magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - MTK Hungária 2 : 2 20:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.09, 13:15
    Budapest, 1998. augusztus 7., péntek (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 3. fordulójában:

    Ferencvárosi TC - MTK Hungária FC 2-2 (0-2)
    Üllői út, 8000 néző, V: Vágner

    gólszerzők: Nyilas (75. - 11-esből), Bükszegi (88.), illetve Kenesei (5.), Halmai (24.)
    sárga lap: Lendvai (35.), Vincze (41.), Mátyus (80.), illetve Molnár (25.), Erős (88.)
    piros lap: Vincze (90.), illetve Molnár (58.)
    csere: Schultz helyett Vincze (32.), Kriston helyett Kovács B. (a szünetben), Selimi helyett Fülöp (a szünetben), illetve Kenesei helyett Szekeres (60.), Orosz helyett Balaskó (70.)
    jók: Udvarácz, Vámosi, Nyilas, illetve Lőrincz, Halmai, Illés

    Ferencváros:
    Udvarácz - Telek - Vámosi, Mátyus - Kriston, Nyilas, Lendvai, Schultz, Nagy N. - Selimi, Bükszegi

    MTK:
    Rabóczki - Lőrincz - Molnár Z., Komlósi, Szamosi - Erős, Halmai, Illés, Madar - Orosz, Kenesei

    Ritkán látható hatalmas góllal nyitotta az örökrangadót az MTK. Az 5. percben Kenesei elé került a labda, aki 25 m-ről jobb külsővel a Ferenváros kapujának jobb felső sarkába bombázott (0-1). A folytatásban a hazaiak irányították a játékot, de a zöld-fehér csatárok nem tudtak gólhelyzetet kidolgozni a jól szervezett MTK-védelem mellett.

    A 24. percben gyors ellentámadásból növelte az előnyt az MTK. Illés cselezte magát tisztára a bal oldalon, és szinte az alapvonalról a felső lécre ívelt, a kipattanó labdát Halmai egy lépésről passzolta a hazaiak üresen maradt kapujába (0-2).

    Jó iramú, változatos volt a találkozó a félidő további részében, a Ferencváros támadott többet, a vendégek azonban rutinosan védekeztek, a megszerzett labdát jól tartották a játéktér közepén.

    A második játékrész első helyzetét Madar hagyta ki, az MTK középpályása az 51. percben 7 m-ről Udvarácz lábára lőtte a labdát. Az 58. percben Molnár páros lábbal csúszott Nagy N. lábára, Vágner játékvezető kiállította a vendégek védőjét. A Ferencváros kapujához szegezte ellenfelét, a védő Vámosi is a csatársorba kapott feladatot. Egy gyors indításból Illés növelhette volna a kék-fehérek előnyét, de a válogatott játékos 5 m-ről Udvaráczba lőtt. Egervári Sándor, az MTK edzője a 70. percben lecserélte második csatárát is - a vendégek előnyük megtartására rendezkedtek be.

    A 75. percben Madar mellett Vámosi elesett az MTK 16-osán belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-esből Nyilas a jobb felső sarokba bombázott (1-2).

    A 86. percben Erős cselezgetett az alapvonalnál a hazaiak 16-osán belül, az MTK játékosát Nagy lerántotta. A megítélt büntetőt Lőrincz végezte el, a bal sarok irányába tartó labdát Udvarácz kiütötte. A 88. percben hibázott az egész MTK-védelem, a labda a bal oldalon Bükszegi elé került, aki 14 m-ről a hosszúsarokba lőtt (2-2).

    A Ferencváros játékosai Molnár kiállítása után tudták kiegyenlíteni a vendégek jobb játékerejét, és szerencsével harcolták ki a döntetlent.