magyarfutball.hu

Poland - Hungary 0 : 1 18:00

   
   
  • Poland - Hungary 2007.10.17.
  • Poland - Hungary 2007.10.17.
  • Poland - Hungary 2007.10.17.
  • Poland - Hungary 2007.10.17.
  • Poland - Hungary 2007.10.17.
  • Poland - Hungary 2007.10.17.
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
825. official national team match
ground : Łódź, Stadion Widzewa
referee : Circhetta Claudio (Svájc)
attendance:
  1. nso.hu: 5.000
  2. pzpn.pl: 6.000
  3. Nemzeti Sport: 7.000
  4. mlsz.hu: 10.000
  5. nb1.hu: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.22, 20:45
    A kísérletezés jegyében készül a magyarok elleni mérkőzésre a lengyel válogatott. Leo Beenhakker a szerdai barátságos találkozóra készülő keretből hat játékost küldött haza. A betegséggel küszködő Tornász Kuszczak cserekapuson kívül öt olyan labdarúgót hagyott ki, akik szombaton pályára léptek a lengyel válogatottban a kazahok ellen 3-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőn. A lengyelek holland szövetségi kapitánya nemes egyszerűséggel kijelentette: az öt játékos képességeivel tisztában van, éppen ezért a magyarok ellen más futballisták teljesítményére kíváncsi.

    „Ettől függetlenül nem edzőmeccsre, hanem válogatott találkozóra készülünk - mondta a holland Leo Beenhakker segítőjeként dolgozó korábbi lengyel válogatott futballista, Adam Nawalka. - A magyarok elleni találkozó remek lehetőség, hogy a kiegészítő emberek bizonyítsanak a szövetségi kapitánynak. "

    A legnagyobb hiányzó kétségkívül a Kazahsztánnak klasszikus mesterhármast lövő Euzebiusz Smolarek lesz. A Racing Santander légiósa mindenesetre nem bánta Leo Beenhakker döntését, hiszen így a hétvégi bajnoki előtt legalább marad egy kis lehetősége a pihenésre. A jelenleg legjobb formában lévő lengyel csatár - aki az utóbbi időben a kazahoknak lőtt tripláján kívül a portugáloknak kettőt, Azerbajdzsánnak egyet rúgott, míg a kazahsztáni első mérkőzésen győztes gólt fejelt - a kapitányi taktikázás miatt biztosan nem lép pályára szerda este a Widzew Lódz stadionjában.

    Rajta kívül Maciej Zurawski, Jacek Bak, Grzegorz Bronowic- ki és Marek Saganowski is elhagyhatta a lengyelek edzőtáborát, ők már valamennyien visszatértek klubjaikhoz.

    A legfrissebb jelentések szerint egyébént remek hangulatban készülődnek a lengyelek a magyarok elleni lódzi mérkőzésre, ami nem is meglepő, hiszen a szerbek újabb váratlan döntetlenjének köszönhetően karnyújtásnyira kerültek a továbbjutáshoz, a játékosok nem is titkolják: biztosak benne, hogy a lengyel futball történelmében először kijutnak az Európa-bajnokságra.

    A keretbe három új játékost hívott meg Leo Beenhakker: a hétfői két edzésen már részt vett Tornász Kielbowicz, Pawel Brozek és Marek Zienczuk is.

    Érdekesség, hogy a lengyelek legutóbb húsz éve kaptak ki a magyar válogatottól, 1987 májusában a Verebes József által irányított együttes Európa-bajnoki selejtezőn - többek között Détári Lajos legendás, felső sarkos találatával - győzte le 5-3-ra Lengyelországot.

    Nemzeti Sport, 2007.10.16
     
  2. avatar: fgymat
    2013.06.07, 22:13 (szerk.: 2021.03.22, 19:59)
    Budapest, 2007. október 17., szerda (MTI) - A szerda esti Lengyelország-Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzésen mindkét csapat játékosai hazájuk Speciális Olimpia Szövetségének pólójában futnak ki a pályára.

    Az MSOSZ tájékoztatása szerint a kezdeményezés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az értelmi fogyatékos emberek életére, sportjára. A két futballszövetség és a játékosok így mutatják ki szolidaritásukat fogyatékkal élő embertársaik iránt.

    A találkozó 18 órakor kezdődik Lódzban.

