magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - KS Górnik Zabrze 0 : 1 20:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: A.Balázs
    2015.11.27, 21:15
    „Intertotó Kupa

    Gornik Zabrze-ZTE 1-0 (1-0)

    Zalaegerszeg, 3000 néző. Jv.: Huták (Lázin, Hazafi).
    Gornik Zabrze: Wanzik – Ossowski, Matyisik, Klemenz, Kostrzewa – Majka, Komornicki, Gunia – Cyron, Zgutczynski, Palasz. Edző: Hubert Kostka.
    ZTE: Balázs – Varga, Csepregi, Pecsics, Péter – Sipos, Czigány, Galántai – Nagy I., Gass, Páli. Edző: Gellei Imre.
    Cserék: Sipos helyett Rózsa a 46., Majka helyett Piotrowicz a 46., Czigány helyett Molnár a 64., Cyron helyett Lesnik a 67. percben.
    Gólszerző: Palasz a 8. percben.

    Egy turistacsoport jóvoltából „lengyel fölény” alakult ki a nézőtéren már a mérkőzés előtt. Lobogtak a piros-fehér zászlók és egész idő alatt zúgott a Gornik, Gornik! bíztatás. S mint kiderült, nem érdemtelenül kaptak a lengyelek szurkolóiktól sok tapsot, bíztatást.
    Egy ideig gyors, hullámzó játék folyt a pályán. Az első helyzete az egerszegieknek adódott, amikor a 8. percben Páli a bal oldalról Gass elé játszott, a középcsatár azonnal lőtt, de nem volt eléggé helyezett a labda, s a kapus biztosan védett. Az ellentámadást szerelte ugyan az egerszegi védelem, Csepregi azonban kissé könnyelműen hozta ki a labdát a kapu előteréből, szerelték, a labda Palasz elé került, aki néhány lépés után lőtt, Balázs vetődve tisztázott ugyan, de balszerencséjére a labda ismét Palasz elé került, s most már biztosan lőtt a kapu közepébe a csatár, 1-0. A 17. percben Palasz a felező körből iramodott meg, a 16-oson belül járt már, amikor lövésre szánta el magát, Balázs azonban jó ütemű kifutással, lábbal tisztázott. Egy perccel később Nagy jó labdával futtatta a jobb oldalon Sipost, ő középre ívelt, a lengyel kapus, akivel Czigány egyszerre ugrott fel, kiejtette a labdát, Páli azonnal kapura fejelt, de a gólvonal előtt álló Klemenz menteni tudott. A ZTE kezdeményezett ezután többet, egy sor szögletet harcolt ki, de ezek eredménytelenek maradtak. Egy ügyes támadás végén Sipos 18 méteres lövése kerülte el a bal alsó sarkot, majd egy szöglet befejezéseként Czigány a kapu torkából fölé bombázott. Változatlanul heves volt a küzdelem szünetig, s az utolsó percekben rövid csetepatéra is sor került Péter, s a vele szemben szabálytalankodó Palasz között.

    Szünet után rövid időre esett a színvonal, de gyorsan visszatért a játék a korábbi mederbe. Az 57. percben a felező körben Csepregit szerelték, a kapu felé iramodó Palasz-t Péter csak szabálytalanság árán tudta megállítani. A 17 méterről küldött szabadrúgás a kapu fölé szállt. A ZTE nagy erőfeszítéseket tett az egyenlítésért. Czigány egy jó cselsorozat végén lövés helyett továbbadta a labdát, s ezzel vége lett a lehetőségnek. Viszonzásképpen Ossowski lőtt 18 méterről, de Balázs biztosan hárított, ez után Lesnik az oldalhálót találta el. Ugyanezt tette néhány perc múlva Nagy I. is.
    A ZTE többet kezdeményezett a hajrában, de egyre türelmetlenebbül játszott, így sem a lövések nem sikerültek, sem igazi gólhelyzet nem adódott. Igaz, nagyszerűen védekezett a Gornik, gyors megugrásainak többször csak Balázs jó ütemű kifutásai vetettek gátat.

    A több válogatottat (Ossowski, Matysik, Komorniczki, Palasz, Klemenz, Piotrovicz) felvonultató lengyel bajnokcsapat hírnevéhez méltóan játszott. Gyorsak, kemények voltak játékosai, nagyszerűen védekeztek, fejeltek, s néhány húzással a ZTE kapuja előtt termettek. A helyzetkialakítással azonban csakúgy, mint a ZTE, ők is hadilábon álltak. A kék-fehéreknél hiányzott az az ötlet, amit múlt héten láthattunk, többen sokkal gyengébben játszottak, mint az tőlük elvárható lett volna. Annak ellenére, hogy a ZTE egy elkerülhető védelmi hiba miatt kapott ki, a mérkőzés összképe alapján a Gornik győzelme megérdemelt.

    Jók: Ossowski, Matysik, Klemenz, Palasz, Komornicki, illetve Balázs, Sipos, Rózsa, Molnár.”

    Zalai Hírlap, 1985.07.08.
     
  2. avatar: fgymat
    2015.03.06, 09:20
    A Népsport szerint Gunia játszott:
    kép

    Népsport 1985.07.07
     
  3. avatar: NNS
    2015.03.06, 09:07
    A wikigornik.pl azt írja, egyes források szerint Urban Jan ( http://wikigornik.pl/wiki/Jan_Urban ) játszott Gunia Bogdan helyett.

    kép
    Matysik Waldemar és Komornicki Ryszard (fehér mezben)
    Michał Żbikowski, „Sport” 08.07.1985
    http://wikigornik.pl/wiki/06.07.1985_-_Zalaegerszegi_TE_-_G%C3%B3rnik_Zabrze_0:1