magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
Csizi
Scooter
Very good player
Verigud pléjer
nationality
Magyarország
age
38 years
poszt
hátvéd
related websites

játékos

pályafutás
Kecskeméti TE
2003 - 2004. július
FC Fehérvár
2004. július - 2007. január
SV Mattersburg
2007. január - 2009. január
US Grosseto
2009. január - 2009. július
Slaven Belupo
2009. július - 2010. január
Ferencvárosi TC
2010. január - 2012. február
Gyirmót FC Győr
2012. február - 2014
Lombard Pápa Termál FC
2014. február - 2015. június
Floridsdorfer AC
2015. július - ?
Budafoki MTE-Újbuda (játékos-edző)
2016. február - 2019. június
UFC Podersdorf
2024. február -
eredmények / elismerések
Magyar Kupa győztes
2006-FC Fehérvár

Magyar Bajnoki bronzérmes
2006-FC Fehérvár
2001-Ferencvárosi TC

Osztrák Bajnoki bronzérmes
2007-SV Mattersburg

edző

pályafutás
Barbacs SE
2012 - ?
?
? - ?
Budafoki MTE
2018. október 29 - 2021. április 25
Budafoki MTE
2021. október 19 - 2022. augusztus 22
Gyirmót FC Győr
2023. május 27 - 2023. szeptember 25
Magyarország U21 (asszisztens edző)
2023. október 4 - 2024. február 26
Vasas FC (asszisztens edző)
2024. február 26 -
eredmények / elismerések
UEFA Pro Licence
2023
portré: Csizmadia Csaba
2010-ben a Ferencváros játékosaként© 2010 magyarfutball.hu
Úgy ötéves koromban kerültem nagy barátságba a labdával, már akkor nagyon szerettem focizni. Minden este úgy húzott fel anyukám a játszótérről, hogy le kell feküdnöm, mert másnap suli van. Suli után hazamentem, elkészültem a leckéimmel és első volt, hogy a tanulás után mentem azonnal a focipályára. Belém ivódott a labdarúgás szeretete, de hogy honnan jött ez, azt nem tudom, mert nincs sportoló rajtam kívül a családunkban. A marosvásárhelyi katonacsapatban kezdtem el futballozni. Egy nálam idősebb barátom ott futballozott és megkértem segítsen elintézni, hogy én is lemehessek edzésekre. Végig Marosvásárhelyen fociztam, azonban volt egy kalandom, amikor 12-13 évesen a Nancyban voltam próbajátékon. Bölöni Laci látott több mérkőzésen odahaza és szólt, menjek ki próbajátékra. Az igazság az, hogy bánom is ezt, mert elszúrtam a lehetőséget. Fiatal fejjel nem úgy gondolkodtam, ahogy kellett volna. Fel sem fogtam, hogy ezzel a jövőmet is megalapozhatom. Erdélyből kimentem Franciaországba, ami olyan volt, mintha a mennyországba jutottam volna. Sajnos nem vettem annyira komolyan, mint amennyire kellett volna, így ezt nem jött össze.
A magyarságom miatti megkülönböztetést én is megtapasztaltam, amikor is tizenöt évesen a román utánpótlás válogatottba behívtak egy csapattársammal együtt. Kétszer el is mentem, de amikor kérdezték, hogy mi a nevem, akkor ott ötven-hatvan ember előtt mondtam, hogy Csizmadia Csaba. Mire visszakérdeztek: hogyan? Mindenki előtt le kellett betűznöm a nevemet, ami akkor ott, annyi más nemzetiségű ember előtt szörnyen megalázó és kellemetlen volt.