    Lódz, 2007. október 17., szerda (MTI) - Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette kezdőcsapatát a lengyelek elleni szerda esti barátságos mérkőzésre. A máltaiakat legyőző szombati 11-hez képest három helyen változtatott a szakember: Szélesi Zoltán helyett Csizmadia Csaba, Balogh Béla helyett Vanczák Vilmos, Filkor Attila helyett pedig Hajnal Tamás játszik.

    Az MLSZ tájékoztatása szerint a tréner az eredeti programmal ellentétben mégsem tartott edzést a játékosoknak, hanem a múlt szombati, 3-1-re végződött Lengyelország-Kazahsztán Eb-selejtező felvételének különböző részleteit elemezte a játékosokkal.

    A 18 órakor kezdődő találkozót a svájci Claudio Circhetta vezeti.

    A magyar válogatott kezdőcsapata:
    Fülöp Márton - Csizmadia Csaba, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Vanczák Vilmos - Vass Ádám, Hajnal Tamás, Tőzsér Dániel - Gera Zoltán, Feczesin Róbert, Dzsudzsák Balázs

    Budapest/Lódz, 2007. október 17., szerda (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott Hajnal Tamás tizenegyesgóljával nyert a Lengyelország csapata elleni barátságos mérkőzésen, Lódzban.

    Legutóbb 1962-ben győztek a magyarok Lengyelországban. Várhidi Péter szövetségi kapitány együttese a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet zárt sikerrel.

    Eredmény:

    Lengyelország-Magyarország 0-1 (0-0)
    Lódz, 10 000 néző, v: Circhetta (svájci)

    gól: Hajnal (79., 11-esből)
    sárga lap: Golos (42.), Sobolewski (59.), illetve Halmosi (52.)

    Lengyelország:
    Lukasz Fabianski - Marcin Wasilewski (Grzegorz Bartczak, 83.), Mariusz Jop, Tomasz Kielbowicz (Jakub Wawrzyniak, 83.), Dariusz Dudka - Radoslaw Sobolewski, Mariusz Lewandowski (Przemyslaw Kazmierczak, a szünetben), Konrad Golos (Marek Zienczuk, a szünetben), Kamil Kosowski - Lukasz Gargula (Tomasz Zahorski, a szünetben), Radoslaw Matusiak (Pawel Brozek, a szünetben)

    Magyarország:
    Fülöp Márton - Csizmadia Csaba, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Vanczák Vilmos - Vass Ádám, Hajnal Tamás (Filkor Attila, 94.), Tőzsér Dániel (Leandro de Almeida, 77.) - Gera Zoltán (Buzsáky Ákos, 78.), Feczesin Róbert (Priskin Tamás, a szünetben), Dzsudzsák Balázs (Halmosi Péter, a szünetben)

    I. félidő:

    10. perc: egy kapu elé ívelt szabadrúgás után Kosowski egy méterrel a kapu mellé csúsztatta a labdát.
    13. perc: Kosowski baloldali beadását követően a berobbanó Sobolewski a jobb kapufa mellé fejelt.
    16. perc: Tőzsér 22 méterről kevéssel lőtt a kapu mellé.
    31. perc: Matusiak 20 méterről lőtt, Fülöp a léc alól ütötte ki a labdát.
    37. perc: Szabadrúgásához jutottak a hazaiak 25 méterre a kaputól, a legurított labdát Dudka lőtte félmagasan a jobb sarok felé, de Fülöp gyors vetődéssel mentett.

    II. félidő:

    64. perc: Tőzsér átadását Hajnal kapta, aki két jó csel után 16 méterről laposan lőtt, a labda egy védő lábát is érintve a kapufáról pattant oldalra.
    67. perc: Gera ugratta ki Priskint, a támadó 15 méterről a kapu fölé bombázott.
    70. perc: Tőzsér szöglete után Vaskó négy méterről a kapu mellé csúsztatott.
    79. perc: Jop a tizenhatoson belül megpróbálta elrúgni a labdát Priskin elől, de a magyar támadó fejét találta el, 11-es A büntetőt Hajnal a balra mozduló kapust becsapva a jobb alsó sarokba lőtte (0-1).

    Letámadással kezdtek a lengyelek, a gyors játékra kényszerített magyar futballisták sokat hibáztak. Később csökkentették a tempót a házigazdák, Várhidi Péter szövetségi kapitány csapata is eljutott a vendéglátók térfelére, de komoly helyzetet nem alakított ki. A házigazdák kényelmesen futballozva is megszerezhették volna a vezetést, ha Fülöp nem mutat be két bravúros védést.

