenbeli találkozó július 1-jén, kedden, 17.45-kor kezdődik.

    EL-selejtező, 1. kör
    Sliema Wanderers-FTC – Jegyértékesítés
    Jegyár: 7500 Ft
    Jegyértékesítési pont: Régi Jegyértékesítési és Regisztrációs Központ (Üllői út 102., a Pénzverde saroképülete) – 10.00 és 18.00 között.
    Június 27., péntek – Csak új szurkolói kártyával rendelkezők
    Június 28-29., péntek-szombat – Régi és új szurkolói kártyával rendelkezők

    http://www.fradi.hu/hu/12-/jegyek/jegyinformaciok/20140626/c/7390
     
  7. avatar: NNS
    2014.06.23, 13:32
     
  8. avatar: NNS
    2014.06.23, 13:28
    Ezek közül sorsolták a Ferencváros ellenfelét:

    7 FC Astana (KAZ)
    8 Sliema Wanderers FC (MLT)
    9 FK Shkëndija 79 (MKD)
    10 FK Lovćen (MNE)
    11 KF Laçi (ALB)
    12 AC Libertas (SMR)