magyarfutball.hu

Croatia - Hungary 4 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
701. official national team match
ground : Eszék, Gradski stadion
referee : Verdenik Bogdan (Szlovákia)
attendance:
  1. sveosportu.com: 15.000
  2. nso.hu: 18.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.01, 21:21 (szerk.: 2019.03.20, 11:37)
    Budapest, 1996. április 4., csütörtök (MTI) - Csütörtökön első keretét tette közzé Csank János, az újonnan kinevezett labdarúgó szövetségi kapitány. A szakvezető a jövő szerdai (Eszék, 17 óra), Horvátország elleni barátságos válogatott mérkőzés előtt 21 játékossal számol.

    A kapitány hét klubból hívott meg jelölteket; a 21 kerettag harmadrésze a Ferencvárosból kerül ki. Érdekesség: a skótok elleni utánpótlás Eb-negyeddöntő visszavágón Edinburgh-ban fantasztikus formában védett újpesti kapus, Szűcs Lajos máris élvezi Csank bizalmát.

    A horvátországi erőpróbára készülő válogatott keret tagjai vasárnap 9.30 órakor találkoznak a Népstadion Toronyépületében.

    A kerettagok:

    Ferencváros: Hajdu Attila, Telek András, Jagodics Zoltán, Nyilas Elek, Lisztes Krisztián, Nagy Norbert, Arany László
    ÚTE: Sebők Vilmos, Szűcs Lajos, Egressy Gábor
    BVSC-Dreher: Orosz Ferenc, Vincze István, Csábi József
    ZTE: Horváth Attila, Lendvai Miklós
    MTK FC: Illés Béla, Hamar István
    Vasas Casino Vigadó: Juhár Tamás, Jován Róbert, Sáfár Szabolcs
    DVSC-Epona: Madar Csaba

    Budapest, 1996. április 7., vasárnap (MTI) - A horvátok elleni szerdai (Eszék, 17 ó) barátságos mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott keret tagjai vasárnap délelőtt gyülekeztek a Népstadion Toronyépületében.

    Az új szövetségi kapitány, Csank János nem mondhatja szerencsésnek magát, hiszen az eredetileg tervezett 21 játékos közül ötről le kellett mondani betegség, illetve sérülés miatt. A BVSC kiszemeltjei közül Csábi József visszatérő húzódással bajlódik, Vincze Istvánnak pedig krónikus Achilles-ínsérülése van. Az MTK-ból Hamar Istvánnak kifordult a bokája, a ferencvárosi Nyilas Elek rúgást kapott a talpcsontjára, míg az angyalföldi Jován Róbert lázas beteg, ezért nem számíthat rájuk a szövetségi kapitány. A történtek után Csank János azonnal intézkedett, s a vésztartalékok közül az MTK játékosa, Szekeres Tamás, valamint a székesfehérvári Horváth Ferenc is csatlakozott a Tatán készülő kerethez.

    Az immár 18 fős társaság a vasárnapi napot aktív pihenéssel töltötte, ami regenerációt, kocogást, úszást, illetve szaunázást jelentett. Hétfőn délelőtt és délután is edz a válogatott, ezek a gyakorlások azonban nem terhelésesek, hanem inkább taktikai jellegűek lesznek. Emellett egy kis videózás is szerepel a programban, a kerettagok a horvát-izraeli mérkőzés érdekesebb jeleneteit elemzik.

    A csapat kedden kel útra Eszékre, ahol este 6 órakor lesz újabb foglalkozás, majd ezt követően Csank János kihirdeti végleges kezdő tizenegyét.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: fgymat
    2013.05.14, 15:32 (szerk.: 2019.03.20, 11:33)
    Labdarúgás - Horvát-magyar barátságos mérkőzés

    Eszék, 1996. április 10. szerda (MTI) - Kellemes időben lépett pályára barátságos találkozón szerda délután a magyar labdarúgó válogatott az eszéki Gradski Vrt-stadionban. Az A-válogatott idei első mérkőzésén Horvátország nemzeti tizenegyével találkozott. Az új szövetségi kapitány, Csank János kemény fába vágta a fejszéjét, hiszen mint emlékezetes, a hazaiak könnyedén jutottak ki az idei angliai Európa-bajnokságra. Miroslav Blazevic szövetségi kapitány tanítványai selejtező-csoportjukban Olaszországot is megelőzték. A vendég magyarok számára az egyetlen bizakodásra okot adó jel az volt, hogy a horvátok elleni korábbi négy összecsapáson még nem kaptak ki. A mérleg egy győzelem és három döntetlen.

    A helybéliek lelkesen készülődtek a mérkőzésre, a városban mindenhol a találkozót hirdető plakátokat lehetett látni. A ,,felhajtás,, azonban nemcsak a sporteseménynek köszönhető, hanem annak is, hogy Eszék idén ünnepli fennállásának 800. évfordulóját. A jubileum alkalmából szerdán láttak neki a helyi katedrális bejáratának faragványait védő homokzsákok eltávolításához. Az egykori Jugoszláviában dúlt háború ezt a várost sem kímélte.