    A második félidő elején is a házigazdák irányítottak, a 60. perctől azonban egyre bátrabbak lettek a vendégek és három helyzetet is kidolgoztak. A záró negyedórában Hajnal vezető gólja után kitámadtak a lengyelek, több veszélyes ellenakciót vezettek a magyarok, akik a helyzetek alapján megérdemelten nyertek.

    "Most kell megőriznünk a szerénységünket, mert talán kijelenthetem, hogy most már tényleg van mire szerénynek lennünk" - nyilatkozta a magyar szövetség hivatalos honlapjának Várhidi Péter szövetségi kapitány. "Szervezetten, összefogottan és eredményesen játszottunk, ez a győzelem újra egy bizonyíték arra, hogy válogatottunk jó úton jár, valóban szép eredményeket érhet majd el."

    forrás:
    MTI
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2011.11.13, 14:04
    a magyarok erre a sportágra SZÜLETTEK. a lengyelek focija szervezettebb, kidolgozottabb, sokkal jobban figyelnek a focijukra. a mi válogatottunk átlagéletkora 22 év, a bajnokságunk szanaszét van baszva, épkézláb akadémiánk kevés, nincs híres holland szövkapunk, nem állunk a fifa ranglista 16. helyén, és büntetjük őket.
    és nem számít, hogy csak válogatott meccs, annyira mi sem vesszük komolyan, gerát, tőzsért is lehoztuk, még leandrot is felhoztuk a lengyeleknek.
    iszonyat frusztráló, hogy nem tart előrébb a focink..


    Vass Ádám második félideje számokban:

    Labdaszerzés: 6
    Megnyert fejpárbaj: -
    Elvesztett fejpárbaj: 1
    Jó passz: 10
    Rossz passz: -
    Szabálytalanság: 1

    Ezen a poszton egyetlen szabálytalanság az egész meccsen nagyon jó teljesítmény! A második félidőben jóval kevesebbet volt játékban, viszont egyáltalán nem volt rossza passza (!).


    kijelenthetjük most már: van csapatunk.
    5 meccs óta annyira tudatosan játszuk a focit, mint már jó ideje nem. egyszerűen ott vannak fejben a srácok. és mindezt 22 évesen.
    egy meccset veszítettünk el... amit elcsalt nekünk a skót féreg..


    Bravo!! Nagyon szép volt, második félidőben sokkal jobbak voltunk!

    Kis értékelés

    Fülöp: hiba nélkül
    Csizmadia: hibája nem volt, végülis megoldotta a feleadatát, talán többet kellett volna feljönnie és pontosabban beadnia
    Juhász és Vaskó: szintén nem volt hibájuk, főleg Juhász votl jó mindenhol ott volt
    Vanczák: magabiztosan játszott, és sokat segített a támadásoknál
    Gera: szintén jó volt, én nem hoztam volbna le mivel benne mindig ott van a gól, vagy egy nagyon szép megoldás
    Vass: szintén profi, végre van egy jó szűrőnk
    Tőzsér: szerintem a leggyengébb volt, nem érezte a ritmust
    Dzsudzsák: nem volt szintén túl jó, hiányzott belőle a lendület
    Hajnal: kéne róla is statisztika, hány labdát adott el, nem hiszem h sokat nagyon jól vezényelt, és a cselei is nagyon jól bejöttek
    Feczesin: nem tudott mit kezdeni elöl
    Leandro: féltem, hogy beállt de jól megoldotta feladatát Tőzsérnél sokkal jobb volt
    Halmosi: sokkal veszélyesebb volt, mint Dzsudzsák, jó csere volt
    Buzsáky: sok ideje nem volt nagy dolgokra
    Priskin: lényegesebben többet ért, mint Fecze, kár hogy kihagyta a ziccerét + volt még helyzete, amit ha inkább bead Hajnalnak, akkor 2-0

    Hajnal,Juhász,Vanczák,Vass,Gera kiemelkedően jók voltak nálam!

    Csak így tovább!Hajrá!!


    Grat a csapatnak! smiley



    Olyan szervezetten játszottunk megint, hogy le a kalappal. Nemtom, ki hogy van vele, de utóbbi években amikor egy magasról érzező labda közelített magyar játékos felé, az volt az élményszámba menő, ha le tudja venni, anélkül hogy elpattanna. Ebben a csapatban úgy veszik le a labdát, úgy egyérintőznek, hogy az tűnik fel, ha elpattan.



