magyarfutball.hu

Vasas Danubius Hotels - MTK Hungária 0 : 4 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.13, 17:17 (szerk.: 2019.02.07, 15:03)
    Budapest, 1998. szeptember 12., szombat (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 7. fordulójában:

    Vasas Danubius Hotels - MTK Hungária FC 0-4 (0-3)

    Fáy utca, 6000 néző, V: Hajdó
    gólszerzők: Balaskó (1., 22.), Illés (37. - 11-esből), Kenesei (52.)
    sárga lap: Tóth A. (11.), Váczi (26.), illetve Szekeres (45.), Korolovszky (92.)
    piros lap: Végh (35.)
    csere: Zombori helyett Gróf (35.), Farkasházy helyett Gricajuk (a szünetben), Váczi helyett Nyerges (75.), illetve Balaskó helyett Csordás (52.), Illés helyett Korolovszky (70.), Szekeres helyett Farkas (72.)
    jók: Balaskó, Illés, Halmai, illetve Gróf

    Vasas:
    Végh - Mónos, Geress, Tóth A., Aranyos, Farkasházy, Váczi, Szilveszter, Zombori - Hámori, Pál

    MTK:
    Babos - Komlósi - Molnár, Szekeres, Szamosi - Erős, Halmai, Illés, Madar - Kenesei, Balaskó

    A mérkőzést megelőzően a Vasas vezetősége köszöntötte a közelmúlt korosztályos birkózó világversenyein eredményesen szerepelt angyalföldi sportolókat, köztük Kismóni Jánost, aki a svédországi felnőtt kötöttfogású világbajnokságon a 85 kg-os kategóriában ezüstérmet szerzett.

    A labdarúgó-mérkőzés gyors vendéggóllal kezdődött. Mindössze 28 másodperc telt el az első játékrészből, amikor Balaskó, Kenesei indítása után egyedül kapura törve gólt szerzett. A csatár a leshatárról indult, kicselezte a kapujából kiinduló Véghet és bár kissé kisodródott, jobbról élesen a jobb sarokba lőtt (0-1).

    A 9. percben Illés indította Balaskót, aki jobbról a 16-os és az oldalvonal közötti területről középre adott, ahol az érkező Erős 14 m-ről lőtt és Végh bravúrral a felső lécre tolta a labdát. A 15. percben Kenesei 20 m-ről lőtt, labdája a jobb felső saroknál találta el a kapufát.

    A 17. percben egyenlíthetett volna a Vasas, de Váczi hiába cselezte át magát az MTK védelmén, megijedt a kapujából kiinduló Babostól és a kapu mellé helyezett. A 22. percben Balaskó lemásolta első találatát, azzal a különbséggel, hogy ezúttal 16 méterről lőtt a kapuba (0-2).

    A 35. percben Illés lépett ki a Vasas védői közül, rávezette a labdát Véghre, aki a kaputól 6 m-re buktatta az MTK középpályását. Hajdó játékvezető 11-es ítélt és kiállította a Vasas kapusát. A büntetőből a sértett a kapu bal alsó sarkába lőtt (0-3).

    A második félidő is MTK-góllal kezdődött. Az 52. percben Illés cselezgetett a Vasas 16-osán belül, majd az alapvonal és a 16-os vonalának találkozásánál megállt, középre ívelt, és Kenesei a tétovázó hazai védők gyűrűjében 10 m-ről a kapuba fejelt (0-4).

    A negyedik gól végleg eldöntötte a mérőzés sorsát, a Vasasnak mindössze egy-két ellentámadásra futotta erejéből. Ezek egyikének a végén Gricajuk 20 m-ről centiméterekkel az MTK kapuja mellé lőtt.

    Az MTK végig irányította a mérkőzést és magabiztosan nyert a gyengén játszó Vasas ellen, amelyből egyedül a cserekapus Gróf Attila teljesítménye emelhető ki, aki a második félidőben védéseivel megmentette csapatát a még megalázóbb vereségtől.