magyarfutball.hu

Vasas - Ferenczvárosi TC 0 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.26, 23:47 (szerk.: 2022.02.27, 11:53)
    FTC — Vasas 2:0 (2:0)

    Üllői-uti pálya, 8000 néző
    Biró: Renner Ferenc

    Az FTC győzelmi sorozatának ujabb értékes állomásához ért el ma a Vasasok felett aratott győzelmével. Az előző napi WAC mérkőzéssel a lábában is biztosan bánt el a legutóbb gyengén szerepelt, ezuttal azonban ismét jó formát mutató Vasasokkal.

    A csapat gyengéje korábban a csatársor golképtelen játéka volt, mely azonban az utolsó hetek­ben oly nagy mérvű javuláson ment keresztül, hogy ma egyenes a csapat legjobb részének kell a csatársort látnunk. A Kelemen—Pataki—Tóth belső trió Pataki irányítása mellett rövid lapos passzokkal megértéssel, tetszetősen dolgozik, de adott helyzetben jó képességű szélsőiről sem fe­ledkezik meg. Jobb szélsőt ezuttal az előző napon megsérült Szabó játszott, sok igyekezettel, de sé­rülése következtében csak mérsékelt sikerrel. Szabó helyén Blum nyujtott kiválót, mig balhalfot Hungler I. játszott.

    A közvetlen védelem biztosan látta el feladatát.
    A Vasasok ezuttal határozottan javuló formáról tettek tanuságot, de balszerencséjükre a nagy for­mában levő Ferencvárosiakkal szemben győzelemre csak kevés sanszuk lehetett. A csapát legjobb része a közvetlen védelem volt, amelyben Nyerges és Zatykó tett ki magáért, mig a fedezetsor ezuttal valamivel gyengébb volt. A csatársorban Jellinek és Koffler voltak a legjobbak.
    Az első gólt Tóth ideális korneréból Pataki fe­jelte néhány percnyi játék után. Rövidesen ezután Szabó lövi az FTC második gólját

    A mérkőzést a második félidőben egy csunya ncidens zavarta meg Gotlieb ugyanis arcon ütötte Patakit, mire a biró kiállította, Gotlieb azonban vonakodott elhagyni a pályát s erre a csapatok is, s a biró is levonultak a pályáról, s csak percek mulva tértek ismét vissza — termé­szetesen Gottlieb nélkül.

    Sporthirlap, 1920. április 12.