magyarfutball.hu

Poland - Hungary 2 : 1 20:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2011.11.22, 13:43
    Jobban kell szűrnünk középen, mert a védelem nem bírja el az ilyen nyomást. Amúgy nem volt rossz meccs.


    Laczkó a leggyengébb volt - Sándor és Vanczák követi, majd Gera, Dzsudzsák. Koman és Tőzsér alibi meccset játszott.
    Sok egyértelmű jelzés volt, hogy kinek nincs helye a kezdőben és kinek van (inkább).


    Hát ezt azért nagyrész réparajzoló Sanyibá cseszte el. Sándor gyenge, Gera teljesen formán kívül van, Laczkó meg csak szimplán hozta, amit tud. Amúgy az első gól Koman hülyeségéből adódott, és az egyébként az egész meccsen jó Bogdán (nem is értem, hogy miért mondják, hogy ott bravúrral védett), egy könnyű labdát ütött ki középre. Vagy inkább kiperdült a kezéből. Akár oldalra is üthette volna. A második gól meg Laczkóé volt. Megvárta, amíg becselezi magát a csóka. Vanczák meg kicsit elbénázta, de nem az ő hibája volt. Adtunk ezzel a három irányítós rendszerrel egy félidőnyi előnyt a lengyel b csapatnak. Mert azért ezeket illet volna simán verni


    kár hogy az első félidőben szinte semmit nem mutattunk és ezek a gyenge lengyelek irányították a meccset, nem tűntek képességekben jobbnak csak mintha jobban akartak volna.. a második félidőben a két cserével (Hajnal, Elek) már sokkal másabb arca volt a csapatnak, de védekezni még így se tudtunk.. Korcsmár hiányzott szerintem a csapatból


    Bogdán az utolsó pillanatban látta meg a labdát. Lőni sem szabadott volna a lengyelnek, senki nem lépett ki rá. A kipattanó közelében nem volt magyar védő. A lengyelek legjobbja meg a második gól előtt sokadszor szedte szét a komplett védelmünket, vanczák meg nem volt szerencsés.


    3 megjegyzés:

    1.Maximálisan jogos eredmény született,ha 5-1-re kapunk ki akkor sem szólhatunk egy szót sem.A védelemre az átjáróház szó is túlzottan enyhe volt.És nem feltétlenül a Villamossal volt a legnagyobb baj,mentett kábé két szituban előtte.A Laczkót,de még a Juhászt is úgy forgatták mint a rablóhúst.Teljesen jók ezek a lengyelek,ha ennyire erősek lesznek,akkor az eb kellemes meglepetései közé sorolnám őket.
    2.Egervári fantasztikus.6 cserelehetőségből barátságos meccsen majdnem végig vesztett állásban sikerült 3at cserélni.Dzsudzsák elképesztően szar volt,de muszáj volt játszania,persze.Elek kivételesen jól muzsikált,a sok baromság közül,amit Gundi összehordott,az egyetlen okossága az volt,hogy kell egy ütköző,labdaszerző középpályás.(de hangsúlyozom,az ilyen brusztolós kemény csapatok ellen) Tőzsér ugyan csalódás volt,de még be kell szoknia,meg hát nem lehet mindig Liechtensteinnel játszani.
    3.És igazából ez is a harmadik.Lehet hurrogni,meg kalapozni,de az ilyen amatőr bandák elleni sörmeccsek ezt váltják ki - ha jön egy focizni tudó csapat,akkor nyekk van.Szóval normális ellenfelek kellenek,és akkor lehet is valami esély a vb-selejtezőkön.


    Ez az év remekül mutatta,hogy az egy főre jutó üvegcsontú futballisták számában világelsők vagyunk.Egyetlen meccsen sem tudtunk kiállni olyan összeállításban,ahogyan az előzőn.A legszebb most volt,hogy Németh Krisz képes volt félórányi Liechtenstein elleni játék után megsérülni.