Kecskeméti TE, 2003-2004

Még Marosvásárhelyen éltem. A tévében volt egy hirdetés, hogy egy kecskeméti utánpótlás klub keres magyarul beszélő gyerekeket próbajátékra és én erre jelentkeztem. Nekem két napom volt arra, hogy döntsek, és el is mentem erre a próbajátékra, ahol végül megfeleltem.
Teljesen egyedül jöttem. A Családom azóta is Marosvásárhelyen él, hiányoznak is. Egy évben minimum kétszer találkozunk, ha az élet úgy hozza akkor többször is…


FC Fehérvár, 2004-2006

Gál László volt akkoriban az ügyvezető igazgató. Ő az előző évben még az NBI/B-ben lévő Honvédnál tevékenykedett. Mi akkor ott játszottunk egymás ellen, és ott figyelt fel rám. Mikor a Fehérvárhoz került, megkérdezte van-e kedvem oda igazolni és így kerültem a csapatba.
A Fehérvárnak nagyon sokat köszönhetek, mert ott lettem elsőosztályú labdarúgó és onnan lettem válogatott is. Hálás vagyok a csapatnak és a szakmai stábnak, amely akkor a csapat mellett dolgozott. Teljesen elégedett vagyok az ott töltött idővel, nyertünk egy kupát, elértünk egy harmadik helyet, csak köszönettel tartozom az ott eltöltött időért.


SV Mattersburg, 2007-2009

Nekem minden rokonom magyar, ezen nem múlhatott az állampolgárság megadása, de hála Istennek a játék is jól ment, szükség volt rám a válogatottban is, így valamivel gyorsabban sikerült elintézni az átlagosnál.
Az osztrák időszak az nagyon jó volt, főleg az első másfél évet tudnám kiemelni. Az első félévben harmadikok lettünk a bajnokságban, amivel történelmet írtunk. Mattersburg egy 6000 fős kisváros, ilyen eredménnyel még nem büszkélkedhetett, ha jól tudom a hatodik hely volt előtte a legjobb eredményük. Végig ott voltunk a második helyen, azonban a végén elszúrtuk sajnos. Viszont ezzel a harmadik helyezéssel is a klub legjobb addigi eredményét hoztuk. Játszhattunk az UEFA kupában is, ami szintén nagy élmény volt. Az utolsó fél év már rosszul sikerült, mert sok játékos elment és fiatalok kerültek a helyükre. Nem jöttek az eredmények, az utolsó előtti helyen voltunk végig és engem kiáltottak ki bűnbaknak. Nem is értettem, mert minden meccsen végig játszottam, ha pedig velem volt a probléma, akkor miért tudtam végigjátszani az összes mérkőzésen? Miért nem kerültem a kispadra? A mai napig nem értem, miért küldtek el onnan, de szerintem ők sem.US Grosseto, 2009

Olaszországban nem éreztem jól magam. Szinte nem kaptam fizetést, ráadásul hol játszottam, hol nem. Leginkább nem… Amikor idekerültem, az első két mérkőzésen pályára léptem, majd a következő hármon nem, mondván, hogy szokjam a nyelvet, a közeget. Aztán megint kaptam három meccset, majd kirúgták az edzőt. Az új tréner nem vett számításba, két meccset mégis kaptam tőle, aztán őt is kirúgták. Visszatért helyette a régi, akinél újra nem játszottam.


Slaven Belupo, 2009

Az volt a cél, hogy a nemzetközi kupában szerepeljek, mivel az európai porondon mindig nagyon jó szerepelni. Kis szerencsével tovább is juthattunk volna, de így is játszottam hat mérkőzést az Európa Ligában, és tizenhat találkozót a bajnokságban. Négy gólt szereztem és három gólpasszt adtam, azt gondolom, hogy ez nem rossz teljesítmény egy védőtől.
Azt tudni kell, hogy a Slaven Belupótól nem kirúgtak, hanem amikor odakerültem, akkor egy nagyon kedvező szerződést kötöttünk, amiben volt egy opció, amely szerint könnyen távozhatok a klubtól. Ennek értelmében a menedzserem megvette a játékjogomat, mert szeretnék tovább lépni. Ez a fél év arra volt jó, hogy összeszedjem magam, önbizalomra tegyek szert, mert ezelőtt volt egy fél év olaszországi kitérőm, ami nem sikerült jól.


