magyarfutball.hu

Újpest FC - MTK Budapest FC 1 : 2 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: fgymat
    2023.03.04, 21:32
    A szombati rangadón az utolsó percekben az MTK fordított az Újpest ellen, és ezt a lila-fehérek szurkolói nem tudták elviselni. Többen a pályára rontottak, megütötték a játékvezetőt, és kapott néhány MTK-játékos is.
    Amikor a huszadik Újpest-szurkoló is beugrott a pályára, akkor már sejtettük: újabb május 30-a készül itt. Három esztendeje az elveszített bajnoki cím miatt feldühödött ferencvárosi szurkolók vertek meg több FTC- és DVSC-játékost, illetve edzőt. Akkor a lila-fehérek bőszen hangoztatták: mi nem vagyunk állatok. A nagy többség természetesen nem az. De néhányan most nagyon kiszúrtak a csapatukkal. Nyolcvannyolc percig örömünnepben úszott a csaknem nyolcezer Újpest-fanatikus, ám az utolsó pillanatokban némelyeknek elszállt az agyuk, és ezzel talán elszálltak a bajnoki álmok is. Előbb egy fehér pólós drukker rohant oda Bede Ferenc sporttárshoz, majd kis üvöltözés után jól mellbe lökte, aztán egy mezbe öltözött emberke buzdult fel társa cselekedetén, és a lökést is felül-, azaz alulmúlva behúzott egyet a játékvezetőnek. Néhány pillanattal később már annyi nekivadult egyén volt a pályán, hogy az MTK-játékosok is menekülni kezdtek. Valódi vesszőfutás volt ez, hátuk mögött harminc - kétajtós szekrény méretű - ember loholt, az öltözőkijáróban pedig egy kisebb, de legalább annyira erőszakos fanatikus várt rájuk, aki több futballistának is odasózott. Később a felvonuló rendőrök kerültek nagy bajba, két oldalról beszorultak az újpesti tábor közé, és percekig igazi pánikhangulat uralkodott a biztonsági szobában, amíg a felmentés meg nem érkezett a lelátóra. A mérkőzésnek csúnya vége lett, és az utolsó fordulóban esedékes Újpest-Fehérvár mérkőzést jó eséllyel zárt kapuk mögött rendezik. H ha éppen nem a Debrecen fut be, akkor szép kis bajnokavatás lesz, annyi szent...


    Bede Ferenc nem követett el nagy hibát a meccsen, mégis komoly bajba került. - Aki szólt a lefújás után történtekhez? - Kicsit meglepődtem, hogy a szurkolók beugráltak, nem gondoltam volna, hogy ez lesz a vége, nem volt benne a meccsben. Sajnos ez társadalmi probléma, amelyet mihamarabb orvosolni kell. - Saját megítélése szerint milyen teljesítményt nyújtott a rangadón?
    - A döntő szituációkban jól ítéltünk a kollégáimmal. Belegondolni is rossz, mi lett volna, ha súlyos hibákat követünk el... Szerencsére nem volt náluk kés vagy hasonlóan veszélyes tárgy, mert el lehet képzelni, mi történik, ha még ilyesmivel is fel vannak szerelkezve. - Mi szerepel a mérkőzés jegyzőkönyvében az esettel kapcsolatban? - Minden, ami történt, még egy pótlapot is kellett nyitni. Beírtam, hogy egy ember meglökött, egy megütött, egy harmadik pedig megcsapott egy MTK- játékost. A stadionból végül rendőri kísérettel, de nagyobb gond nélkül távoztunk.


    Ki a stadionból a csőcselékkel!
    Az Újpest vezetői és játékosai közleményben tiltakoztak az erőszak ellen, ebből közlünk részleteket. „Az Újpest FC Kft. minden játékosa és vezetője ezúton is elnézést kér mindenkitől, aki a sajnálatos eseménynek a szenvedő alanya volt. Az Újpest FC, mint mindig, kiáll azért a több ezer lelkes szurkolóért, aki él-hal a csapatért, de semmilyen szinten sem tud azonosodni a csőcselékkel, amely nem először hoz szégyent szeretett klubunkra. Már fel is vettük a kapcsolatot a IV. Kerületi Rendőrkapitánysággal annak érdekében, hogy a botrányt okozókat azonosítsák. A büntetés velejárójának kell lennie, hogy ezek a személyek soha többé ne látogathassák az Újpest FC által rendezett mérkőzéseket.


    Nemzeti Sport
    2006.05.21