    A mentalitás meg egyebek mellett ez a legnagyobb baja a futballistáinknak,és ez a lengyelek ellen is látszott.A lengyelek - akik elvileg európai középszer erősen - úgy néztek ki,mint a terminátorok,még a Varga Jóska is cingár kisegér volt hozzájuk képest.


    Mondjuk szerintem edzőmeccsnek tökéletes volt a tegnapi, lehetett látni, hogy kire lehet számítani és kire nem. Én Tőzsért nem írnám le. Hajnalnak azért könnyebb dolga volt, mert Sándor helyett Elek játszott és végre volt középpályás védekezésünk. Mondjuk Sándor nem tudom mit keres a válogatottban, illetve ha ott is van miért védekező középpályást játszat vele Egervári, de végül is inkább ilyenkor próbáljuk ki mint tétmeccsen.


    Bogdán Ádám (6): - A mérkőzés első félidejében jó kijövetelekkel vetette észre magát, valamint egy remek hárítással. Az első lengyel gólnál szerencsésebb lett volna, ha szélre, és nem a kapu előterébe üti a labdát. Igaz, ezt a hibát el is felejtettük, mert a második félidő elején földöntúli bravúrral óvta meg a góltól kapunkat. Később is voltak hatalmas védései, így összességében bőven pozitív mérleggel zárt.

    Varga József (5) és Laczkó Zsolt (4): - Nagyon sok gondja akadt csapatunknak a széleken, Varga és Laczkó több alkalommal is csak az ellenfél hátát figyelhette. Varga olykor ügyes és önfeláldozó mentésekkel vetette magát észre, de ahogy Laczkó, úgy ő is gyakran félúton volt.

    Vanczák Vilmos (4) és Juhász Roland (6): - Figyelmüket alaposan megosztotta, hogy rendre ki kellett segíteniük a széleken. A hátvédsor ezúttal nem volt olajozott, olykor mégis össze-vissza csúszkált... Juhász összességében jól játszott, míg Vanczák a legvégén egy szerencsétlen öngólt lőtt...

    Sándor György (4): - Volt jó labdája, de sajnos bizonytalansága is. A csapatból alapvetően nem lógott ki, de keveset vállalt.

    Tőzsér Dániel (4): - Nem tudta megismételni a Liechtenstein elleni játékát. A mélységi indításai ezúttal kevésbé jöttek ki, míg az első félidő után úgy tűnt, hogy posztján egy "zongoracipelő" jobban mutatott volna. Tőzsér posztja eggyel fentebb van.

    Koman Vladimir (4): - Nagyon erőszakosan kezdett, és a kombinatív játékban is jeleskedett, de aztán beleszürkült a mezőnybe. Megnéztük volna, hogy a helyén milyen teljesítményt nyújtott volna csereként Stieber Zoltán, vagy Czvitkovics Péter...

    Gera Zoltán (5): - Szinte hihetetlen, de az 55. percben kaptuk fel a fejünket, hogy ő is a pályán van. Ezt egy pályafutása elején levő futballista esetében el is néznénk, de ő a csapatkapitány, és az egyik legjobb magyar labdarúgó, így többet várunk tőle. Sajnos nem játszott jól.

    Dzsudzsák Balázs (6): - Az első játékrészben szinte az egyetlen kreatív emberünk volt. A rá jellemző vagánysággal bevállalta az egy az egy elleni párharcokat, de mivel a társak nem tudtak felnőni hozzá, így az igazi veszély is elmaradt próbálkozásait követően.

    Priskin Tamás (6): - Agresszívan, olykor még a félpályáig is visszajött szerelni. Aminek már kevésbé örültünk, hogy kevéske helyzeteink közül az első 45 percben egyet sem tudott értékesíteni. A második félidőben már ezzel sem volt gond: elemi erővel lőtt az Arsenal-játékos, Fabianski kapujába. Ennek hatására talán majd Angliában is felfedezik újra.