Ferencvárosi TC, 2010-2012

Ez a tárgyalás már októberben megkezdődött, csak még semmi sem volt biztos. A Fradinál vezetőváltások voltak, és bár már decemberben meg tudtunk volna egyezni, ez emiatt januárra maradt. Amikor egymás kezébe csaptunk, akkor nagyon boldog voltam, mert volt más alternatíva is, de én már annyira a Fradira koncentráltam, hogy kijelentettem, csak ide akarok jönni. Mindenképpen haza akartam jönni, Magyarországon pedig máshova nem akartam igazolni, csak a Fradihoz.
Büszkeséggel gondolok vissza az eltöltött két évre. Voltam csapatkapitány-helyettes, éreztem a szurkolók szeretetét, volt olyan idény, amikor az NB I legjobb csapatába is bekerültem az osztályzatok alapján, sőt, én játszottam a legtöbbet a teljes idény során, így talán nekem is volt részem abban, hogy az együttes kijutott Európába.
Majd jöttek az európai kupameccsek, és kaptam összesen kétszer tíz percet, azt is inkább ajándékba. Rendesen megviselt, hogy amiért egy éven át küzdöttem, annak a gyümölcsét már nem élvezhettem, nem kaptam igazán lehetőséget a bizonyításra. Úgy voltam vele, az benne van, hogy egy játékos formaingadozás miatt kiszoruljon a csapatból, mert belátom, nekem is akadt rossz meccsem. Ugyanakkor láttam arra esélyt, ha keményen megharcolok majd a helyemért, visszaszerezhetem. De az újabb lehetőséget már nem kaptam meg, sem rövid, sem hosszú távon.


Gyirmót FC Győr, 2012-2014

Megtehettem volna azt is, hogy nem fogadom el a helyzetet, maradok, játszok az NB II-ben, esetleg edzek külön a csapattól. Nekem most fontosabb volt, hogy játékban legyek folyamatosan. A Ferencvárosban erre nem maradt lehetőségem, így a váltás mellett döntöttem.
Azzal kerestem meg a gyirmóti vezetőket, hogy amennyiben lehetséges szeretnék a csapatukhoz szerződni. Tudom, hogy a döntésemmel kellemetlenséget okoztam és megértem a kecskeméti vezetők és a szurkolok csalódottságát, de sajnos ezt a döntést kellett meghoznom. Nem rám vall, hogy akár szóbeli akár írásbeli megegyezéstől visszalépjek, de a jelenlegi családi problémám kényszerített ehhez a döntéshez.

A karrierem szempontjából is visszalépés volt, tudtam, hogy innen nehezen vezet visszaút az NB I-be. Ha visszagondolok erre a két gyirmóti évre, azt kell mondjam, jó döntést hoztam, hogy a családomat választottam. Másfél évig nem volt gond, kiváló edzőkkel dolgozhattam, így például Csank Jánossal is, akiknél NB I-es színvonalú tréningek voltak. Az, hogy a Gyirmótnak nem sikerült a feljutás, az persze megint más kérdés. Ebben a két évben a legfontosabb az volt, hogy fizikálisan rendben legyek, hogy ne legyen gond a visszailleszkedés az NB I-be.7

Az edzőcsere egy csapás volt számomra, azt sajnálom, hogy a váltás augusztusban történt, mert ha előbb tudom, akkor lett volna lehetőség más csapathoz igazolnom.6

Úgy gondolom, hogy szimpátia kérdése volt az, hogy nem játszottam Sisa Tibornál. Az elmúlt fél évben Gyirmóton nem edzhettem az együttessel, ám egyénileg, Győrben személyi edzővel végig tréningeztem.7


Lombard Pápa Termál FC, 2014-2015

Télen hazai és külföldi, pontosabban osztrák érdeklődések voltak irányomban – mesélte Csizmadia Csaba –, ám konkrétumig nem jutottunk. A Lombarddal hamar megállapodtam, és örülök is, hogy Pápára kerültem.7


Floridsdorfer AC, 2015 - ?

