magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Leeds United AFC 0 : 3

   
   
Upload your own photos! »
videók
mérkőzés értékelése
Bajnokok Európai Kupája, Nyolcaddöntő
referee : Ortiz José Maria (Spanyolország)
attendance:
  1. leedsfans.org.uk: 5.400
  2. Magyar csapatok kupamérkőzései: 5.620
  3. BEK-KRÓNIKA: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: AMiUtunk
    2014.11.26, 21:33
    @Coimbra: A nézőszámon felesleges rágódni, mert minden ezresre vagy ötezresre kerekített szám nagyságrendi tévedéseket és túlzásokat tartalmaz és így még az arányok kiefejezésére is csak ritkán alkalmas. Így megy ez immár évtizedek óta... De talán a kezdetek óta napjainkig.

    Szerény véleményem szerint érdekesebb rávilágítani a nézőszámok ingadozasának okaira.
    (1) Amióta eszemet tudom, soha sehol nem létezett komoly, tartós, átgondolt és rendes marketing tevékenység alapján irányított bérleteladás, mely egy konstans (minimális) nézőszámot garantálhatna. Helyette most is a spontán jegyvásárlást ösztönzik, mely ugyebár nálunk erősen eredményfüggő.
    (2) Két áttekinthető létszámú szurkolói rétegtől, a 90-es évek elején felbukkant SZERVEZETT ultracsoportoktól és az ilyen-olyan okokból többé-kevésbé rendszeresen kijáró szervezetlen magánszemélyektől és kisebb baráti társaságoktól eltekintve SOHA nem alakult ki az igazi lelátói kultúra, mely az eredménytől független meccsrejárást szorgalmazta és gyakorolta volna.
    Jó példa erre bármely csapat NB I-es feljutása az elmúlt két-három évtized során vagy a Ferencváros valamennyi vendégjátéka az NB II-es számüzetése során. A "nagy eseményre" a megszokott nézőszám a többszörösére növekszik, majd a siker elmaradása esetén visszaáll a régi mederbe, mintha mi sem történt volna.
    Érdemes feleleveníteni az Eger, a Szolnok vagy a Siófok feljutását. Az első 20-25 fordulóban a szokásos párszázas nézőszám volt a megszokott, a bajnokavató közeledtével a hazai meccsekre egyre többen látogattak ki, majd megjelent egy szedett-vedett tábor vagy ismét kikerült egy tíz évvel korábban alakult, focimeccseken évek óta nem járó csoport transzparense a kerítésre, azután elérkezett a bajnokavató többezeres tömeggel, majd a feljutás utáni ősz során visszaálló a régi közömbösség és érdektelenség a korábbi standard nézőszámmal. Idegenben semmi. Otthon szinte semmi. A bajnokavatóra kitódult ezrek közül talán egy maréknyi csoport ragadt meg a meccseken, de az is elmaradozott az első NB I-es évad során.
    Ezért olyan a nézőszámok ingadozása, amilyen. És ezért mondom azt, hogy nem alakult ki az a lelátói kultúra, mely egy profi vagy félprofi módon üzemelő, tetszőleges sportág bajnokságában elengedhető lenne a tervezéshez és kalkuláláshoz... A klubok hozzáállása e támához jól bizonyítja, hogy csak pénzmosodai céllal evickélnek a zavarosban, de komoly célokat elérni meg sem próbálnak.
    De a legfontosabb, hogy elhallgattatják azt a kis réteget, amely kritikusan képes önálló véleményt formálni és nem nyel be mindent egy ostoba, megvezethető, a regsiztrációt is fenntartások nélkül elfogadó báb módjára.
     
  2. avatar: Coimbra
    2014.11.26, 19:16 (szerk.: 2014.11.26, 19:55)
    Csak 10000 néző? Értem én, hogy 2 héttel korábban 3:0-ra kaptunk ki, és nem bíztak az emberek a továbbjutásban, de amikor a 60-as évek nagy kettős rangadóiról mesél mindenki, az ilyen meccseket is megemlíthetnék, hogy bizony akkoriban sem volt minden meccsen telt ház.

    Persze ha más miatt engedtek csak 10000 embert a meccsre, akkor nem szóltam.
     
  3. avatar: Szabó Márton
    2014.10.24, 19:36
    Ez nem a 0-3-as meccs videója (rossz az olasz szöveg), hanem a 68 szeptemberi 0-0-é.
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
     
  5. avatar: fgymat
    2009.05.03, 22:12
    Továbbjutott a Leeds, 6-0-ás összesítéssel.