    Elek Ákos (6): - Úgy játszott, ahogyan a válogatottban szokott: jól. Teljesítményéről mindent elmond, hogy nem csak a lengyel támadások szűrésében jeleskedett, hanem a támadásokban is. Ő adta például egyenlítő találatunkat megelőzően a labdát Priskin Tamásnak.

    Hajnal Tamás (6): - A második félidőben teljesen megváltozott a magyar csapat támadójátéka, ami egyértelműen Hajnal beszállásának volt köszönhető. A Stuttgart játékosa igazi "karmesterként" vezényelt, teljesítményének értékén az sem rontott, hogy végül kikaptunk. Ez most talán a legkevésbé rajta múlott.

    Feczesin Róbert (-): - Tíz percet kapott, nem tudott helyzetbe kerülni.


    Szerintem Varga volt a legjobb a csapatban, a változást pedig nem Hajnal hanem Elek beállása hozta. Az első félidőben úgy mentek át a középpályánkon a Lengyelek mint kés a vajon. Mihelyst sikerült stabilizálni a középpályás védekezést, a támadóknak is több labda jutott, így Hajnal is osztogathatta a labdákat, mert volt aki megszerezze. A csapat gyenge pontja Laczkó volt, csak téblábolt össze-vissza, mind a két gól az ő oldaláról jött. Ha lenne a helyére egy jó bal oldali védő aki képes a támadásokban is besegíteni, mint pl. Varga a jobb oldalon, akkor lehetne reális esélyünk is a VB selejtezőkön, amíg Laczkó játszik balszélső védőt addig az ellenfél ezt könyörtelenül ki fogja használni minden mérkőzésen.


    Annyit Laczko vedelmeben, az mellett, h sok helyeszkedesi hibat vetett. Varganak Laczkoval ellenteteben annyival konnyebb dolga volt, h Koman ha szarul is jatszik rendszeresen segit a szel levedekezeseben csuszik maszik hajt, ellenben Dzsudzsak aki szarik az egeszre nem segit be. igy egy kicsit mas a leanyfekvese. Szegeny Tozsert sajnalom, betettek melle egy Sandort akit senki sem ert mit keres a keretben, semmi kp vedekezes a lengyelek ugy mennek at rajtunk mint a kes a vajon, aztan behozak Hajnalt akivel nem lettunk jobbak, csak Elek javitott a vedomunkan a kp-n.
    Egyre jobban erzem, h Egervari nem megfelelo erre a posztra.
    Egyebkent egy masik topicban ezt kifejtettem, h Tozer nem egy labdaszerzo kp, ezt felejtse el a faszrajzolo, Tobbet hozza tud tenni a vedekezeshez mint Hajnal, de nem VKP. Kell melle 1-2 vkp aki labdat szerez es o elosztogatja melysegbol a tamado harmadbol stb.
    En ezt ugy kepzelem el, h Tozser mellett lehetne Varga Jozsi/akire meg vissza terek/, es Elek v Vass.
    Sokkal stabilabb lehetne a kozeppalya.
    Varga meg nem balhatved! akarmennyire is oda teszi magat rengeteg helyezkedesi hibat kovet el, azt a harcossagat, futo mennyiseget a kp-n sokkal jobban kamatoztathatna, es mi is jobban profitalhatnank.
    Dzsudzsakkal nem vagyok kibekulve, az egyik legjobbjunk hanem a lagjobbjatekosunk, de az alazatnak semmi jelet nem latom, a csapat vedekezesben nem vesz resz. Stieber ugyan gyengebb kepessegu jatekos, de legalabb hajtana kisegitene a balhatvedet terulet szukitesben. Rugoteknikaja meg kb. hasonlo, ha mar Dzsudzsakot, Gerat v annak idejen Hajnalt jatszatjuk/tuk/ , h jatekban legyen akkor ezt nala is megtehette volna ez fasztalicska rajzolo.
    Gerat el kell felejeteni a kezdoben, nem kell kirakni a kertbol, 20-30 percekre segithet, de mar nem lesz a regi, csrekent beszallva meg lendithet. Hajnalrol ez nem mondhato el, vele mar nem szamolnek.
    Csatar poszton sajnos nincs valasztek akik megutik a szintet serultek aki meguthetne a szintet az elbaltazza a palyafutasat/Nemeth K/, nem sokan maradtak erre a posztra.
    Kozephatvedeknel Vanczakot es Liptakot inkabb iranyitsuk a Ligavalogatottba. Vannak olyanok mint Meszaros v Debreczeni akik szerintem klasszissal jobbak mint barmelyikuk.
    Cvitkovicsot es Sandort is elkell felejteni.


