magyarfutball.hu

Ózdi Kohász SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 2 : 2 15:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2020.12.27, 23:03 (szerk.: 2020.12.27, 23:04)
    Ózdi Kohász - Békéscsabai Előre Spartacus 2:2 (1:1)

    Ózd, 2500 néző. V: Müncz
    Ózd: Csank - Rási, Murányi, Machai, Abuczki, Várkonyi (Várallyay, 66. perc), Dolezsál, Egri, Fükő (Schuller, 74. perc), Szendrei, Váradi. Edző: Kálnai László
    Békéscsaba: Tasnádi - Kvasz (Szűcs, 70. perc), Tolnai, Láza, Lengyel, Ambrus, Dobó, Dupsi (Tóth J., 73. perc), Moós, Imri, Schneider. Edző: Piller Sándor

    12. perc: Váradi 20 m-ről óriási lövést eresztett meg, a labda a felső lécről a gólvonalra vágódott, de kifelé perdült.
    30. perc: Váradi ívelt szögletet, a védőkről lepattant labdát Szendrei 3 m-ről a kapu közepébe fejelte. 1:0.
    33. perc: Imri rúgott szabadot, 18 m-ről. A gyengén ívelt labda a sorfal fölött átszállt, Csank nem mozdult rá és akadálytalanul kötött ki a jobb sarokban. 1:1.
    63. perc: Váradi cselezett a partvonal mentén, középre ívelt és Fükő három lépésről a bal alsó sarokba fejelt. 2:1.
    73. perc: Imri a félpályán kapta a labdát, a bal szélen végigfutott és a kifutó kapus mellett a kapu közepébe lőtt. 2:2.

    Rendkívül izgalmas, színvonalas, nagyiramú mérkőzésen, a vendégek is bátran támadtak és a mérkőzés nagy részében egyenrangú ellenfelek voltak. A Kohász nagy erővel rohamozott, de a csabai védők jól romboltak. Csatáraiknak pedig volt erejük az egyenlítésre.
    Jó: Murányi, Machai, Fükő, Váradi, ill. Tolnai, Lengyel, Imri (a mezőny legjobbja).
    (Vincze Zoltán)

    7. Békéscsaba 21 8 5 8 24-23 27
    ...
    15. Ózd 21 7 5 9 23-29 22
    Az utolsó oszlopban a szerzett és a jutalompontok együtt szerepelnek.

    Népsport, 1971. március 29. (Arcanum DT)
    Győzelemmel felérő döntetlen
    Ózd - Bcs. Előre Spartacus 2:2 (1:1)


    NB I/B-s labdarúgó-mérkőzés, Ózd, 2500 néző. V: Müncz (8)
    Ózdi Kohász: Csank (7) - Rási (6), Murányi (6), Machai (5), Abuczki (5), Várkonyi (5), Do- lezsál (6), Egri (7), Fükő (5), Szendrei (6), Váradi (7). Edző: Kálnai László
    Előre Spartacus: Tasnády (6) - Kvasz (5), Tolnai (6), Láza (7) Lengyel (8), Ambrus (6), Dobó (7), Moós (7), Dupsi (6), Imri (9), Schneider (7). Edző: Piller Sándor
    Csere: Várkonyi helyett Várallyay (5) a 66. percben, Fükő helyett Schuller (-) a 74. percben, ill. Kvasz helyett Szűcs (6) a 69. percben, Dupsi helyett Tóth J. (-) a 73. percben.

    Az első percekben Imri a 16-oson belül elvétett egy kínálkozó helyzetet, majd Fükő lövését ütötte szögletre Tasmádi.
    A 12. percben gyors baloldali támadás után Váradi hatalmas lövése a felső lécről vágódott le - szerencsére a gólvonalon kívülre - s a védők felszabadítottak.
    A 25. percben Imri beadását Dupsi elügyetlenkedte.
    Két perc múlva Schneider átadását lőtte a kapusba a csatár, majd a lepattant labdát a földön fekvő Csank mellett sem tudta 3 méterről a hálóba juttatni. (A mérkőzés legnagyobb helyzete volt!)
    A 30. percben baloldalról szögletet rúgott a Kohász. A 11-es pont tájékára beívelt labdát Tolnai és Ambrus elvétette, Tasnády a labda mellé ütött, így Szendrei könnyen fejelt az üresen maradt kapuba, 1:0.
    Három perc múlva egyenlített az Előre Spartacus. Imri 22 méteres, ravaszul csavart szabadrúgása a sorfal fölött vágódott a jobb felső sarokba, 1:1.

    A félidő utolsó perceiben hevesen támadott a Kohász. Váradi húzott el a balszélen, beadása után Szendrei, Tolnai ás Tasnády összefutott, a labda Szendreiről a kapu mellé gurult.

    A szünetben Piller edző korholt egy-két játékost. Még bátrabb támadójátékra hívta fel a figyelmet, mivel a hazai csapat védelme idegesen, sok hibával játszott.
    A „fejmosás” használt a lila-fehéreknek, akik az első negyedórát végig támadták. Egyik csabai szöglet a másikat érte, de a befejezés nem sikerült.
    A Kohász a csabai rohamokra gyors ellentámadással válaszolt s egy ilyen végén, a 63. percben újból megszerezte a vezetést. Váradi kicselezte Kvaszt, beadott és Fükő közelről a kapuba fejelt, 2:1.
    Nem adta fel a csabai gárda! Sor került a cserékre is, Láza előre ment.
    A 73. percben Szűcs labdáját Imri a felezővonalon kapta. Sorra kicselezte Rásit, Murányit, majd a kifutó Csankot, a nagy nyugalommal gurított a hálóba. Ritkán látható csatárteljesítmény volt, 2:2.
    Óriási harc indult meg a győztes gólért.
    A 77. percben Lengyel önfeláldozó belevetődéssel tisztázott a kecsegtető helyzetben levő Szendrei elől.
    Nem sokkal később a középre keveredő Váradi egy lövőcsel után - gyatrán mellé lőtt.
    A másik oldalon Láza az ötös sarkáig cselezte magát, de lövés helyett középre gurított, így a védők felszabadítottak.
    A 84. percben majdnem megismétlődött a második csabai gól előtti jelenet. Imri cselsorozat után mintegy 16 méterről lőtt, az utánpótlás válogatott ózdi kapus nagy bravúrral szögletre mentett.
    A hajrában szervezetten védekezett a csabai csapat.

    BÍRÁLAT
    A kiesés ellen küzdő ózdi együttes idegesen játszott a mérkőzés nagy részében. Ennek ellenére a vendégek nem tudták kihasználni a kínálkozó lehetőségeket! A csabai védelem sem nyújtotta múlt vasárnapi teljesítményét. Főleg Váradi okozott nehéz perceket.
    Az Előre Spartacus - Imri vezérletével - értékes pontot szerzett, de könnyen győztesen hagyhatta volna el a Kohász-stadiont!
    Végeredményben rendkívül izgalmas, színvonalas, nagyiramú mérkőzést vívott a két csapat.
    A jól bíráskodó Müncz mindkét csapatnak gratulált a sportszerű játékért.
    (Papp László)

    Békés Megyei Népújság, 1971. március 30.