magyarfutball.hu

Poland - Hungary 1 : 0 19:30

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.09.20, 17:03 (szerk.: 2021.10.07, 13:47)
    Budapest, 1997. szeptember 4. csütörtök (MTI) - Csütörtökön délután a Népstadion Toronyépültében találkozott a szombati, Lengyelország elleni jótékonysági mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott keret.

    - Halmai és Illés kisebb sérüléssel bajlódik, ők nem tudták vállalni a felkészülést, de a többiek valamennyien itt vannak azok közül akikre számítottam - nyilatkozta közvetlenül a gyülekezést követően Csank János szövetségi kapitány az MTI munkatársának. - Nehéz talákozó vár ránk Lengyelországban, hiszen információim szerint a legerősebb összeállításban játszanak majd a hazaiak, telis-tele rangos bajnokságokban szereplő játékosokkal. Remélem, jól szolgálja felkészülésünket a varsói mérkőzés, jó játékot várok a csapattól.

    A magyar válogatott pénteken délelőtt egy átmozgató edzést tart még Tatán, majd délután autóbusszal utazik Lengyelországba.

    A magyar labdarúgó-válogatott Lengyelország elleni 18 fős játékoskerete:

    kapusok - Végh Zoltán (Vasas DH), Sáfár Szabolcs (Wüstenrot Salzburg)

    mezőnyjátékosok - Sebők Vilmos, Szlezák Zoltán, Kovács Zoltán (ÚTE), Dragóner Attila, Nyilas Elek, Nagy Norbert, Lipcsei Péter (Ferencváros), Farkasházy László, Egressy Gábor (MTK FC), Geress Zoltán (Vasas DH), Mracskó Mihály (Győri ETO FC), Dombi Tibor (DVSC-Epona), Keresztúri András (Slovan Bratislava), Urbán Flórián (RSC Anderlecht), Torma Gábor (Roda JC), Klausz László (Wüstenrot Salzburg)

    Varsó/Budapest, 1997. szeptember 5., péntek (PAP, MTI) - Szombaton 19.30 órakor (játékvezető a cseh Krula) Varsóban az árvízkárosultak megsegítésére rendezendő jótékonysági mérkőzésen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott. Az ellenfél Lengyelország lesz, Janusz Wójcik szövetségi kapitány az alábbi keretből jelöli ki a Legia-stadionban pályára lépőket:

    kapusok: Aleksander Klak (Antwerp), Grzegorz Szamotulski (Legia Warszawa)

    védők: Tomasz Lapinski (Widzew Lódz), Jacek Zielinski (Legia Warszawa), Tomasz Waldoch (VfL Bochum), Miroslaw Szymkowiak (Widzew Lódz), Adam Ledwon (GKS Katowice), Krzysztof Ratajczyk (Rapid Wien), Marek Józwiak (Guingamp)

    középpályások: Radoslaw Michalski (Widzew Lódz), Jerzy Brzeczek (Tirol Innsbruck), Krzysztof Bukalski (RC Genk), Slawomir Majak (Hansa Rostock), Tomasz Sokolowski (Legia Warszawa)

    csatárok: Tomasz Iwan (PSV Eindhoven), Wojciech Kowalczyk (Real Betis), Andrzej Juskowiak (Borussia Mönchengladbach), Jacek Dembinski (Hamburger SV)
     
  2. avatar: fgymat
    2013.05.17, 23:19 (szerk.: 2021.03.23, 21:59)
    Labdarúgás - Lengyelország - Magyarország - gól nélküli félidő

    Varsó, 1997. szeptember 6., szombat (MTI) - Szombat este a varsói Legia-stadionban rendezték meg a Lengyelország - Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzést. A találkozót jótékonysági céllal bonyolították le: a bevételt a lengyelországi árvízkárosultaknak ajánlották fel.

    Az első félidő gól nélküli döntetlent hozott. Folyamatos támadó taktikája, és a népes hazai szurkolótábor lelkesítő skandálása ellenére a lengyel nemzeti tizenegy nem tudott vezetést szerezni, Kowalczyk három óriási helyzetet is kihagyott. A magyar válogatott elvétve jutott el az ellenfél kapujáig.