    A horvát-magyar találkozón 20, 50 és 70 kunás (egy kuna körülbelül 28 forint) áron lehetett belépőket vásárolni. A nemzetközi sajtó is kiemelt figyelmet szentelt az eseménynek: összesen közel száz horvát, magyar, német, angol és portugál újságíró, illetve szakember akkreditáltatta magát.

    Miroslav Blazevic szomorúan vehette tudomásul, hogy rengeteg válogatott kerettagjára nem számíthat. Csak a legnevesebbeket említve: Boban, Prosinecki, Asanovic, Simic, Soldo, Jurcevic, Vlaovic, Boksic, Mladenovic nem jöhetett el Eszékre. Az ok: némelyek betegek, vagy klubjuk nem engedte el.

    Azonban Csank János sem volt könnyű helyzetben. Ő igencsak számított Vincze, Csábi, Jován, Nyilas és Hamar játékára.
    - Ez van, ezt kell szeretni. Amolyan magyaros stílusban kell megpróbálnunk játszani - vélekedett a magyar szövetségi kapitány.

    A szlovák Benedik játékvezető sípjelére a következő összeállításban kezdtek a csapatok:

    Horvátország:
    Mrmic - Jerkan - Bilic, Pavlicic - Mornar, Stanic, Brajkovic, Cvitanovic, Balajic - Pamic, Suker

    Magyarország:
    Hajdu - Telek - Jagodics, Sebők - Lendvai, Horváth A., Illés, Arany, Nagy N. - Orosz, Egressy

    Rögtön a 2. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, mivel Sebők Pamicot döntötte le a magyar tizenhatos előtt. A labda mögé Suker állt, aki jócskán a kapu fölé csavart. A folytatásban mégsem úgy sikerültek a dolgok, amint azt Csank János eltervezte. Már a 6. percben megszületett a hazaiak első gólja. A szélről Stanic adott laposan középre, s a jókor érkező Brajkovic 14 m-ről Hajdu mellett a kapu bal oldalába bombázott (1-0). A horvátok sokat mozogva, kemény játékra kényszerítették ellenfelüket. A piros-fehér-zöld színek képviselői egy kissé értetlenül álltak a történtek előtt. A középpályán rendre a piros-fehér kockás mezben szereplő hazaiak nyerték a párharcokat. Az ügyetlenkedésekkel a vendégcsapat magára ,,húzta,, ellenfelét, így elvétve jutott el a horvát kapuig. A 22. percben a jobb oldalról Orosz ívelt keresztbe, és a szélvészgyors Egressy célbavette Mrmic kapuját, de a labda elsüvített a kapufa mellett. A magyar együttes még vissza sem érkezhetett saját térfelére, Pamic a 23. percben a jobb oldalon elfutva a kapu elé ívelt. Ott Suker 8 m-ről fejelt akadálytalanul a magyar kapuba (2-0). Két perccel később Suker a leshatárról indulva lőtt kapura, de rosszul célzott. A 32. percben 30 m-re a magyar kaputól jutott szabadrúgáshoz a horvát válogatott. Pamic kemény, leszorított lövése csaknem utat talált a kapuba, de Hajdu hárított. Némi meglepetésre a 39. percben módosította az eredményt a magyar együttes. A horvátok kapuelőterében Egressy sarkalt Nagy Norberthez, aki senkitől nem zavartatva 10 m-ről lőtt a kapuba (2-1).

    A szünetben kettős cserét hajtott végre Csank János. Lendvai helyére Madar, Aranyéra pedig Lisztes állt be. Ettől valamicskét felfrissült a magyar csapat, ám a javulás csak átmeneti volt. Az 53. percben parázs jelenetek játszódtak le a magyar háló előtt. A büntetőterületen belül többen is ,,tüzeltek,,, s csak Hajdu bravúros védései akadályozták meg az újabb hazai gól megszerzését. A horvátok aztán beleerősítettek, mind többet veszélyeztettek. A 60. percben 20 m-ről végezhettek el szabadrúgást, ám Suker lövését Hajdu biztos kézzel fogta. A 65. percben azonban beérett az újabb hazai találat: egy hosszú indítást követően Suker a bal oldalon elrobogott, majd mesterien ívelt középre, Jagodics mellől kibújva Pamic 7 m-ről fejjel helyezett a kapuba (3-1). Tíz perc telt el mindössze, s újabb találatnak örvendezhetett a lelkes és népes eszéki szurkolótábor. Suker az alapvonalon becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd laza mozdulattal átívelt a védők feje felett. A labdát pontosan Stanic fejére varázsolta, aki nyugodtan bólintott a kapuba (4-1). A kicsinyke magyar szurkolótábor ezzel maradék hangját is elvesztette. A találkozó lefújásáig továbbra is a horvátok uralták a mezőnyt, ám
    újabb gól már nem született.