.Az egyik barátom, Maróti Béla – aki ugyanitt focizott anno – kérdezett meg, hogy érdekel-e a lehetőség, ugyanis a csapatnál belső védőt kerestek. Amikor korábban Ausztriában játszottam, nagyon jól éreztem magam, és csakis pozitív élményekkel gazdagodtam, ezért úgy voltam vele, hogy megragadom a lehetőséget. A vezetőedző, Peter Pacult személye miatt is döntöttem így, illetve nagyon jó csapatba kerültem. Egyébként szomorúan vettem tudomásul, hogy egy fél telefonhívás sem jött NB I-es csapattól. Ezt egy kicsit erősnek tartom, de az ember mindig tanul ezekből a dolgokból, és levonja a tanulságot. Minden pozitív, nem érintett semmi olyan új dolog, amivel esetleg nem számoltam volna. Csakis jókat tudok mondani.8


Budafoki MTE-Újbuda, 2016-2019

...

UFC Podersdorf, 2024-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.04.26, 20:27
  Budafokról való távozása kapcsán:
  Pár fordulóval a vége előtt ez nem volt szép. Ok, hogy gyenge a keret, de szépen tartották magukat eddig. Most láthatóan elfogytak, de azért 9 gólt kapni, azért ez kib.szás az edzővel szemben. Most már úriemberek módjára, végig küzdve, állva kellett volna kiesniük, és jövőre újra összerakni magukat. Kíváncsi leszek, ki vállalja el pár forduló kedvéért.

  Sokáig jól bírták, még sportszerűek is voltak ősszel, akkor lehetett érezni,hiányozni fognak azok a pontok.
  Korrekt csapat és edző. Kívánom jussanak vissza.

  Egx tapasztalatlan véleményem szerint nem túl jó edző egy iszonyat gyenge kerettel. Mit vártak? Bentmaradást?

  ha iszonyat gyenge a keret, és még az edző is gyenge, akkor, hogy lehet 29. fordulóig, kérdéses a csapat bennmaradása?
  A keret szerintem is gyenge volt, de Csizi szépen összerakta a csapatot. A Kaposvár sokkal gyengébb produkciót mutatott be az NB1-ben.

  Kihozta a maximumot ebből a keretből. Sálas Feri helyett bárhol megállná a helyét.

  Egyetértek. Voltak jó időszakaik ebben a szezonban újoncként. A végére elfáradtak. Kb. ennyi.

  Én sem érzem, hogy a kiesésük ekkora tragédia lenne. Kipróbálhatták magukat az nb1-ben és időnként elég szép eredményeket értek el.

  https://ulloi129.hu/2021/04/25/csizmadia-lemondott-budafokon/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2013.10.30, 12:38 (szerk.: 2021.04.26, 20:22)
  12-szeres magyar válogatottként került hozzánk, korábban szerzett gólt EL meccsen a Mattersburg színeiben, nagy reményekkel vártuk, 2010 őszén válogatott formában játszott nálunk, figyelte is a faszrajz. A 2011-es tavasza gyenge volt már, az ősze meg katasztrofális. Az NB2-be igazolt, azóta sem igazolta le egy NB1-es csapat. Hirtelen nagyon elfelejtett nálunk focizni, pedig jó focista korban van még most is (28 éves ). Érdekes .... Emberileg sosem volt vele baj, sok sikert neki a pályán és az életben is!

  Csizi egy túlfuttatott játékos volt mikor idekerült hogy végre egy magyar igazolás és nem csak a szurkolók által. Közben meg olyan bizonytalan volt, hogy rossz volt nézni. Emlékszem meccsről megválasztották a meccs legjobbjának, pl Somalia hányszor kapta meg ezt a címet??? Ezzel csak arra utalnék, hogy a pozitív diszkrimináció legalább olyan káros ha nem károsabb mint a negatív... Csizi esetében ez pont a fejlődés útjában állt, elhitette vele a közeg azt amitől nagyon messze volt és nagyon sokat kellett volna még ahhoz melózni hogy elérje, ha valaha is elérhette volna...

