magyarfutball.hu

Hungary - England 0 : 3 18:00

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.10.05, 13:29 (szerk.: 2021.10.05, 14:44)
  A Ferihegy betonján va­sárnap 14 órakor landolt az a különgép, amellyel az an­gol küldöttség Budapestre érkezett. Sokan jöttek, húsz játékos, tizennégy vezető és harminchárom újságíró, akik közül még hiányzik Bobby Charlton, ő a BBC-nek tu­dósít majd és keddre jelezte az érkezését.

  Bennünket az érdekelt elsősorban, hogy a sérüléssel bajlódök közül, kik érkeztek meg. Nos, egyikük sem! Bobby Robson sajnálkozva közölte, hogy Francis, Wood­cock, Anderson, Clemence, Duxbury játékára nem szá­míthat. Itt van viszont Mari­ner, aki mindenképpen ját­szani szeretne.

  — És Blissett? — kérdez­tük a kapitányt.
  — Reméljük, hétfőn ő is megérkezik; ma este még a Milánban játszik, bajnoki mérkőzést, s bízom benne, hogy nem sérül meg. Amennyiben megérkezik, Walsh az utánpótlascsapatban szerepel majd Nyíregyházán.

  De nézzük azoknak a név­sorát, akikből Anglia váloga­tottjának kezdőcsapata kike­rül: Shilton, Spink, Butcher, Osman, Devonshire, Martin, Roberts, Hoddle, Robson, Wilkins, Sansom, Gregory,Barnes, Chamberlain, Ken­nedy, Lee, Mariner, Withe, Mabbutt, Walsh.

  Népsport, 1983.10.10
  A tegnapi baj­noki forduló után Mezey György szövetségi kapitány kijelölte a magyar válogatott keretet a Népstadionban októ­ber 12—i Anglia elleni EB-selejtezőre. A szövetségi kapi­tány kapusjelöltje Kovács és Disztl P.

  Kapusok:
  Kovács A. (Csepel), Disztl P. (Videoton).

  Védők: Farkas (Vasas). Cson­ka (Rába ETO), Kardos (Ú. Dózsa), Garaba, Nagy A., Var­ga (mindhárom Bp. Honvéd), Róth (Pécs).

  Középpályások: Csongrádi (Videoton), Hannich, Burcsa (Rába ETO).

  Csatárok: Kiss S. (Ú. Dózsa), Dajka (Bp. Honvéd), Hajszán (Rába ETO). Ausztriából Nyilasi és Szokolai hétfőn csatlakozik a hol­nap induló játékosokhoz.

  Esti Hírlap, 1983.10.06
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2021.07.19, 15:54
  Bobby Robson: Tudtuk, hogy csak akkor lehet esé­lyünk a továbbjutásra, ha győztesen hagyjuk el a játék­teret. Ezen az estén vala­mennyi labdarúgónk azono­sult ezzel a gondolattal ésvalamennyi energiatartalé­kukat mozgósítva küzdöttek a győzelemért. Az első fél­időben sokmozgásos támadó­játékunkkal hibázásra kény­szerítettük a magyar védő­ket, és ezúttal a helyzetki­használással sem volt baj. A második játékrészben is mi birtokoltuk többet a labdát és azt hiszem, teljesen meg­érdemelten győztünk ilyen különbséggel is. Remélem, hogy ez a szép győzelem visszaadja az angol szurkolók hitét, és ők is velünk együtt bíznak abban, hogy ott le­szünk az EB döntőjében!

  Mezey György: Gratulálok az angoloknak, minden tekintet­ben fölülmúltak bennünket.

  Népsport, 1983.10.13
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2021.07.19, 15:51
  kép
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
   
 5. avatar: FoB73
  2015.09.20, 15:53 (szerk.: 2021.07.17, 17:42)
  Az Utánpótlás válogatottak mérkőzésén:
  Magyarország - Anglia 0-2 (0-2)
  1983.X.11; Nyíregyháza 10.000 néző

  M.: Szieben - Turbék, Szűcs, Balog T.,Rezi - Bánki (Pecsics 46. p.), Gere, Détári - Kiss M., Bognár (Lipppai 75. p), Mészáros szövetségi edző: Temesvári Mikós

  A.:Bailey - Sterland, Stevens, Wright, Caton - Bracewell, McManon, - Callaghan, Stein, Walsh, Wallace (Walters 61. p.) szövetségi edző: Dave Sexton