    A horvát válogatott egy percig sem engedte át az irányítást a vendégeknek. Suker és Pamic remek irányításával biztosan diadalmaskodtak. A szövetségi kapitányként most bemutatkozott Csank János együttese alapos ,,verést,, kapott. A játék képe alapján azonban örülhetett, hogy a különbség nem volt nagyobb arányú.

    Horvátország - Magyarország 4-1 (2-1)
    Eszék, 18 000 néző, V: Benedik (szlovák)
    gólszerzők: Brajkovic (6.), Suker (23.), Pamic (65.), Stanic (75.), illetve Nagy N. (39.)
    csere: Bilic helyett Bicanic (a szünetben), Cvitanovic helyett Vugrinec (71.), Pamic helyett Stefulj (77.), illetve Lendvai helyett Madar (a szünetben), Arany helyett Lisztes (a szünetben), Horváth A. helyett Szekeres (81.)
    jók: Suker, Pamic, Mornar, Cvitanovic, illetve Hajdu, Telek

    Nyilatkozatok a mérkőzés után:

    Csank János szövetségi kapitány:
    - Láttuk, egy csapatnak hogyan kell kinéznie, ha Európa élvonalába akar jutni. Helyenként jól játszottunk, de a horvátok mind taktikailag, mind erőnlétileg jobbak voltak nálunk.

    Miroslav Blazevic horvát szövetségi kapitány:
    - Örülök, hogy jól játszottunk, mi talán jobban akartuk a győzelmet. Elemeiben jó magyar válogatottat győztünk le.

    Davos Suker, a horvát válogatott kapitánya:
    - Remek hangulatot sikerült teremtenünk az eszéki stadionban. Úgy érzem, a szakmai és szurkolói elvárásoknak is eleget tettünk.

    Igor Pamic:
    - A horvát válogatott bebizonyította, hogy minden játékos helyettesíthető. Így tartalékosan felállva is magabiztosan nyertünk.

    Ivan Lukacevic, az NK Osijek egykori többszörös jugoszláv válogatottja:
    - Nagyon jó érzés volt látni játszani azokat, akik gyerekként itt Eszéken sajátították el a futball fortélyait. Különösen nagy öröm számomra, hogy Pamic, Suker és Cvitanovic remekül teljesített.

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2011.03.11, 17:08 (szerk.: 2011.03.11, 17:08)
    Térjünk rá a válogatottnál eltöltött évekre. Az utánpótlás válogatottnál évekig számítottak a játékodra és még az Atlantai olimpia előtt a nagy-válogatottban is debütálhattál. Hogyan emlékszel vissza a válogatottnál eltöltött időszakra?

    - A válogatottban úgy alakult a pályafutásom, hogy volt egy olimpiai válogatott csapat, amivel szerepeltünk az 1996-os Atlantai olimpián. Később az MLSZ vezetősége úgy gondolta, hogy annak a csapatnak a gerince alkossa a válogatottat, így kerültem én is a csapatba. Emlékszem, először Csank mesternél játszottam a nagy-válogatottban, 1996. április 10.-én a horvátok ellen. Kikaptunk 4-1-re idegenben, de kezdőként léptem pályára, és a gólpasszt én adtam Nagy Norbinak. Én mindig is arról álmodtam, hogy válogatott legyek, és nagyon boldog vagyok, hogy 21 alkalommal szerepelhettem a nemzeti csapatban, egyetlen fájó pont csak az, hogy nem sikerült igazán kiemelkedő eredményt elérnünk.

    forrás:
    http://labdarugas.cimpa.hu/ferfi-labdarugas/egressy-gabor-labdarugo-palyafutasa/
     
  5. avatar: fgymat
    2009.05.24, 20:07 (szerk.: 2019.03.20, 11:15)
    Az új szövetségi kapitány alig vette át a csapatot máris válogatott mérkőzés következett.
    A horvát csapat ellen eddig nem veszítettünk mérkőzést. Igaz az öt mérkőzésből hármat még a negyvenes években játszottunk. Két éve nálunk jártak és akkor egy döntetlent sikerült elérnünk. Most hozzájuk utaztunk és a felkészülésünk sem volt ideálisnak nevezhető.

    Győzelmi esélyünk csak a mérkőzés kezdetéig volt. Kétség sem férhetett hozzá, hogy a hazaiak válogatottja minden csapatrészében jobb a miénknél. Nem tudtuk felvenni a versenyt sem erőnléti, sem technikai téren. Sajnos csak egy gyenge edzőpartneri szintet produkáltunk. Még csak azt sem mondhatjuk, hogy emelt fővel vesztettünk.

    Az eredmény nem volt váratlan, de mégis... Egy-egy ilyen vereségre a szurkoló sohasem tud igazán felkészülni.

    forrás:
    mafoci