    Ja és mégvalami: ez a Lengyelország szervezi az EB-t, amelyik 3 kamerával megy ki válogatott meccsre, és nem tud egy épkézláb, folyamatos hangjelet biztosítani két országgal arrébb? Botrány!


    na, most mar nyugottan kimehetek akarhova! smiley Es most nem meri majd senki kirohogni a magyar focit! smiley
    Hajra Magyarok!!!!!!!!!!!

    Igaz lengyel csapatban hianyott 2 kulcsjatekos, de igy is megerdemelten nyert a magyar csapat es ez a gyozelem nagyobb is lehetett volna hogyha belojjuk a szamtalan helyzetunket.

    Azt vettem eszre hogy nem mindig latjak jol a szitut a palyan, peldaul: ott al Priskin uresen a 18 metere a kozeppalyas meg lepasszolja a labdat szelre, pedig egy meroleges labdabol gol szokott lenni illyenkor.

    Elso felidoben sok labdta vesztes volt mind a ket oldalon, eleg kaotikus volt a jatek, masodik felidoben egy szinttel jobban jatszott a magyar csapat es ahogy mar korabban mondtam es a lengyel szakkomentator is bevalotta magyarok megerdemelten nyertek.

    Hajra Magyarok, csak igy tovabb!!!!!!!!!!

    Nekem nagyon tetszett a masodik felido, bar meg a helyzet kihasznalason javitani kell.
    Jah meg a szabadrugasok szanalmasak voltak 3 olyan szabadrugas volt hogy 1 jatekosunk sem ert bele a labdaba!


    Sokan fogtok majd akkor sorbanallni a "Varhidi a legnagyobb kiraly" salakert. smiley

    En ugy erzem amugy, Varhidi semmi kulonoset nem csinalt amugy: kivalasztott egy olyan taktikat, ami mashol mar mukodik, osszeszedett olyan fiatal gyerekeket, akikkel ezt megvalosithatonak latta es nagyjabol probal ugy viselkedni, mint egy atlagos profi szovetsegi kapitany. Bar ritka az olyan ember, aki mer ennyire egyszeruen es sallangmentesen hozzaallni a dolgokhoz, az igazi csoda az, hogy egy ilyen figura odakerulhetett a kapitanyi szekbe.


    összefoglalva:
    tényleg ne szálljon el senki, azért még nem fogjuk végigverni a világot. de az már tény, hogy most egy jól összerakott, egyre jobban összeszokó, és pofátlanul fiatal, ambíciózus csapatunk van. de ami a legfontosabb: fejben nagyon ott vannak, várhidi - most már muszáj kimondanunk - elsőrangú munkát végez. erre a legjobb példa a mai meccsen vaskó, aki málta ellen igen esetlenül mozgott néha, utána ifjonti hevében képes volt kijelenteni, hogy "lemostuk máltát", de ezen a meccsen abszolút felnőtt juhász mellé, gyakorlatilag hiba nélkül játszott. biztos vagyok benne, hogy várhidi keze van a dologban, nagyon jól kezeli a fiatalokat, bízik bennük, kifele - a média felé - védi őket, de befele biztos vagyok benne, hogy a körmükre néz, amikor kell. ami eddig hiányzott a magyar válogatottakból, az most megvan, és ez az, hogy komolyan vegyük a meccseket, képesek legyünk koncentrálni, hajtani, és dolgozni.

    a focihoz igenis óriási tehetségünk van, azért vagyunk gödörben évtizedek óta, mert ez a tehetség nincs megfelelően gondozva. lengyelországban igen, mégsem mondhatjuk, hogy egyénileg akármelyik játékosuk jobb lenne, maximum jobban felkészített. mindenféle kis apróságban előjön, hogy a magyarok focival a vérükben születnek, gera ösztönös cselei, hajnal hihetetlen eleganciája, priskin nagyon finom mozgása mind-mind erről árulkodtak ma. ők még nem világklasszis játékosok, de erről csak a magyar rendszer tehet. ha javítunk a rendszeren, akkor igenis visszakerülhet a magyar foci oda, ahova való: a világ élmezőnyébe. az infrastruktúra a hibás. ez a meccs erre példa: a lengyelek úgy állnak a fifa ranglista 16. helyén, hogy nekik sincs egy válogatottra való tisztességesen felkészített játékosnál többjük (mert ugye több alapembert hazaküldött bénhákker, a hátország játszott). nos, nekünk szerintem sokkal több lehetne, csak jóval gyengébb az infrastruktúránk, mint nekik. pedig pusztán kemény munkával elérték azt a 16. helyet... mi lenne ha nálunk lenne ilyen munka, miközben a játékosaink sokkal tehetségesebbek?