  G.: Walsh 24. p., Stein 40.p.,
   
 6. avatar: Coimbra
  2012.10.09, 19:06 (szerk.: 2021.07.19, 15:57)
  West Ham:
  Ez a meccs nagyon félelmetes volt, egy jó nagy stadionban játszottunk de csak 20.000 nézővel, amiből kb. ezer volt angol - 200 huligánnal. A rendőrök kb. fél óráig tartottak bent, majd amikor kijöttünk gyorsan elszakadtunk az idiótáktól és egy elég fasza kis brigád verődött össze, Hickey vezetésével. Egy állomásnál voltunk ami az Earls Courtira emlékeztet - dupla peron, mindkét végén egy híddal - és ahogy lementünk a képcsőkön, a peron másik oldalán ott voltak a magyarok.
  Ők elkezdtek futni a híd irányába, mi ugyanezt tettük, fel a lépcsőn és végül a tetején találkoztunk! Volt náluk lánc, ment a darálás amiből végül kezdtünk jobban kijönni, majd jöttek a rendőrök és visszamentünk a metróhoz.
  Hickey irányított, hogy mindenki legyen nagyon egybe, mivel valószínűleg a többi megállónál is támadhatnak, ami igaznak bizonyult, minden megállónál voltak brigádjaik, ki is dobálták az ablakainkat. Végül Budapest főpályaudvarához érkeztünk, ahol évekig tartott még a harc, és ha őszintén vagyunk, jónéhányan nem nagyon bántuk amikor a rendőrök végül uralni tudták a terepet!

  Ehhez hasonló meccseken, amikor nem voltunk túl sokan és mindenki ismert mindenkit, nem nagyon volt klubharc, amúgy ennél a magyar túránál alapította meg Hickey az "England Away Firm"-öt, az EAF-et, nagyon egyszerű és nem túl egyedi de innentől kezdve EAF-nek hívtuk magunkat, nagyon minőségi kis brigádot alkottak azok akik rendszeresek utaztak mindenhová!


  Hickey, Chelsea:
  Magyarország '83-ban egy nagyszerű túra volt - az egyik legjobb csata! Lehet egyeseknek más lesz a véleményük, a stadionban megálltuk a helyünket, de amikor kijöttünk és lementünk a metróba ott már nagyon meleg volt. A magyarok megtámadták a metrónkat, bedobálták az ablakokat. Kiszálltunk, rájukmentünk és ők meghátráltak, felszaladtak a lépcsőn majd amikor a túloldalt lementek volna egyszerűen egymásra zuhantak, több százan egymás hegyén-hátán, majd jöttek a rendőrök és szanaszét verték őket. Visszafutottunk, jött egy újabb metró, örültünk, hogy jó eredménnyel zártuk a bulit, majd a következő megálló teli volt rendőrökkel. Az ajtók zárva voltak, ők meg befújtak az ablakon gázsprayt...nagy nehezen kivertük magunkat a metróból, a rendőrök behátráltak, a stadionon kivül harcoltunk velünk, nagyon nagy volt az őrület majd jöttek újra a magyarok. Folyamatosan hátrálva harcoltunk amíg egy térre nem értünk, mai napig nem emlékszem a nevére, de az azt követő egy órában non-stop ment a harc! Életem egyik legjobb estéje volt, bár néhány srácunk lesérült, nagyon keveset vittek el, a lényeg, hogy együtt kiálltunk Angliáért!

  forrás:
  http://www.fszsz.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=72 // angol huligánkönyvek
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2009.01.30, 14:37 (szerk.: 2021.07.17, 17:42)
  A továbbjutás már gyakorlatilag lehetetlen volt, de azért egy tisztes helytállás mindig minden mérkőzésen elvárás.

  A mérkőzésen kiábrándító játékot mutatott a válogatott. Úgy látszott, nem is vagyunk egy "súlycsoportban" az ellenfelünkkel. A hazaiak már az első félidőben kialakították a végeredményt. Ezek után a második játékrészben nyugodtan labdázgathattak, hiszen a mieink nem nagyon zavarták meg őket ebben.

  Tovább folytatódott a válogatott vesszőfutása tétmérkőzéseken. Zsinórban a negyedik vereséget szenvedtük el. Ismét nyilvánvalóvá vált, hogy komolyabb ellenféllel képtelenek vagyunk felvenni a versenyt. Az elmaradásunk pedig leginkább erőnlét és gyorsaság területén jelentkezik. A szövetségi kapitány megállapítása szerint, amíg nem lesz magasabb a bajnoki mérkőzések színvonala, addig nem is várható változás.

  forrás:
  mafoci