magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - AS Monaco FC 1 : 1 21:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
betting game
tippek
  1. 1 : 1 (1)
UEFA Európa Liga csoportkör 5. forduló
referee : Jorgji Enea (Albánia)
attendance:
  1. asmonaco.com: -
  2. fradi.hu: -
  3. nso.hu: 20.517
Sold out!
  1. 24' Botka Endre sárga lap
    0 - 1 31' Ben Yedder Wissam
    32' Dibusz Dénes sárga lap
    sárga lap 57' Camara Mohamed
    80' Laïdouni Aïssa sárga lap
    83' Zachariassen Kristoffer 1 - 1
    sárga lap 84' Maripán Guillermo
    90+3' Bešić Muhamed sárga lap

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.11.26, 20:17 (szerk.: 2022.11.28, 20:42)
    Dibusznak több dolga volt Felcsúton, Sammy világklasszis játékot produkált, és Zac ismét bebizonyjtotta, hogy a leghasznosabb játékosaink közé tartozik.

    Gratulálok a csapatnak! Megérdemeltük. A Monaco nagyon belealudt a meccsbe, mi meg nem játszottunk igazán jól, de gépeltünk becsülettel. Csercse jól cserélt, Besic és Márki megváltoztatta a játék képét. Zaki meg úgy néz ki minden fontos meccsen főszereplő akar lenni. A védelembe igazolni kell, mert nagyon gyenge a csapat többi részéhez képest. Egyedül NagyMmaee ütötte meg a szintet, de ő viszont kimagaslott a mezőnyből.

    Reménykedtem benne hogy egyszer már a valóságban is sikerül megélni a tavaszt. Fantasztikus érzés. A második félidő remek volt. És amikor azt mondtam hogy hiányolom hogy nem reagálunk ha nekünk nem tetsző felállásban, taktikával áll fel az ellenfél, hát pontosan ezt tettük most.

    A második félidőben oktattuk a Monacót. A 75. perc táján éreztem azt, hogy ez a csapat megérett a kupatavaszra. Pár perc múlva ez a gondolat valóság lett.

    Gólnál Aissa is mekkora, a passza után be akar törni feltartják, seggre ülve reklamál, majd a gól láttán hanyatt bassza magát. smiley

    Marqui meghintáztatta a védőt, majd megharcolt a lasztiért, Toki adott egy hatalmas labdát, Zaki bemozdult üresbe és FELBASZTAA A SAROKBA! Hatalmas smiley

    Nincs tétje az utolsó csoportmeccsnek . De mennyire más ez a mondat idén , mint tavaly volt. Persze a coef pontok miatt mégis van tétje.

    Ezt nem lehet feldolgozni.....nem is kell.
    Micsoda érzelmi hullámvasút volt.
    Ja, és a Csapat, (!!!) hátrányban, ahogy múltak a percek,úgy jött fel!
    Ez mutatja az erőt!

    A tolmács ezt mondta: "Holnap 10 óra 30-kor jön a következő mérkőzés."
    Eredetiben ez volt: "Reggel 10 óra 30-kor újra tréning és minden megy tovább"

    Kharatin után végre Zaksi személyében van egy újabb fiúnk, aki az EL-ben is tudja ugyanazt mint a Kisvárda ellen.
    Igazából a fasz sem érti mit csinál a meccsen, észre sem lehet venni, aztán valahogy csak beügyeskedik egy kis gólt.

    Látom,hogy sokan nem értik,ezért leírom.24 csapat folytatja az el-ben tavasszal.A 8, el csoportgyőztes kiemeltként,rögtön a 16 közé jutott.A bl 3.-ok (szintén 8-an),valamint az el 2.-ok (ők is 8-an) vívnak a 16 közé kerülésért.Azoknak a párharcoknak a győztesei közül kap,kiemeltként,a Fradi ellenfelet.

    Most értem haza. Nagyszerű mérkőzés volt. Az első félidő után féltem, hogy kikapunk, de a 2. sokkal jobban játszottunk, egy egyébként nagyon jó egyéni képességű játékosokból álló csapat ellen.