    A félidőben:
    Lengyelország - Magyarország 0-0

    A Lengyelország - Magyarország válogatott labdarúgó-mérkőzésen az 59. percben Krzysztof Ratajczyk szabadrúgásból elért góljával a hazai csapat megszerezte a vezetést (1-0). Egy perccel később Lipcsei beadása után Klausz fejelt a jobb alsó sarokra, de Szamotulski bravúrosan védett.

    Ratajczyk gólja után visszavettek a csapatok az iramból. A házigazdák tartották előnyüket, a magyar válogatott játékosai pedig igazán ígéretes helyzetet nem tudtak kidolgozni.

    A Csank János szövetségi kapitány irányította magyar labdarúgó-válogatott ismétcsak alulmaradt a lengyel vendéglátókkal szemben. A piros-fehér-zöld színek képviselői utoljára 1962 szeptemberében tudtak lengyel földön diadalmaskodni. A magyar nemzeti tizenegy jövő szerdán Azerbajdzsánnal vív világbajnoki selejtezőt.

    A végeredmény:
    Lengyelország - Magyarország 1-0 (0-0)
    Varsó, 15 000 néző, V: Krula (cseh)

    gólszerző: Ratajczyk (59.)
    sárga lap: Geress (26.), Farkasházy (74.), illetve Józwiak (83.)

    Lengyelország:
    Klak (Szamotulski, a szünetben) - Lapinski (Zielinski, a szünetben) - Józwiak, Ratajczyk (Bukalski, 68.) - Ledwon (Szymkowiak, a szünetben), Michalski (Waldoch, a szünetben), Brzeczek, Majak (Szokolowski, 72.), Iwan - Kowalczyk, Juskowiak (Dembinski, 13.)

    Magyarország:
    Sáfár - Urbán - Sebők V. (Dragóner, a szünetben), Geress - Dombi (Egressy, 76.), Mracskó, Nyilas (Nagy N., 87.), Lipcsei (Farkasházy, 65.), Keresztúri (Szlezák, 56.) - Kovács Z. (Klausz, a szünetben), Torma

    forrás:
    MTI
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: ingersheim
    2010.02.21, 16:05 (szerk.: 2010.02.21, 21:52)
    A gól:
    59.perc:Eddig bírta a hatalmas nyomást a magyar válogatott.Urbán megmozdulását a játékvezető szabálytalannak ítélte meg-nem volt igaza-,és szabadrúgást ítélt a kapunktól 22 méterre.A legurított labdát Ratajczyk ballal,elemi erővel rúgta a magyar kapu jobb felső sarkába.Sáfárnak esélye sem volt a védésre.

    Csank János:-A nehéz,csúszós pályán a nagy közönségtámogatást élvező, gyors lengyel csapat az első félidőben irányította a játékot,de sokszor kiszabadultunk a nyomás alól,azaz tartottuk magunkat.Ekkor nem éreztem semmiféle veszélyt.A második félidőben változatos volt a játék,akadt néhány ígéretes támadásunk is,de sajnos kiütköztek hibáink. A mérkőzés igazolta,hogy van tartás és erő az együttesben,de sajnos továbbra sem vagyunk gólképesek.


    forrás:
    Nemzeti Sport,1997.szeptember 7.
     
  5. avatar: fgymat
    2009.05.24, 20:52 (szerk.: 2021.03.23, 21:57)
    Nem világbajnoki selejtező mérkőzés, viszont a két "tétmeccs" közötti lazításnak sem tekinthettük. A legutóbbi két alkalommal, amikor a lengyel válogatottal találkoztunk vereséget szenvedtünk. Mindkét alkalommal mi utaztunk és 3-2 arányban maradtunk alul.

    Mindkét csapat felkészülésnek, vagy inkább levezetésnek tekintette a mérkőzést. Csendes, nem túl izgalmas találkozót vívott a két együttes. A legtöbb változatosságot a cserék hozták. A második félidőre hat új játékos lépett pályára és a továbbiakban még hat cserét hajtottak végre a kapitányok.
    A hazai csapat irányított a mérkőzésen. Erőteljesen és gyorsan játszottak, de azzal az egy góllal, amit elértek tökéletesen elégedettek voltak. Mi persze nem, de az eredmény megváltoztatására még esélyünk sem nagyon volt.

    Küzdött a válogatottunk és bíztunk abban, hogy ez a játék Azerbajdzsán ellen elég lesz.

    forrás:
    mafoci