magyarfutball.hu

Sabaria FC - Ferencvárosi FC 1 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.12, 21:43
    Ferencváros—Sabaria 3:1 (0:1)
    Négy perccel a befejezés előtt még 1:1-re állt a játék
    Góllövő: Iglódy, Szedlacsik, Takács II., Toldi
    Szombathely, 3000 néző. Bíró: Majorszky.
    Ferencváros: Angyal — Takács I., Korányi — Laky, Sárosi, Lázár — Táncos, Takács I., Toldi, Szedlacsik, Kohut.
    Sabaria: Vermes — Kovács L, Janzsó — Sárközi, Vámos, Szaniszló — Iglódy, Somogyi, Seper, Hollós, Belkó.
    Angyal és Vámos közül a szombathelyi kapitánynak kedvez a szerencse s így a Ferencváros kezdhet nap ellen. Rögtön támad is, de Janzsó felszabadító rúgása a Sabariát dobja előre. Seper jó labdát ad Belkónak, a szélső lefut, kicselezi Takács I-et s lő is, de
    Angyalról a mezőnybe pattan vissza a jó lövés.
    Startnak azért jó! A Ferencváros egyelőre mintha későbbi időkre tartogatná az erejét. Csak az 5.percben lendül előre Sárosi jó labdájával Takács II., aki kiugrik, de amikor már lőne, Sárközi elpöccenti előle a bőrt. Nem messzire ugyan, csak Sárosiig, de a ferencvárosi centerhalf lövése túlmagasra sikerül.
    Takács II. egyedül megy le a jobboldalon, de túlviszi a labdát a vonalon, Kohut viszont már 25 méterről megereszti a lövést és Vermesnek vetődéssel kell hárítania. Kovács I faultot vét, Toldi a szabadrúgást Kohut elé irányítja, aki most kapu felé bombáz. A 8. percben Kohut kornert csikar ki, a bevágást Kovács I. röviden menti, a labdát Kohut újra kapu elé irányítja.
    Toldi fejel, Vermes véd, de elejti a labdát s a meleg helyzetben csak az utolsó pillanatban kaparintja vissza a rárohanó ferencvárosi csatárok elől. Takács I. hendsze után a szabadrúgást Belkó küldi a kapu fölé. A Sabaria szabja meg most az iramot és szorongatja a Fradi-védelmet, de az jól áll a lábán. A 16. percben azonban őt is eléri sorsa:
    Seper remek labdával indítja el Iglódyt, aki pár métert szalad és remekül eltalált lövéssel a balsarokba küldi a Sabaria vezető gólját. (0:1).
    A Ferencvárost kissé megzavarja a dolog és a Sabaria tovább támad. Belkó szép beadását Angyal még szebben húzza le. Gyors, erélyes ferencvárosi akció végén Kohut lő mellé, azután Szedlacsik lövése akad el emberen. A 24. percben Táncos kornere fejről-fejre száll, a végén Takács II. küldi a kapu fölé. Seper passzával Belkó támad veszélyesen, Takács I. csak kornerre bír szerelni. A berúgást Angyal újból kornerre hárítja és csak ezután szabadul fel a ferencvárosi kapu. A 32. percben viszont a Ferencvárosnak támad kitűnő helyzete. Hosszan előreadott labdára Kohut fut rá, de Vermes is kiszalad oldalt a kapuból. Futása végén megtorpan, mert azt hiszi, hogy a labda már kifutott a vonalon, ám téved, mert Kohut még jókor éri el, be is adja és
    az üres kaput menthetetlennek látszó gól fenyegeti.
    Kovács I. azonban az utolsó pillanatban kornerre rúg. A kornerből további kettő lesz, míg Vermes le nem húzza a harmadikat. Még egy korner esik, de azután felszabadul a Sabaria s a 44. percben nagy helyzete is van, Belkó két lépésre a kaputól mellel akarja hálóba sodorni a labdát, de elesik, méghozzá neki a kapufának s úgy kell kivinni. Rögtön vége is a félidőnek.
    A II. félidőt remek támadással kezdi a Sabaria: Belkó beadását Somogyi lövi és a vetődő Angyal csak a vonalon tudja útját állni a már-már gólt ígérő labdának. Rögtön ezután Hollós teszi öt méterről mellé Iglódy jó beadását, de némi vigaszul szolgál a kétségbeeső szombathelyieknek, hogy a bíró közben úgyis lesállást fütyült. Az 5. percben egyenlít a Ferencváros. Szép támadás végén a labda Kohutról megy ki a vonalon, a bíró kaparúgást int, de a határbíró beavatkozására módosítja ítéletét és sarokrúgást ad. Kohut rúgását Sárosi Szedlacsikhoz fejeli s az összekötő feléről hálóba száll a labda. (1:1).
    Most erősít a fellelkesült Ferencváros. Táncos kornerét Sárközi hárítja, majd a 10. percben Sárközi hazaad, de túl gyengén s Vermes kezéből a szemfüles Toldi kikaparja a labdát.
    Kovács I. éppen idejében érkezik, hogy kornerre tisztázzon. A 13. percben Vámos labdájával Seper egyedül megugrik, de kissé túl hosszan szökteti magát s a kifutó Angyal csaknem egyidőben ér vele a labdához. A rávetés így sem sikerül,
    a csatár túlvergődik a labdával a kapuson, de szeleburdi módon az üres kapu fölé küldi! Válaszképpen Toldi ugrik ki hasonló módon, Vermes elébe fut és nagy szerencsével nyúl bele az öklével a lövésbe. Most ferencvárosi fölény alakul ki, amelyet azért megszakít egy szombathelyi korner. A Ferencváros kornerét Laky lövi félre, Kohut jó lövését Vermes védi. Újabb Fradi-kornerek végződnek eredmény nélkül. A 39. percben ugyancsak korner utáni kavarodásban
    Takács II. két méterre a kaputól holtbiztos helyzetben szabályos gyertyát rúg!
    Még öt perc van hátra! A ferencvárosi támadások ereje azonban nem csökken és a 41. percben mégis csak eldől a küzdelem sorsa, ha nem is egészen megnyugtató módon: Toldi labdájával Takács II. lesből megugrik és gondolkodás nélkül lő, labdája a jobb kapufáról pattan a hálóba. (2:1).
    Továbbra is a Ferencváros támad. A labda egy alkalommal nehezen kerül vissza a közönség köréből, úgyhogy a bíró egy perc hosszabbítást jelez. És éppen ebben az utolsó — 46. — percben esik a harmadik gól: Toldi váratlan lövése a későn vetődő Vermes mellett utat talál a hálóba. (3:1).
    Újrakezdésre már nincs is idő.
    Blum, a Ferencváros trénere: A meccs a Ferencváros idei legnehezebb mérkőzése volt.
    Lelovich Jenő, a Sabaria trénere: Igazán megérdemeltük volna a döntetlent. A Ferencváros szerencsével győzött.

    Nemzeti Sport, 1931. október 12.