magyarfutball.hu

portré: Gyömbér Gábor
© mlsz.hu 2013
alias
Gyömbi
Dzsömbi
Canada Dry kapitány
Gyömbér Gabi
"Gömöri"
nationality
Magyarország
age
33 years
poszt
középpályás
related websites

játékos

pályafutás
Náutico PR
2006 - 2007
FC Sopron
2007 - 2008
Lombard Pápa Termál FC
2008 - 2012
Ferencvárosi TC
2012 - 2017. január 6
Puskás Akadémia FC
2017. január 6 - 2017. július
Soroksár SC
2017. július 18 -
eredmények / elismerések
Ligakupa győztes
2013
Magyar Kupa győztes
2015, 2016, 2017
Magyar Szuperkupa győztes
2015, 2016
Magyar bajnok
2016
Gyömbér Gábor 2015
2015-ben a Ferencváros játékosaként
A suliban folyamatosan jártam edzésre, aztán szerencsésen egybeesett a dolog, hogy Makón megalakult a fociklub. Onnantól kezdve rendszeresen játszottam a tanulás mellett. A klubnak apukám - aki szintén futballozott korábban - volt az elnöke, így adott volt, hogy ott játsszam és nagy szerepe volt benne, hogy így alakultak a dolgaim.
Az általános iskola befejeztével nagyratörő vágyaim voltak, magyar kedvencemhez, a Fradihoz szerettem volna igazolni. Végül a Ferencváros fiókcsapatához, a Szent Istvánhoz kerültem, majd két év után ismét próbálkoztam, és akkor leigazoltak.1


Náutico PR, 2006-2007

...

FC Sopron, 2007-2008

...

Lombard Pápa Termál FC, 2008-2012

Meghatározó része az életemnek. Súlyos térdsérülés után voltam, és nagyon sok támogatást kaptam a pápai klubtól. Sopronból, az NB I-ből mentem oda, a másodosztályba, de jó döntés volt, mert ott újra felépíthettem magam. A huszadik születésnapomat töltöttem be, amikor Pápára érkeztem, mégis, fiatal játékosként sokat játszhattam, megerősödtem, tapasztalatokat szereztem. Ráadásul kitűnő volt a társaság és erős a csapat, Véber György volt az edzőnk, és fel is jutottunk, azon a tavaszon szinte verhetetlenek voltunk az NB II-ben. Szóval jó emlékeim vannak az ott eltöltött időről.4


Ferencvárosi TC, 2012-2017

...
A 2013-as őszi szezonban sokszor kellett jobb oldali védőt és belső védőt játszanom, ott nem tudtam igazán megmutatni, mire vagyok képes. Ezért is örülök, hogy az új edzőnk már az első meccsen odatett a helyemre.2

Ősszel is próbáltam kihoznia magamból a maximumot, aztán volt, amikor ez sikerült, megesett, hogy nem. Doll érkezésével nemcsak ismét középpályán játszhattam, hanem megkaptam a karszalagot is, ami nagy önbizalmat jelentett számomra, és a játék is sokkal jobban ment. Nagy siker volt a szezonunk, főként a tavaszi hadjárat, kilenc meccset nyertünk meg zsinórban.3


Puskás Akadémia FC, 2017

A több játéklehetőség miatt váltottam. Az sem volt probléma, hogy azt a félévet az NB II-ben töltsem, mert már télen látszott, hogy ez a keret meg fogja nyerni a másodosztályt, és szerencsére ezt sikerült is elérni. A játéklehetőség is rendben volt, sokat játszottam, ezért engem is váratlanul ért, hogy ez az egész megszűnt. Pintér Attila behívott, és elmondta, hogy szeretne a posztomra játékost hozni, és ha sikerül, akkor megválnának tőlem. Köpni-nyelni nem tudtam. Nagyon csalódott voltam, de ezzel nem is szeretnék többet foglalkozni. Nem akarok visszafelé köpködni. Lehet, hogy rossz döntés volt a Fraditól eljönni, de nem kesergek a múlton.5


Soroksár SC, 2017-

Lipcsei Peti azonnal felhívott, amikor kiderült, hogy a Puskás Akadémiától eljövök. Kértem tőle egy kis időt, mert volt több NB II-es és NB I-es ajánlatom is. Úgy döntöttünk azonban a családommal, hogy a Soroksár lesz a legjobb választás. Itt nagyon sok játékost és a teljes szakmai stábot is ismerem, így szerencsére azonnal sikerült is beilleszkednem.5
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.07.22, 12:52
  A Puskás Akdémiától való távozása kapcsán:
  A helyzet az, hogy tavasszal Gyömbér és Zsidai egymás versenytársai voltak a védekező középpályás posztján (talán egész tavasszal 1 olyan meccs volt, ahol egyszerre kezdtek, mert háromvédős rendszerben Gyömbér védő volt azon a meccsen).

  A tavasz első felében egyértelműen Gyömbér volt a stabil kezdő, azonban a végére ez egyértelműen megfordult. Azzal is nehéz vitatkozni, hogy Mevoungou mindkettőnél jobb játékos, szóval így, hogy Pintérnek sikerült odavinnie, valamelyiktől meg kellett válni, és - noha a fentiek értelmében Gyömbér eleinte előnyben volt Zsidaival szemben - ez végül Gábor lett. Magának, a pályán mutatott teljesítményének köszönheti.

