magyarfutball.hu

MAC - Ferenczvárosi TC 3 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.09, 23:30
    A MAC—FTC mult vasárnapi mérkőzésén történt botránnyal a fe­gyelmi-bizottság pénteken este foglalkozott. Kihall­gatták a MAC részéről Kunst Ottó és Telkes László kiállított játékosokat, Langfelder Ferenc bírót és több tanut. A bizottság nem hozott vég­leges határozatot, mert még Krempels Bélát és Bodnár Sándort a MAC játékosait, valamint több tanut kell kihallgatnia. ítélethozatalig azonban Kunst, Telkes, Krempels és Bodnár játékjogát fel­függesztette a bizottság.


    Sporthirlap, 1919 szeptember 8.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.02.09, 22:37 (szerk.: 2022.02.10, 12:30)
    FTC — MAC 3:3 (1:0)

    Margitszigeti pálya
    Biró: Langfelder Ferenc

    Az FTC a következő csapattal szerepelt: Sza­mosi—Kis, Wiener—Wilhelm, Szabó, Izsák—Ne­mes, Pataki, Kovács, Köves, Héger. A MAC csapata igy állott fel: Arató—Szafka, Okasek—Lenz, Fodor, Reiner—Telkes, Bodnár, Omelka, Szalai, Kunst.

    A mérkőzés végső eredménye megfelel a csa­patok által mutatott erőviszonynak. A MAC a második félidőben, amikor már 3:1 arányban vezetett, a mérkőzés biztos győztesének látszott, de a szívósan és mindvégig lendülettel dolgozó FTC nem csüggedve, támadást támadásra intézve, kicsikarta a félgyőzelmet.
    A mérkőzés a maga egészében nem sok élve­zetet nyujtott. Nívós játékot egyik csapat sem pro­dukált, szép összjátékot sem lehetett látni. Tetsze­tősebb mégis az FTC csatársora volt, mig a véde­lemben a MAC volt a jobbik.

    Nemes és Pataki összjátéka vitte előre az FTC támadásokat; sem Kovács, sem Köves nem váltak be, Hégert pedig elhanyagolták. A fedezetek közül egyedül Izsák produkált elfogadhatót, mig a másik kettő rossz volt. A védelemben Kiss volt a jobbik, Szamosi a kapott gólok közül kettőt védhetett volna.

    A MAC-ban és az egész mezőnyben Szafka volt a legjobb és méltó partnere volt Okasek. A fedezetsor nem támogatta eléggé a csatárokat, mert állandóan a védelmet segítette. A csatárok közül a két szélső Telkes és Kunst volt a leg­hasznosabb. Bodnár kissé nehézkesen mozgott. Arató egyik gólt sem védhette.

    Az első félidőben mindjárt a kezdés után az FTC veszi át a támadást, aminek eredménye a harmadik percben Pataki beadásából Köves által rugott gól lett.
    A küzdelem első felében határozottan az FTC Volt a jobb csapat. A mezőnyben is az FTC fölé­nye látszott, de a támadások részben erőtlenek voltak, részben a MAC nagyszerűen működő védelmén megtörtek.

    A második félidő már változatosabb képet muta­tott ; az ötödik percben Bodnár könnyen védhető lebdája a hálóban akad meg (1:1). A MAC állandó fölénybe került és sok veszélyes helyzetet teremtett az FTC kapuja előtt. A 15-ik percben Szalai látszólagos off side helyzetből vezetéshez juttatja csapatat (1:2). Ezt a 30-ik percben Bodnár egyéni lefutása által szerzett és az FTC védelmé­nek hibájából elért gól követte (1:3). A MAC percekig még támadott, majd visszaesett és az FTC egy hatalmas támadással, Kovács védhetetlen lövésével gólhoz jutott (2:3). A gól után változatos játék következett s az utolsó percben Köves elfautolása miatt megítélt tizenegyesből Kovács az FTC kiegyenlítő gólját rugta (3:3).

    A tizenegyes megítélése ugy a pályán, mint a közönség körében ritkán látott botrányt idézett elő. A MAC indulatosabb játékosai majdnem tettleg is inzultálták a bírót. A szóbeli inzultusok következ­ménye Telkes és Kunst kiállítása volt.

    A közönség egy része berontott a pályára és hangos Szidalmakkal támadt a bíróra, ugy hogy az FTC játékosainak és közönségének kellett a védelmére kelni. A midőn Kovács a tizenegyest góllá értékesítette ujra kitört a botrány.

    A befejezés után a csapatok lovonulásakor a közönség egy része összeverekedett, ugy hogy a megjelent román járőrnek kellett segítségül jönni a rend helyreállítására. —. A Margitszigeti hídfő kijáratát a román katonaság egy félórára elzárta és a közönség csak azután távozhatott.

    Sporthirlap, 1919. szeptember 1.