    nem is nagyon emlékszem az elmúlt 10 évben ilyen jó kis sorozatra, amit idén ősszel művelünk. Voltak már megindulások, de azok általában kb. 2 meccsig tartottak (pl. magyar-olasz 2-2, litván-magyar 1-6, aztán pár éve német-magyar 0-2, skót-magyar 0-3). Itt meg már 5 meccs óta kifejezetten jól játszunk és főleg bátran! most is a meccs végén nem elrúgdostuk a labdákat, hanem szépen megjátszottuk, és a végén akár több góllal is nyerhettünk volna. Gyönyörű volt!!!


    Ami még nagy pozitívum volt a mai meccsben, hogy általában a magyar válogatott szokott a meccs végére "elfáradni". Nos, most két meccsel a lábukban a végén még ők erősítettek, és pont a házigazda lengyelek fáradtak el! Ez volt még a mai este kellemes meglepetése!


    Ez a meccs a 60.percig elég siralmas volt, képtelenek voltunk a labdát tartani, momentuma sem volt a csapatnak.

    Akkor beindult valami, felpörgött a csapat, elkezdtünk játszani és ez meglepte a lengyeleket, bevallom engem is -- kellemesen.

    Kérdés hogy mennyire volt tudatos taktika, hogy 60 percet védekezve átvészelni ,aztán ritmust váltani, de ha igen,akkor nagyot nőtt Várhidi a szememben.


    én egyáltalán nem éreztem siralmasnak az első 60 percet sem. tény, nem volt sok helyzetünk, de maximálisan látszott, hogy nem is törekszünk a támadó felfogású játékra. stabilan védekeztünk, aztán próbáltunk kontrázni. az igen agresszív lengyelekkel szemben valóban nem ment túl jól a labdatartás, de nem sokon múlt, hogy valamelyik kontránkból azonnal ziccer legyen...
    az első félidő a lengyeleké volt ugyan tehát, de nem sokkal, mert túl sok helyzetük nekik sem volt. hangsúlyozom: a védekezésünk nagyon stabil volt.
    aztán gondolom várhidi is érezte, hogy ennél azért több kellene, úgyhogy a második félidőben támadóbban léptünk fel, jobban figyeltünk a passzokra.

    abszolút tudatos volt szerintem, én nem láttam pánikot a pályán, szóval nem értem a siralmas jelzőt a részedről. egyszerűen csak átadtuk a terepet a lengyeleknek, akik képtelenek voltak élni ezzel, a védelmünk kibírta a nyomást. hozzátenném: a dzsudzsák-halmosi, és a feczesin-priskin csere is sokat nyomott a latba, tehát várhidi ismét nagyon jól nyúlt bele a meccsbe. ahogy bejöttek priskinék, és belerázódtak kicsit, fokozatosan átvettük az irányítást, a meccs vége meg kifejezetten pörgős, európai szintű volt, mindkét csapat nyomult, de érezhetően mentális, és játékbeli fölényben voltunk.


    Ilyet még nem láttam, illetve nem hallottam.A lengyel szurkolók a Magyar Himnusz első néhány ritmusa alatt (vas)tapsoltak(!) nekünk.Hogy is van ezzel a közös bor ivással?
    Akkor egészségünkre! smiley


    én amúgy nem értem, miért kell minden egyes győzelemről megmagyarázni, hogy miért nem ér semmit. először is minden győzelem ér valamit, jót tesz a csapatnak, és jót tesz a szurkolóknak. másodszor is ennek a győzelemnek pont abban rejlett a jelentősége, hogyha a fifa világranglista 16. helyén álló nemzet B csapatát meg tudjuk verni, az azt jelenti, hogy nekik sincs lényegesen több jó focistájuk, és mégis mennyivel előrébb tartanak. de egyébként baszok rá, hogy B csapat, ugye így is többszörös válogatott játékosok kaptak náluk helyet, másrészt az égvilágon senki sem nyilatkozott olyat, hogy "megvernénk a smolarekkel felálló lengyelországot is", így tehát nem értem, mire fel ez a népszabadságos baromság. jó meccsen, jó játékkal, megérdemelt győzelem. pont.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=112360&na_step=30&t=9018358&na_order=