magyarfutball.hu

Vasas SC - Ferencvárosi TC 5 : 3 19:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2015.03.11, 14:21
    Volt 1979-ben is egy emlékezetes 5:3-as Vasas-FTC meccs.
    2:1-re vezetett a Fradi,onnan 5-2..Úfy szépítettek a végén.

    A magyar futballszerető közönség (de hellyel közzel még a Vasas-tábor is) ott kezdte tanulni Kiss laci nevét.Egyedülálló jelenségként robbant a magyar fociba,amelyet már akkor is sokan átkoztak.Pedig még volt Törő,Nyilasi,Ebedli..

    Kiss Laci ha jól emlékszem két gólt rúgott,ámulva néztük,ahogy egy magyar játékos füllel,vállal vesz le 40 méteres átadásokat.50-60 méteres labdavezetéseket,ahol 20 cm-re nem pattan el a lábától a labda -az ellenfelek mégis a hátát látják..
    Egymás után három megkerülős csellel elmenni egy teljes védelem mellett.
    Abszolút kétlábasan bombaerővel találni el egy félméteres rést a kapus és a kapufa között.

    Kíméletlen helyzetértékesítő volt.Azon a meccsen Palotai vezetett -egyébként jól,de egy hihetetlen nagy hibát elkövetett.Talán még Géczi védett,Kiss Laci egyedül vitte rá alabdát.A kapus kivetődött de Kiss Laci már átpöccintette fölötte (a labdát..).Erre a kapus (maradjunk ennél) két kézzel átfogta mindkét lábát!!
    Lacika kitépte magát,átlépett a kapuson és bekotorta..(Jellemző,hogy ekkortájt érték be a Fradi-védők:kb. 20 méter előnye volt,valszeg saját térfélről indulva.)

    Erre Palotai tizenegyest ítélt!!!Kihozatta a kapuból a gólt (!)..Így büntette a Vasast a Fradi abszolút szabálytalanságáért.A 11-est egyébként kihagytuk,azzal 6:3 lett volna..De így is örök emlék marad,abszolút fölénnyel,csöndes Fradi-táborral -és klasszikusan szép játékkal.

    http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9018138&aq_ext=1&aq_text=1979.06.09