    Az elso felidoben igen tulporgott a csapat, erezheto volt hogy nyom minket a tet. Monaco sajnos ebben a periodusban jobb volt, masodik felidoben szerintem kiegyenlitettebb volt a merkozes. Zaki golja 1.1 millio eurot ert nekunk itt es most. Hatalmasat kuzdottunk es 10 ponttal a csoport elen sikerult vegezni. Raadasul uefa pontok szemponjtabol is nagyon sokat lepett elore a csapat, anyagilag kb 7.5 millio euro a zsebben van. Trabzon ellen nyugodtan lehet jatszani, bar remelem sikerul minimum egy x ott is. Johet a tavasz, de szerintem lesz par tavozonk is a VB utan ami atrendezheti majd a csapatot. Mindenesetre vedoposzton meg mindig lyukasak vagyunk oda nagyon kellene erositeni.

    "ez a pont sokat érhet." - A Monaco edzője a Ferencváros ellen kiharcolt döntetlenjük után.

    Szívesen fogok erre is emlékezni egy évtized múlva, ha megérem.

    Teljesen reális volt az x. Az első félidőben jól használták ki az idegességünket, pontatlanságunkat, és érvényesítették a minőségi fölényt. A másodikban a hajunknál fogva visszarángattuk magunkat a meccsbe, küzdöttünk foggal körömmel, fölénybe kerültünk, aztán a gól megmutatta azt is, hogy nálunk is van minőség bőven.

    És mindezt úgy, hogy az első félidőben a Gojak-Vécsei középpálya egy nulla volt. Hát ez van. Kettős emberhátrányban is tartjuk a monacot. smiley

    A boldogság nagy, de Vécsei ilyen mértékű lassúságát nem bírja el a középpálya. Nem ért oda sehova. ha indították, nem volt odds a védőkre, hogy elérik, mert egyértelmű volt és mellé meg belehibázott nagyon amatőr dolgot. A lövése is hasonlóan jól sikerült, vagy a "beadása". Emellett én nem tudok elmenni. Ennyire szarul még Botka se játszik gyengébb napjain sem. Lajos felvette a kesztyűt. Így kell. Hogy tőle idézzek, ez a mai nem méltó hozzánk.

    Bátortalanul játszott a csapat az első félidőben, a másodikban viszont kreatívan s élesen, és a jobbik csapat lett a pályán. És Csercse is végre nagyon jól, jókor, és "aggreszívan" nyúlt bele a meccsbe. Nagyon, nagyon szép eredmény. Sammy és Zaki pedig öt csillagos játékosok voltak.

    Az egyik percben még kiesés szele is megcsapott minket, a másikban már csoportelsöként jutunk tovább az EL legjobb 16 csapata közé. Elképesztöen fantasztikus érzés!!!!

    Imádom Zakit. Óriási szíve van, és zseni, ahogy MINDIG felnéz, mielőtt eldönti, mit csinál, akkor is, ha elvileg ideje sincs rá. A gól előtt is ez volt ma is. Okos játékos.

    Dicséret a Mesternek is, hogy félidőben behozta Marqit, nélküle ez ma nem lett volna meg, durván megváltozott a játék képe! Ma bizonyított egy igaz nagycsapat ellen is, azt hiszem nagy lépést tett a kezdő felé!

    Nem tudom, mi volt velem tegnap, de egész nap olyan ideges voltam, mint még soha… A szünetben is teljesen kész voltam, a bérletes-társam nem győzte paskolni a hátamat, hogy ne keseredjek annyira…
    Talán akkor nyugodtam meg egy picit, amikor Momó a pályára lépett… Az egyenlítő gól eszméletlen volt… Ömlött rám a sör minden irányból…

    Két dolog Csercseszovval kapcsolatban, nem tudom említette-e már valaki:
    1. Az elején a Monaco Traoret látványosan kivette a játékból, semmi területet nem hagytak neki. Ezt látta, és folyamatosan adta neki az utasításokat, de ez kevés volt. Azzal, hogy szárnyvédőbe húzta vissza beleköpött a Monaco taktikájába, hiszen olyan magasan azért nem állhattak rá, de Adama meg így is tudott hozzáadni a meccshez, hiszen amúgy meg támadni is kellett. Két légy egy csapásra, zseniális húzás.
    2. A Toki - Zachariassen összjáték a gólnál látszott, hogy egy begyakorolt szituáció. Tokmacnak kellett egy gondolatnyi idő, hogy milyen megoldást válasszon, illetve Zaki fel van-e készülve rá. Ez a gól az edzésmunka látványos dicsérete.

