magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Sabaria FC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.01, 22:49
    Ferencváros—Sabaria 1:0 (0:0)
    A Sabaria 11-esét Angyal kivédte, a Ferencváros örülhet az eredménynek
    Góllövő: Szedlacsik
    (Üllői út, 6000 néző. Bíró: Klug.
    Ferencváros: Angyal — Takács I., Korányi — Laky, Bukovai, Óbecsei - Táncos, Takács II., Toldi, Szedlacsik, Lázár.
    Sabaria: Vermes — Janzsó, Prém — Sárközy, Vámos, Gábry — Iglódy, Kovács I., Kovács II., Boda, Belkó.
    A Sabaria az enyhe széltől támogatott oldalt választja s a Ferencváros indítja el a labdát. Táncos lendül először előre, de a Sabaria-védelem ment s Kovács II. jó labdájával Iglódy támad veszélyesen. Az első kornert az 5. percben a Sabaria éri el, a kornerből mozgalmas kavarodás kerekedik a ferencvárosi kapu előtt, Kovács I. élesen lő, de messze félre csúszik az elhirtelenkedett lövés. A közönség csodálkozva állapítja meg, hogy
    a szombathelyi tréninghírek dacára a Sabaria jó kondícióban van, friss. Ő támad.
    Kovács II. a hozzákerült labdákat ügyesen küldi a szélekre s a két gyors szélsővel sok gondja van a zöld-fehér bekkeknek. A Fradiban Szedlacsik az első, aki rájön — Kovács II. nyomán— a helyes taktikára. Átvág egy labdát jobbra s a gyors Takács II.—Táncos-akció az első Fradi-kornert hozza. Ezt Táncos nagyon hátra irányította. A Sabaria tovább támad. A 11.percben Angyal vetődve fogja el Kovács I. 20 méterről sarokba irányított szabadrugását.
    Bukovai szép, hosszú szöktetéséből az első komoly ferencvárosi támadás csírázik ki: Lázár simán elfut, a kornervonalról középre gurít, Toldi a 6-oson lyukat rug, utána még át bírja tolni a labdát a kis Takácsnak, de a Sabaria-védelem ezalatt el tudja állni az utat,
    Takács lövése kornerre megy, ezt Táncos kapu mögé rugja. A Fradi most élénkül. Jó Toldi—Takács roham végén Takács lesgyanus helyzetből lő, Vermes kiejt, de rögtön javít. Szedlacsik-passzt Toldi átlép, Takács elcsúszik. Takács II. újabb kitűnő helyzetben csúszik el. A két ferencvárosi bekk egymást akadályozza, majdnem baj lesz belőle, de Belkó elől ment a kifutó Angyal. A 21. p.-ben Táncos szabadrúgását Vermes kiejti, de most is javít, rávetéssel. Óbecsein derülnek a rosszmájúak, mikor trükkös hátrasarkalása rossz irányt vesz és taccsra megy. Óbecsei szabadrúgása Vermes zsákmánya, közben Szediacsikot kézzel tartja a szombathelyi védelem. Vermes védés közben társát, Prémet löki fel, ez is derültséget kelt. A 25.percben Toldi a balszélen lemegy, de bent senki sem várja a beadást.
    A játék nem valami magas színvonalú.
    Kevés az építés, sok a rombolás. A ferencvárosi jobbszárny akcióját Szedlacsik jól folytatja, Lázárt kiugratja, de a szélső ballábas beadása Vermes kezében köt ki. Lázár újabb jó lefutást csinál, de a végén mindig elárulja, hogy nem balszélsőnek termett, egyik beadása rosszabb, mint a másik. A nagy Takács trükkjéből majdnem baj lesz, de még idejében javít. Utána bombaszerű hazaadással ejti kétségbe Angyalt, aki sehogy sem bírja a kornert megakadályozni. Még jó, hogy Belkó mögé rugja. Korányi kelt csalódást bizonytalan rugásaival. Belkó lesből megugrik, nagy lövése biztosan ragad a jól helyezkedő Angyal kezében. Prém is megirigyeii Takács I. bravúrját, ő is lövésszerűen ad haza s a megugról labda Vermes arcában akad meg.