    Szerintem az 1. gólt nem lehet Bogdán nyakába varrni. Aki állt már kapuba tudja, hogy kellemetlen lövés volt, takarta is a labdát az a pár játékos akik között átment. Inkább a védőket hibáztatnám, mert nem Vargának kellett volna a legközelebb (kb 5m) lenni a labdától, amikor kipattant. Ádámnak szerintem a pontja megfelelő.
    Dzsudzsák engem már régebb óta idegesít, mert nem futkározik vissza védekezni. Az ilyet nem szeretem, persze ezért szídni csak akkor lehetne, ha tudnánk, hogy nem ez volt az edzői utasítás.
    Gerát nagyon piszkálja itt mindenki. Tény, hogy nincs már a csúcson, de mutasson nekem valaki egy hasonlóképp a pályán látó és jól passzoló játékost, mint Gera (vagy Koman). Tény, hogy nem lenne már túl sok helye a válogatottban, de az a szomorú igazság, hogy hasonló kvalitású játékosunk sincs, így maradjon csak ő. Az pedig, hogy az NB1-ben játszó játékosokat sorolgatják itt többen... gondolkodjatok már el, hogy mit nyújtottak az NB1-esek az utóbbi meccseken... egyszerűen - ahogy G.T.G. fogalmazta tegnap este - az NB1 a válogatott színvonalhoz nagyon kevés lesz. Főleg, hogy török-román-észt hármas irtózatosan erős lesz, a hollandokról nem is beszélve. Nem lesz a köv. selejtezőcsoportban olyan csapat, ahol lehet majd alibizni lesz ami lesz alapon. Egyenlőek lesznek az esélyek, de mindenképpen jó formában lévő, rendszeresen külföldi topbajnokságban játszó válogatottakra lenne szükség. Csak az a gond, hogy azokból nem lehetne egy csapatot összerakni, mert nincsenek annyian.
    Az biztos,hogy feleslegesen rohantam tegnap haza melóból, mert csak azt láttam, amit az elmúlt 20év meccseinek a 80%-án... kár érte.

    forrás:
    http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=101127&p=1
    http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=101126&p=1
     
  3. avatar: ingersheim
    2011.11.16, 22:51
    Természetesen a lengyel sajtó is kiemelt terjedelemben foglalkozik a magyar válogatott keddi, poznani összecsapásával, amely a házigazdák 2-1-es sikerével zárult. Az összes portál kiemeli egytől-egyig, hogy visszataszító volt a szép új stadionban az üres székeket látni, és gyalázatosnak nevezhető a 6500-as nézőszám.

    A Przeglad Sportowy szerint messze volt az ideálistól azért a hazaiak játéka, bár az első félidőben legalább harcolt a csapatuk minden centiért, és helyzeteket is kidolgozott. A lap kiemeli, azért nem a legerősebb ellenfél akadt a gárda útjába, egyenlítő gólunk pedig annak köszönhető, hogy Elekre nem figyelt kellő mértékben az, akinek szemmel kellett volna tartania. Az újság internetes kiadása egyébként egy 40-es, 50-es években aktív labdarúgót is előszedett, aki mindkét ország címeres mezét viselhette: Patkoló Rezsőt, vagy ottani nevén Rudolf Patkolót.