  Ez még azonban nem lenne akkora baj, mert a Puskás már tavaly tavasszal sem NB2-es állománnyal bírt, idénre pedig egyértelműen a tabella első felét lőtték be az NB1-ben, szóval ha ide nem fér be, az még nem szégyen. Viszont az, hogy utána egy Soroksár számára a legjobb választás (noha állítása szerint volt több NB2-es és NB1-es ajánlata is), az már cinkes. Sajnos nagyon leeresztett, csak azt nem értem, hogy miért kesereg a Fraditól való távozása miatt így. Vagy úgy gondolja, hogy nem eresztett volna le, ha itt marad? Ez viszont mentális hiányosságokra utal akkor, és így a Soriban se várjunk tőle csodát... (mustbe49)

  http://ulloi129.hu/2017/07/22/gyomber-lehet-hogy-rossz-dontes-volt-a-fraditol-eljonni/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2015.01.26, 13:57
  VKP: továbra is úgy gondolom, hogy a posztra jó megoldás Gyömbér. Ez a mostani félév egyáltalán nem az övé volt, de előtte viszont alig volt olyan kommentelő, aki ne követelte volna a csapatba.

  Kicsit olyan a játéka, hogy ha rossz, akkor nagyon gyengén játszik (az egész csapattal egyetemben), ha jó, akkor meg senki nem dicséri smiley


  Lehet, hogy túl magasra rakom a lécet, de az én elvárásaimnak ő már nem felel meg (esetleg kiegészítőként). Gyömbér nekem már túl lassúnak tűnik, emiatt kevesebbet tud ütközni is mint kellene, ráadásul egy mai értelemben vett védekező középpályásnak már valamilyen szinten a támadások megindításához is támogatást kell nyújtani, ha másként nem, a megszerzett labda, gyors, pontos továbbításával. Ez nem igazán megy neki. Szimpatikus játékos ő is, de önmagában ez kevés. Szerintem nem az övé a jövő.


  Szerintem mivel Moniz edzősködése alatt a csapat is jóval támadóbban játszott, ezért Gyömbinek is több feladata volt az előrejátékkal, lőtt pár gólt és talán sokkal inkább kitűnt a csapatból..

  Dollnál korántsem ilyen a helyzet, de pl. egy éve tavasszal a megbízhatóbb játékosok közé tartozott és több alkalommal is a csapat legjobbajai között volt.

  Ősszel meg kb. egy kezemen meg tudom számolni, hogy kik voltak jók a csapatban, szerintem igazságtalanul nézik ki a cspapatból -bár tényleg nem az ő félszezonja volt a mostani.

  http://ulloi129.hu/2015/01/26/igy-allnak-az-nb1-es-csapatok-az-atigazolassal/#more-112647
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.26, 11:03
  Gyomber az egyik legmegbizhatobb es egyenletes teljesitmenyt nyujto jatekosunk tavasszal, elkepeszto mennyisegu melot vegez. Talan csk sem veletlenul lett.
  Szakmailag pedig biztos zsenialis lenne a hozza hasonlo zongoracipelok lecserelese meg egy par virtuoz muveszre, h ha esetleg mindannyian egyszerre betliznek, akkor tutira kapjunk par golt, mert a kutya nem vegzi el a piszkos melot.


  Gyömbérnél nem nagyon fogunk jobb vkp-t kifogni. Az osztrák bundásból jövő Gerson, Mevongou is gyengébb nála. De a válogatott Elek, Sándor György duó is.


  Plusz említsük meg Vass Ádámot is, akit sokan nyáron a csapatban szerettünk volna látni, ehhez képest az utóbbi fordulókban a félelmetes, 14. helyezett MTK-ba nem fér be ...

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.21, 18:39
  Moniz Gyömbérrel is játszatott mindent csak k.pályást nem ! persze nyomós oka volt rá. ami nem volt más mint Józsi csapatban tartása.


  Szerintem meg inkabb az volt az oka annak hogy Ricardo a vedelemben szerepeltette Gyombert, hogy nem volt megfelelo vedonk, foleg szelre. Jo nagy hulyeseg volt Alempijevicet elkuldeni, ha ki is esett neki 4 honap, akkor is, o megoldas lehett volna a jobhatved posztra ahol Gyomber is jatszott. Kesobb, a vege fele mar Jovanovic is megfelelot nyujtott jobbhatvedben, de elotte ez azert sajnos nem igy volt.

  http://ulloi129.hu/2014/01/21/gyomber-orulok-hogy-vegre-a-helyemen-jatszom/#more-99340
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2013.09.12, 10:52
  Dzsömbi igencsak univerzális gyerek, valahogy egyik poszton se tud rosszat alkotni. Oké, sokszor nem kiemelkedő, de lefelé sem fog kilógni, arra mérget vehet bárki.


  Én Dzsömbit el nem engedném semmi pénzért. Csupaszív kölyök, az egyik leghajtósabb mind közül. Király!


  Jó játékos, nem dadog nála a labda, jól passzol és szerelni is tud, ennek ellenére félek, hogy Moniznál padozni fog.


  Igazi zongoracipelő, példás hozzáállással.


  nagyon kedvelem Monizt, de ajánlom neki, hogy Gyömbit játszassa.
  Józsi vagy Csuka helyett bármikor, de bárki helyett, mint DM.
  Meglátásom szerint remek focista, jobb védekező középpályás poszton mint Gerson Mateos Cukik Jozsi, akárki a keretből. Ráadásul olyan jellem amiből minél több kellene.

  forrás:
  http://ulloi129.hu/2013/09/11/gyomber-a-szazhatvanhetedik/