magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Ózdi Kohász SE 4 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2019.10.21, 15:25
    Békéscsaba—Ózd 4-1 (2-0)
    Békéscsaba, 2000 néző. Vezette: Nagy M. (Szilágyi II S., Boros).
    Békéscsabai Előre Spartacus: Újhelyi — Királyvári, Kerekes, Takács, Fabulya — Steigerwald, Pásztor, Sulija — Kanyári, Gyurmánczy, Melis. Edző: Pataki Tamás.
    Ózdi Kohász: Fekete — Orlóczki, Szilágyi, Fodor, Pribék — Kovács, Homonnai, Bíró — Utassy, Mohácsi, Dudás, Edző: Szendrei Béla.
    Csere: Gyurmánczy helyett Szekeres a 74., Dudás helyett Bagi a 77. percben.
    Gólszerző: Melis a 7., Sulija (11-esből) a 34., Sulija (11-esből) a 62., Sulija a 65., Pribék a 78. percben.
    Szögletarány: 6:4 (3:1) a Békéscsaba javára.

    A 7. percben Suliját a bal oldalon, a szögletzászló szomszédságában felvágták, a szabadrúgást Pásztor ívelte be, és Melis hét méterről, középről úgy fejelt a jobb felső sarokba, hogy a labda az oldalléc belső lapjáról jutott a hálóba.
    1-0
    Dudás gyorsan egyenlíthetett volna, de az ötös sarkáról a jobb kapufa mellé fejelt. A 34. percben Kerekes, Melis, Kanyári akció formálódott — harmincméteres átadásokból! A szélső a tizenhatos vonalánál több jó csellel húzott kapura, amikor Fodor akasztotta, 11-es! A büntetőből Sulija magabiztosan a bal alsó sarokba lőtte a labdát.
    2-0
    Négy perccel később Gyurmánczy közeli pörgetése kicsorgott a jobb kapufa tövénél.
    A 62. percben Sulija a balösszekötő helyén vezetgette a labdát, a félvonaltól nem messze helyezkedő ózdi védők a lesre állításra koncentráltak, a középpályás azonban jókor indította a jobb szélen kilépő Kanyárit. A szélső kapura húzott, s a kifutó Feketének már nem volt más választása, csak az, hogy elhúzza a csatár lábát. Ezt a 11-est is Sulija lőtte a bal alsó tarokba.
    3-0
    Három perccel később Szilágyi buktatta Gyurmánczyt húsz méterre az ózdi kaputól. Sulija minden teketória nélkül bombázott a jobb alsó sarokba.
    4-0
    A 78. percben szépítettek a vendégek. Egy középen pattogó labda Kerekes és Fabulya között pörgött ki pontosan Pribék elé, oki ügyesen helyezett a jobb alsó sarokba.
    4-1

    ★ ★ ★

    Az eredményre pillantva magabiztos, könnyű győzelemnek vélhető a 4-1, a valóságban azonban ezért alaposan megizzadtak a lila-fehérek. A Kohász két gyors csatára az első félidőben csak ritkán veszélyeztetett, s ehhez a később hozzájuk csatlakozó Mohácsi sem tudott pluszt adni. A másik két csapatrész nyújtotta a jobb teljesítményt, jellemző, hogy a védők között találjuk a jó iramú csata ózdi szépítő góljának szerzőjét is ...

    Jó: Újhelyi, Sulija, Kanyári, ill. Fekete, Pribék.

    9. Békéscsaba 9 3 3 3 23-16 9
    10. Ózdi Kohász 9 2 5 2 14-12 9


    Népsport, 1983. szeptember 19.