    A 36. percben Táncos szép beadását Takács II. fejjel játsza tovább, Toldi
    Lázárnak tolja, aki a 6-oson megálló labdában lyukat rug.
    A Sabaria ellentámadása veszélyes. Iglódy elhúz Korányi mellett s Takács I. csak nehezen ment kornerre. Iglódy jó rugását Angyal szépen öklözi ki. Változatos, de akciókban szegény játékkal ér véget a félidő.
    A Fradi most mintha megfogadná a szünetben kapott utasítást, élénk iramban kezd. Táncos csőrös lövését fogja Vermes, majd Lázár helyzete ígér sokat, de agyoncselezi magát. A 4. percben javít a szélső, a 16-osróla jobb felső sarokba lő, Vermes szépen tolja a labdát kornerre.
    A kornert is Lázár irányítja, kissé hátra, a 16-osra, de Bukovai onnan a kapu elé fejeli. Takács II. lába nyul a leeső labdáért, ugyanakkor Vermes is dobja magát, a csatár hamarabb éri el, a lövés a kapus melléről (amelyet a csatár lába is ért) balra pattan, Szedlacsik elé, aki haladéktalanul berugja az üres kapuba. (1:0).
    A gól után a Sabaria diktál iramot, de Korányi hiába rug lyukat, időt hagynak neki a javításra. A ferencvárosi passzok sorra elakadnak a sárban. Lakinak is sikerül lyukat rúgnia, Kovács II. jól ugratja ki Belkót, de a szélső félrelő. A 11. percben Belkó a helyére futó Bodát szökteti ki,
    a balösszekötő beadását Iglódy közelről bevágja. A bíró lesállás címén nem adja meg a gólt, amit a Sabaria csak hosszú reklamálás után vesz tudomásul. Ujra Belkó rohamoz, Takács I. csak szabálytalanul tudja akadályozni a gyors szélsőt, a bíró fütyül és
    11-est ítél. Vámos áll a labdának, félmagasan lövi a jobb sarokba, de Angyal pompásan dobja el magát s ujjai hegyével a kapufára tolja. A labda a 6-osra esik s a sárban megáll, Vámos ráfut, de a feltápászkodó Angyal is dobja magát újra s Vámos lövése testéről kapu mellé perdül.
    Angyalt számosan üdvözlik. A korner után Belkó ívelt fejese a kapulécről pattan kapu mögé. A Sabaria kornert reklamál, de tévesen és eredménytelenül. Korányi rövid kirúgásával azonnal újra támad a Sabaria, Korányi lábáról most leperdül a labda . Angyal a 16-oson túl szalad, hogy bekkmódra leszerelje a veszélyes szombathelyi jobbszárnyat. Nő az izgalom. Meglepetéssel kell konstatálni.
    A Sabaria diktálja az iramot.
    Kovács I. a 18. percben félre lő. Óbecsei jó labdájával végre előrelendül Lázár, de ballal nem tud beadni. Táncos körcselezéséből sem lesz semmi. Ezután jó ideig nem jön semmi nevezetes. Csak a köd. És az unalom. Lázár próbál néhányszor elfutni, de a labda a sárban sorra elmarad tőle. Toldi a 27 percben lövésre szánja magát, arasszal céloz a léc fölé. Most a Fradi kornert ér el, majd Takács II. bukik Prémen, de nem volt szabálytalanság. Belkó veszélyes a másik oldalon, azután megint lanyhaság jön. A 43. percben Belkó csikar ki kornert, védik. Lázár lefut, tüdőbajos lövését könnyen fogja Vermes. A 40. percben a ferencvárosi jobbszárny akciójából
    Toldi a lesbenálló kis Takácshoz passzol, aki gólba lő, de érvénytelenül.
    A Fradi-belsők most is puhák. Az utolsó percekben a Sabaria finisel(!), még mindig fenyeget a kiegyenlítéssel. A hátrahúzódott Szedlacsik szabadít fel, majd Óbecsei ment nehezen kézzel-lábbal. A Fradi eredménytelen kornere biztosít a mérkőzésnek izgalommentes befejezést.

    Nemzeti Sport, 1931. február 16.