  Esetében egy nagyon szimpatikus szerethető embert ismertünk meg. Idekerülése után fél évig válogatott szinten játszott. de aztán sajnos egyre gyengébb lett. 2011 . ősszén pedig szinte egyhangúlag követelte ki a tábor a csapatból(többször tanúja voltam), de a fórumokban is ez jött le. Aztán cserben hagyta a kecskemétieket, majd Gyirmótról is távozott. alig egy év után. Az csalóka,hogy válogatott legalább annyira nem válogatott szint mint Devecseri. Nem akarom bántani, de Honvéd törzsdrukker ismerősöm szerint a szurkolók elmentek Hemmingwayhez ugyanúgy mint Vincze Gábornál, hogy ne igazolja le! Ezt válogatottban nyújtott teljesítményére alapozták, végül Hemmi nyilván nem miattuk ,de nem tette. Remélem sok öröme lesz az életben!

  forrás:
  http://ulloi129.hu/2013/10/30/a-fradi-orok-szerelem/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2013.05.30, 12:04 (szerk.: 2021.04.26, 20:22)
  Számomra érthetetlen a sorsa. Mi történt vele. Szerintem a közvélemény felé meg kellene nyilvánulnia, ki a hibás a történetben. Ha a klub és volt edzői akkor el kell adni ( pldLombardnak-Maricért vagy a Vasasnak Kulcsárért és Kovácsért), ha ő maga akkor vállalja hogy fél éven belül megpróbál bízonyitani. Ha összeszedi magát hasznos és jó játékos. Erre csak egy példa: Amikor a Balog Zolival együtt voltak a pályán az maga a borzalom volt, tavaly Siófokon a Rodival 3-an a negatív csúcsot hozták, még ma is meg vadulok az élménytől.A Balog Zoli viszont a Döménél nagyon összeszedte magát.Csizi ez is egy követhető út,pályafutás.

  Csizit csak kolcsonbe engednem el, szerintem egy ev egy kisebb csapatnal jot tenne neki…..emlekszem en meg, hogy a Jancker fele Mattersburgban alapember volt es Matyi alatt a valogatottban is megbizhatoan jatszott…..ne mondjuk le rola ilyen konnyen!

  Csizmadia és Ranilovic is jobb játékos mint amit mutattak az ősz folyamán, de valahogy pszihésen nem bírták a nyomást, ez vezetett olykor a gyermeteg hibákhoz ami viszont elég sok pontjába került a csapatnak és ez még hiányozni fog a végelszámolásnál.

  Csizi az elején folyamatosan javult, de a végére nagyon elfogyott.
  Egy válogatott szintű labdarúgótól az ember elvárná, hogy szabadrúgásból, szögletnél fejesből legalább eltalálja a kaput. De nem emlékszem rá, hogy akár az itteni “csúcsformájába” alatt csak egyszer is sikerült volna (na jó, 2x).
  Sok sikert!

  Csízit nem tartom válogatott szintű labdarúgónak, nem hiszem, hogy a jelenlegi válogatottnak a közelébe ér valaha is. Rombolni még csak-csak, de az előre játéka….szóval a “rossz forma” nála szerintem a tudásszintje.
  Ugyan olyan, mint néhány másik játékosunk: lelkes, de technika nuku.
  Emlékszem, edzésen Keller fater szépen érthetően elmagyarázta , hogy mit csinálnak rosszul, (amit amúgy a serdülőben sem kell magyarázni). Ezután mindenki jól csinálta, kivéve Csizit…

  Csizi képes megbizható, jó teljesitményt nyújtani, de a végére egyre gyakrabban volt kockázat a játékában. Igazad lehet benne, hogy sokszor túlpörgött, de azzal nem magyarázhatóak a mozgás koordinációs problémái. Hihetetlen, már már kifejezetten béna mozdulatokra volt képes.
  Sok sikert Neki, szimpatikus, rendes gyerek!

  Szomorú történet ez.

