magyarfutball.hu

MTK-VM SK - Váci Izzó MTE 2 : 3 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.14, 08:45 (szerk.: 2022.03.05, 12:18)
    Visszavágott a Vác

    MTK-VM SK - Váci Izzó MTE 2:3 (1:3)
    Hungária krt., 2000 néző, V.: Puhl

    Gól: Szeibert. (18 és 64. p.) illetve Vig (25. p.). Mózner (31. p.>, Zvara (71. p.)
    Csere: Mózner helyett Zvara (50. p.). illetve Varga helyett Balogh (38. p.). Bognár helyett Oroszki (46. p.l.
    Sárga lap: Talapa T. («5. p.), illetve Szalai (65. p.), Kékesi (86. p.).

    A francia FC Toulonhoz szerződött Bognár György a mérkőzés első perceiben jobbnál jobb labdákat varázsolt társai fejére, lábéra. A 16. percben a váci kapus melléről kipattanó labdát a kék-fehérek házi gólkirálya, Szeibert gond nélkül helyezhette a jobb alsó sarokba. A vendéglátók támadás-hullámai közepette egy váratlan ellenakcióból még érvénytelen, a 25. percben viszont már nagyon is érvényes váci gól született. Ekkor Vig vette be 22 m-es szabadrúgásból Gáspár kapuját. A 31. percben Mózner fordított is az eredményen: bombalövéssel rezgette meg a hálót a hazai kapu jobb oldalán.

    Szaporodtak az MTK-akciók Brockhauser kapuja felé, de vagy a hálóőr, vagy védőtársai rendre időben érkeztek. Egészen a 64. percig, amikor Szeibert duplázott: ezúttal fejjel volt eredményes. Nem sokkal később Talapa szerezhetett volna előnyt a vendégeknek, ám a többek által vitatott 11-est gyatrán a bal kapufa mellé gurította. Nem sokkal később viszont már újból a Vác vezetett: a csereként beállt Zvara — Gáspár kifutása után — az árván maradt kapuba gurított.

    A mérkőzés záró szakaszában a kék-fehérek nagy erőfeszítést. tettek a pontmentésért, ám fáradozásuk hiábavalónak bizonyult.

    A találkozó előtt aligha adott volna bárki is akár egy cseppnyi esélyt a Vácnak arra, hogy pontot, mi több, pontokat visz el a bajnoki címvédő otthonából. Nemcsak azért, mert az MTK-VM van számon tartva a jobbik csapatként, hanem főképpen amiatt, hogy a vendégek az olaszországi KK-mérkőzések és a hosszú hazautazás fáradalmaival érkeztek a Hungária körútra. A 90 perc azután alaposan rácáfolt a várakozásra, és az Izzó megérdemelt győzelmet aratott.

    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1988-06-02