    Adama hátravonása óriási telitalálat volt. Figyeltem, ahogy támadta a labdás játékost, mikor felé jött. Ellentmondást nem tűrően csinálta. Óriási.

    az inkább kényszerből volt, Pászka nagyon gyenge volt a második félidőben és kb semmi mást nem lehetett csinálni azon a poszton, max egy Kovacsevics Pászka csere, de Botkát meg hülyeség lett volna kihozni szélre, jól játszott középen.

    Lehet nem leszek népszerű, de számomra ma derült ki, hogy Marki miért nem kezdő. Kibaszott jó játékos, nagyon agilis, technikás, látszik, hogy imádja a játékot, és érti is, de védekezni nem igazán szeret, sokszor nem jött vissza az emberével.

    De az a fektetős csele, azt sokáig ne fogom elfelejteni.

    Elosszor is gratulalok a csapatnak, ez nem csak az ev meccse volt hanem talan az eletem meccse eddig...
    2 dolog: Utalom ezt az uj les-technologiat - a golunknak mindenki orult en meg pont ugy mint Zaki kerestem a partjelzot meg izgultam hogy nehogy VAR legyen.. A masik, hogy a Qarabag meccs utan sok emberrel beszeltem arrol, hogy en inkabb az EL-t szerettem volna a csapatnak mert ugy erzem jelenleg mi ide valok vagyunk es inkabb nezek meg es veszek reszt ilyen meccseken mint egy BL-ben esetleges 0 pont meg -18-as golkulonbseg (Rangers). Azzal, hogy elso helyen tovabbjutottunk ez csak meg erosebb bennem, tudom-tudom hogy a penz arra billen de igy mar nem is annyira fog arra billenni - de az erzes az tuti osszehasonlithatatlan - nem minden a penz.

    Volt egy jelenet a végén mikor Traoré mögé kerültek a szélen, Esiti mozdult ki rá de lassan, inkább visszamozdult a 16oson belülre. Aztán megérkezett Besic, Esiti mögül és takarított...Kockázatos volt, piros is lehet ha telibe talál. Sárga lett, de tudta hogy ott lendületből a szélsőnek nem szabad elmenni. Felállva tapsoltam meg. Ekkora alázatot, rutint, szívet-lelket kitenni a Fradiért.

    Az 52:55 tiszta játékidejű találkozón nagyrészt 4-2-3-1-ben játszottunk, 79%-kal passzoltunk (hosszú passzok, 13.6%, 15.9 passz/perc). A párharcokat 104-112 arányban vitték a vendégek (nagyon kevés támadópárharcot nyertünk: 69/16, 23%), a fejpárbajokat 21-11 arányban hoztuk. A PPDA 14 volt. A mieink 23+1 támadásból 9 lövésig jutottak, 3 talált kaput (Monaco: 40+2, 13/1). Az xG-arány 0.78 – 2.19 volt (Ryané volt a mi legnagyobb helyzetünk [0.3], a vendégek 5. perces akciójának 3 kísérlete összesen 1.37 volt), az xcG-arány: 1.08 – 0.78. 21 labdát szereztünk az ellenfél térfelén (ASM: 37), 6 labdaeladásunkból lett lövés (ASM: 5).

    Bár egyéni teljesítményeket nem szoktunk kiemelni, amikor megosztjuk a teljes meccsriportot, de most Samy Mmaee-ét érdemes. 86 akciójának 83%-a volt sikeres, 66 passzából 56. 15 párharcból 13-at nyert meg (fejpárbajok 6/6). 3-szor szabadított fel, 12 labdát adott el, 20-at szerzett, 15 passzt lopott.

    S. Mmaee 9.25
    Zachariassen 8.93
    Dibusz 8.15
    Marquinhos 7.90
    Tokmac 7.71
    Laidouni 7.48
    Traoré 7.43
    Besic 7.28
    Botka 7.26
    Pászka 7.12
    R. Mmaee 7.08
    Wingo 6.74
    Vécsei 6.63
    Gojak 5.92

    https://ulloi129.hu/2022/10/27/elo-a-monaco-elleni-europa-liga-meccsrol-2/
    https://ulloi129.hu/2022/10/29/igy-teljesitettunk-a-monaco-ellen-2/
    https://ulloi129.hu/2022/10/31/traore-marquinhos-dibusz-es-mmaee-zachariassen-dibusz/
     
  2. avatar: fgymat
    2022.10.28, 04:26
    Stanislav Cherchesov a 90+1. percben sárga lapot kapott.