  Egy kedves, szimpatikus srác, aki hiányposztra érkezett, és kb. fél évig még jól is játszott. Hogy ezután mi történt, azt nem tudom. Amit láttam az az, hogy egy fiatal, 24-25 éves, de már rutinos játékos olyan lassú, mint egy kiégett veterán. Olyan durva helyezkedési hibákat vét és annyiszor, hogy azon rendszeresen pontok mennek el.

  Hogy nincs vele szemben bizalom? Már nincs. Meglepő? Nagyon sokáig megvolt, és milyen sokan drukkoltunk neki, hogy összeszedje magát. De ez a helyzet már sajnos tarthatatlanná vált. Kiváncsi lennék, hogy miért alakult ez így.

  EGyébként meg sok sikert.

  egy-két játékosunk tizedannyi bizalmat se kapott mint Te… túlságosan is a pozitív diszkrimináció vette körül, miután a sok külföldi játékosunk után hozzánk került… bebizonyosodott hogy nem származásfüggő hogy ki milyen játékos, mert hát Csizmadia se nem robbanékony, se nem pontos, se nem taktikus, se nem áthatolhatatlanul kemény nem volt. Emlékszem én egy Morrisson nevű játékosunkra, akit ha kellett ha nem kikezdett a sajtó is, a szurkolók is, pedig szerintem Csizmadiánál, Marótinál megbízhatóbb és abszolút nem hullámzó teljesítményre volt képes… Csabánál akkor fogyott el a türelem, meg a bizalom miután a sokadik meccsét hozta le úgy hogy nem volt értékelhető megmozdulása. És ez tényleg nem túlzás… Találjon magára, sok sikert neki, de ne ellenünk ahogy az szokott lenni…

  Korrekt ember, de nem ez alapján osztják az FTC mezeket… Én már tavaly tavasszal is kivoltam helyezkedésétől, és a sok eladott labdáitól (értelmetlen felívelések, rossz passzok a középpályára). Alattam egy szurkolótársam jól megfogalmazta: a teljesítménye ELLENÉRE. Nem Détári pécézte ki, csak figyelemmel követte a játékát tavaly ill. látta alapozáskor, hogy jól látta a nézőtérről amit látott ennyi..

  Válogatott játékost csak akkor enged el ingyen egy Klub, ha van tartozása felé, és nagyon nem tudja, és nincs is kedve kifizetni. Ergo lehet itt nyomatni a sódert, hogy rendeztük a tartozásunkat már mindenki felé, de ez kamu lehet, ahogy Csizi esete is bizonyítja. Fizetést lehet, hogy kapnak, de hogy prémiumokkal, pl a tavalyi harmadik helyért lógtak neki az is ziher. Erről Csizi lemondott, és mehet is Isten hírével.

  Pedig lenne benne fantázia – ám a Fradi-közeg eddig rá bénítólag hatott, messze tudása alatt játszik. Írom mindezt úgy, hogy korábban a Fehérvárnak, illetve osztrák (Mattersburg) és horvát (Slaven Belupo talán?) csapatának is erőssége volt.
  Akik meg rendre szidják – jusson eszükbe Kriston “Titi”! Még azt hiszem, Nyíl második edzősége idején jött Siófokról. Az első másfél-két évében mindenki egyöntetűen szídta, mint a bokrot, méghozzá joggal, mert ritka xar teljesítmányt nyújtott. Aztán egy érüléshullám miatt (talán a Garami-érában) lehetőséget kapott. Nem lett egy csalgép, egy hatalmas spíler, de a végén a lapu mögött saját fan-clubja alakult, és többen szídták Pintért, amikor elzavarta a csapattól. Sőt válogatott is lett, bár Mathäus idejében 81 ember viselte a meggypiros nemzeti mezt.

  forrás:
  http://ulloi129.wordpress.com/2012/01/15/csizmadia-es-ranilovic-is-talalhat-maganak-csapatot/
  http://ulloi129.wordpress.com/2012/02/02/csizmadia-nembiztak-bennem-a-fradinal/#more-68662