magyarfutball.hu

portré: Kanta József
© mlsz.hu 2013
alias
Józsika
A magyar Wesley Sneijder
"Kantata"
"Fanta József"
"Kanca József"
Kanta Zsozé
nationality
Magyarország
age
36 years
poszt
középpályás
related person
related websites

játékos

pályafutás
Bodajk FC
2002 - 2004
MTK Budapest FC
2004 -
eredmények / elismerések
Magyar bajnok (MTK Budapest FC 2007-2008)
Magyar Szuperkupa-győztes (MTK Budapest FC 2008)
Kanta József 2015
2015-ben az MTK játékosaként

Bodajk FC, 2002-2004

...

MTK, 2004-

2004. augusztus 7-én már az NBI-ben is szerepet kaphatott. Az MTK Sopron elleni bajnoki nyitómérkőzésén bátyjával, Kanta Szabolccsal együtt mutatkozott be a magyar élvonalban, amelyen a 26. percben szabadrúgásból szerezte meg a vezetést. A találkozó 3–0-ás győzelemmel zárult. A bemutatkozó szezon Kantát, az Illés Béla vezette csapat támadósorának egyik meghatározó játékosává tette. Első élvonalbeli szezonjában 27 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 8 gólt szerzett, a csapattal bronzérmes lett.

A következő szezon során többször is kiemelkedő, gólerős játékot nyújtó Kanta 24 mérkőzésen szerzett 18 találatával a góllövőlista harmadik helyén végzett, a csapat azonban a gyengébb tavaszi idénynek köszönhetően lecsúszott a dobogóról. A számára sikeres bajnoki évadot követően a szurkolók az Év Játékosának választották, majd a Magyar Labdarúgó-szövetség az év felfedezettjének – a magyar labdarúgó-bajnokság legjobb 21 éven aluli játékosának – járó Puskás Ferenc-díjjal jutalmazta.

A 2006/07-es bajnoki szezonban az aranyéremért folytatott harcot az MTK Kanta vezérletével. Az MTK a második helyen zárt. Kanta pályafutásának egyik legeredményesebb bajnoki évadját zárta, 27 mérkőzésen 16 gólt szerzett, az MTK házi gólkirálya és a góllövőlista bronzérmese lett. Bemutatkozhatott a válogatottban is, amelynek szerelését ezidáig háromszor ölthette magára.
...
Amikor csúcsformában voltam, bajnoki címet ünnepeltünk 2008-ban, akkor tudom, hogy volt kereslet irántam. Sajnos közbejött az a bizonyos súlyos térdsérülésem, ami miatt két évre kiestem a játékból.1

A későbbiekben több súlyosabb sérülés is hátráltatta, sőt 2011-ben az első osztálytól való búcsút is meg kellett érnie az MTK-val, de sportemberi nagyságát jól példázza, nem hagyta el több kecsegtető ajánlat ellenére sem a klubot a bajban, az ő vezetésével jutott vissza az NBI-be az MTK, miközben kupadöntőig menetelt a csapat kivívva a nemzetközi kupaszereplés jogát!
A kiesést nehezebben éltem meg, mint a sérülést. Bár utána sokáig nem ment úgy, ahogy szerettem volna, és igazán csak 2012-ben éreztem, hogy kezdek hasonlítani a régi önmagamra.1

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.15, 12:21
    Kanta egészen zseniális játékos, de tényleg - abban a sportágban, amit itthon űznek (foci). A futballhoz sajnos könnyűsúlyú, illetve nincs hozzászokva olyan gyors döntésekhez és cselekvésekhez, amit a nemzetközi színtér megkíván. Ha jól emlékszem, 2 kapitány is kipróbálta, de az biztos, hogy egyiknél sem ragadt meg.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2369881