magyarfutball.hu

Várpalotai Bányász SK - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2020.02.29, 21:57 (szerk.: 2020.02.29, 22:09)
    Várpalota - Békéscsaba 2:1 (1:0)

    Várpalota, 3500 néző, V: Kőrös
    Várpalota: Palotai — Süke, Csapó A., Janás, Kerkai, Kisbej, Horváth E., Bertalan, Albu (Csapó Gy., a 72. percben), Szekér (Kun, a 62. percben), Mártai. Edző: Terbe Benjámin
    B.-csaba: Tasnádi — Dobó (Kvasz, a 67. percben), Kerekes, Schneider, Paróczai (Hódi, a szünetben), Lengyel, Zielbauer, Moós, Dávid, Németh, Bánáti Edző: Babolcsay György

    25. perc: Bánáti 18 méteres bombája a felső kapufáról pattant — a kapun túlra.
    27. perc: Albu 25 méterről lőtt — alig a léc fölé.
    34. perc: szabadrúgáshoz jutott a Várpalota, Szekér 17 méterről védhetetlenül küldte a labdát a felső sarokba, 1:0.
    36. perc: Albu beadását gólhelyzetben kapta Horváth E., de a csatár hibázott.
    58. perc: Csapó A. labdájával Horváth E. elfutott, középre gurított és a jól helyezkedő Mártai 5 méterről helyezte a hálóba a labdát, 2:0.
    61. perc: Kerkai szabadrúgását Horváth E. a bal oldali kapufára fejelte.
    68. perc: Bánáti beadását Hódi három méterről befejelte, 2:1.
    75. perc: Horváth E. szabadrúgása után Albu a felső kapufára emelte a labdát, s utána a védők csak nehezen hárítottak szögletre. Albu az akciónál megsérült, végleg kiállt.
    84. perc: Kun a tömörülő védelem közt a hálóba talált, a játékvezető azonban már előzőleg lefújta az akciót.

    Végig kitűnő iramú mérkőzés. 2:1 után a Békéscsaba nagy erőbedobással küzdött az egyenlítésért. Helyzetei alapján a Várpalota feltétlenül rászolgált a győzelemre.
    Jó: Süke, Kisbej, Kerkai, Horváth E., Bertalan, ill. Kerekes, Schneider, Moós
    (Csiky Iván)

    5. Várpalota 2 1 1 - 4-3 3
    ...
    8-9. Békéscsaba 2 1 - 1 3-3 2

    Népsport, 1973. augusztus 21.

    Várpalotai Bányász - Bcs. Előre Spartacus 2-1 (1-0)

    NB I В-s labdarúgó-mérkőzés, Várpalota, 3500 néző, V: Körös (5)
    Várpalota: Palotai (6) — Süke (6), Csapó A. (7), Janás (5), Kerkai (5), Kiebej (6), Horváth E. (7), Bertalan (5), Albu (5), Szekér (7), Mártai (6) Edző: Terbe Benjamin
    Előre Sp.: Tasnády (6) — Dobó (5), Kerekes (7), Schneider (7), Paróczai (6), Lengyel (5), Zielbauer (5), Moós (7), Dávid (6), Németh (5), Bánáti (6) Edző: Babolcsay György
    Cserék: Albu helyett Csapó Gy. (—) a 72. percben, Szekér helyett Kun (—) a 62. percben, ill. Dobó helyett Kvasz (—) a 67. percben Paróczai helyett Hódi (6) a 46. percben.

    A várpalotaiak kezdtek jobban, enyhe fölényüket az első tíz percben az is jelezte, hogy három szögletet ívelhettek be Tasnády kapuja felé. A lila-fehérek a kezdeti tapogatózás után, lassan belelendültek és fokozatosan átvették az irányítást.
    A találkozó első nagy helyzete a 18. percben Zielbauer előtt nyílott, de hibázott.
    Három perccel később Kerekes próbálkozott, de a félfutó hátvéd óriási bombája kevéssel elkerülte a kaput.
    A 24. percben Németh és Palotai összecsapott az ötösön, miközben a labda ottmaradt közelükben. A felugró csabai csatárt Palotai visszarántotta, de a - szerintünk jogos - büntetőt nem adta meg a játékvezető, továbbot intett.
    Nem szabadult fel azonban a Bányász kapuja ezután sem.
    A 26. percben Bánáti vállalkozott, hatalmas lövése a felső lécen csattant, majd a kapu mögé hullt.
    A másik oldalon Albu kapott egy jó átadást, de a léc fölé rúgta a labdát.
    A 31. percben Bánáti újból gólhelyzetbe került, most viszont csúnyán a kapu mellé lőtt.
    A 34. perc hozta a félidő egyetlen gólját. Lengyel buktatta a mellette futó Albut. A 18 m-es szabadrúgást Szekér végezte el, s labdája a sorfal mellett a felső sarokban kötött ki, 1-0.
    Szünetig mezőnyjátékkal telt az idő, esemény azért így is akadt — sajnos ez eléggé kellemetlenül érintette a csabaiakat: egy összecsapás során Paróczai összefejelt a hórihorgas, sziklaszilárd hazai hátvéddel, Sükével és a lila-fehérek játékosa szünet után már nem tudta folytatni a játékot.

    A második félidőt az Előre Spartacus kezdte jobban. Ennek ellenére az 58. percben újabb hazai gólnak tapsolhatott a szépszámú közönség. Csapó A. hosszan szöktette Horváth E.-t, aki középre gurított, és Mártai (akinek őrzéséről Dobó megfeledkezett), Tasnády mellett öt méterről nem hibázott, 2-0.
    A 61. percben még egy nagy helyzete akadt a hazaiaknak, Kerkai végzett el szabadrúgást a bal oldalról és labdáját a berobbanó Horváth E. a kapufára fejelte.
    Ezután az Előre Spartacus következett. A 65. percben Schneider ívelt a kapu elé a bal oldalról, de a befutó Hódi gólhelyzetben fölé fejelt.
    Három perc múlva Schneider megismételte produkcióját, Hódi most is szépen ment fel és fejéről Palotai hálójába vágódott a labda, 2-1.
    A gól után a vendégcsapat egyik támadást vezette a másik után, lendületben volt a csatársor.
    A 75. percben azonban Horváth E. beadásánál, egy kapu előtti tömörülésnél Albu megsérült, három percig állt a játék és ez a szünet láthatólag nem tett jót a lila-fehéreknek. Kizökkentek a ritmusból és a hátralevő időben a Bányász meg tudta tartani egygólos előnyét.

    A szépszámmal megjelenő békéscsabai üdülő-szurkolók nem bánták meg, hogy néhány órára otthagyták a Balaton hűs hullámait. A találkozó végig nagyiramú és színvonalas volt. Ha 0-0-nál a játékvezető megítéli a ll-est, bizonyos, hogy az eredmény is másképp alakul. Ettől függetlenül azonban az első félórában adódott helyzeteket értékesíteni kellett volna, és akkor szintén ponttal vagy esetleg pontokkal tér haza a békéscsabai együttes.
    Végeredményben a nagy erőbedobással játszó Előre Spartacus a látottak alapján rászolgált volna a döntetlenre.
    (Zelenyánszky János)


    Békés Megyei Népújság, 1973, augusztus 22.