    A sport.pl is kiemeli, a helyén kell kezelniük a sikert, hiszen a magyar válogatott nem képvisel azonos szintet a kontinens topcsapataival. A portál beszámolójában megjegyzi, a cserék nem használtak a lengyelek játékának, ennek is volt köszönhető, hogy feljöttek a mieink a szünet után. "Úgy tűnt, hogy ezen a meccsen nem nyer a jobbik csapat, aztán csak megszületett a győztes gól" – teszik hozzá. Az internetes oldal elsősorban a meccs előtt komoly kapitányi kritikát kapott, egy sérülés miatt a kezdőbe került Mierzejewskit ajnározza, aki az első 45 percben nagy gondokat okozott a hátsó alakzatunknak. A cikk szerint őt még az sem zavarta, hogy gyakorlatilag csend volt a stadionban.

    A wyborcza.pl megemlíti azt a jogosnak tűnő büntetőt, amit nem kapott meg a magyar válogatott a második félidő elején, a portál ugyanakkor nem ájult el a mieink szünet után mutatott produktumától sem. A "sporadikus" és a "helyenként kaotikus" az a két jelző, amivel az Egervári-csapat támadásait illetik a szerkesztők.

    A futbolnews.pl szerint a korábbi igen sötét időket idézte a csata – természetesen a nézőszám miatt. A portál a helyi labdarúgó-szövetségbe is belerúg egyet, mondván azért ez nekik is egy igen kemény kritika lehet szűk egy évvel az Eb előtt.

    Érdekesség egyébként, hogy a lengyelek szövetségi kapitányát, Franciszek Smudát a napokban kihallgatják tanúként egy helyi bundaügyben.

    pepsifoci.hu/node/101562
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2011.11.12, 12:28
    Válogatottunk tagjai a Liechtenstein elleni 5-0-ás győzelem után egy napra elhagyhatták a telki edzőközpontot.

    Szombat délelőtt Egervári Sándor egy átmozgató, regeneráló edzést tartott a keret tagjainak. Akik tegnap hatvan percnél többet töltöttek a pályán, külön dolgoztak a többiektől, néhányan közülük csak gyúráson vettek részt. A tegnapi mérkőzésen Németh Krisztián és Korcsmár Zsolt kisebb sérülést szenvedett, ők orvosi kezelésen vettek részt, és kiderült, hogy nem vállalhatják a játékot Lengyelországban. A sérülése miatt lecserélt Hajnal Tamás viszont egészséges, ő pályára léphet a poznani találkozón.

    Németh és Korcsmár mellett az olaszországi Eb-selejtezőre készülő U21-es válogatotthoz csatlakozó Kádár Tamás, valamint harmadik számú kapusunk, Csernyánszki Norbert maradt ki a Lengyelországba utazó keretből. A futballisták a délelőtti edzés után elhagyhatták az edzőtábort, és szabadnapjuk után vasárnap délután kell ismét jelentkezniük Telkiben.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/11/12/husz-jatekos-utazik-lengyelorszagba
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2011.10.18, 09:36
    A magyar válogatott november 11-én, Székesfehérváron a liechtensteini, november 15-én, Poznanban a lengyel válogatott ellen lép pályára.

    A magyar válogatott novemberben két barátságos mérkőzéssel zárja az idei évet. A mieink november 11-én, pénteken Székesfehérváron fogadják a liechtensteini válogatottat, majd négy nappal később a lengyel válogatott lesz az ellenfél a jövő évi Európa-bajnokságra felépült új poznani stadionban. A két mérkőzés pontos kezdési időpontját később tűzik ki.

    Liechtenstein válogatottja négy ponttal az ötödik helyen zárta az Eb-selejtező sorozatot az E csoportban, úgy, hogy hazai pályán győzni tudott, idegenben döntetlent ért el a litvánok ellen. A lengyelek a jövő évi kontinensviadal házigazdájaként nem vettek részt ez Eb-selejtezőkön.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/cikkek/valogatott/2011/10/17/vegleges-a-valogatott-novemberi-programja