magyarfutball.hu

Aarhus GF - Zalaegerszegi TE 4 : 4

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: A.Balázs
  2015.12.05, 22:08
  „Cruyff-nak Galántai játéka tetszett a legjobban

  Zuhogó esőben gólzápor

  Szombaton esete Dániában lejátszotta utolsó mérkőzését az Intertotó Kupában a ZTE együttese. A zuhogó esőben sorrakerült találkozón már 4-1-re vezetett az egerszegi együttes, de a hajrában a hazaiak egyenlíteni tudtak. A mérkőzés részleteiről Madarász György, a csapat tolmácsa küldött telefonjelentést lapunknak.

  ZTE-Aarhus 4-4 (3-1)
  ZTE: Balázs – Varga (Rózsa), Csepregi II., Szigeti, Molnár – Sipos, Czigány, Galántai – Nagy I., Gass (Kovács S.), Páli. Edző: Gellei Imre.
  Aarhus: Rasmussen – Wachmann, Stampe, Larsen, Gronbech – K. Cristensen, Morup (Hinge), Andersen – Poulsen, Lundquist, Overgaard (Kjaer). Edző: Jürgen Wehling.

  Gyors dán góllal kezdődött a mérkőzés. A 8. percben Morup – Lundquist összjáték után a középcsatár beadott, a ZTE védői röviden szabadítottak fel, s a szemfüles Poulsen közelről Balázs hálójába fejelt, 0-1.
  Nem késett a ZTE válasza. A 10. percben Nagy Imre lövése ugyan még elkerülte a kaput, de négy perc múlva már középkezdéshez álltak fel a hazaiak. Molnár kitűnően szerelt, majd indította Sipost. A középpályástól Páli kapta a labdát, aki előbb becsapta védőjét, majd a kapus mellett is elhúzva a labdát a hálóba gurított, 1-1.
  A 18. percben a vezetést is megszerezte a ZTE. Nagy Imre az alapvonalig cselezte magát, pontos beadását Czigány fejelte a kapuba, 2-1.
  Újabb négy perc telt el, s már harmadik gólját szerezte az egerszegi csapat. Nagy Imre jobb oldali beadását Gass 18 méterről, kapásból vágta a kapu jobb oldalába, 3-1.
  A 24. percben Varga szabálytalankodott a ZTE 16-osán belül, 11-es! Poulsen büntetőjét Balázs kivédte.
  Dán támadásokkal kezdődött a második félidő. A 63. percben Morup cselezte be magát a ZTE 16-osára, Balázs azonban bravúrosan hárított a középpályás elől.
  A 68. percben növelte előnyét a kék-fehér együttes. Nagy Imre legurított szabadrúgását Kovács Sándor kapta, a csereként beállt játékos beadásából Molnár talált a hálóba, 4-1.
  Biztosnak látszott már a ZTE győzelme, de csakúgy, mint Svájcban, ezúttal is rövidzárlat következett. A 70. percben egy bal oldali szöglet után Lundquist fejelt a hálóba, 4-2.
  A 79. percben újabb gólt szerzett az Aarhus: a balról belőtt labdát Stampe helyezte a kapuba, 4-3.
  Öt perc múlva ismét zörgött az egyébként jól védő Balázs hálója: Andersen 25 méteres szabadrúgása a sorfalon iránytváltoztatva került a ZTE kapujába, 4-4.
  A 87. percben megszerezhette volna a győztes gólt az egerszegi csapat, Páli lövése azonban centiméterekkel elkerülte a dán kaput.

  A találkozó túlnyomó részében a ZTE irányította a játékot, a gyorsan kapott gólra hamar válaszolt, s jelentős előnyt is szerzett. Elég volt azonban egy rövid ideig tartó figyelmetlenség, könnyedébb játék, s a lelkesen játszó dánok egyenlíteni tudtak. Kemény, de sportszerű volt a találkozó, amelyet megtekintett Johan Cruyff, az Ajax menedzsere is. Az egykori világklasszis holland labdarúgó elsősorban a tehetséges, fiatal Poulsen teljesítményére volt kíváncsi. Cruyff elégedett volt a kiszemelt dán játékossal, de mint mondta, ezen a találkozón a ZTE középpályása, Galántai Tibor játéka tetszett neki legjobban.

  A ZTE tegnap késő este visszaérkezett Zalaegerszegre. Mától a felkészülés finise kezdődik a kék-fehérek számára. Szerdán utolsó előkészületi mérkőzésüket játsszák a H. Katona SE ellen. Szombaton bajnoki rajt Budapesten, a címvédő Bp. Honvéd ellen.”

  Zalai Hírlap, 1985.08.05.
   
 2. avatar: A.Balázs
  2015.12.05, 21:26
  „Búcsú az Intertotó Kupától

  A helyezést már nem befolyásolja a dániai mérkőzés

  A sikeres lengyelországi túráról csütörtökön érkezett vissza Budapestre a ZTE labdarúgó együttese. A külföldön járt húszas keret itt kétfelé vált. A kisebb sérüléssel bajlódó Soós és Pecsics, valamint Vidos, Kovács J. és Szalai S. visszautazott Zalaegerszegre, a többi tizenöt játékos pedig pénteken edzést tartott az MTK VM pályán, majd elrepült a dániai Aarhusba lejátszani utolsó Intertotó Kupa mérkőzését.
  A ma esti találkozónak a helyezés szempontjából nincs jelentősége, már biztos, hogy az Aarhus az utolsó, a ZTE pedig a második helyen végez. Ennek ellenére kemény 90 perc vár az egerszegiekre, hiszen a dán együttes eddigi találkozóin lelkes, harcos játékkal hívta fel magára a figyelmet.
  - Az Aarhus a legutóbbi találkozón idegenben szerezte meg első győzelmét. Szeretnénk sikeresen zárni szereplésünket az idei Intertotó Kupa sorozatban, s erre van is esélyünk, mert a csapat formája szinte napról napra javul. Az utóbbi mérkőzéseken sok játékos kapott bizonyítási lehetőséget, s tulajdonképpen senki sem okozott csalódást. Bízok abban, hogy tovább javul együttesünk játéka, hiszen közeledik a bajnoki rajt. A Honvéd elleni idénynyitóig már csak egy előkészületi mérkőzés lesz szerdán Zalaegerszegen a H. Katona SE ellen – mondta az elutazás előtt Gellei Imre vezetőedző.
  Aarhusban a következő összeállításban lép valószínűleg pályára a ZTE: Balázs – Varga, Csepregi II., Szigeti, Péter – Sipos, Czigány, Galántai – Nagy I., Gass, Páli.
  A ZTE vasárnap este érkezik vissza Zalaegerszegre.
  A csoport állása:
  1. Górnik Zabrze 6 5 1 - 14-5 11
  2. ZTE 5 2 1 2 7-6 5
  3. Young Boys 6 2 - 4 12-17 4
  4. Aarhus 5 1 - 4 8-13 2”

  Zalai Hírlap, 1985.08.03.
   
 3. avatar: fgymat
  2012.01.01, 22:06
  A 7. csoport végeredménye:
  1. Górnik Zabrze 6 5 1 0 14-5 11
  2. Zalaegerszegi TE 6 2 2 2 11-10 6
  3. Young Boys BSC 6 2 0 4 12-17 4
  4. Aarhus GF 6 1 1 4 12-17 3